Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
novak, a kako ti to 8.1 radi ?
Meni je na Lumiji 630 8.1 vrhunski radio, samo sto ruzno izgleda ceo sistem.
Meni je na Lumiji 630 8.1 vrhunski radio, samo sto ruzno izgleda ceo sistem.
Imam osjetan lag prilikom otvaranja imenika. Viber mi otvara 10-15 sec, a nekad nece ni da otvori, ponekad nece da aktivira kameru na fizicko dugme. Ponekad nece da spasi sliku ako je upaljen rich mode...ja ne mogu da posmatram rad sistema na osnovu kretanja kroz meni i opcije poziva i poruka. Sud donosim na osnovu kompletnog dozivljaja. Razmisljam da ovo dan-dva stavim ovaj zadnji build da isprobam.
Pa jbg jeste realno tako, ne može recimo i pc windows 10 da radi isto na novom računaru tipa 8gb rama, neki quad core na 3ghz i na onom starom deset godina, pogotovu jer danas se hardver nenormalno brzo razvija i koga zanima uopšte da ispegla softver za hardver muzejskog primerka.novak napisao:To mi se bas ne dopada. Tesko da cu se zadrzati na wp ako mi 10ka bude radila k'o 8.1:(
novak, koji model koristiš ako nije tajna ?
Viber problem je više problem do Vibera nego do samog Windowsa. WhatsApp na primer leti.
Viber problem je više problem do Vibera nego do samog Windowsa. WhatsApp na primer leti.
L830, stara godinu dana. Mene je malo, ajd da kazem, strah da los rad aplikacija nije povezan sa slabijim hardverom
Pa sta se ti brines za win10? L830 ima dovoljno i rama i interne memorije da ne dobijes osakacenu verziju win10 

Nisi me shvatio. Ja se brinem da rad aplikacija nije posljedica slabijeg hardvera:)
Here mape odustaju od w10 ko ih bude apdejtovao neće vise moci da ih koristi 

Nekako mi to za HERE mape deluje kao osveta Nokije.
Realno Nokia se lepo raspala
Realno Nokia se lepo raspala

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
mp3mp3, HERE maps je kupio konzorcijum Audio, BMW, Mercedes.
Festina lente.
Ali je dalji razvoj Here mapa još uvek poveren Nokiji. Auto proizvođači se neće puno mešati. Tako su barem naglasili...
- Apolo
- Expert
Hmmm... to je fakticki ono sto je i MS mozda trebao da uradi kada je preuzeo mobilno odeljenje Nokije :/ Dakle, Nokija i dalje koliko-toliko vuce konce ako sam dobro shvatio, samo se vlasnicka struktura promenila?
Festina lente.
Ako microsoftove mape budu dobro radile nece se osjetiti gubitak here osim sentimentalno:)
A s druge strane nigdje nema zvanicne potvrde da su mape ugasene za win vec k'o i mnogo puta do sada naklapanja
A s druge strane nigdje nema zvanicne potvrde da su mape ugasene za win vec k'o i mnogo puta do sada naklapanja
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Ako odeš na here sajt, videces da nude samo Android i IOS aplikaciju...
Microsoft još uvek ne zna dobro sistem da odradi kako treba, što bi mape bile bolje.
Mozda rade na univerzalnoj aplikaciji pa je zato nema u ponudi. Niko se jos zvanicno nije oglasio po pitanju toga. To sto microsoft uvijek kasni sa sistemom ne mora da znaci da im neki program mora da ne valja. Ne treba pljuvati nesto a da se nije isprobalo. Recimo te mape imaju opciju da ti ponude vise ruta sto je po meni veliki plus.
- Apolo
- Expert
Ja cu HERE maps nastaviti da koristim jer imam pozitivno iskustvo sa njima ali na Adroid platformi. Iskreno, smucilo mi se vise to silno cekanje i iscekivanje necega a da MS samo cuti i povremeno objavi da su od necega odustali a da nista jos zasigurno nisu unapredili.
Festina lente.
MS je izgubio kompas i ne zna kako da nastavi sa wp. To je jedina istina:)
Prešao sam na TP 10586 i imam bolji opšti utisak nego sa osmicom. Verovatno će se upeglati još par sitnica do komercijalnog apdejta, ali otprilike to je to. Meni su se na ovom build-u Here mape i drive bez problema nadogradili na poslednju verziju pa se nadam da nije sve tako crno. Šminkeraj je na mestu, Edge leti, ostatak aplikacija takođe i kad se sve skupi, zadovoljan sam.
Nokia Lumia 630
- Apolo
- Expert
djolex, Da li ima kasnjenja notifikacija kod pojedinih aplikacija? Ili generalno da ne stizu notifikacije?
Festina lente.