Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: Android OS *generalna diskusija*
Misliš na onaj all-in-one toolbox? Beše u zagradi broj alatki, a ikonica crno-plava?
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
El Laki, Plava ikonica sa belim kljucem. Ja sam prezadovoljan kako radi.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ranije sam koristio, imala je dosta dobrih alatki ali u zadnjih par meseci od kako sam imao flagship modele, ne koristim ništa od sličnih aplikacija.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Na flagship modelima ti alati su nepotrebni, vise trose resursa nego sto ih oslobadjaju.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- El Laki
- Prijatelj foruma
Baš tako, slažem se. Na nekim slabijim telefonima pa i ajde.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
SD maid pro za root-ovane telefone je sve sto je potrebno da bi sistem bio u odlicnom stanju.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Скоро сам чачкао s3 и упоређивао сам мојим s3 Нео и не могу да верујем колико 0.35 рама значи за бољи рад телефона са самсунг софтвером...Мада је велика разлика и даље између флагшип s3 и мидрејнџ s3Нео.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- vojkan85
- Mobil manijak
dimi89, Uvek je visak rama siguran znak da ce aparat raditi brze, pa makar bio i toliko mali kao sto si naveo.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ne mora znači. Više je do softvera i njegove optimizacije. Uzmi da Huawei P6 ima 2gb rama ali daleko od toga da radi približno kao S4.
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Kao sto je laki rekao,vise je do optimizacije... Free ram = wasted ram 

- vojkan85
- Mobil manijak
Podrazumeva se optimizovan os jer da nije tako onda ni 32GB ram-a ne bi nista znacilo
. Mozda je moja greska sto to nisam naveo kada sam pisao post 

-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 22. Jan 2015. 02:24
- :: lumia 520
Da li neko zna kako bi mogao i da li uopšte mogu da na nekom starijem modelu lenovo, postavim da mi zvukovi obaveštenja budu originalno od aplikacija, a ne sistemski zvuci. Znači da mi skajp obaveštenje stiže kao skajpov zvuk, a ne tamo neki android zvuk?
- vojkan85
- Mobil manijak
Gregor Samsa, Kada udjes u Skype sa settings, jel imas ukljuceno notifications? Meni sve sljaka kako treba, jel si probao da deinstaliras app pa da probas opet?
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 22. Jan 2015. 02:24
- :: lumia 520
Hm, podesim ja na skajpu notifikacije ali ne nudi mi izbor zvuka. Jednostavno zvuk je neki levi. Videcu. Mozda ga deinstaliram pa vidim.
- vojkan85
- Mobil manijak
E pa ondak jedino da se uradi jedan uninstall pa da probas opet
.

Nisam koristio smartphone jedno 3-4 godine, sad sam nabavio prvi android, dajte neke tips and tricks osnovne, sta pogasiti, sta ne i sl, nesto sto se radi cim se uzme telefon 

Sta god da hoces da ugasis treba ti root telefona pa ili da deinstaliras aplikacije koje ti ne trebaju a dolaze uz stock rom. Za gasenje aplikacija da ne rade u pozadini onda ti treba instalacija xposed modula i greenify koji ce gasiti aplikacije cim izadjes iz nje ili kad zakljucas telefon.
ovaj xposed modul i greenify su aplikacije ili isto nesto oko rootovanja, nije bas da se razumem u to
Uh, ja nemam android oko godinu ipo ali xposed i greenify su aplikacije. Xposed se instalira preko recovery a greenify kada startujes telefon i pokreneses xposed i preko njega skines i instaliras greenify, takodje imas gomilu modula da skines i za kostumizaciju telefona (trasparent nav bar, da zavibrira telefon kad se javis/prekines poziv, kako da ti vibrira telefon itd...).
daj neke linkove za tutoriale ako imas, nista za huawei g6 ne nalazim