A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Re: VIP novosti

Post od Lobachewsky »

mb011 napisao:U odnosu na sve ostale koji minut računaju kao minut a ne kao minut i po.
Kod Telenora imam 50% više opciju jer imam i njihov net. Tu ponudu teško da u vipu mogu da nadmaše... Naravno da svako ima izbor...
Pa otprilike tek kada na telenorove pakete dodas 50%, tada dodju na isto. Sta tu ima da se nadmasi?
(brate mili, tek sada covek skonta koliko telenorovi paketi daju malo minuta)

Kod telenora je dobro sto se mb iz internet paketa ubacuju u standardan paket, s tim sto i na vipu za 500 din mozes da nabudzis dodatke za net (zapravo za mnogo manje pare, ali dobro tu vec zaista zavisi sta kome vise odgovara ako bas bas dosta koristi mobilni net i na koji nacin).

A drugo, racunas telenorovu povoljnost i vipovu standardnu ponudu. I vipu nabudzi 25% popusta i minute koji se trose paralelno... pa pricaj o nekom nadmasivanju.

Okej, svako koristi ono sto njemu odgovara, ali ne znam kako iko moze da kaze da je Telenor povoljniji od Vipa, nikad u zivotu nije bio. Jedino ako uzmes tih 50% vise, svaki razgovor ti traje manje od minut i nemas nikog u vip mrezi. Onda jeste.
Problem je samo ako ne stignes da spucas 5 giga neta iz internet dela, a paket zbog njega placas 550 dinara vise. Onda ne znam kako je i sa tih 50% vise telenor povoljniji. Svi zaboravljaju da tih 50% vise placaju 550 dinara vise.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Nisu losiji u odnosu na ostala dva operatera ali su trebali da izbace neke nove pakete kojima bi privukli korisnike sa druga dva operatera ili ih naterala da i oni poboljsaju svoje pakete ili smanje cene trenutnih, cemu onda uopste konkurencija ako ne zbog toga i veceg izbora sta musteriji odgovara.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

To vec i ja kazem.
Dovoljno je bilo da su ubacili paralelne neogranicene min u standardnu ponudu, a ne ovako kao deo promocije koju ce ponavljati na svaka dva meseca. Trebalo je da prelome i kraj. Ali tu je vec psihologija prosecnog korisnika, pre ce potpisati kada vidi da je to deo promocije, da je deo standrdne ne bi ni primetio.

lepi_mile89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 15. Sep 2015. 20:55
:: iPhone 6 Plus

Post od lepi_mile89 »

@mb011: To se i meni ne dopada, što kod Vipa je sve puno nekih za*ebancija, te obračun na 100kb, te pozivi se obračunavaju na minut i po... Dvoumio sam se izmedju Telenor Playa i VIP smartova i izabrao Smart 700 jer mi nudi sporiji neograničen net, ali se smartovi istope čas posla, iako mi je Telenorov obračun više fer, po 1kb i 60+30.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

60+30 ?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

ja ne znam sta ste se svi uhvatili za tih 90/60, evo ja to vec godinu dana imam, i nisam primetio ista vecu potrosnju. Doduse ja retko kad imam razgovor <2 min, pa me bas zabole, a tarifu koristim koliko god mogu.
Meni licno, a znam i za mnoge druge s ovog foruma, tarifiranje na sec ili 5 min, ne znaci ich nista, jer telefon primarno sluzi za pricu, ne za peckanje. Najbolje jos da nam operatori placaju da im koristimo usluge.
Sto se novih tarifa tice, mislim da su idiotske, jer daju manje neta nego Smart ili opusteno, odnosno, smanjuju mogucnost izbora. Ne zelim da se uklapam u standard, ja svoje standarde sam postavljam.
Do daljnjeg sam opusten, a za posle, videcemo. Jedino, a to sam i napisao Vipovcima na FB, sa ovim tarifama su pucali sebi u kolena, jer evo, umesto da u novembru prevedem dragu kod njih, to se sad gotovo 200% nece desiti. A i za neke druge je takodje upitno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Ja isto nisam primetio taj obracun 90/60. Mozda ne vazi za sve tarife il sto kaze Miodrag, kad trtljam preko telefona razgovori mi nisu ispod 10min pa i ne primetim.
Okej je vip i sa signalom i sa cenom ali ove nove tarife su im totalni debilizam da stvarno ne znam ko ce im uzeti telefon uz ove nove pakete.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Ukidanje paralelnih minuta FAIL
Tarifiranje na 100kb FAIL
Nema neograničenog neta po manjoj brzini po isteku paketa FAIL

Smart tarifa je PRICELESS za ove nove tarife.

E sad, npr
Smart 1000 , 2090din
NOVA 4, 2200 din- 700 minuta, 700sms, 1400mb.

Na papiru deluje NOVA bolje ali, nema paralelnih minuta što nekom može mnogo da znači, ja napravim i po par stotina minuta u mreži.Internet u smartu neograničen, jest manja brzina van paketa ali nije 1din/mb.
Realno ja bih 700 minuta spucao za pola meseca a posle 10din/min.
I najjače je što smart nije minut, već smart, što je smart 1MB .........

