Koji je mobilni operator bolji u Srbiji? 063 vs 064

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

Koji je mobilni operator bolji u Srbiji? 063 vs 064

062/063 Mobtel
67
54%
064/065 Telekom
58
46%

Ukupno glasova: 125

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

mihajlovic, to je snizio cenu SMS poruka,ali neshto ne primenju chesto tu tarifu poshto zna i dalje da skida po 3 din... :dry:

A shto se tiche Telekoma taj MMS popust je bio samo za osmi mart... :wink:

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Duze imam 63ku ali ove promene uticu na njihov rad i kvalitet :o nazalost politika cini svoje ne mogu ljudi da rade normalno, prava stvar bi bila da imamo normalnu konkurenciju u kojoj bi sigurno korisnici dobili a sada imamo monopolistu i to jednog koji drzi obe mreze da se ne zavaravamo ali priznajem Telekom je jeftiniji :smutny: kada ce doci evropa sa njihovim provajderima :cry: :angry:
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

MagicMaster
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 17. Maj 2006. 12:40

Post od MagicMaster »

Ja sam od '99 vlasnik 2 prepaid kartice, i 064 i 063, jer tada je bio telekom doooosta jeftiniji od mobtela, ali nije imao toliku pokrivenost pa sam kombinovao, pa sam imao postpaid mobtel i telekom, tada me je kod mobtela nerviralo zaokruzivanje razgovora na pola minuta- minut, tako da sam danas na 065, postpaid, vec 19 meseci, i nemam nikakvih zamerki. Ali nikakvih.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

E je nekom danas nije radila 064 mreza,ja nisam imao 4sata,nista nisam mogao da uradim,a pise da imam mrezu.Evo konacno je proradilo.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

AnalyseThis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 12:21

Post od AnalyseThis »

ja imam istu karticu vec 6-7 godina.. :) inace mreza je 063 a uzeo sam tu zato sto su tada bile besplatne poruke!!!!!!!! kako je to divno vreme bilo :D dopuna od 1000 dinara mi je trajala vise od pola godine...

wolfer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Jun 2006. 23:23

Post od wolfer »

Imam Mobtel post paid paket MobiFun i OK je. Usluga je dobra i jeftinije su poruke (imam 100 besplatno) svakog meseca, + oko pola sata razgovora i racun mi stigne oko 350.00! Za mene je to neki prosek, ali je papreno skupa poruka u romingu (zavisi gde, npr. u Grckoj je 28.50! i tada sam koristio 064 jer je jeftinija u romingu, sms je 25.00 din). Glasam za Mobtel, ali mi je MTS isto tako drag jer imam jos 2 kartice a i kod njih se ne placa poziv ka korisnickom servisu, sto nije slucaj sa Mobtelom, da ih covek ne pozove! Ali opet oni imaju uslugu Portal koju koristim stalno da proverim racun, jer se inace placa 10 din! 1 poen za Mobtel 0.5 za MTS!

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Do pre godinu dana Mobtel je drzao korak sa Telekomom ali sada je mnogo zaostao(i po ceni i po kvalitetu usluga).Imam oba broja 063,065 ali koristim samo 065 a 063 cuvam u rezervi da vidim kako ce situacija biti kada Mobtel preuzme novi operater

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Istina je da je mobtel dosta zaostao za Telekomom... (vise se i ne reklamiraju-nemaju gde... 8) )

Ali ako pogledamo statisticki mobtel ima vise glasova...
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Rale, to što kažeš je bilo tačno pre nekoliko godina. Zato sam ja uzeo Mobtel, sada sam na 064 i nema nikakvih problema u radu mreže, a sa cenama su mnogo bolji nego Mobtel i daleko su pošteniji.
Ghost

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Sada novi kupac Mobtela(Norveski Telenor) obecava da ce korisnici vrlo brzo osetiti brojna poboljsanja.Zivi bili pa videli

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

Samo neka oni obećavaju, u ovoj zemlji se mnogo toga obećavalo ovom narodu, ali gotovo ništa od toga nije ispunjeno. Lično više ne verujem ni u jedno obećanje dok sam ne vidim da je to zaista ispunjeno. Plašim se jedne druge stvari: da oni ne naprave neka poboljšanja na početku da bi time privukli nove korisnike, a onda dalje ništa ne ulažu niti poboljšavaju. Zna se da je to dosad bila praksa mnogih firmi u ovoj zemlji. Mobtel ima veliku bazu korisnika, ali su mnogo korisnika izgubili zbog raznih stvari.
Ghost

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Telekom kopira Mobtel kopira Telekom i tako u krug vec gotovo od pocetka isti su kad se sve +-×÷ a nikad to nece biti jeftino, nikad nece dati telefon za o din na postpejdu,jedina pomoc ce biti ako telenor uradi nesto i pomeri stvari na bolje!.

