6681-pitanja za one koji se razumeju!!!

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

6681-pitanja za one koji se razumeju!!!

Post od ZzHn »

pitanja za znalce :) npr.kako da na nokiji 6681 wallpaper bude preko citavog ekrana? ili... Kako da automatski sacuvava sve na memorijsku karticu...? I kako da skinem ovaj prokleti mali meni ispod sata-sto se komanduje levo-desno tasterom...???????? heeeeelp

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

ZzHn,
1. Ne mozes da postavis wallpaper preko celog ekrana...prosto je tako...
2. A sta bi ti hteo da cuvas odmah na karticu? Ako mislis na poruke koje stizu na telefon...ides u Messages>Options>Settings>Other>Memory in use>i tu izaberes Memory card...A za sve ostalo...npr. kad instaliras neki program, mob ce te uvek pitati gde da to sacuva...i to tako treba...nekad ces hteti nesto da instaliras na mob a nekad na karticu...
3. A taj mali meni...to je Active menu...i uklanja se kad udjes u glavni meni>Tools>Settings>Phone>Stand by mode>Active stand by...i tu izaberes Off...Tu mozes i da promenis koje programe zelis da postavis na levi i desni taster kao precice... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ZzHn »

Ej ljudi hvala vam puno,,znao sam da je jednostavno al eto..nemam bas iskustva sa symbianom,tacnije,ovo mi je prvi :) nema vise onog smorenog menija :)) a za skladistenje memorije ovo je problem; skinuo sam mapu beograda na komp i krenem da je saljem na fon,medjutim ne prodje 1 min, i on mi govori kako nemam dovoljno memorije,a u kartici slobodno 20 mb? a pritom me ni ne pita gdje ce sacuvati-instalirati...?
.

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ZzHn »

evo sad sam tek provalio,i OK je,ali nece da mi ocita mapu bg-a,smorio sam se,bas sam ne nadao da cu imat to... :uhuh: to je neki OGF2 file...? :unsure: Ne znam dal mi treba jos neki dodatno program uz tu mapu il sta? e i jos jedna stvar,dali se moze mjenjati velicina i stil fontova,i kako?
.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

ZzHn, za mapu ti treba program koji je cita...po extenziji fajla cini mi se da je to program MapViwer...Ako ga nemas ostavi mi mail pa cu ti ga poslati... :wink:

Font i velicina slova moze da se menja...Za to ti treba program FExplorer...Kad imas .gdr fajl...a to je fajl fonta..odes u C:/systems/ tu napravis folder Fonts i ubacis taj.gdr fajl...restartujes mob i imas novi font... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ZzHn napisao:...nema vise onog smorenog menija :)) ...
:o ja se mucim sa Best Deskom jer nemam Active Desktop na 6630, a ti ga dobrovoljno iskljucujes! ;)

pozdrav...

p.s. od te mape Beograda ne ocekuj neki kvalitet ..... tacnije, upotrebljiva je samo ako trazis neku vecu ulicu posto je rezolucija slaba, a i broj boja je mali...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

b_udder napisao: p.s. od te mape Beograda ne ocekuj neki kvalitet ..... tacnije, upotrebljiva je samo ako trazis neku vecu ulicu posto je rezolucija slaba, a i broj boja je mali...
Pa ne zaboravi da ZzHn ipak ima N6681 sto znaci i 262.144 boja...iako kazu da se ta razlika ne primecuje kad se uporedi sa 65.536 boja...verujem da se kod ovakvih stvari ipak primecuje bolja preglednost mapa... ;)

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ZzHn »

poslao sam ti mail,pa mi dobaci taj program ako ti nije smor :) ne ocekujem previse od te mape al eto,fino je imat :) E dali neko zna koliko su dual voltage mmc kartice za moju nokiju? npr. od 256 mb? i vise,,, bas me interesuje jer kazu da su skupe i da ih je tesko naci... :unsure: jeli to istina?
.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

ZzHn, pa sta sad znaci da je nesto skupo...Kartica od 1GB je 45 eura...pa mislim da ni to sad nije skupo s obzirom na prethodne cene...pa verujem da je od 256MB oko 20 eura...a te velicine karticu ne bi trebalo da je tesko sada pronaci...A kad je kupujes trazi MMC mobile...te kartice su brze od obicnih...pozzz...

p.s. poslat ti je program na mail

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ZzHn »

pa i nije skupa ako je 20 e ta od 256 mb...ja sam mislio da je vise...super :) inace ODUSEVLJEN sam telefonom! i spolja i iznutra :) posto vidim da se razumijes,dali bi mi mogao preporuciti neki antivirus? kao i program da mi caller id picture bude preko citavog ekrana? ne znam gdje to da skinem...

e i hvala za program, to cu kasnije da probam jer nisam kod kuce... e i nije mi jasno kada instaliram screensavere,gje da ih nadjem poslije??

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

ZzHn, bolje nemoj ni da stavljas antiviru...nego sve programe iinstaliraj preko kompa, pa ih na kompu prvo skeniraj od virusa...i iskljucuj BT, kad si negde gde ti on ne treba...i to ti je najbolja zastita od virusa...A za caller id najbolji ti je FSCaller program...stavlja sliku preko celog ekrana... 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Pa mora da prihvati poruku preko BT, znaci od nepoznatih izvora ne prihvataj poruke ovog tipa! 8) 100 karaktera
5130+Koss the plug....

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

ZzHn, imas programe za pravljenje tema pa tako mozes da stavis WALLPAPER preko celog ekrana...

8)
...shit happens... keep d smile!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ninolina napisao:Pa ne zaboravi da ZzHn ipak ima N6681 sto znaci i 262.144 boja...iako kazu da se ta razlika ne primecuje kad se uporedi sa 65.536 boja...verujem da se kod ovakvih stvari ipak primecuje bolja preglednost mapa... ;)
tesko da ce mapu slabe rezolucije i u 16 boja bilo koji ekran, pa makar imao i 16 miliona boja, uciniti boljom... 8)

p.s. i dalje tvrdim da nema neke razlike u ekranima ova dva navedana telefona :D

pozdrav...

Odgovori