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Verujem da niste primetili razliku, ja sam samo rekao da je za mene to krajnje nekorektno, i to je to. Iz principa sam raskinuo ugovor kad su to uveli, jer je poštenije podići cenu minuta nego raditi ovakve gluposti. Opet kažem moj stav moja stvar, ne mora niko da se složi. Ali slažete se da su novi paketi, novi korak unazad za vip.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Ma i ja samo ih čekam da nešto urade van moje volje i ugovora da ga raskinem, iskreno, više mi odgovara pripejd nego postpejd, za 700din ima fina promocija koja traje mesec dana a imam da laprdam i u mreži i van mreže, sms mi je nebitan jer daj bože da ih pošaljem 10ak mesečno. Trebalo bi da se ugledaju na Makedonce i na njihove nove tarife makar upola jer su novi paketi čist mongolizam.

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Za stare korisnike koji produzuju ugovor ostaju paralelno da koriste besplatne vip minute od pocetka...
Meni se ne svidja ovi Nova paketi jer ja najvise imam u vipu ljudi i ja nemam na koga da potrosim 500min jer su mi svi u vipu... Jbg sjebao me njihov radnik ja hteo da produzim paket da uzmem ono za mladje od 30 godina "ultra" sa popustom bi kosta oko 1100din a imao bih neograniceno vip minute i poruke ka svim mrezama,2500mb i 250min za ostale mreze meni bi to bilo odlicno.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

I postade tarifiranje 90/60 normalno, čak ga pojedini i brane... A VIP-ova mašinica za šišanje šiša, ne prestaje. [emoji14]

Siguran sam da ovi što ne pričaju manje od 10 minuta nikad nemaju razgovore tipa: Ajde kad budeš dolazio ponesi..., ili tako nešto. [emoji6]

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Sada gledah ima pogodnost za mladje od 30god Nova 3 ima 500minuta plus besplatno u vipu od pocetka za stare korisnike , 500 poruka za sve mreze i naj vaznije 2gb :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Realno, pojma nemam što je nekim ljudima teško da shvate da ima ljudi koji uglavnom vode duže razgovore. Ako nekom hoću nešto kratko da kažem, obično pošaljem poruku.

Ja sam odavno uradio jednostavnu stvar: pogledao koliko me izlazi ceh svakog meseca i uzeo smart paket najpribližniji tom iznosu. Od tada ne izlazim van pretplate, osim sa roaming troškovima. A ne razmišljam previše o tome šta i koliko trošim. Mislim da bih komotno mogao i kući da ne palim wifi i da opet ostanem u paketu. E sad, sve je to pitanje navika i dobrih odmeravanja sopstvenih potreba.

A da tarife nisu ništa revolucionarno kao što se pokušava predstaviti, definitivno nisu. Da su najskuplje, rekao bih da takođe nisu, ako se pošteno posmatra. Ali vole ljudi da porede babe i žabe, pa otud te fore kako je Telenor tarifa ta i ta sa 50% više dodatkom povoljnija od Vip tarife bez dodataka. Isto kao kad se porede cene telefona na crno u oglasima sa cenama u regularnim radnjama.

Da se razumemo, ne branim nikoga, i kad mi dođe vreme za obnovu, ako me nateraju na tarifu koja mi ne odgovara, odoh ja negde dalje... pod uslovom da kod drugih ima nešto bolje, naravno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Upravo kao sto araphel rece, svako za svoje novce ima prava da uzme sta god hoce. Meni Vip Opusteno odlicno radi posao, i jako sam zadovoljan svime. Neki drugi nisu, molim, imate izbor jos 2 operatera.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Meni još uvek ni jedan paket ni jednog operatera ne odgovara. :smutny:
Što ne daju telefone uz internet pakete? To bi meni bilo vrh! :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

^ pričaš li ti telefonom? Ili samo sojke juriš po fb? [emoji14]

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Prica kad ga nazovu, do tada vija po netu :P

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Primarno koristim internet i priču u Vipu. Druge mreže ne znam kad sam zvao poslednji put, a SMS pustim 3 - 4 kom u toku dana. Najbolja varijanta mi je ovo sad što imam - Online 3 + kuckator + Vip pričalica. Kad bi davali i telefone preko Online paketa uzeo bih Online 9 i ova dva dodatka. :)
Ali s obzirom da uzimam low budget tel bolje da sakupim pare i uzmem neki iz Vipa preko KP.

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

Meni ove Nove tarife vise odgovaraju i verovatno cu preci na "Za mladje od 30" Nova 6 ili Nova 7 paket. Zvao sam ih i ostavice mi popust od 60% ( obnovio ugovor u februaru 2015.) tako da recimo u Nova 6 tarifi dobijam 1500 min 1500 sms-a i 6gb za 1476 din. Ili uzmem Nova 7 tarifu i dobijem 3000 min, 3000 poruka i 12GB neta za 2276 din. Do sada (i dalje trenutno imam) smart 3000 sa internet dodatkom od 1GB koji placam 1700 i nesto dinara. Uvek predjem 2000 zbog parkinga, poruka ka inostranstvu itd... Imam nesto (30% ljudi u imeniku) na VIP-u tako da mi nisu toliko znacili paralelni minuti.

Mislim da je 3000 minuta sasvim dovoljno, to je preko sat i po price dnevno...

Odgovori