Klasifikacija clanova i ozbiljnost odgovora

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Klasifikacija clanova i ozbiljnost odgovora

Post od gameforce »

U definiciji mnogih clanova foruma stoji vip MobilniSvet.com,Mobil stručnjak,Mobil fan,Entuzijasta.....sasvim neadekvatno.TJ adekvatno je broju odgovora i aktivnosti istog ali ne i preciznosti i tacnosti u davanju odgovora i saveta.
:dry:
Uzeo sam za slobodu sebi da malo pregledam kvalitete odgovora "elite" i dosao do zakljucka da je vecina tacnih odgovora i pravilnih resenja dosla od ljudi koji nemaju nikakvu etiketu tj na forumu se vode kao "rucky" a da "elitni" pune rubrike samo zarad statusa
:(
PREDLOG:
1)Glasanje clanova na kraju svakog meseca/tromesecja/godine za "upgrade" statusa (time bi se postigla verodostojnost odgovora)
2)Glasanje za "downgrade" npr zbog losih,netacnih ili bezveznih odgovora

Mislim da je cilj foruma TACNA I BRZA informacija a ne puko popunjavanje broja poruka.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Ovo je zaista dobar predlog i slazem se sa njim
Ili ovako nesto treba da se uradi ili promeniti titule
Ja sam se na primer medju prvima uclanio u forum, pa opet nisam VIP :)
Salim se...

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Pravo da ti kazem mene apsolutno ne zanimaju titule ali bi voleo da znam kome da verujem a kome ne kad mi daje odgovore tipa: flesuj sa ovim ili onim flesom ili edituj ovaj ili onaj seem ili.....Pogresan odgovor moze te kostati i tlefona(citaj par stotina eura)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Ovo je ok predlog, ali mora dobro da se osmisli kako ce ici to glasanje i rangiranje jer i u tom slucaju moze da se desi da neko ko ne zna nista ispliva na vrh...

Mada iskreno ja ni ne gledam"titule" vec pazljivo citam komentar, i pogledam i ako dvoje-troje ljudi kazu da je nesto ok onda je to (verovatno) ok...

PozZ

MekBejn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 16. Mar 2006. 12:35

Post od MekBejn »

Na nekim forumima postoji slicna, ali jednostavnija stvar.
Naime, u svakom trenutku mozes da ocenis nekog clana sa + ili -, i tacno se vidi ko koliko ima pluseva i minuseva. Naravn, ne mozes 100 puta zaredom da ocenis jednog clana nego recimo jednom nedeljno.
Znaci svaki put kad neko da los savet, das mu minus. Kad da dobar savet, das mu plus.
Tamo lepo funkcionise, moglo bi i ovde
Up and at them!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Mislim da je nepotrebno gubiti toliko vremena na glasanje i ostale stvari koje su potpuno nevazne. Sadasnje titule su potpuno ok, ali normalno svako moze nekad da omane. Sigurnost odgovora se potvrdjuje istim odgovorom vise clanova, ali forum nikada ne moze da bude 100% siguran.
Eventualno bi mogao da se ubaci taj "rejting" koji ce zavisiti od ocene kvaliteta odgovora,i rejtinga onog koji ocenjuje
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Vulle_NS
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 23:33

Post od Vulle_NS »

Predlog vam nije los ali sa druge strane mi je i veoma glup(meni bi to izgledalo kao neki kviz),mislim da bi to adminima oduzelo dosta vremena koje bi se i pametnije moglo iskoristiti... :unsure:
MNJIH!

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Vulle_NS, vreme adminu? Pa to radi komp automatski.Svakom clanu se obezbedi jedna karta za glasanje npr jednom u mesec ili 3 meseca i kad glasas to se sabira.Na osnovu glasanja koje traje do kraja tog meseca ili tromesecja (kako odluce vlasnici sajta) nikovima se dodaju poeni ili oduzimaju.Pored nika bi stajao i broj glasova za njega u proslom glasanju i to je to! Time gobijas relevantnu informaciju o nekome ko ti odgovara.NPR ako ima 50 + i 50 - pored nika uzimas sa rezervom sta on prica a ako ima samo - i ne citas jer znas da je neka zamlata
Rebel in heart.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Tako nesto nije izvodjlivo ali zamisao i nije losa..Kao prvo nema dovoljno AKTIVNIH clanova za tako nesto,vecina se pojavi pokupi informacije koje im trebaju i to je to...

