Ovdje se cesto postavlja pitanje gdje su aplikacije. Mene u stvari interesuje koje tacno aplikacije to vi kao nekadasnji korisnici windows mobile niste imali pa ste brze bolje morali preci nazad na android/iphone?
Druga stvar, evo za primjer: instagram beta. Cija je tacno nadleznost da ta aplikacija ne bude vise beta? Microsoftova ili Zuckenbergova? Mislim... To kao kad bi nam vlasti sad napravile jos 10.000km najsavremenijih autoputeva, a vi kazete - dzaba nama autoputevi ako nam ne kupite i dobra auta da se vozimo njima. Nekako mi ti komentari lice na to, mada opet ponavljam pitanje - koje vam to aplikacije toliko fale na wp a da ih istovremeno imate na androidu?
L830 je predstavljen kao affordable flagship: sta to znaci, all around telefon koji svojim performansama zadovoljava trenutne potrebe i zahtjeve na trzistu (prije godinu dana). Plus naravno cijenom je bio prihvatljiviji od 930ke...
Na kraju, 950ka i windows 10: Sa onakvim hardwerom potencijal je ogroman. Da li ce win10 biti optimozovan za isti, nadajmo se. No, opet ponavljam, bolje jaci nego slabiji hardver. Problem je u tome sto, koliko god da rad na 950 bude optimizovan, ovdje ce se zateci ekipa koja po njemu pljuje, a nije mu prisla, a kamo li uzela u ruke da istestira.
9R94 napisao:Sve je to lepo, gigaherzi, 3gb rama, cuda, m..a itd, a gde su aplikacije da sve to "isiluju", iskoriste, a da jos su under developer +2god.
Pa bice uvijek benchmark igara ili aplikacija poput, ne znam, Asphalt, da se vidi gdje manje sjecka, brze ucitava, i pokazuje vise detalja...