Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
https://www.youtube.com/watch?v=-79LKLD ... 1a113956fc
--
-- 
---
Evo i prve konkretne vesti o dolasku W10M koju sam našao na netu:
http://www.technobuffalo.com/2015/10/07 ... m=facebook

---
Evo i prve konkretne vesti o dolasku W10M koju sam našao na netu:
http://www.technobuffalo.com/2015/10/07 ... m=facebook
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Je l' zna neko zašto ne mogu da instaliram facebook messenger? Krene i dođe do pola i svaki put izbaci error...
Kad sam vozdigao 10ku radio je, ali sam lupio reset i sad ne mogu da ga instaliram... Isto mi je i sa ringtone makerom.
EDIT: Rešio problem. Bilo mi je podešeno da instalira na SD karticu, a 10ka ne prijavljuje k'o 8.1 da neka app mora na telefon nego samo izbaci error pa onda ručno mora.
Kad sam vozdigao 10ku radio je, ali sam lupio reset i sad ne mogu da ga instaliram... Isto mi je i sa ringtone makerom.
EDIT: Rešio problem. Bilo mi je podešeno da instalira na SD karticu, a 10ka ne prijavljuje k'o 8.1 da neka app mora na telefon nego samo izbaci error pa onda ručno mora.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
http://pocketnow.com/2015/10/12/acer-wi ... inuum-dock
Lepo od njih, mada me interesuje koju cenu će mu "zalepiti".
Lepo od njih, mada me interesuje koju cenu će mu "zalepiti".

Negde videh da ce ici niza cena od Microsoftovog ceda.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Onda se neće usrećiti prodajom.
Ako ne spuste cenu za stotinjak eura, sumnjam da će dodatna oprema prevagnuti, pa da mnogi uzmu ovo umesto Lumije.

Ako ne spuste cenu za stotinjak eura, sumnjam da će dodatna oprema prevagnuti, pa da mnogi uzmu ovo umesto Lumije.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Po meni je ustvari nabitnije ovo - samo monitor treba, i uredjaj je spreman za rad kao Win PC.With the Jade Primo, Acer doesn’t want anyone missing out on Continuum, so it’s selling the phone bundled with its own Continuum dock. Not just that, but the phone also comes with a keyboard and mouse. Basically, all you’ll need to start using the Jade Primo as a portable desktop is a spare monitor
E sad, naravno pitanje je cene, a i bice inferiorniji u odnosu na Lumie (ove najjace)
Poslednja izmena od miodrage u Pon, 12. Okt 2015. 22:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ovaj Continuum je dobra zamisao, sad je samo pitanje koliko ce ispeglati wp10 od starta i da li ce ove decije bolesti konacno nestati. Ako sve to lepo srede, onda ima neke sanse i perspektive za sve ovo, a ako kiksnu...nadam se da nece.
Sve u svemu, odlicna ideja, samo da ne ostane na tome.
Sve u svemu, odlicna ideja, samo da ne ostane na tome.
10549 preview update izasao
Sam apdejt je agonija, povratak na 8.1 i njegovi apdejti, traje...
Kod mene definitivno sve radi brze i vise "smooth" sto bi se reklo (70-80 app je apdejtovano/reinstalirano).
2 velika baga zasad, raspored "precica" u baru ne radi a ni download sa Onedrive (a smesno je sto moze da se posalje sa Onedrive na Dropbox app pa odatle da se skine).
Drugar na L735 (ili koji je vec model) je imao haos od restarta po instalaciji pa se vratio na 8.1, tako da, razlicita iskustva...
pozz

Kod mene definitivno sve radi brze i vise "smooth" sto bi se reklo (70-80 app je apdejtovano/reinstalirano).
2 velika baga zasad, raspored "precica" u baru ne radi a ni download sa Onedrive (a smesno je sto moze da se posalje sa Onedrive na Dropbox app pa odatle da se skine).
Drugar na L735 (ili koji je vec model) je imao haos od restarta po instalaciji pa se vratio na 8.1, tako da, razlicita iskustva...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Pa da, ništa čudno - ništa novo.
Dok ne izađe zvanična verzija, ja se ne bakćem s tim.
Dok ne izađe zvanična verzija, ja se ne bakćem s tim.
Ma videćeš kad pređeš, što pre to bolje...
"Prečice" rade u stvari, samo treba malo sačekati kad se uđe u podešavanje pa onda menjati
Ovo je otprilike najkraće i najbolje viđenje W10 Mobile Insider - cit - "da je danas Windows 10 Mobile po stabilnosti blizu WP8.1, a po funkcijama već odavno daleko ispred." Prvi utisci Windows 10 Mobile builda 10549
Mada ima nekih bitnih sistemskih stvari, tipa rad Photos app, kako to ne mogu da srede...
pozz
"Prečice" rade u stvari, samo treba malo sačekati kad se uđe u podešavanje pa onda menjati