Predlog za + i - je bzv jer ja sam mogu da natovarim nekom minuse bzv jer me se taj neko ne svidja,to nije realno...

A i svako je malo duze ovde,zna da svaki dan se pruza nekom pomoc preko pm-a i email-a,a to ne moze da se vidi javno i samim tim drugi clanovi ne znaju o tome... 8)

Titule su ok,mozda bi mogla jedino da se ubaci jos neka izmedju 500og i 1000 og posta ali u svakom slucaju to nije nikakvo merilo tako da to sada i nije bitno... :wink:

U sustini,ljudi dodju po to sto im treba na forum i odu,njih ne zanima ko ce da im odgovori ili bilo sta...

Ideja je ok,ali ima jos dosta stvari koji bi trebale da se urade pre toga na forumju.. :wink:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

[quote="Dexter"]...........Predlog za + i - je bzv jer ja sam mogu da natovarim nekom minuse bzv jer me se taj neko ne svidja,to nije realno...

Ne bi mogao jer bi bio ogranicen na jedan + i jedan - u periodu za koji se glasa.Cilj i jeste da se postigne brza i TACNA informacija.Bas zbog tih koji ne dolaze ovde redovno.Za njih bi bilo mnogo znacajno ako kod tebe (jer ti npr dajes dobre i svrsishodne odgovore) vide 50 + i kad vide kod npr mene koji nemam nista ili imam 50 - :uhuh:

[quote="Dexter"]...........A i svako je malo duze ovde,zna da ssvaki dan se pruza nekom pomoc preko pm-a i email-a,a to ne moze da se vidi javno i samim tim drugi chlanovi ne znaju o tome...

Pa taj kome si pomogao ce glasati za tebe.Uostalom zasto kriti informaciju mozda ce koristiti jos nekome? :)

[quote="Dexter"]...........Ideja je ok,ali ima josh dosta stvari koji bi trebale da se urade pre toga na forumju.

Otvori nov topic pa predlozi! 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

gameforce, nema potrebe da se otvara novi topic jer postoji,a vec postoje neke ideje koje su predlozene koje se tek trebaju realizovati tako da,idemo redom polako... :) :wink:

Pa nije bitno za koga ce glasati,nego kazem neko ko prvi put dodje na forum mislish da ce gledati to nashe glasanje,ima da postavi par tema da potrazi pomoc preko pm-a i kad dobije odgovor nema ga vishe... :D Tako da bi najvishe glasali ljudi koji su uglavnom chesto tu na forumu verovatno...

Ideja je ok,samo kad bi se nekako usavrshila... :roll: Ovako mi deluje malo nerealna i ne znam koliko izvodljiva... Videcemo,mozda admin ima neko reshenje... :D

P.S. gameforce, kad quote-ujesh morash da zatvorish na kraju sa [/quote] :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

"Teoretski sve to lepo zvuci, malcice je drukcije u praksi". Ovome bi trebalo posvetiti posebnu paznju, tako da je najbolje da sacekamo da admin sve zavrsi sto je planirao u vezi sa oba sajta, pa onda polako i natenane :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

gameforce, veruj instktu :D

Ideja je dobra a da li od toga ima nesto cekamo glas admina,svakako ce se smanjiti odgovori tipa ne znam,mozda,ja mislim ... koji nisu od pomoci.

Podrzavam.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Dexter, da bi neko ovde postovao mora da bude registrovan...dakle to je vec reseno.Taj koji je zatrazio odgovor i dobio ga ovde ili na mail moze i da glasa (ako je zadovoljan/nezadovoljan odgovorom)

Pored npr Dexter, bi stajalo 50+ 2- ili u obliku linije crveno/zeleno sa natpisom "rejting clana" ili nekako kako vec odluci vlasnik sajta.To ne zahteva mnogo prerade :)

