Samsung Galaxy Note 3 vs Huawei Ascend Mate 7
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 12. Mar 2014. 23:58
- :: HTC One (M8)
Samsung Galaxy Note 3 vs Huawei Ascend Mate 7
Uređaj planiram koristiti malo duži period (bar jednu godinu). Očekujem da sve bude bolje u odnosu na Note 2 koji sam prethodno koristio. Bitno mi je da uređaj radi fluidno, da ima dobar displej i dobru kameru. Od baterije očekujem da izdrži bar jedan dan normalne upotrebe. I da napomenem da olovku (S Pen) rijetko koristim, dakle nije bitna. Također mi je bitno da uređaj što manje gubi na svojoj vrijednosti (da duže drži cijenu) i da ga je kasnije lakše prodati.
Poslednja izmena od ultimate_fight u Pet, 14. Avg 2015. 15:45, izmenjeno 1 put ukupno.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Re: Samsung Galaxy Note 3 vs Huawei Ascend Mate 7
Ovo je sad bas dilema, ni ja sam lično ne bih znao koji bih kupio, note 3 sam imao a opet sad zadovoljan sa Huawei x1
Huawei
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Bez ovog zadnjeg kriterijum u vidu dužeg držanja cene, bila bi mrtva trka. Mate 7 ima premium izradu, senzor otiska prsta, ali ekran, kamera, s pen i 1GB više RAM-a su na strani Note 3. Takođe Note serija, pored iPhone, je najstabilnija sto se tiče oscilacije cene.
Na duže staze gledano i kada se uzmu u obzir svi zahtevi, Note 3 je ipak bolje rešenje.
Na duže staze gledano i kada se uzmu u obzir svi zahtevi, Note 3 je ipak bolje rešenje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Neredovni učesnik
Razum govori Note 3 a srce Mate 7
Zanima me koji je uređaj fluidniji i brži u otvaranju web stranica i kretanja po istim? Ne mogu naći direktno poređenje na youtube-u, jer većinom porede Note 4 i Mate 7.

- znemanja
- Moderator
Sa Mate 7 nećeš pogrešiti sigurno, samo što on nema tendenciju držanja cene kao što je slučaj sa Note serijom. Mate 7 je fluidan, radi brzo, razlike u brzini između Note 3 i Mate 7 su minimalne ili čak nepostojeće.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Neredovni učesnik
znemanja, hvala na odgovorima. Onda je ipak bolje da kupim Note 3. Iako, moram priznati da mi se izgled Mate 7 više sviđa 

- znemanja
- Moderator
Ako si iz Bg, činimi se da mts u TC Ušće ima izložen i Note 3 i Mate 7, pa tamo možeš da uporediš koji ti više odgovara. Nema sumnje da Mate 7 daje premium osećaj i ima bolji kvalitet izrade od Note 3.
- bata bogdan
- Banned
Da se ne zaboravi, mate 7 imam premium garanciju, opet bitna stavka.
Huawei
- znemanja
- Moderator
Tačno, to zaboravih, Mate 7 daje premium garanciji sa kojom može da se uređaj zameni ako se pokavri na bilo koji način (lom, kvasenje i sl.) to je moguće uraditi jednom tokom trajanja garancije.
- bata bogdan
- Banned
Ne znam, po meni oba uređaja su odlična.
Nikako neces pogrešiti koji god da kupiš.
Lepo ti negde ako imas priliku, uporedi oba fona i to ti je... Srećno sa izborom
Nikako neces pogrešiti koji god da kupiš.
Lepo ti negde ako imas priliku, uporedi oba fona i to ti je... Srećno sa izborom

Huawei
-
- Neredovni učesnik
znemanja, nisam iz Bg, a Mate 7 sam samo na kratko držao ruci i ostavio je odličan utisak. Nisam još 100% odlučio, i dalje se dvoumim. Ali ipak dajem blagu prednost Samsungu iz razloga koje si naveo (displej, kamera i preprodaja).
bata bogdan, potrudiću se da ih i sam poredim. Mate 7 me je do sada kupio izgledom
bata bogdan, potrudiću se da ih i sam poredim. Mate 7 me je do sada kupio izgledom

