Huawei Mate7 ili LG G3 dual

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Huawei Mate7 ili LG G3 dual

Post od bata bogdan »

Jesi probao hard reset?

Gledam bas sad taj lenovo, fino izgleda i obećava, ali eto ne znam sta bih vise rekao :)
Huawei

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Pokloni meni Mate7 i onda neće da te nervira. :D Meni to seckanje neće smetati. Šalu na stranu, dobar je taj Lenovo. Metalno kućište, odlična kamera, dobra baterija, 3gb rama, dobar ekran...Meni se jako sviđa, ali dijagonala me odbija od njega.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

filip11314, pokloniću ti ga ako ti meni pokloniš 300e :D

bata bogdan, nisam probao reset, smara me da sve opet podešavam, čekap 5.1. pa da ga rutujem i onda posle reset :)

bata bogdan, filip11314, i sad merkam K920, baš dobro deluje. Baterija je malo slabija nego na Mte7 ali ostalo je bolje. Jedino što nema slot za mem. karticei finger senzor.
Ladno je malo tanji od Mate-a :)
and justice for all...

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Probaj hard reset, nista te ne košta, a pre toga odradi Backup, skini na komp HiSuite, povezi fon i odradi Backup, bukvalno sve sačuva,.
Opicis reset, i povezes na komp i pustiš da vrati Backup, do duše, malo duže traje da vrati sve, slike, pozive, setings.
A imas i lakšu proceduru, skini super Backup Pro ;)
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Zašto toliko forsiraš i branši Havajce? Ok, razumem da si ti zadovoljan svojim, napišeš u njegovoj temi iskustva... ali ako je ovde neko napisao da ima lag, secne, ucitava ponovo widgete... Ne kapiram zašto moraš gde god se napiše nešto negativno o Havajcima da to demantuješ? Počinješ da zvučiš kao Miodrag i WP. Meni stvarno ne vredi dati 300e za nešto bez podrške i što secka/laguje, pa bio to i samsung, apple ili nešto treće.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Pa znas kako, brani isto kao i ti M8 ili neko drugi S5 itd,to je normalno i ne treba se uzbudjivati oko toga,bitno je da Bata ipak nije ekstreman i dobro je da branite svoje brendove jer u Srbiji sem Samsunga i Iphona ne postoji nista drugo,zasto je tako ne znam
Kada procitam neka pitanja pomislim da se ovde internet koristi za fb,instagram i slicne stvari,ne daj boze da malo potraze po netu, procitaju nesto vezano za neki problem, procunjaju malo po glavi,vide sta im zaista treba itd
Nema toga ovde,klon do klona, em svi isto osisani,obuceni,em nose iste modele telefona, nebitno ima li novaca, treba li mu itd
Zato je dobro braniti neki brend koji odskace od vecine, jer to i jeste dobar brend i HTC i Huawei, mozda nekome pomogne da shvati da mu ne treba cudo od 500-600-1000 evra, vec da mu posao rade i manje poznati premium modeli,manje zastupljenih firmi
Tako da samo napred i branite ono sto imate,jer je jeftinije,a nista gore od vec sazvakanih firmi koje imaju i te kakvih problema u radu, nebitno da li je softverske ili hardverske prirode
Poslednja izmena od kvaka33 u Pet, 18. Sep 2015. 15:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Kvaka33, hvala za post, odgovorio si svima ;)
Branim nesto sto sam platio 300e a radi fenomenalno, a da je ovaj x1 kojim slucajem Samsung, bio bi sigurno minimalno 500e, eto što branim, za uložen novac sam dobio previše.
Da li m8 vredi tu cenu a kamera teški fail?
I ovako možemo do sutra... ;)
Huawei

Komsija Gerasim
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 17. Dec 2011. 15:41
:: Mate 7

Post od Komsija Gerasim »

Dream Weaver napisao: ali me nervira što secka kad se skroluje u fb i ig aplikaciji a i na home skrinu.
Seckanje na home screenu je poslednje za sta bih pomislio da se nekom desava. Meni je to bila jedna od stvari koja me je potpuno odusevila i traje sve vreme odlicno.
Bravo Kvaka.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Ja sam ostavio sličan komentar kao kvaka u temi za 6s, ali me je “demantovao“ baraba. Mada meni je to potpuno nebitna stvar, jer ne razmišljam kao on. Nego sa se vratimo na temu, moj glas ide za Lenovo Vibe Z2 Pro (k920). Veoma kvalitetan telefon, a ima i delimično sličan UI kao Mate7. Kamera je sigurno bolja.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ne razumem da neko zapne iz petnih žila i brani nešto, kao da radi za njih, kao da je plaćen... Mene boli uvo ko favorizuje koji brend, ali ako čovek napiše da laguje, secka... ne možemo preterivati da je super. I meni je se kao isti model, ali sam pomislio da je zato što je izložbeni model, isto je ponovo ucitavao widgete... Ali sam bio ubeđen da je zato što je izložbeni. Niko živi koga znam nema taj model da propustim kroz šake, mada više nemam ni želju.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Jbg druže, ne razumem ni ja da neko samo traži mane telefonima, ne, a za tebe savršen fon ;)
Ja branim uložen novac za kupljen uređaj :) briga me za brend itd...
A da se pljuje huawei, to stoji, jer ne opravdava cenu svoju po tebi, treba mate7 da bude 50e i onda bi, onda bio dobar.
Ko sto rekoh, svako svoj izbor ima, ti tražiš mane a neko prezadovoljan sa npr mate 7 ;)
Opušteno bre, ima zadovoljnih kupaca i ne zadovoljnih.
Pošto je i tema Mate 7 ili LG g3, moje mišljenje je da je mate 7 bolji fon, što ne znači da ja branim huawei, ebe mi se za njima.
Uostalom, kvalitetniji su dosta od konkurencije, stim da ima svaki brend svojih grešaka, i Samsung i LG i Sony i htc i iphone.
Nas je malo korisnika Huawei uređaja, i pogledaj temu koliko se iphone brani i ostali... Svako svog konja hvali, kao i ti svoj htc.
Ja nista lično to ne shvatam, pa ne moras ni ti ;)
Izbor je veliki za sve nas i svako zna šta može da kupi i sta moze ta svoj novac sebi da priušti :)
Pisao sam već, ni u ludilu ne bih vise dao za fon od 400e,a hoće to biti huawei ili bilo koji brend briga me, za svoj novac tražim najbolje za sebe, pa tako i ostali :)
Kolega, nek si ti meni ziv i zdrav, ebo telefone ;)
Huawei

