Sa leve strane ekrana mi se iznenada pojavila nekakva zuta mrlja i kada sam ukucala na google-u videla sam da jos ljudi ima slican problem (uglavnom iPhone) i kazu da se lepak istopio od zagrevanja Da li je neko od vas imao slican problem i da li znate da li to moze nekako da se povuce i da li to moze da utice na funkciju ekrana? Inace sve radi bez problema ali me nervira iako je bas na ivici i nije preterano velika. Na tom mestu uglavnom drzim palac ali malo mi je neverovatno da je moja toplota mogla da utice na to
bojana., nije mogla bas tvoja toplota da utice na to,ali je mogla druga toplota
Salu na stranu. Igras li igrice na telefonu? Da li ti je mahom telefon izlozen suncu?
Ta pojava ne moze da utice na funkciju ekrana,ali vizuelno smeta. Ta fleka moze malo da se povuce,ali cim se telefon zagreje,iste postaju sve izrazenije. Imas li garanciju za telefon? Desava se taj isti problem i kod drugih uredjaja,ali uz garanciju se to vrlo lako menja. Stavlja se kvalitetniji lepak i vise nema problema oko toga
Ima dosta modela takav problem, to ovi koji sr malo više greju. Znaj da to može biti i od igrica, surfa netom, slikanjem... I još ako to sve radiš napolju pri većoj temperaturi, telefon se ugreje kao ringla. Trebalo bi to da rešiš u nekom servisu ako imaš garanciju pot hitno da ideš. Da se povuče sama od sebe fleka neće, da se uvećava hoće isto pri većem zagrevanju i još lakše...
Hahaha ma znam da ne moze od mene samo mi je lokacija zapala za oko hvala na brzim odgovorima svakako telefon previse koristim pa me ni ne cudi da se nesto tako desilo, to je znak da ga malo ostavim na miru a garancija mi je istekla, da li znate koliko bi ta zamena mogla da kosta?
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
ljudi, pitanje jedno, trebalo je biti jednostavno... Trazio trazio trazio i nitko da dadne pametan odgovor...
Uzeo sam Z3, i kupujem micro SD memorijsku karticu za njega.
u ponudi su microSD HC i microSD XC. Obe su 128gb, ali je HC duplo jeftinija. Zanima me imam li potrebu za XC karticom ili je za sve pune performanse koje telefon nudi i zahtjeva dovoljna HC kartica?
Hvala.
I ja sam to svugdje pročitao, ali sam na više mjesta našao HC karticu od 128 gb (što debelo prelazi svugdje navedenih 32), pa sam mislio da je razlika u brzini i još nečemu a ne samo u kapacitetu . Uglavnom, naručio sam je pa ćemo da vidimo
Zar mora ceo displej da se menja, ne mogu samo staklo da zamenim? bas sam zbunjena, zao mi je da prodajem relativno nov telefon kom nista (sem te fleke) ne fali a plasim se da ce se prosiriti, posebno jer uskoro idem na letovanje a tad cu ga i koristiti mnogo i bice na suncu svakako cu biti na novcanom gubitku za stagod se odlucim
Pa nije se fleka pojavila na staklu nego na lcd-u a na svim novijim modelima to ide zajedno i prakticno je nemoguce odvojeno menjati.
Ili koristi tako ili prodaj telefon,sve drugo je neisplativo nazalost
Možda ti je i bolje. Ja jedino do sada što primijetim je, da je mob za nijansu sporiji ili npr. Kad hoću da očistim listu posljednjih aplikacija, pritisnem dugme ono za "čišćenje" jednom, ništa, drugi put prihvati... I to se često dogodi...
Juče sam kupio ovaj telefon i prijatno sam iznenađen. Pre njega imao sam Xperiu Z1 koji ima slične specifikacije (isti senzor kamere, sličan procesor i sl.), ali ovoliki napredak nisam očekivao. Displej je mnogo bolji sa mnogo življim bojama i boljim uglovima gledanja. Kamera je takođe izvanredna i teško mi je da poverujem da je isti senzor u oba telefona. Kod Xperie Z1 se na fotografijama pri slabom svetlu uočava užasan šum, kao i flash bleed, dok su slike na Z3 izvanredne (sa, za moj ukus, možda malo prenaglašenom tj. nerealnom bojom). Čini mi se takođe da je telefon fluidniji, ali to može da bude i do nove verzije androida (5.1.1). Na kraju imam (subjektivan) utisak da je prelazak sa Z1 na Z3 veći skok nego prelazak sa Xperije T na Z1 (na Xperiji T bih verovatno i ostao da mi dva puta nije otkazala baterija).
Drugari,molim vas za pomoć,pre nekog vremena dobio sam Z3.Medjutim,autorotacija nikako ne radi,niti za poruke niti za slike.pokušao sam maltene sve,aktivirao i smart autorotaciju,ali ništa ni od toga,tel je ovako zmaj,ali ovo počinje strašno da nervira.molim za pomoć
prvo, provjeri da ti je postavljeno na "automatsko zakretanje" a ne na "okomito", najlakše ti je u onom padajućem meniju koji povučes s vrha.
drugo, ISKLJUČI pametno zakretanje zaslona.
ako je tako podešeno, i ne zakreće se, onda ti je vjerojatno senzor u kvaru.
Pozdrav svima! Od sinoc sam ponosni vlasnik Xperie Z3 pa mi treba par vasih saveta za pocetak. Npr. kako idu ta podesavanja ekrana (koje su vrednosti najbolje za R,G,B parametre), podesavanja kamere za sto bolje slike (ili ako ima neki bolji cam softver da se skine sa marketa), kao i koje aplikacije odmah da uninstalliram, koji launcher da koristim itd. Da li su mu dovoljne fabricke folije za napred i pozadi da stite od grebanja ili treba nesto dodatno da uzimam. Hvala unapred...
Ja ovaj telefon imam već nekoliko meseci i pokazao se odlično. Kako mi fabrički UI odgovara, nisam ubacivao nikakve launchere ili modifikacije. Inače, ovo je prvi telefon koji imam, a da nisam ništa menjao (sem root-ovanja), što znači da su ispravili sve mane koje su ranije imali (imao sam Z1 koji je imao katastrofalan ekran i kameru).
Baterija i performanse su prilično dobre tako da ne vidim svrhu gašenja aplikacija. Ukoliko baš želiš da produžiš trajanje baterije, isključi praćenje lokacije i podesi automatsko osvetljenje. Meni baterija sa uključenom lokacijom u proseku traje oko dan i po sa 5 sati SOT-a.
Što se tiče zaštite, ja ne koristim nikakve folije niti zaštitna stakla. Međutim, staklo na zadnjoj strani se vrlo lako grebe, dok je prednje staklo isto kao prvog dana. Očigledno su štedeli na materijalu, tako da to može biti jedina zamerka ovom telefonu. Ja nisam stavio foliju, iako je došla uz telefon tako da imam par ogrebotina na zadnjem staklu.
Na kraju mogu reći da si izabrao izvanredan telefon, pa bi bilo šteta ne koristiti ga maksimalno. Ne sumnjam da će budućim update-ima opadati performanse, tako da ćemo tada gledati šta pre da gasimo od aplikacija, ali sada to nije potrebno.
tl;dr
moj savet ne gasi aplikacije (osim bloatware-a) i stavi bar foliju na zadnje staklo telefona
Kako ste zadovoljni kamerom na Z3?Aj vlasnici,bacite neku fotku u full rezoluciji da vidimo.
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.