iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Re: iPhone 5S

Post od novak »

Kako vrijeme prolazi sve vise ljudi zakljucuje kako je iPhone vrhunski proizvod:)
Mijenjaj

Stallone
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Jul 2014. 14:49
:: Note 9

Post od Stallone »

Ovako :D pre neki dan sam dobio od brata S6 da ga preprodam ili ostavim sebi a i dalje koristim iphone 5s... Hajde da vidim i to cudo od telefona (S6) samo cu reci koristio sam ga ni 24h vratio u kutiju i prodao. Prvo sto me je razocaralo je zavrsna izrada kucista ulaz kod punjaca bukvalno grebe onda prelaz stakla i rama takodje ostre ivice.. Drugo sto gledam kod telefona to je prikazivanje bele boje kod displej i dalje samsung muci muku da je bela bas cista bela.. Mada sam ukapirao da pod odredjenim uglom kada nagnem S6 stvarno prikazuje belu ali to nije normalan ugao gledanja u telefon. Pohvalio bih jedino kameru a i to me je razocaralo jer sam koristio pre neki mesec note 4 koji ubedljivo ima doooosta bolju kameru od s6 i note 4 mi je ostavi stvarno bolji utisak nego galaxy. Jedina prava prednost S6 je brzina punjenja. Realno telefon ne vredi toliki novac, mozda da je nekih 300e

I da posto sam ostao i dalje na iphone 5s sve je jasno :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

mene je ta razlika u kvalitetu prikaza boja vracala na iphone vise puta dok nisam odlucio da se necu vise cimati i ostao ''zauvek'' na apple :)
koji god telefon da uzmem bela nije bela, zuta nije zuta itd... niko nema taj prikaz boja kao apple... ta ostrina ekrana, brzina rada... to nema niko... iskreno cudi me za S6 to sto si naveo ali ako tako kazes - ok :)

cekamo 6s, ja sam vec narucio verovatno cu opet srebrni :)

Stallone
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Jul 2014. 14:49
:: Note 9

Post od Stallone »

I ja sam se zacudio, ali tako je.. Kada udjes u internet pretrazivac gde se prikazuje samo bela boja vidi se da na S6 i dalje to nije to.. Ali sam skontao da ipak moze prikazati realnu belu ali kada nagnes telefon pod odredjeni ugao mislim to nije normalan ugao gledanja u telefon xD toliko o s6 i best telefonu

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kako vas ne čudi što se na 5s slabo čuje sagovornik u toku razgovora? To vam nije mana, osnovna funkcija telefona. U odnosu na 4s, 5s se duplo lošije čuje, gde ima malo buke nema šanse da čujem sagovornika. Uzeh 5s za treći fon, možda četvrti po redu 5s koji kupujem, isti hebeni problem. Na 6 je bolje, ali je lošije od samsunga i htc, lošije za klasu.

goran_mias
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 28. Jun 2015. 17:30

Post od goran_mias »

M8 je perfektan sto se tice zvuka, malo losiji je iP6, a samsung iza oba
Najbolji BB

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

A evo ja npr. na 5S-u cujem sagovornika kao da sedi pored mene

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba: Jesi pojacao zvuk u slusalici do kraja??? Mislim, glupost, ali eto pade mi na pamet. Uzeo sam svojevremeno od poznanika 5s, jer je on zvao ne znam koga, i morao sam i ja da pricam sa tom osobom, i odlicno sam cuo sagovornika.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Ja sam primetio da slabije cujem sve ljude koji imaju 5s. Menjao sam telefone u medjuvremenu ali se nista nije promenilo, jednostavno kad god pricam sa nekim ko ima 5s moram da pojacavam zvuk u slusalici. Iskreno to je jedina stvar koja me trenutno odbija od ovog telefona.
12 godina na forumu!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage napisao:Baraba: Jesi pojacao zvuk u slusalici do kraja??? Mislim, glupost, ali eto pade mi na pamet. Uzeo sam svojevremeno od poznanika 5s, jer je on zvao ne znam koga, i morao sam i ja da pricam sa tom osobom, i odlicno sam cuo sagovornika.
Zezaš me? Naravno da sam pojačao. Isključio volume limit. Sa razlogom ima tweak za volume da se pojača zvuk. Ne kapiram zašto nisu održali isti nivo i kvalitet kao na 4s.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

A jesi li ukljucio ponistavanje pozadinske buke.Razlika je primetna kad je to ukljuceno-iskljuceno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Alsap, nisam uključivao, gde je uopšte ta opcija?
Slika

Alsap
Banned

Post od Alsap »

general-accesiibility-phone noise cancellation...................

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Uključeno je fabrički. Kažeš da ga ugasim?

Podigao sam sa 7.1.2 na 8.4, možda sam se zezno, možda ne, videćemo ubrzo.
Slika Slika

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Meni je ukljuceni i nemam problema o kojima pricate,sto se tice 8.4 radi savrseno kao i do sada.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Onda da se pomirim sa tim, za klasu je lošiji od HTC One M8, i po pitanju zvuka u slušalici i po pitanju kako mene sagovornik čuje, HTC je klasa iznad definitivno. Posle 4s definitivno imaju pad kvaliteta u osnovnim funkcijama. I na 6 sam žalio isto na ovo, mada je 6 glasniji od 5s. Možda se sa 6s izvade. Meni lično je 5s najlepši iP, OS radi sjajno, skener otiska sjajno, najbolji i najprijatniji fon za kucanje jednom rukom, ali osnovna funkcija omanuli. Ne, nisam gluv, na HTC moram čak da smanjim.

gagi75
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Mar 2015. 17:48
:: i phone 4s
:: s6

Post od gagi75 »

ja sam sa 7.1 otisao na 8.3 uradio jb i ok radi mada pola stvari nece da radi sto je radilo sa 7.1
jos nesto mislio sam da predjem na ip6 dal valja tj jel bolji od 5s i dal to vredi

Alsap
Banned

Post od Alsap »

gagi...da je ip6 bolji od 5s,jeste...da li je bolji za toliku razliku u ceni,nije.ako te bas ne svrbe pare sacekaj 2-3 meseca i kupi 6S.

gagi75
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Mar 2015. 17:48
:: i phone 4s
:: s6

Post od gagi75 »

e pa to me zanimalo cisto reko da vidim dal valja kad ga tolko rokaju sa cenom

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Diskutabilno je da li je razlika u ceni opravdana.
Prvo, jeste noviji i sigurno boljo kompletan hardver unutar ip6, a drugo mozda jos bitnije jeste velicina telefona. Meni je 5/s/c mali, nikako ne mogu da se naviknem.
Sa moje tacke gledista, cena jeste opravdana. Za onog kome je manja dijagonala dovoljna, cena svakako da nije opravdana.
Uostalom, svaki iphone je preskup prvih godinu dana, kad izadje sledeca generacija tada mu i cena pada.

Odgovori