Ovo je otprilike najkraće i najbolje viđenje W10 Mobile Insider - cit - "da je danas Windows 10 Mobile po stabilnosti blizu WP8.1, a po funkcijama već odavno daleko ispred." Prvi utisci Windows 10 Mobile builda 10549
Mada ima nekih bitnih sistemskih stvari, tipa rad Photos app, kako to ne mogu da srede...
pozz
Isprobao sam 10549 preview update na Lumiji 630. Prvo što se sam fon zagrevao kao da radi ne znam ni ja šta, drugo što malo štucka u radu sa nekim aplikacijama i trece sto ne reprodukuje muziku sa SD kartice (sa interne memorije sve šljaka). Sad, možda je to samo kod mene tako ili je jednostavno tako ispalo, al' sad trenutno vraćam podešavanja na Win 8.1.
Inače, veoma lepo izgleda meni, podešavanja su srešenija i generalno sistem deluje konkretnije. Lepo je što su alarm i sat pod jednom aplikacijom, zajedno sa štopericom. Dalje nisam previše čačkao, ovaj problem sa reprodukcijom mi je bio i više nego dovoljan.
Inače, veoma lepo izgleda meni, podešavanja su srešenija i generalno sistem deluje konkretnije. Lepo je što su alarm i sat pod jednom aplikacijom, zajedno sa štopericom. Dalje nisam previše čačkao, ovaj problem sa reprodukcijom mi je bio i više nego dovoljan.
Sad citam na windows novosti twitter izbacio nadogradnju za W10, ali se ne zna kad ce doci za W10mobile.
Ne znam kako ste vi shvatili rijec univerzalna aplikacija, ali kako pise samo im je kod zajednicki, detalji se moraji prilagodjavati.
Ja sam to bio shvatio da ce biti jedan store i da kad izadje fb za W10 da je to odmah za sve...
Ne znam kako ste vi shvatili rijec univerzalna aplikacija, ali kako pise samo im je kod zajednicki, detalji se moraji prilagodjavati.
Ja sam to bio shvatio da ce biti jedan store i da kad izadje fb za W10 da je to odmah za sve...
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Koliko sam ja shvatio, ipak se neki detalji moraju prilagođavati - što je u neku ruku i logično. Malo mi je nerealno da sve bude isto, sumnjam da su baš toliko napredovali....
Mislim da su na prezentaciji rekli da ce uz male izmene koda svaka app biti prilagodljiva za Mobile.
Evo 1 primer, mozda mastam... Mi u firmi imamo specificne app vezane za trgovinu, magacine itd. Mozda bi programer mogao to da mi ubaci u telefon, ne bih morao stalno da vucaram laptop, lakse bi mi sve bilo dostupno.
poz
Evo 1 primer, mozda mastam... Mi u firmi imamo specificne app vezane za trgovinu, magacine itd. Mozda bi programer mogao to da mi ubaci u telefon, ne bih morao stalno da vucaram laptop, lakse bi mi sve bilo dostupno.
poz
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ako je prilagodjeno za metro moze, ako je x86, ili x64, nece moci. Nadalje, za Win 10 mobile jos nije izaslo, jer ni isti sistem jos nije izasao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Da, ne mislim na trenutno stanje vec blizu buducnost. Te pomenute app ce se "prepisivati" za metro pa videcemo.
poz
poz
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
O kakvoj bliskoj budućnosti je ovde reč? Da podsetim, WP8.1 se pojavio u Aprilu 2014. godine, a naslednik se još čeka iako je 10-ka imala zvaničnu prezentaciju još 20.januara 2015. kada je i otvorena ova tema. Evo već skoro godinu dana ovde piskarate i isčekujete najavljeni OS, a zvaničan datum objave još uvek nije potvrđen. Pitanje je hoće li ga i biti ove godine.