Telefoni ispod zita

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

alo pa ode sad u off b_udder sa tim pitanjima... :D Pa svakako to mora da se odradi u servisu , a nisam pohvatao bash sve kako se to radi a i mrzi me sada da qckam neshto...u svakom sluchaju moze da se odradi nekako...

( Hmm,mi stvarno odosmo u off... :? :roll: )

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Dexter, o pa hvala na tako iscrpnom objasnjenju :P ;) ...... a gde je smesten sam OS posto moze da se menja preko USB kabla? ...... i cisto da se vratim na temu: migi, i jesi li uzeo tel na kraju :D

pozdrav...

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

@b_udder, Samom logikom da OS moze da se menja, i da za to nije potrebna nikakva spec oprema namece se odgovor da se on nalazi na nekoj vrsti flash memorijice (kao kod USB memorija). To kazem jer nije potrban nikakav napon da bi ta memorija cuvala podatke (kao sto je sucaj sa RAM mem) a mozes da je menjas pa nije ni ROM memorija, tako da pretpostavljam da je neka od vrsta EPROM memorije. Jer ti preko tog USB kabla dok menjas OS saljes napon u tel, koji dalje radi svoje... :)
Mozda nije najstrucnije objasnjenje, ali je logicno! :wink:

PozZ

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

@b_udder, Samom logikom da OS moze da se menja, i da za to nije potrebna nikakva spec oprema namece se odgovor da se on nalazi na nekoj vrsti flash memorijice (kao kod USB memorija). To kazem jer nije potreban nikakav napon da bi ta memorija cuvala podatke (kao sto je sucaj sa RAM mem) a mozes da je menjas pa nije ni ROM memorija, tako da pretpostavljam da je neka od vrsta EPROM memorije. Jer ti preko tog USB kabla dok menjas OS saljes napon u tel, koji dalje radi svoje... :)
Mozda nije najstrucnije objasnjenje, ali je logicno! :wink:

PozZ

strucnjak
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 27. Mar 2005. 09:47

Post od strucnjak »

E a sta ako se radi o npr.motoroli mpx 200, evo ja sam moju flesovao 20 puta sa razlicitim romovia, i teleofn ima i dalje isti IMEI broj koji se nalazi i na pozadini ispod baterije.Ima li neko ideju.Moze li i meni neko neki link ili uputstvo sta da se radi u slucaju da se naleti na tako nesto, razumete vi mene aj na mail vesketech@yahoo.com
Expert sam JAAAAAAAAAAAAAAAA

Odgovori