Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Nije ni meni jasno. Možda ipak ima nešto u onom malenom kućištu. To jedino da neko rasturi pa da vidi

Hvala za 300čuda, bio sam, ove Koss imaju baš pristojnu cenu (doživotna garancija, pazi) ne znam samo za zvuk. E evo za sve ljubitelje dobrog zvuka adresa jednog super sajta (možda ga je neko već pomenuo, ne znam) - www.4audio.co.yu. Joj kakve slušalice imaju, ima i cenovnik.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Da, Koss ima dozivotku garanciju, kakav 3p!!!

mkvb, lepo si ti stavio tu semu, al tesko da bih mogao da ti pomognem... Vidim vec neko vreme niko nista ne pise... :|
...shit happens... keep d smile!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ove koss su stvarno za medalju...bar tako deluju..bas cu otici u nekoj radnji da bacim oko jer ako je cena pristojna zasto nemati savrsen zvuk sa sobom 8) sorry za off
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Koss dobro izgleda stvarno i nisu jako skupe, u ovoj radnji danas što sam bio oko 600-700 din, bubice.
Ne znam ali osećam da su dobre, dobra im je fora sa garancijom, 5 eura... Ali - Zenhajzer, uhhhh, odmah uzimam ove najjeftinije za napolje a onda šteeednja za neke do 50-60 eura (mada bih želeo one iz najviše serije), izbor im je stvarno ogroman.
Malo me samo brine ona pomenuta omaža, 16 oma (kako rade veće sluške na AD-15?), ove na sajtu su (osim par bubica) sve preko, mada ove moje velike Panasonic (sigurno imaju mnogo, mnogo više oma) rade savršeno na SE adapteru, i nisam primetio nikakvo krckanje na šetnji po meniju.
Čak sam upoređivao (skeptik) i taj frekventni opseg (bitan) sa nekim mojim časopisima, i sve je OK.
Ma ovo je top, skupo ali kupiš jednom i ćao, ko voli. :)

imaginos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Avg 2005. 16:19

Post od imaginos »

meni su zenhajzer najbolje. mada, to zavisi od licnog ukusa i muzike koju neko slusa... pre zen-a, imao sam neke panasonikove koje su bile zakon za rok i slicnu muziku gde se treba da midlovi budu malo umeksani (da ne "prsti" gitara). ove zenhazjerove sto sad furam su kostale oko 2500 dinara (dakle, nisu iz najvise klase)..

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

hm.... opet mi obrisan post, a? :dry: :uhuh:

Vlada Zem, u principu ako pise da je za sluske od 16 oma (a pise da je za 16 i preko), onda najbolje radi sa onima od 16 oma, medjutim dolaze u obzir i one od 24 ili 32 ..... samo sto mislim da je tada zvuk tisi ...... znam samo da ne sme ispod 16 jer su tada velike sanse da ti crknu sluske...

pozdrav...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ok, ok, nisam znao da je 16+, već sam se uplašio da je (opet) neko ograničenje, ne pratim, pa biće tiše sigurno zbog otpora ali kul, hvala :wink:

Za imaginos , ja Zenh. kupujem sigurno, sad me zbunjuješ sa tim mid tonovima, pa to mi baš i odgovara da su mekši (takođe rok), ako Zenh."zveči", da ne kupujem džabe. Imam sad Panasonic i super je ali od ovoga očekujem nešto više inače ne bacam pare. :blinky:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa i ja to mislim. :D :D
Kad sam samo gledao sluške bio sam baš :lol: :lol: :lol:
Ne znam samo kako da pomognem mkvb , čovek se stvarno trudi, stvarno ne znam kako :wink:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

izgleda da nije trebalo da kazem da je Sennheiser bolji od Panasonic-a jer mi je obrisan post?! :?

