BlackBerry Passport

serija 7000, 8000, 9000
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
BlackBerry OS
Odgovori
matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Re: BlackBerry Passport

Post od matorix »

To oko savijanja me najvisa i zanima, zato to pitah prvo(: A sto se crne tice: moze se nadji za oko 300e na kp i to kod proverenih prodavaca(:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pa, to nije mnogo, zaista.
Pretpostavljam da misliš na novu, naravno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Nakon dužeg korišćenja, mogu da kažem sledeće:

Ne znam za šta bih ga menjao kada bih morao sad da uzmem novi telefon.

Od uslovno rečeno mana, naveo bih da se izuzetno greje pri dužim video razgovorima preko Skype, kao i već poznatu sklonost ka krivljenju rama. Ne nosim ga više u prednjem džepu i to je to.

Android aplikacije rade dobro, one koje koristim. Primetio sam da se događa da posle apdejta neka aplikacija prestane da radi, i pretpostavljam da je do toga što je android runtime ovde 4.3, tako da mi pada na pamet da bi moglo biti u pitanju Dalvik vs ART. U svakom slučaju, za sada mi je jedino Aliexpress aplikacija napravila taj problem, a ne mogu da se setim koja je verzija bila pre update, pa da vratim nju.

Nisam stavljao 10.3.2, jer se ne bavim više tom zezancijama, čekam zvaničan update. Jednostavno me je prošla volja za nekim čeprkanjem i drndanjem po telefonima. Volim da sve radi pravo iz kutije i to je to. Imam Hub složen kako mi odgovara, ikonice raspoređene kako mi odgovara, wallpaper i melodije, i to je to. Ne zanima me customizacija, i BlackBerry mi je zato super. Negde je između iOS i Androida po meni, s tim da više liči na iOS po pitanju homescreen logike.

Nisam imao nijedan značajan bug, nijedno kočenje ili smrzavanje. Osim što mi je pre neki dan posle žestokog pregrevanja posle Skype brljavio gps signal.

Probao bih Android na passportu, ali nisam oduševljen idejom da ga skroz prebace na taj OS.

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

@araphel, hvala mnogo na informacijama(: Desava se i na ostalim uredjajima pregrevanje zbog skajpa, tako da ono.. Nije strasno(:
Evindzer napisao:Pa, to nije mnogo, zaista.
Pretpostavljam da misliš na novu, naravno.
Bez kutije, ali nekoriscen. To ovi sto nabavljaju iz Madjarske, pretpostavljam. A inace kod onog Ivana ima za 310, koriscen 30 dana satro, sa garancijom od 12 meseci. Ne znam koliko se covek moze uzdati u njegovu garanciju, ali uglavnom samo reci hvale za njega...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ja bih takvo nešto svakako zaobišao.. Što ne znači da telefon nije u redu i da ne bi dobro radio.
Samo, prosto ne volim takve polukombinacije..
Poslednja izmena od Evindzer u Sub, 11. Jul 2015. 21:07, izmenjeno 1 put ukupno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Uvek bolje novo.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pre neki dan pričam sa kolegom koji je isto nedavno uzeo Passport, i vidim da se i njemu desila identična situacija sa savijanjem. Ista priča : držao je telefon u prednjem džepu farmerki.

Uspeo sam delimično da rešim ovaj problem tako što sam pazario originalni BlackBerry hard cover koji poprilično dobro drži telefon na mestu, i sprečava ga da se krivi. Takođe, proguta ispupčenje od kamere, pa telefon lepo leži na ravnoj površini.

Da se osvrnem malo na kvalitet razgovora: sagovornik se odlično čuje, zvuk je jasan i jak. Ljudi sa kojima razgovaram me takođe odlično čuju, ali više njih je komentarisalo da u trenutku kad se vim postoji trenutak nekog zujanja pre nego što čuju moj glas. Ne mogu da skontam o čemu se radi.

Dešava mi se da, pogotovo sad kad je toplo, toliko umusavim ekran da proximity senzor neće dobro da reaguje, pa mi ekran ostane ugašen i kad telefon odmaknem od lica da prekinem razgovor. Možda je u pitanju i to da se zaštitna folija lakše isprlja. Ne sećam se kako se ponašao ranije, pre nego da stavim foliju.