Zasto si siguran da samo onaj ko napise pismo to i cita?Ja sam recimo procitao sve odgovore na forumu pre nego sto sam postavio pitanje.
Da sam nasao odgovor rado bi tom koji je odgovorio dao svoj glas. :)
Tako njih 10-20-30 pa da vidis kako bi se smanjili odgovori tipa:"A da bacis telefon u WC?" :o ili "znam da to ima samo neznam gde" :shock: ili tvoj odgovor NeXuS-u viewtopic.php?t=5635&postdays=0&postorder=asc&start=20
gde je on zapravo trazio lokaciju u /a/mobile/system/ za cl.gif i za custwakeup.gif & custgoodbye.gif
Sto bi rekla moja profesorka Srpskog za promasenu temu "sedi! jedan!"
Rebel in heart.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ne verujem da ce admin ista preduzeti povodom ove teme :uhuh: tako da...sve je ovo lupanje u prazno..i evo ovako nabacujete postove tj. pisanjem predloga koji su malo apsurdni cini mi se jer ma koliko to sve lepo zvucalo ima dosta korisnijih stvari nego nekog glasanja 'ko zna vise a ako manje' kao da je to bitno jer ce zatrazena pomoc na forumu dobiti odgovor dali strucniji ili laicki ali sve sve svodi na isto (da se problem resi):wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Ako si mislio na moj odgovor,o tome ti upravo i pricham,ja sam razmenio sa njim par privatnih poruka pre tog posta a ostali chlanovi to ne znaju i sad misle bzv sam postovao... 8) Vidish da ima shupljina u toj ideji,treba je malo doraditi.... :wink:

Moglo bi nekako da se odradi tipa pouzdanost nekog chlana,pa ako je pouzdan da mu nick bude zelen a ako nije da mu bude crven..isto nekom metodom glasanja ili tako neshto... 8)

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Dexter, O tome i pricam :)
Pouzdanost !
Zeleno-crveno-plavo-roze ma kako god bilo ali da se vidi da li taj nesto zna ili samo pise zarad ubijanja dosade :cry:
Logicno mi je bilo da oni koji su resili problem i glasaju za onoga ko im je pomogao da ga rese :D
To je po meni naj-naj resenje.Ko tvrdi da sve zna i ovde zamlacuje narod zavrsi karijeru brzo jer ga spuste na zemlju oni koji su nezadovoljni odgovorom.
Za ovoliko postova verovatno bi i meni sad sledilo "minusiranje".
Zato prestajem sa objasnjenjima i citam sledeca misljenja :oops:
I naravno misljenje admina

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Generalno, ideja nije losa, postoji doduse jedna realna prepreka,a to je subjektivnost, pa po tom osnovu iz nje prizasla diskriminacija, pa zatim iz nje proizasla pobuna nepovoljno ( po sopstvenim kriterijumima) ocenjenih clanova....
Mozda je bolje da se vrsi rangiranje po principu: jedna ukazana pomoc- jedan plus, ali ne znam ko bi i kako to mogao da obavlja bez zloupotrebe...
Tako bismo imali jasan uvid u kompetentnstt pojedinih clanova za ukazivanje pomoci, ali o cemu mi pricamo, kada cela stvar mora krenuti od nule, a ovde ima ljudi sa dugogodisnji stazom na forumu....

Witcher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 08. Maj 2005. 08:06

Post od Witcher »

gameforce>Odlicno zpazanje i odlican predlog! Podrzavam :roll:
Admini i programeri, pokusajte da pronadjete neko resenje (ako je moguce), jer je ovo stvarno dobar predlog i koristice nam svima...
Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno, nikad, kojekude!

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Oljica, sta im vredi to sto su clanovi od pocetka i imaju staz kao No1 ako postuju gluposti ili zamlacuju narod svojim beskorisnim porukama?

Subjektivnost? Pa naravno da ce Petar_Petrovic glasati za npr Oljicu ako mu je ona pomogla konkretno a ne za gameforce koji blebece i zamlacuje narod da bi dostigao odredjeni broj poruka i nezasluzeno stekao VIP ili sta vec.
Diskriminacija? Kako? pa svakom clanu sleduje samo jedan glas u periodu u kome se glasa.

To... jedna pomoc,jedan + postavlja vise pitanja nego odgovora.Ko je taj merodavan da proceni tacnost odgovora(sem onog kome je problem resen) :unsure: :? :unsure: :?

Vox Populi, Vox Dei

sto bi rekli stari Latini

Odgovori