Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Post od Joxy »

Tako je Žile, ništa ti ne promiče. :D Malo promene radi. [emoji14]
Ažurirao naravno, sve u redu.

Pakimen
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 04. Maj 2015. 18:52
:: iPhone 4

Post od Pakimen »

Evo samo da vam se pohvalim da sam konacno pokupio S6 Active, i mogu reci da sam odusevljen telefonom....
Sve do sada sto sam primetio je da je telefon gotovo isti S6 ( vidi cuda kad jeste :lol: ), ali zato izvlaci bateriju 5.30-6 sati SoT bez problema, iz solidno terorisanje...
Sto se izgleda tice, mogu reci da je mene pozitivno iznenadio, jer u ruci uopste ne deluje jeftino sa svo mot plastikom i gumama, a i oni koji ga pogledaju dele to mosljenje
Suma sumarum, ako vam se zalomi neki, ne razmisljajte mnogo, vredi ga uzeti, pogotovo sa "popravljenom" baterijom :)

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

znemanja napisao:@Jorda za navigaciju probaj Here mape, app je free na play store, a odlično obavlja posao.
Za root prelistaj ovu temu ili potraži na XDA.
Nemam vremena bas da trazim sada, zato sam i pitao ovde da kad stignem imam vec spremne linkove.
Probacu mape, hvala.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

Ovaj update COI9 konacno je resio memory i battery dumpove, leakove i slicno, telefon u standby konacno ne sisa bateriju, tokom noci ode oko 2%, kao da se preporodio telefon. Naravno, odradio sam factory reset i cache wipe posle updatovanja
::luv phonez::

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Meni nije resen memory leak. Doduse nisam radio reset i wipe, ali nisam ni morao jer je fon bio nov, tek upaljen i prvo sto sam radio je update. Baterija mi izgura do 48 sati uz 2, 2 ipo sata SOT. Ali na prvom mestu po potrosnji su gugl servisi (mobile radio active)...
Citao sam malo po XDA, ovaj 5.1.1 izgleda ne moze da se rutuje bez okidanja KNOXa atm.

nsvladimir
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Sep 2008. 00:21

Post od nsvladimir »

Jorda napisao:Meni nije resen memory leak. Doduse nisam radio reset i wipe, ali nisam ni morao jer je fon bio nov, tek upaljen i prvo sto sam radio je update. Baterija mi izgura do 48 sati uz 2, 2 ipo sata SOT. Ali na prvom mestu po potrosnji su gugl servisi (mobile radio active)...
Citao sam malo po XDA, ovaj 5.1.1 izgleda ne moze da se rutuje bez okidanja KNOXa atm.
Moze, samo ne moze poslednji ROM COI9

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Kako god, root je pao.
Par stvari: ne znam sta da radim za ovaj memory fix. Sve sto sam nasao pise da se dodaju neki kodovi, dok drugi treba da se menjaju. Kod mene u build.prop ti sto pise da treba da se dodaju vec postoje, a ovi sto treba da se menjaju nema ih nigde. Ne znam sta da radim.
I da, je l ko koristi light manager? Na s4 je radio perfektno, ovde ima ogroman konflikt sa sistemom, sistem ga overriduje uvek. Ne mogu da ga nateram da radi nikako, iako je kao izasao neki fix za 5.1.1.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Jorda, postoji .zip file za memory fix koji treba da se flashuje preko Recovery-ja. Ne znam gde bi mogao da ga download-uješ, ali ti ga mogu poslati ako želiš. I ja sam ga dobila od Zoreli-ja. :)
Takođe, preko Xposed možeš da aktiviraš Modul "Fix Lollipop Memory Leak".

Light Manager ima bug sa 5.1.1 i nikako da ga reši, što će reći, nema rešenja, buguje i to je to. :(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Da li mi je sigurno da ga flesujem na 5.1.1?
Probao sam sad sa xposed ali nece da radi, kaze da nije compatibilan sa SDK v22 ili arhitekturom procesora...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Jorda, odakle si downloadovao Xposed? Postoji na xda tema sa verzijom Xposed za Samsung telefone od Wanam-a. http://forum.xda-developers.com/xposed/ ... p-t3180960

Koji FW imaš na S6-ici? Najnoviji COI9?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Ne znam ni sam, sad dok sam citao sam nasao nesto o tome. Previse mi je da brljam sad, ionako nemam vremena. Videcu sutra ako stignem.
Da, bas taj najnoviji.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Jorda, onda skineš sa linka koji sam postovala verziju "xposed-v75.6-sdk22-arm64-custom-build-by-wanam-20151026.zip". Ona je najnovija i super radi. :)

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Hocu, hvala ti puno. :)
Inace jos par stvari, bilo koji shortcut iz settingsa vise ne moze da se izbaci.
I whatsapp mi pravi problem, daje mi duple brojeve za jedan kontakt. Samo kada ga deaktiviram onda je ok. Cim radi, brojevi se dupliraju. Nisam uspeo da ga obrisem ni sa titaniumom.
Sitnice, al iritiraju :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Jorda, na šta misliš kad kažeš "bilo koji shortcut iz settingsa vise ne moze da se izbaci"?

WhatsApp ne koristim ali mislim da je bug do app a ne do telefona.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Recimo battery i data usage, ne moze da se izbaci na home screen. Flashligh je takodje izbacen, ima u toggles.
Definitivno je bug do app, ali ne znam kako da ga resim. Provalio sam da kada unlinkujem kontakt za whatsapp odradi posao. Al mnogo je to unlinkovanja. :)
Da li ce ovaj CWM da radi?
http://downloadandroidrom.com/file/Gala ... pr.img.tar

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Jorda, ne znam baš za taj link, ali ja koristim ovaj - http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... p-t3080940

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Omasio sam link, nije bio taj sprint. Al svejedno instal cu ovaj koji i ti.
Hvala jos jednom.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Jorda, javi kako ti sve to radi. :)

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Radi sve, sto sam hteo to sam i install. Al memory leak nije popravljen, viber mi izbaci cim ga ne koristim 10ak min. Al sve u svemu brz je fon pa mi i ne smeta toliko.
Nisam probao da flesujem onaj zip sa linka sto je drom stavio, ono sto sam precesljao po xda me zbunjuje sa ovim COI9.
Mislim da su ta podesavanja samo za 5.0.x.
Sve u svemu smatram da nisam pogresio pri kupovini (razmatrao sam iP6), al mnogo me odbija iOS. :)

Odgovori