Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Re: Android OS *generalna diskusija*
Pa nemam android vec godinu ipo tako da sam dosta zaboravio. Jel si video na forumu xdeveloper?
ma gledam tamo ne znam gde udaram. jel ove app cleaner aplikacije pomazu oslobadjanju rama ili je dovoljno 'pocistiti ih' onim fabrickim, standardnim task managerom?
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Nemoj da diras ram, neka se puni, android je to. Ne diraj nista oko rama, pogorsaces stvar samo 

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
To je sve laz sa tim ram boosterima cleanerima 
Polako, citaj par dana tamo i ovde forum pa onda cackaj oko telefona jer nije iskljuceno da nesto zeznes i brikujes telefon. Malo ga iscackaj tako sa stock romom i uporedno citas i prikupljas informacije sa foruma i taman kad si ga izndrdnao, padne root, fles nekog roma itd...

Polako, citaj par dana tamo i ovde forum pa onda cackaj oko telefona jer nije iskljuceno da nesto zeznes i brikujes telefon. Malo ga iscackaj tako sa stock romom i uporedno citas i prikupljas informacije sa foruma i taman kad si ga izndrdnao, padne root, fles nekog roma itd...

znaci samo klasican kill task managerom kad gasim aplikacije?Zile995 napisao:Nemoj da diras ram, neka se puni, android je to. Ne diraj nista oko rama, pogorsaces stvar samo
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Stefan33, koliko vidim na xda,G6 moze da se rutuje Towel root metodom. Po meni najprostija metoda za rut.
Savet. Registruj se tamo. Postavi pitanje da li je neko tom metodom uspeo da rutuje. Ako jeste,vidi koju verziju ima. Ako se poklapa sa tvojom verzijom,onda udri
Mada,dobro bi bilo da poslusas sta ti 9R94, kaze. Lepo prvo pokupi informacije,citaj ovde malo po forumu,pa se tek onda usudi da 'sredjujes' uredjaj
Savet. Registruj se tamo. Postavi pitanje da li je neko tom metodom uspeo da rutuje. Ako jeste,vidi koju verziju ima. Ako se poklapa sa tvojom verzijom,onda udri

Mada,dobro bi bilo da poslusas sta ti 9R94, kaze. Lepo prvo pokupi informacije,citaj ovde malo po forumu,pa se tek onda usudi da 'sredjujes' uredjaj

- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Nikako task killeri... Samo root i greenify i uzivajStefan33 napisao: znaci samo klasican kill task managerom kad gasim aplikacije?

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Takodje,aplikacije koje planiras cesto da koristis u toku dana (7-8 puta),ne ubacujuj u greenify. Bice to samo kontra-efekat. Ubacuj samo one aplikacije koje planiras par puta nedeljno da koristis.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Task Killeri nisu potrebni jos od Androida 2.3
Ne funkcionise androis kao recimo windows 

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Ok za sad moze proci stock, nego ne znam za aplikacije, da ostavim da se puni ram ond a ? Da ne gasim programe?
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Sto ih vise imas u memoriji, lakse se pozivaju. Kada ih ubijes, onda ih opet pozivas, a to nema potrebe da radis.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Ako neke programe vise puta u toku dana palis i gasis,baterija ce brze da ode.
Programe koje cesto koristis,ostavi ih u pozadini da rade
Samo uspavljivanje,budjenje vise trosi bateriju,nego kada ista ta aplikacija radi u pozadini
Programe koje cesto koristis,ostavi ih u pozadini da rade

Samo uspavljivanje,budjenje vise trosi bateriju,nego kada ista ta aplikacija radi u pozadini

Stoje u keš memoriji na isti način kao kod win7 ili win8.1 na računaru, jeste ti zauzeto 80% rama ali po potrebi android kao sistem sam gasi aplikacije iz pozadine koje duže nisu korišćene da bi se oslobodilo mesta za novije, ostale koje češće koristiš ostaju da rade u pozadini radi bržeg pokretanja kada ti opet zatrebaju.
Aha, taj princip, nisam znao, mislio sam da ga zauzece rame gusi. Hvala 
EDIT:
Data sharing u onim gore precicama je mobilni internet?

EDIT:
Data sharing u onim gore precicama je mobilni internet?
Poslednja izmena od Ninolina u Pet, 03. Jul 2015. 18:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
Stefane jeste .
A kako je sa storage memory, tu nakon skeniranja ima nekog zauzeca od oko 200mb, jel cistim to? Takodje ako mi je 90% vremena telefon na wifiju, mogu ugasiti 3g tj selektovati samo 2g jer malo malo pa vidim da na auto sam prebacuje, nema stabilan 3g?
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:

Imam preko giga. Kad se setim,obrisem. Nemoj da se opterecujes previse oko toga

Sto se tice mreze,stavi na only 2g i miran si na mestima gde nemas konstantan 3g signal.
Tako ces bateriju dodatno sacuvati. Ovako ce telefon stalno da se 'muci' kada je na auto
Ma imam Huawei G6 i to bez SD kartice pa sve trpa na internu koje ima dostupno samo 1.9gb, od cega mi je vec 900mb zauzeto. Ok stavicu 2g, pitam jos nesto kad se setim 

- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Posto vidim da imas problem sa internom memorijom,uzmi jednu sd karticu i miran si
Barem to sada nije skupo
Ovde ces dobiti detaljno uputstvo kako aplikacije da prebacis na memorijsku,i tako dodatno rasteretis memoriju telefona

Barem to sada nije skupo

Ovde ces dobiti detaljno uputstvo kako aplikacije da prebacis na memorijsku,i tako dodatno rasteretis memoriju telefona

E citao sam da to nije moguce kod G6 i da mu se uzima kao jedna od vecih mana? Takodje radio mi ne radi, tj igra ona skala kad je upaljen, kao da je pustena muzika, ali se ne cuje u sluskama, koje btw rade s ostalim aplikacijama i muzikom.