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Izmedju ova dva modela,pre bih uzeo M7. Moje misljenje

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Uzmi m8 dual :)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Ma nek kupi lepo Huawei Mediapad X2 7.0 LTE takodje dual sim, Gold 3gb /32gb 5000mAh baterija i sve to za 350e ;)
Huawei

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

^I time dobije tablet od 7 inča, a ne telefon :)

Inače, ako ekran od 6 inča nije previše, Mate 7 je, po mom mišljenju, bolje rešenje od G3.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Ma znam, zezam se ja, treba da je dobro lud pa da nosi retrovizor za sobom.
Huawei

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Komsija Gerasim, tebi se ne dešava da malko secka tj koči u fb i ig app? Da li ti se dešava da nestanu sve app i vidžeti sa home skrina?

bata bogdan, sad me mrzi da ga resetujem... Jes da smara to što zeza ali nije strašno, nije da telefon zabada i da ga je nemoguće koristiti. Samo secne dok se skroluje kroz fb i tako više puta :roll:
Nije meni problem da koristim fon od 7 inča tj sa 7 inča ekranom :D Pre par godina sam koristio Samsung P1000 Galaxy Tab kao primaran fon :D ali sad mi je najbitnije da mogu dve kartice da stavim u jedan uređaj i da ima oko 6 inča ekran.

kutijagreha, Mate7 ili Lenovo K920? Ili M7 i G3 dual?

somi92, mali mi je ekran :oops: ne bih išao ispod 5.5 inča... Navikao i navukao sam se na veću dijagonalu (oko godinu dana sam korstio Sony Z Ulta) :D

filip11314, nešto i ja naginjem ka K920 (Vibe Z2 Pro)...Skoro iste snage baterija, metalno kućište (sličan premijum osećaj kao i na Mate7) a više RAMa, jači GPU i više interne memorije. Jedino što nema senzor za otisak prsta :cry: skroz mi se dopada a tako otključavam fon a i odličan vid zaštite :lol:

znemanja, mislim da sam skroz otpisao G3 (jedino što mi je kod njega prednost što ima IR port) Nije 6 inča previše :D :lol: :wink:

kvaka33, lepo napisano :) ! To sam i ja skapirao: "mi posao rade i manje poznati premium modeli,manje zastupljenih firmi" jedino što je kod njih problem dalje prodaje i više se izgubi na ceni ali obzirom da su jeftiniji u startu dođe mu na isto ili slično...

Ima K920 (Vibe Z2 Pro) na KP za 340e nov iz MTS-a , pretpostavljam da će mu uskoro još malo pasti cena :D
and justice for all...

Komsija Gerasim
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 17. Dec 2011. 15:41
:: Mate 7

Post od Komsija Gerasim »

Dream Weaver, na ig jedino secne kada se ucitava nov sadrzaj kad idem na dole ali to je vrlo kratko i vise zavisi od jacine neta. Nije nista drugacije od ostalih telefona koje sam imao. Fb nemam tako za to ne mogu da kazem nista. A vidzeti i app su nestali pa se ucitali ukuno dva puta za sve vreme koliko ga imam. Negde od februara-marta. Znam za taj "problem" od kako je izasao. Pominjali su ga na vecini review-ova, ali srecom kod mene nije izrazen toliko. Ne znam kako je kod drugih.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Komsija Gerasim, kod mene nestaju svaki dan, najčešće kad sam duže na IGu ali počelo je da se dešava i kad sam duže na hromu pa se vratim na home skrin...

Mislim da ću sačekati do oktobra i uzeti P8max :lol: Treba u MTSu da ga dobiju pa bih ga uzeo na ugovor ako bude ok cena.

Mada moram prvo da ga vidim kakav je uživo i da mi nije prevelik :)

Jedno pitanje za sve kolege forumaše: na G3 ta lajsna što pukne, na kom delu telefona se nalazi?
and justice for all...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Dole kod mikrofona.

Odgovori