LED ili LCD televizor

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: LED ili LCD televizor

Post od miodrage »

Ako kojim slucajem koristis kablovsku, DVB-C je ono sto ti treba. Ako koristis zemaljsku antenu onda kao sto rekose DVB-T2 i nemas potrebe ni za cim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Kompresor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2014. 18:36
:: Sony M2

Post od Kompresor »

Ne koristim kablovsku, nisam siguran da li ovaj tv ima dvb-t2, u opcijama postoji pretraga za digitalne kanale ali ne moze nijedan da pronadje, sad bas pogledao ima ulaz za HDM pa cu verovatno morati da kupim taj resiver.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Одг: LED ili LCD televizor

Post od acamatic »

A koji kanali naši naravno imaju već digitalni signal? Ako ne pričamo da se tv povezuje pomoću kablovske, iptv i sličnih operatera?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

acamatic, RTS Digital, RTS HD, RTS1, RTS2, i mislim N1

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Одг: LED ili LCD televizor

Post od acamatic »

Hvala miodrag na informaciji. Pošto se ne razumem baš u to, jel taj digitalni signal tv koji ima mogućnost može sam da "hvata" ili je potrebna kao antena neka, npr ove što stoje na krovovima kuća?

Kompresor
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kompresor »

Koliko sam ja cuo ako ti je noviji i ima DVB-T2 onda ne mora, ako ti je stariji moraces da kupis neki risiver.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Televizori stari trii vise godina uglavnom nemaju DVB-T2 (osim nekih kung-fu modela iz Turske i Kine)a ima modela koji se sad prodaju i uvoze a nemaju mogucnost prijema digitalnog signala.Upravo biram tv i pogledao sam mnogo razlicitih modela.Vecina Lg modela ima nekako isprane boje,osim novijih i skupljih modela (670,671 i vise).Sony,standardno pruza najbolji kvalitetslike ali ima slabije smart funkcije,nije lep na izgled i deluje nekako jeftino.Panasonik i Sharp imaju dobar kvalitet slike,petogodisnju garanciju ali se tesko nalaze u prodaji.Po pitanju zvuka,tanki ramovi su uticali da je kvalitet i jacinu zvuka na slabom nivou osim na nekim modelima.Samsung je najbolji po smart opcijama i ima veliki izbor modela .LG ima mogucnost ostvarenja garancije u Srbiji pa se moze kupiti,vrlo povoljno,na crno,uvezen iz Madjarske ali,bilo koja reklamacija koja zahteva zamenu uredjaja ne vazi kod nas,vec se uredjaj mora vratiti u prodavnicu gde je kupljen sto je vrlo problematicno,kada su kvarovi na panelu .(priljatelj,serviser za lg mi kaze da ima dosta takvih reklamacija i upozorio me je da obratim paznju prilikom kupovine).Najvise izbegavam proizvode marke Samsung a izgleda da nemam drugi izbor i da najvise pruzaju u seriji 6.Sharp nisam uspeo naci,Panasonik drzi nerealnu cenu jer je rasprodata sva kolicina po povoljnim cenama.Zanimljivo je da se televizori prodaju izuzetno dobro,obzirom na krizu.Zivim u blizini Win wina i vidim kad stignu sleperi puni tv-a,sve se rasproda za dva dana.Sada stizu modeli Telefunken,Gruding,ali se nemojte zavaravati,to je samo razlika u kutiji,unutra su potpuno isti,Turski proizvod,kao i Vox i mnogo drugih nepoznatih modela'To je niza klasa uredjaja i nikakve veze nemaju sa nekadasnjim vrhunskim Nemackim televizorima.
Da napomenem,gledao sam modele 46-50 inca i max budzet za tv do 90 000.
Poslednja izmena od Nikola Vapa/CA u Ned, 11. Jan 2015. 05:51, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako tako cepidlacis, neces nikada kupiti nista. Ja sam 3 meseca analizirao sve, i kupio na kraju LG, za te pare bolje nema. Brat je istovremeno kupio Samsung, iste klase, placen 150€ vise, a sto se mene tice, LG ga jede za dorucak, upravo u smart funkcijama.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Kod mene samo Sony ulazi u kucu.Jeste da kosta ali vredi.I zbog tradicije,cale vec 30ak godina samo to preferira.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Kompresor
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kompresor »

Ja sam moj SOny platio oko 50000, 42", slika je super, sad mozda nema bas sve funkcije ali je kupljen pre 4 godine i radi ko sat.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan

Post od Nikola Vapa/CA »

miodrage napisao:Ako tako cepidlacis, neces nikada kupiti nista. Ja sam 3 meseca analizirao sve, i kupio na kraju LG, za te pare bolje nema. Brat je istovremeno kupio Samsung, iste klase, placen 150€ vise, a sto se mene tice, LG ga jede za dorucak, upravo u smart funkcijama.
Slabo si analizirao.Ne navodeci model ni cenu,kao da nisi nista ni napisao.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Mislim da je trziste u Srbiji izuzetno lose razvijeno po tom pitanju, ljudi pa koliko ima televizora sa katodnom cevi a mi pricamo o smart funkcijama?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nikola Vapa/CA, pisao sam u prethodnim temama, trebalo malo prelistati, ali evo da ponovim, uzeo sam LG 42LA660s (oktobar 2013), a brat je uzeo Samsung UE42F5300 (isti vremenski period).
Kum je posle na moju preporuku uzeo isti LG samo 47", a kolega je pre koji mesec isto preko mene i drugog mi kuma uzeo LG 55LB731v, i kasnije i klincu uzeo isti LG samo 42"
Jel sada sve dovoljno precizno? JA nista ne analiziram slabo, to je prvo protivno mojoj prirodi, a drugo, ako bih tako radio, ne bih daleko dogurao...

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan

Post od Nikola Vapa/CA »

Miodrage,pogledao sam oba modela,Lg je neuporedivo bolji,ali je skuplji za 150 e,i sumnjam da pripadaju istoj kategoriji.Obzirom da je to bilo davno,ne moze se realno sagledati cena ali sada je Lg oko74000 (Tehnomanija sa popustom od 17000'znaci 91000)a Samsung 59000.Ti si napisao da si platio 150 e manje

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Doneto iz Madjarske, vracen PDV. Ti uredjaji su ista klasa po svemu. Za mene je licno Samsung daleko komplikovaniji, i "neudobniji" za rad.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ajde ovde da pitam, da ne otvaram novu temu. Šta preporučujete za čišćenje led televizora, monitora..? Koje sredstvo, maramicu, krpu, itd?

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Ja samo naprskam vodom i prebrisem magicnom krpom sve to uredno, nikako sredstva za ciscenje prozora

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Nisam ni mislio to, jer sadrže alkohol. Znam da ima sprej da se kupi u prodavnicama sa tehnikom, kojekakve maramice (vlažne), magične krpe, itd itd.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ma 96% alkohol + magicna krpa peru sve bre! :D

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Tako sam ja probao da ocistim kad mi se sestric igrao flomasterima sa s view futrolom za note 3 koja je inace bela i ona imitacija koze spala a marker ostao [emoji38]

Odgovori