iPhone 6s
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Vladanaselje
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 13. Jul 2009. 03:46
- :: Note 9 Black
- :: iPhone 6s
Re: iPhone 6s
Boze svasta od Applea. Da se cipseti i performanse razlikuju. Samo sto sam prodao 6 i cekam 6s i sad od jednom ovakve gluposti da se desavaju. A kakve sam srece, garant cu dobiti slabiju verziju.
Koliko je pouzdana informacija za MediaTek cipset?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ja koliko pratim iPhone, a pratim, evo prvi put cujem za da postoji i treci. Znam da je Apple dao da ga rade TSMC i Samsung, ali za ovaj MediaTek prvi put cujem.
Evo, sad i mene zanima, odakle ti takva informacija? Daj nam neki link, a da nije Trece oko ili Svet.
Evo, sad i mene zanima, odakle ti takva informacija? Daj nam neki link, a da nije Trece oko ili Svet.
Ma kakav mediatek, to stavljaju u kopije, čovek se ili šali ili troluje.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Tako je, daj neki validan link. Neću kupiti novi Ajfon, ali prilično pratim sva dešavanja oko njega, i od tebe prvi put čujem za MTK verziju. Ako su to zaista uradili, to će biti najgluplji Eplov potez godinama unazad.Azimuth napisao:Daj nam neki link, a da nije Trece oko ili Svet.
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
A koliko je ta "slabija" verzija lošija od ove druge pa da bude tolika frka oko toga? Trajanje baterije nije znatno lošije na Samsungu pa da bude tolika frka.Vladanaselje napisao:Boze svasta od Applea. Da se cipseti i performanse razlikuju. Samo sto sam prodao 6 i cekam 6s i sad od jednom ovakve gluposti da se desavaju. A kakve sam srece, garant cu dobiti slabiju verziju.
Mislim da se nepotrebno diže tolika prašina.
A šalio se čovek za MTK garant. [emoji1]
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
B92: iPhone 6S po kvalitetu kamere zaostaje za konkurencijom http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... id=1051490
Video sam to, al tu je g4 iza s6 edge, a g4 kao proglasen najbolja kamera 2015...kome sad verovati 

- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Kongres koji je odrzan pre izlaska edge + modela. Ceka se G4 pro,pa da se polako sumiraju utisci.
Ip6s vs Edge + vs Z5 vs G4 pro
Ip6s vs Edge + vs Z5 vs G4 pro
- Vladanaselje
- Neredovni učesnik
@iamivan
Da ne citiram ceo post koji je Baraba okacio, evo samo jedna recenica:
"iPhone 6s With TSMC A9 Chip May Get Nearly 2 Hours More Battery Life Than With Samsung Chip"
U ostalom, kupi sam telefon od cca750e i nemoj se osecati ostecenim ako je neko za iste pare dobio to isto, samo malo bolje.
Sto se kamere tice, verujem da vecina premium telefona imaju kamere koje vise nego da zadovoljavaju potrebe korisnika i ta razlika je veoma mala i moze se videti u ekstremnim uslovima, npr slabo osvetljenje, kontra svetlo i sl. Tako da sigurno ne bih prelazio na drugi os zbog male razlike u kameri i sl.
Medjutim vazna stvar koja mozda nije uzeta u obzir pored gledanja ostrine, detalja i distorzija na 100%, jeste brzina auto fokusa koja je, koliko sam mogao da vidim, na 5s,6 mnogo brza od nekoliko androida koje sam koristio.
Tako da nije jedina vazna karakteristika na slikama gledanje detalja na 100%, kao sto nije najvazniji ni broj mpx.
"iPhone 6s With TSMC A9 Chip May Get Nearly 2 Hours More Battery Life Than With Samsung Chip"
U ostalom, kupi sam telefon od cca750e i nemoj se osecati ostecenim ako je neko za iste pare dobio to isto, samo malo bolje.
Sto se kamere tice, verujem da vecina premium telefona imaju kamere koje vise nego da zadovoljavaju potrebe korisnika i ta razlika je veoma mala i moze se videti u ekstremnim uslovima, npr slabo osvetljenje, kontra svetlo i sl. Tako da sigurno ne bih prelazio na drugi os zbog male razlike u kameri i sl.
Medjutim vazna stvar koja mozda nije uzeta u obzir pored gledanja ostrine, detalja i distorzija na 100%, jeste brzina auto fokusa koja je, koliko sam mogao da vidim, na 5s,6 mnogo brza od nekoliko androida koje sam koristio.
Tako da nije jedina vazna karakteristika na slikama gledanje detalja na 100%, kao sto nije najvazniji ni broj mpx.
iP je sto se tice brzine fokusiranja zaista odlican. Sve se desava u trenutku. Meni je licno bitnije to nego malo vise detalja na 100%.
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Moja greška, izvinjavam se. U hodu sam bacio pogled na Barabin post i uopšte nisam ni video da piše razlika u 2 sata [emoji15] (ne kapiram kako nisam), nego sam kontao da je neka minorna razlika.Vladanaselje napisao:@iamivan
U ostalom, kupi sam telefon od cca750e i nemoj se osecati ostecenim ako je neko za iste pare dobio to isto, samo malo bolje .
Slažem se da to nije u redu i da bih se osećao oštećenim. [emoji53]
Sledeći put ću malo više obratiti pažnju pre pisanja ičega.
- Vladanaselje
- Neredovni učesnik
@iamivan: Opusteno
Prvo sta sam primetio na petici kad sam presao sa androida jeste brzina i tacnost auto fokusa.