Pošto znam da je ljudima to bitno, hajde i ovo da napomenem: Viber radi perfektno na telefonu, iako je reč o Android aplikaciji. Odabere se full screen zoomed out opcija prikaza, i sve se lepo vidi i sve radi. Bez toga, ne vidi se slajder za javljanje odnosno prekidanje poziva. Aplikacija sasvim normalno radi i u pozadini iako nije u active frame, dakle uredno dobijam poruke i dolazne pozive. Pošto je Android aplikacija, integracija u hub nije baš 100%, odnosno, kada mi stigne poruka, neće u hub-u odmah prikazati sadržaj poruke, već obaveštenje da imam novu poruku od te i te osobe, pa klikom na obaveštenje ulazim u aplikaciju i vidim sadržaj. Opet, nije tako strašno i bolje nego da nema integracije u hub uopšte.

Whatsapp radi savršeno, native BlackBerry aplikacija je u pitanju.

Ubacio sam Sygic navigaciju, isto Android vaerziju, i takođe radi perfektno. Pored nje, koristim i Navfree kao backup, i ona radi bez frke, native BlackBerry aplikacija je u pitanju, i zameram joj jedino nedovoljnu prilagođenost kvadratnom ekranu.

Eto, to su neke stvari kojih sam se još setio.

miki12
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 25. Jul 2015. 22:22
:: nokia e6

Post od miki12 »

Planirao sam da kupim passport i sve do danas bio srecan zbog toga.Tacnije, dok nisam nabasao na ovaj forum i video da postoji problem sa ekranom.Koji bedak,pomislis da si nasao savrsen fon i spreman si da ga debelo platis...sranje. :( :cry: :x

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Bolje sprečiti, nego lečiti :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Miki, problem sa ekranom postoji, odnosno problem sa mogućim savijanjem telefona. Ja sam o tome pisao, imao sam taj problem, i rešio sam ga. Više se ne dešava, i drago mi je da u nastupu besa nisam promenio telefon samo zbog toga. Bukvalno ne znam šta bih drugo uzeo. Od februara imam Passport i još uvek me drži onaj WOW momenat.

Malo sam ga ponovio, nabavio originalni hard cover, očekujem da stigne i tempered glass, pa da bude komplet zaštićen.

S obzirom da se sad već može pronaći za daleko manje novca nego kada se pojavio, mislim da ne treba da odustaneš od kupovine. Naravno, ako si svestan šta kupuješ. Skoro svaki telefon ima neku konstrukcionu falinku, pa po toj logici niko ništa ne bi kupovao. Eto, G3 je imao običaj da puca kod mikrofona i IR porta. S6 ima problem da se guli okvir kamere, iPhone 6 se savijao pod pritiskom, i tako dalje. Pa opet svi kupuju te uređaje.

Po meni, jedino čega čovek treba da bude svestan kad kupuje Passport je da je u pitanju "niša" proizvod, pa će se stoga jako teško dalje prodati, osim ako naiđe neko jednako zaluđen.

miki12
Novajlija
Novajlija

Post od miki12 »

Vec dva dana guglam ko lud i problem sa ekranom je prilicno zastupljen.Koliko sam shvatio problem je u lepku koji popusta ako se metalni ram cesce greje usled intenzivnijeg koriscenja(hd video i sl).Problem se pojavljuje relativno brzo po kupovini.Prihvatam da neki telefoni imaju neku falinku i ako im cene ne prelazi 100e to mogu da podnesem,ali ovde se radi o premium poslovnom uredjaju i tu nema kompromisa.Ovde nije problem da li se neka aplikacija pokrece ili ne,da lii baterija drzi dan ipo ili dva,...EKRAN SE ODLEPLJUJE malo PO STRANI!!!!Sto je najcrnje ja i dalje zelim ovaj telefon.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Miki, tako sam i ja mislio. Nije problem sa odlepljivanjem zbog grejanja, već se od nošenja u džepu i postepenog savijanja metalni ram telefona malo uvije, i to uvek na taj način da pravi pritisak na donji desni deo ekrana, koji onda izleti malo napolje. Ja sam razmišljao da odnesem telefon u servis i tražim zamenu ili popravku, ali sam shvatio da neće biti od neke pomoći. Jednostavno sam prestao da nosim telefon u prednjem džepu i nisam imao problema od tada. I tako je već mesecima.

Sporta radi, pokušao sam par puta namerno sam da ga ukrivim na isti način. Rezultat je uvek isti: odvoji se donji desni deo ekrana. Vratim sve na mesto i ekran je ok.