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

Ljudi, jasno je da neke suštinske promene nabolje po nas korisnike neće biti dok ne dođe treći operater, ali mislim da se mnogi sa foruma sećaju vremena kada je Mobtel bio jedini operater kod nas-imali su bezobrazno visoke cene usluga i "priključka" na mrežu, jbg, bili su jedini i mogli su da rade šta su hteli. Ulaskom i poboljšavanjem 064 mreže Mobtel je ipak morao da snizi cene i radi na poboljšanju usluga zato što su dobili konkurenciju. Tačno je i to da su postigli neki stepen kompromisa i da sada donekle kopiraju jedni druge.
Ghost

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Odavno je jasna stvar da je kad malo bolje pogledate cenovnik tarifa da je razlika kad se doda PDV neznatno mala jedino sto se za sms kod mobtela nalazio nacin da bude kao kod mts bez PDV a mts je u svakoj od svojih tarifa uveo po koju besplatnu sms,A sto se tice post pejda jasno je da tu ima toliko skrivenih troskova kojima nemozemo uci bas u trag prilikom potpisivanja ugovora a svi se dobro secamo i takozvanog SESELJOVOG poreza za koriscenje mobilnih aparata to je bila deracina veka ,roming je deranje je peljesenje svugde u svetu tako da tu i nema sta da se pise ali sad kad telenor dodje mts ce morati da uradi nesto i po tom pitanju jer telenor ima telenor tarifu gde je jeftinije malo pricati sa korisnicima telenor mreza nego li obicni roming(bice dobro onima koji imaju nekog u cg).Sve u svemu zivi mi i zdravi bili pa videcemo gde ce sve ovo otici i dali cemo poceti koristiti mobitele na malo opusteniji nacin

hir
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:24

Post od hir »

ja sam oduvek bio za 063,ako telenor snizi cene,i da mnoge mogucnosi.....063 bice jos bolji tako da cu da ostanem korisnik 063 mreze,ako ne precicu na 064....
ali mobtel je uvek bio priznajem bolji.....

DJ_Boris
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 16. Feb 2004. 02:44
:: Samsung Note 8
Kontakt:

Post od DJ_Boris »

Prosto mi Mobtel odise obecanjima... ali samo obecanjima...

Inace Telekom u poslednje vreme pokusava da napravi neku interakciju sa korisnicima pomocu Monda, Na dlanu... itd, sto mobtel radi odavno i time nekako drzi interesovanje i paznju svojih korisnika... imaju (ne znam da li jos uvek postoji) i forum na koji moze opusteno da dodjes i postavis bilo kakvo pitanje na koje ce ti ljudi iz korisnickog centra dati odgovor... :wink:
.:Amazonka:. - Prodaj brzo, kupi lako! https://amazonka.rs/

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Poshto vishe nije Mobtel nego Telenor,da li su rezultati i mishljenja i dalje ista ili ima nekakvih promena ? :)

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Nije se jos nista promenilo dolaskom novog operatora sto je cudno jer glavni konkurent Telekom svakim danom(citaj-preotima) stice sve vise korisnika.Telekom hvata poslednji voz da privuce sto veci broj korisnika i privuce ih k sebi pa daje vrlo primamljive pakete.Isto je bilo dok je imalo Nokia 1110 kao i sad sa jos popularnijim SE K-510.Od prvog minuta rada pa do zatvaranja poslovnice (tako je bar u Čačku)redovi su za pomenuti telefon,tako da su korisnici vezani ugovorom najmanje dve godine.Mislim da je Telekom i po uslugama i po ceni povoljniji i bolji.Imao sam 063 dok je bio bolji(cuvam ga u rezervi ako se situacija promeni)ali sada koristim 064(vec 18 meseci je bolji).Pozdrav
LG G2 Black,16GB

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

S obzirom da je ova tema nastala pre vise od dve godine, i da se od tada dosta promenilo, ova anketa iznad vise ne predstavlja uvid u pravo stanje stvari. Samim tim izgubila je svaku funkciju (osim ako se neko bavi Istorijom mobilne telefonije u Srbiji, :) ) Realno bi trebalo, ako se vec glasa, napraviti novu anketu. A i naslov ove teme je malo "zastareo" :wink:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Lobachewsky, za prvi deo si u pravu, ali za drugi nisi. 063 je i dalje 063 samo se ne zove više Mobtel. I ja sam još par dana na prepaid 063, a onda prelazi u status rezervnog broja jer ga svi znaju, a hoću sad malo da testiram 064 post. Mislim da su tenutno oni makar malo bolji.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Zaključana tema