Huavei P8 ili Samsung S5 ili Samsung galaxy core prime

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Urosito
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 15. Sep 2015. 12:58
:: Samsung Galaxy S4

Huavei P8 ili Samsung S5 ili Samsung galaxy core prime

Post od Urosito »

Uzeo bih dva telefona, sebi i kevi.
Za sebe se dvoumim izmedju Huaveija P8 i Samsunga S5. Huavei je 10ak hiljada jeftiniji.
Kevi bih uzeo ili Huaveija G620S ili Samsung galaxy core prime. I u ovom slucaju je Samsung malo skuplji.

Sta mislite, koji bi bio najbolji izbor?
Hvala unapred. :)
Poslednja izmena od Urosito u Uto, 15. Sep 2015. 20:07, izmenjeno 1 put ukupno.

PavleVuk
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 02. Feb 2015. 01:42

Re: Huavei P8 ili Samsung S5 ili Samsung galaxy core prime

Post od PavleVuk »

Malo više detalja. Za šta ćeš koristi telefon? Šta ti je najbitnije? Kamera, ekran, zvuk, izrada, baterija itd. Da li korisnički interfejs igra ulogu u odabiru? Što više detalja, to je nama lakše, a i tebi.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne znam zašto porediš Galaxy Core Prime sa S5 i P8, kada je Core Prime osetno, višestruko slabiji uređaj, taj model spada u low budget segment.
Što se tiče P8 i S5, na strani P8 je kvalitet izrade koji je odličan, sve ostalo je na strani S5 (kamera, senzor otiska prsta, IP67 sertifikat, autonomija baterije).
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Urosito
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Urosito »

Core Prime poredim sa Huaveijem G620S, neki od ta dva cu uzeti za kevu.
A za sebe se dvoumim izmedju S5 i P8.
Najvažniji su mi u principu kvalitet izrade, tečnost pri radu, kvalitet ekrana i možda prednja kamera, često je koristim.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ukoliko ti nije najbitnija kamera, dajem glas za p8. Kvalitetniji fon, lepšeg dizajna, e sad, ne znam da li si koristio do sad Huawei, nekom je emui čudan, ali sve radi jako lepo i glatko ;)
Ukoliko sam upućen, p8 je dobio update sa opcijom knock za otkljucavanje, kao što ima LG.
P8 u zlatnoj boji, perverzija ;)
Naravno, i s5 je odličan fon, dobra kamera, dobra baterija, izmenjiva baterija itd itd...
Ko sto rekoh, veliki glas za p8, ukoliko ti kamera nije najbitnija, mada i p8 je sasvim solidna kamera, da ne pomisliš da je krš ;)
Srećno sa izborom :)
Huawei

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 03. Jun 2014. 18:39
:: Huawei P8...

Post od Cinderella »

Urosito iamala sam slicnu dilemu kao ti... Izbor pao na P8,nisam se pokajala. Ne kazem da je on bolji,ali nakon dugogodisnejg koriscenja samsung uredjaja (S2,S3,S4)... iskreno smorili su me,pa mi je promena jako,jako prijala.
Kvalitet izrade i dizajn je itekako na strani P8. Meni je licno Huaweiev EMUI bas lepo legao naspram samsungovog ToucWiza. Sad to je subjektivno,nekome ce se dopasti,nekome ne. Ali meni je zaista super. Baterija jako dobra,prijatno me bas iznenadila,i ne bih rekla da je nesto losija u odnosu na S5.
Displej-odlican,iako ja licno najvise volim Amoled ekrane,ovaj je jako,jako dobar. Kamera zadnja meni super. Kada sam se premisljala oko kupovine to mi je bila najveca dilema,ali zaista sam jako zadovoljna. (Bolja osetno nego na S4,posto sam imala prilike da uporedo nosim oba par dana pa sam dosta uporedjivala). Sto se tice kviteta video snimka,on je bio na strani S4. Iako je kamera dobra,bez ikakve sumnje da je na S5 bolja. Ali zato je na P8 neuporedivo bolja prednja kamera.
Meni odlican,nema.laga,stucanja,sve prosto leti. Mada da se odlucis i za S5 ne sumnjam da ces biti podjenako zadovoljan.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

S5, jeste stariji model, ali više dobijaš. Huavei me razočarao podrškom uređaja. P8 ima dobru izradu i tu se sve za mene završava kod tog modela.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

P8 definitivno. Dizajn, materijali, prednja kamera bolja, EMUI po meni vrh. Malo za promenu, da ne bude samo Samsung/Apple/LG.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Ok, podrška, tu koče malo više, al aj ovako, koliko je s5 pretrpeo update Lolipop da bi sve bilo kao što je bilo i na KK, svi su imali problema sa Lolipop.
E sad ona druga strana medalje, u prošlosti skorijoj Huawei je loš sa update, ali iskreno, čemu update ukoliko fon odlično radi?
Napisao sam vec, koliko mi se cini, p8 je do sada dobio 2 ili 3 update, jedan od toga je tap to awake, otkljucavanje ekrana.

Da rezimiramo, ukoliko je bitna stavka kamera i narodni update, onda s5,ukoliko to nije prioritet, onda svakako idi na kvalitet izrade i fluidnost emui,to jest p8.
Eto koleginica, takodje bila u dilemi, i oduševila se sa p8,sto ne znaci da ce svako biti oduševljen, sta radis ličnog izbora i volje.
Lepo ti uporedi oba modela negde uživo što se kaže i prelomi i odluči, druge nema.
A nema ni greške koji god da kupiš ;)
A baraba ko baraba, nadje on i dlaku u jajetu :)
Huawei

Urosito
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Urosito »

Hvala svima na savetima :)
Procackacu ih jos malo u prodavnici, ali 99& uzimam P8, pa javljam utiske :)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Aj sad jos ovako da ubacim fon za izbor, kad si vec toliko zainteresovan za Huawei, pogledaj model Huawei G8.
Mislim da je bolji od p8,a cena je malo veća od p8.

Huawei P8 vs Huawei G8

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=7513
Huawei

Odgovori