Ljudi, evo ovako, stigao mi danas racun 1400 din, a prosli mesec sam potpisao novi ugovor u tarifi mix xl sa 50% popusta, i tamo u ugovoru lepo stoji pretplata 1999 din sa pdv-om , sto znaci 1000 din sa popustom, i tako mi je bilo proslih godinu dana dok sam bio na mix net l. Na racunu ne stoji nikakva naznaka da je nesto sa strane troseno, pa da je to uticalo na racun, vec stoji osnovica 1149 din pa jos plus pdv... Prilicno sam iznenadjen, nazalost baba mi je platila racun cim je stigao pa nisam ni stigao da reagujem. Nije da hocu da se ciganisem za 400 din nego me zanima sta bi to moglo da bude? Sto je najgore pre 2 nedelje sam poceo da radim , bukvalno ne pricam ni 5 min dnevno telefonom, malo procitam vesti u pauzama i to je to. Slikacu pa cu postaviti sliku cisto da vidim samo sta je to, mozda mi pomognete, pozvacu i call centar ako ne nadjemo odgovor.
Edit:
Poslednja izmena od Azimuth u Uto, 11. Avg 2015. 18:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog:Ne pisi post za postom, koristi opciju "izmeni".
somi92, ja bih se svakako žalio, pa ako budeš upravu, sledeći račun ti smanje za sumu na koju si se žalio.
Dodatnih troškova osim busplus-a i razgovora sa operaterom ne vidim, a i to je možda oko 64 dinara sve ukupno.
Ti razgovori sa operaterom su cak bili sa starog ugovora jer sam ih zvao da produzim ugovor, tsko da mislim da cak ne bi ni to trebali da obracunaju. Svakako cu otici sutra do poslovnice da se zalim.
Prvi mesec novog ugovora a i zadnji kod takve vrste su po novom 100% tako da nema potrebe da ikoga zoveš nego prvo pitaj kad potpisuješ a ovaj račun plati.UVEK se novi ugovor kod mts pravi 2-3 zadnja radna dana u mesecu,upravo da bi imali toliko da ti obračunaju a i zbog toga što kod njih i za ta 2-3 dana dobiješ paket u fulu.A kad produžavaš ugovor iskoristiš mogućnost da ga možeš tri meseca ranije produžiti...
ljudi jedno pitanje, po novim pravilima šta se proverava kod mts-a za ugovor na dve godine sa telefonom? čula sam da ne može velika tarifa da se uzme ako nisi stari korisnik. da bih znala preko koga da uzmem jer ne znam kako bih lično prošla preko kreditnog biroa jer nisam prijavljena na poslu a nisam ni stari korisnik jer koristim orion i za net i za tv i za fiksni. please help
Mislim da telekom to uopste ne gleda. Moj drug uzeo telekom mobilni internet, najvecu tarifu, dali mu bez problema, trebala mu samo lk. On ne radi nigde, niti je ikad radio, prosle godine zavrsio srednju.
Sa druge strane, u vipu kad sam placao racun, pitao covek da li moze da uzme najjeftiniji ugovor, sa isto tako jeftinim telefonom, nisu mu odobrili...
Ako si redovno placala orion, ne bi trebalo da imas nikakvih problema...
somi92 napisao:Ljudi, evo ovako, stigao mi danas racun 1400 din, a prosli mesec sam potpisao novi ugovor u tarifi mix xl sa 50% popusta, i tamo u ugovoru lepo stoji pretplata 1999 din sa pdv-om , sto znaci 1000 din sa popustom, i tako mi je bilo proslih godinu dana dok sam bio na mix net l. Na racunu ne stoji nikakva naznaka da je nesto sa strane troseno, pa da je to uticalo na racun, vec stoji osnovica 1149 din pa jos plus pdv... Prilicno sam iznenadjen, nazalost baba mi je platila racun cim je stigao pa nisam ni stigao da reagujem. Nije da hocu da se ciganisem za 400 din nego me zanima sta bi to moglo da bude? Sto je najgore pre 2 nedelje sam poceo da radim , bukvalno ne pricam ni 5 min dnevno telefonom, malo procitam vesti u pauzama i to je to. Slikacu pa cu postaviti sliku cisto da vidim samo sta je to, mozda mi pomognete, pozvacu i call centar ako ne nadjemo odgovor.
alphablue597 napisao:Mislim da telekom to uopste ne gleda. Moj drug uzeo telekom mobilni internet, najvecu tarifu, dali mu bez problema, trebala mu samo lk. On ne radi nigde, niti je ikad radio, prosle godine zavrsio srednju.
Sa druge strane, u vipu kad sam placao racun, pitao covek da li moze da uzme najjeftiniji ugovor, sa isto tako jeftinim telefonom, nisu mu odobrili...
Ako si redovno placala orion, ne bi trebalo da imas nikakvih problema...
otišla sam juče u poslovnicu baš da vidim šta će reći, rekla je da možemo da probamo da prođem kroz kreditni biro jer je tarifa velika. nisam tražila nikakav popust itd prosto samo paket i telefon koji ću doplatiti u kešu ne na rate. čekam odgovor rečeno mi je 5, 6 dana (ne znam zašto toliko dugo ali dobro) i da, redovno plaćam orion uredno već godinu dana
caopoz, imaš dosta više "brzog" interneta ali upola manje minuta. A nakon potrošenih minuta iz paketa...? Koliko košta uspostavljanje veze, koliko košta jedan minut, koji su obračunski intervali...?
A ni pare za pretplatu nisu iste.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Vip je dobar ako imas dosta ljudi u Vip mrezi, posto se na vecini paketa Vip minuti trose paralelno.
Vip prakticno daje omiljen broj ka svima u mrezi, mozda najveci njihov adut trenutno.
Da, nisu iste cene moja greška, nekih 100 din je razlika. Pročitao sam negde da je popust na Miks S 40%, ali sad vidim da je to samo prilikom kupovine telefona na rate.
Lobachewsky: Ne mora vecina kontakata u Vipu, moze i svega nekoliko, ako su to ljudi sa kojima se najcesce cujes i sa kojima najduze pricas. Meni su u Vipu kum, devojka i roditelji. Ima jis par kontakata, ali sa njima ne pricam toliko. Sa Vipom imam mesecno oko 5-6h price, sa ostalim mrezama do 3h.
Za mene, Vip Opusteno - izmisljena tarifa.
yocasylver napisao:Da li se prvo trose tih 500 min pa onda ostanu oni neograniceni ili se paralelno trose jedni i drugi?
Paralelno se trose i jedni i drugi na vecini vipovih postpaid paketa - smart, opusteno, mega, giga, ultra.
fannY napisao:Takva tarifa fali mts-u.
To je prednost manjih operatera, sto mogu sebi da priuste takve pogodnosti. MTS-u fali normalan omiljeni broj za pocetak. Ni njega nikada nisu implementirali a da valja, uvek je postojala neka zvrcka, naplata uspostave poziva, mogucnost koriscenja tek nakon potrisenih minuta (??!)..
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.