...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Za b_udder Pa što ti je to trebalo, što se zezaš?
Evo, da probamo - Zenhajzer je bolji od Panasonika.
Sennheiser je 100 puta bolji od Panasonic.
Ništa. (nadam se) :| :| :|

Za Imaginos , javi impresije, jako mi je bitno, uvo mi je jako istančano ali je i lova za tu firmu velika (iskreno-ooogromna), dal' vredi? :blinky: :blinky: :blinky:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Vlada Zem, ako ti je uvo istancano onda te mozda ad-15 razocara? .....ili si se bese odlucio za neki SE?

pozdrav...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ako ti je uvo istancano ad15 ce te definitivno razocarati.
To mi obicni zaljubljenici u muziku, i nenastimovani smrtnici koristimo...
Tebi treba i-pod...
:P

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

blade_bre, evo sad sam video da je covek vec rekao da je kupio w550i .... ne znam kakav je zvuk na njemu, ali kod ad-15 nije problem samo ono kuckanje, vec i tihi sum u posadini koji se cuje kada se pesma zavrsi ..... ili je to tako samo kod mene?

pozdrav...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ma koji I-pod? Neko je na forumu nešto rekao "ma šta će vam taj FM na tel. imate kod Kineza one male, jeftine..." Ja kažem - imaš kod istih i one male jeftine džepne telef.imenike pa ih nosi u džepiću, šta će ti onda imenik u mobilnom?

Ovo gore je poređenje samo za to, nije bitno da ti sad tamo negde sediš i slušaš muziku sa nekih 43cm uređaja i orman zvučnicima pa si neki audofil, ezoterija, e, ovo su male, male stvarčice koje su stalno, stalno s tobom, ovde je samo bitno da izvučeš max iz svog mobilnog, što može sa, verujem, AD-15+Zen.
Naravno da svaki mob.tel.u startu gubi trku sa I-podom (to je život za sebe), ali ja samo mislim da dobre slušalice mnogo znače za ono što na kraju dobiješ u ušima, isprobano, definitivno, znam u šta verujem. :wink: :wink: :wink:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ja sam rekao to za fm kod kineza, ali je bilo ironicno :P jer je neko to stavljao kao PREDNOST u odnosu na neki drugi fon.. nebitno.

b_udder, ma da, imam i ja taj shum... al nije tako strasno... :)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ne, ne, nismo se razumeli (b_udder), ekskuzemua :oops: , i ovo za "istančano uvo" je isto ironija, više znači "neću da mi nešto krešti u uvetu", pa nisam manijak da sad očekujem od mobilnog neka čuda (samo sam malo strastven i naložen po tom pitanju). A i prelazak na bolje slušalice je neki "upgrade" i to može baš da bude velik. :wink:

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Ljudi imam problem i molio bih vas da mi sto pre pomognete
Povezao sam sve oslim onog L- (zemlja valjda) i dobio sam neki slogiran zvuk, izoblicen
Imam onaj obican audio kabl od 2 zice i nemam trecu da spojim ground
Moze li neko da pomogne molim vas???

http://www.eirikso.com/images/NokiaMP3/ ... Set-06.jpg
Na ovoj slici je zemnja zuta zica, a ja ne znam gde treba da sprovedem tu zicu :(

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Slusalice koje sam ja prepravljao su izgledale malo drugacije, ali isti je princip! R+,R-,L+,L- E sad ja sam kupio kablic sa 4 zice i tako izdvojio dve za + a dve za - i to tako zalemio na plocici, na drugoj strani, kod dzek-a sam zalemio dva + a ta dva minusa spojio u jednu zicu i zalemio na treci konektor, odnosno zemlju. Ovo je otprilike sva mudrolija, a ti pisi da li ti je pomogla...

PozZ

z0x
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 14. Mar 2006. 15:22

Post od z0x »

Ja sam imao istu operaciju na mojim Motorola e398 slusalicama.
Kupio sam kineske moto sluske i iskoristio 2,5mm bananicu (cetvoropolnu koja inace nema da se kupi obrnuo sam grad naglavacke).Isekao sam posle mikrofona i stavio zenski stereo 3,5 mm jack.
Posle silnog zezanja napokon sam uspeo i prikljucio sam sony sluske a zatim i altec lansing sluske i bio sam zgranut koliko original motoroline slusalice imaju lepsi i puniji zvuk.
Da sam znao da cu tako da prodjem nebi se upustao u takvu za*ebanciju(jedino sto mogu da prikljucim male zvucnike).
Mozda ako kupim neke bas dobre sluske (i skupe)
poz
Pozdravljam sve koji me znaju...

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Evo uspeo sam
Spojio sam L+ i L- i sve radi savrseno
Zvuk je perfektan, verovali ili ne, povezao sam cak fon sa Labtec 2.1 sistemom i zvuk je fenomenalno dobar
Da covek ne poveruje koliko je jak zvuk i cist
Iz telefona u prave zvucnike (sa napajanjem)

Odgovori