Prvo sta sam primetio na petici kad sam presao sa androida jeste brzina i tacnost auto fokusa.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Da obično to ljudi prvo primete, ... Kad pređu sa Androida od 150€ na iPhone od 650€ .
16 godina na forumu MOBILNISVET
Pravo zboris. Npr i6s fokus ne moze ni da pridje brzini fokusa na Note 4.
Poslednjih dana sam imao prilike da probam 6s i uporedim obican 6 i ne videh neki bitniju razliku sem mozda malo u kameri (pogotovo prednjoj). Apple developeri i dalje su nesposobni da naprave je*eni izvestaj za sms poruke i omoguce bt prenos izmedju svih uredjaja a izmisljaju toplu vodu.
Poslednjih dana sam imao prilike da probam 6s i uporedim obican 6 i ne videh neki bitniju razliku sem mozda malo u kameri (pogotovo prednjoj). Apple developeri i dalje su nesposobni da naprave je*eni izvestaj za sms poruke i omoguce bt prenos izmedju svih uredjaja a izmisljaju toplu vodu.
Iphone 6, space gray
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
stevanj, cekaj, ozbiljan si? Zaista mislis da Apple developeri i programeri ne znaju te 2 sitnice da naprave? SMS notify ocito njima iz nekog razloga nije bitan, i zato se ne zamaraju sa time. Sto se BT prenosa tice, po kompaniji Apple, na taj nacin narusava se DRM (Digital Rights Management), sto moze da vodi ka pirateriji, a oni to zbog svoje iTunes prodavnice ne podrzavaju. Vrlo prosto!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 21:24
- :: HTC ONE X+
- :: NOKIA E71
Sms notify funkcioniše na njima bitnim uredjajima tj na iMessage,tako da kontam da developeri smatraju da je to dosta! Meni lično nije potreban deliveri jer ako mi neko hitno treba onda lepo pozovem, a inace Apple telefone koristim vec 3-4 godine
...po tome apple i spada u zatvorene sisteme ali imessage po tom pitanju vrsi posao i vise nego sto treba... bluetooth ne znam kad sam i pomislio da upalim a kamoli koristim za nesto...
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
miodrage, pa nećemo tako, ti treba da braniš samo interese WP sistema, a ne i iOS-a.
Ni meni izveštaj o prispeću sms-a nije bitan, ali ga ipak imam uključenog na oba sistema, a što se tiče blututa - ne koristim ga često, ali ponekad zatreba, da se na brzinu prebaci neka sličica, melodija i slično. Ovo objašnjenje Epla vezano za BT me podseća na objašnjenje MS-a za što nisu dozvolili snimanje razgovora na WP OS-u (bez uvrede).

Ni meni izveštaj o prispeću sms-a nije bitan, ali ga ipak imam uključenog na oba sistema, a što se tiče blututa - ne koristim ga često, ali ponekad zatreba, da se na brzinu prebaci neka sličica, melodija i slično. Ovo objašnjenje Epla vezano za BT me podseća na objašnjenje MS-a za što nisu dozvolili snimanje razgovora na WP OS-u (bez uvrede).
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Koja je bolja? Preko fona ne vidim.kunkun napisao:http://www.androidauthority.com/xperia- ... on-648251/
ako je neko imao dilemu oko kamere...