Poslednja izmena od ultimate_fight u Pet, 14. Avg 2015. 16:41, izmenjeno 1 put ukupno.
- bata bogdan
- Banned
Ja koristim huawei x1, a on je opet malo lošiji od mate7 , a opet sa, prezadovoljan, a pre toga sam imao samsung tab s 8.4 LTE, i više sam oduševljen sa Huawei, nekako mi je legao, a pogotovo zbog baterije, a na mate7 baterija razbija.
A sto se huawei tiče, jako su još uvek loši sa update, mada, mate 7 toliko dobro radi na kk da je to odlično sve.
Opet sa druge strane, imao sam i note 3, sa kojim sam bas bio zadovoljan, baterija kamera... Odlično sve...
Stvarno teška dilema
A sto se huawei tiče, jako su još uvek loši sa update, mada, mate 7 toliko dobro radi na kk da je to odlično sve.
Opet sa druge strane, imao sam i note 3, sa kojim sam bas bio zadovoljan, baterija kamera... Odlično sve...
Stvarno teška dilema

Huawei
Znas kako kazu stare babe, koje su inace uvek u pravu - sinko, slusaj srce svoje. 

Na mene ni jedan telefon do sad nije ostavio takav utisak kao Mate 7 kad sam ga uzeo u ruku.
Ukrascu ti temu samo na kratko da vidim dal neko zna ,jel moze neko da ga uporedi sa z2? Ako je neko koristio oba telefona znaci da kaze kakva je razlika u brzini, kameri,zvuku,grejanju prilikom surfa i igara?
Ukrascu ti temu samo na kratko da vidim dal neko zna ,jel moze neko da ga uporedi sa z2? Ako je neko koristio oba telefona znaci da kaze kakva je razlika u brzini, kameri,zvuku,grejanju prilikom surfa i igara?
Ja bih isao na mate 7 zbog premium izrade, premium garancije, display je full hd na oba pa ko kako voli, fluidnost verujem da je bolja na mate 7 jer note 3 ima stari tw koji je tezak i za njega sa 3gb rama i vremenom ce verujem biti jos gore dok se ostali kunu u mate 7, kamera je isto bolja na mate 7 ( bar ono sto sam gledao od nasih forumasa sto su slali u odgovarajucoj temi), jedino dalja prodaja mada opet je jeftiniji mate 7 tako da i to gledaj ali sigurno neces na jednom izgubiti 30 a na drugom 230e pa da to bas znaci... Nemoj da gledas da li ce izgubiti 120 ili 150e , koristices ga godinu dana.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Uzmi Mate 7. Ovi samsunzi su mnogo monotoni telefoni. Mate 7 je po kvalitetu izrade bar 2 svetlosne godine ispred N3. Baš je zanimljivo da kupiš premium telefon i da se onaj sivi okvir oljušti za 2-3 meseca. Kupuj Mate7 i mirna ti glava. Koliko znam ima i ona jača verzija Mate 7, ali ne znam da li ovde negde može da se nađe.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- znemanja
- Moderator
Jača verzija je za oko 100€ skuplja i teško se nalazi.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Ja bi isto iso na mate7. Jeste problem apdejt ali mozes uvek ubaciti neki dobar rom pa mozes imati i android m kad izadje. Za godinu dana ces moci npr da ga prodas za 200€. Noze 3 mozda 230-250 ali je sad skuplji malo note3. Vise dobijes uz mate7 kad podvuces crtu.
Po meni taj apdejt nije problem.rock9855 napisao:Ja bi isto iso na mate7. Jeste problem apdejt ali mozes uvek ubaciti neki dobar rom pa mozes imati i android m kad izadje. Za godinu dana ces moci npr da ga prodas za 200€. Noze 3 mozda 230-250 ali je sad skuplji malo note3. Vise dobijes uz mate7 kad podvuces crtu.
Stara dobra izreka kaze - ne diraj ono sto je dobro.
Mate7 na kit katu radi savrseno. Sto se mene tice, lollipop ne mora nikada ni da dodje, jer postoji sansa da stvar bude uprskana, kao sto je uprskano kod bezbroj drugih modela drugih proizvodjaca - curenje baterije, curenje memorije itd.
Zaista mi niste jasni sa tim kukanjem oko apdejta, kao da to nesto revolucionarno donosi, nije nikada, niti ce.
Android je generalno dostigao jedan nivo, i da bi se taj nivo probio, treba puno truda developera, a cinjenica je da je softver uvek u drugom planu, sto se tice android sveta. Bitno je da se svi frljaju nekim brojkama, nekim besnim hardverima...
Neka meni kit kit na mom lepom Mate7.
-
- Neredovni učesnik
Nakon svih pročitanih komentara došao sam do zaključka da možda ipak bolje kupiti Mate 7. Note 3 nisam još 100% eliminisao, jer možda dobijem neku dobru ponudu koja se ne odbija
Da li je puno platiti korišten Mate 7 260e sa garancijom operatera do februara 2017 godine?