Isto tako je i G3 sam od sebe pucao kod mikrofona ili IR porta, a koštao dosta kad se pojavio. Isto tako su se prve serije iP6 savijale pod pritiskom...nema to veze sa cenom uređaja.

miki12
Novajlija
Novajlija

Post od miki12 »

Araphel,zanima me kako ste uzeli passport,preko operatera ,radnje ili preko?da li je bio zakljucan?Pominjali ste kolegu sa istim problemom,kada i gde je on uzeo?Mnogo pitam?Znam.Tesim se da je serija takva,cujem da se sklapa u mexicu.Poz

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

araphel napisao: Sporta radi, pokušao sam par puta namerno sam da ga ukrivim na isti način. Rezultat je uvek isti: odvoji se donji desni deo ekrana. Vratim sve na mesto i ekran je ok.
Auh, kakvim se ti sportovima baviš! :D
Meni bi bilo žao da tako nešto uradim, posebno ako mi se telefon sviđa i ako sam ga dosta platio.
Važno je da si mogao da ga vratiš u normalu.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Miki, moj Passport je uzet kod MTS, uz paket, ali ga ja koristim sa svojom karticom kod drugog operatera. Kolega je takođe uzeo od operatera. Male količine su dostupne kod nas, i sve dolaze od istog zvaničnog uvoznika. Naravno, pričam o legalno uvezenim uređajima. I nije bitna serija, koliko je meni poznato. Apsolutno na svakom Passportu će usled krivljenja nosećeg metalnog rama pre ili kasnije doći do odvajanja ekrana. Mana je u samoj konstrukciji telefona, koliko sam ja uspeo da zaključim čitajući po netu i eksperimentišući sa svojim telefonom. Do neke mere, ovo se može desiti na svakom telefonu sa metalnim okvirom, jer se metal ugiba ali se ne vraća u prvobitni položaj tako lako kao plastika. Kod Passporta je to dodatno izraženo zbog relativno tankog rama i velike širine telefona. Elem, nakon što sam uživo video i ispitao nekoliko komada, ubeđen sam da se na svakom to može desiti. Kod koleginice koja telefon od prvog dana drži u hard cover futroli sa preklopom i nosi telefon u tašni nema ni traga od savijanja i naravno ni traga od odvajanja ekrana. Kod ovog jednog kolege je ista stvar kao kod mene, a video sam i još dva komada kod kojih se postavljanjem telefona na ravnu površinu primeti torzija, i vidi se da je ekran u donjem desnom uglu blago izdignut, ali se još nije odvojio. Elem, da ne davim više o ovoj temi. Uglavnom, i da sad treba da kupim Passport i znam za ovaj problem unapred, verovatno bih ga opet kupio. Fenomenalna tastatura sa senzorima i odlično implementiranim prečicama i gestovima, odličan zvuk i super fluidan OS su značajne prednosti, iako malo nervira što treba paziti gde i kako se telefon nosi.

miki12
Novajlija
Novajlija

Post od miki12 »

Hebo me pas.......uzeo sam ga.Kada je otvorila kutiju......video.......uzeo u ruke.....kraj.ende.konec.finish.the end.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Dobrodošao u malobrojnu ekipu.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Čestitke i od mene. Baš mi je drago da još neko na forumu ima ovaj uređaj, jer mislim da je vrlo dobar, čak sam bio planirao da ga uzmem, ali sam u par meseci morao da kupim dva telefona, pa sam se odlučio za neke varijante malo jeftinije od njega - što ne znači da se nekad u budućnosti neću častiti i njime. ;)
Nadam se da će te odlično služiti i da ćeš biti zadovoljan.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Sad ide lagano provaljivanje svih prečica na tastaturi, cimanje oko aplikacija i ostale slatke muke :)

Prvi savet: odmah pojuri na netu kako se ubacuje Snap, jer iako imaš Amazon app store, ipak tu nema gomile Android aplikacija. Drugi savet: iako možeš da namontiraš kompletan Google play services i Google play store, nemoj. Baterija će ti biti zahvalna, a i uređaj će biti stabilniji i manje se grejati.

miki12
Novajlija
Novajlija

Post od miki12 »

Hvala svima,fon je exstra i stvarno sam zadovoljan.Primeti sam nesto cudno kada si vec pomenuo zagrevanje pa da pomenem.Gornji desni deo,kod met. rama zagreje se prilicni u roku od par minuta od uljucivanja telefona,ali bukvalno.Ostali delovi rama i telefona su hladni ko spricer.Brine me to,pitam se da li je i kod vas isti slucaj?U tripu sam da ce se odlepiti ekran pa ga odmah gasim.Eto to za pocetak,inace nista neznam,ovo mi je prvi blackberry pa polako istrazujem.Pozz

Odgovori