LG Flex 2

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: LG Flex 2

Post od El Laki »

Dobro, Passport i Flex 2 su dve filozofije. Flex 2 je pretežno za multimediju, igrice i sl baš zbog zakrivljenog i velikog displeja. Sa druge strane ne znam kako bih na Passportu gledao video. Nije to to. Da ne pominjemo razlike u OS.

Kakva je kamera na Passportu? Jesi stavljao slike na flickr?

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Pa ako ti odgovara Passport sto se tice oblika i velicine onda nema razloga da prelazis. A i 6+ je isto odlican uredjaj pa nije vredan zamene za Flex 2. Jedino da ga kupis pa da furas 3 telefona sa 3 razlicita operativna sistema :)
Ja sam za 210€ koliko sam platio kad je bio na akciji odusevljen i zadovoljava sve moje potrebe

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Samo da je LG zadrzao ekran od 6 inca na Flex dvojki, 100% bih i ja presao, ovako cu sacekam Flex trojku, jerbo ce navodno imati bas 6 inca ekrancinu.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Mislio sam i za ovih 5.5" da će zbog zakrivljenosti biti nepraktično. Grdno sam se prevario. Daleko praktičniji i lakši za korišćenje od npr G3 koji je iste dijagonale. Tako da, čak iako deluje mnogo tih 6", na ovakvom displeju to ne ostavlja utisak glomaznog telefona. E sad, nisu se džabe "spustili" na 5.5". Verovatno misle da bi 6" odbilo dobar deo korisnika. Nisu svi spremni da se na taj način kockaju. Pogledaj samo kako je S serija usitnila, pa evo G3, G4, Flex 2 i na neki način v10... Sve do 5.5".

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 20. Jun 2012. 00:33
:: S7
:: Nexus 5x

Post od GroGy »

Drugari, sutra mi stize flex 2, nov, pa verovatno sa fabrickim softverom. Jel mozete da mi kazete kako da mu odradim update na 5.1.1? Jel to ide preko nekog programa na kompu ili mogu direktno sa telefona kad ga nakacim na wifi i kad mi ponudi azuriranje? Kazu da treba i hard reset da se radi posle update, pa ako mozete da mi kazete da li i to da odradim i kako :)

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Dobices OTA update, cim se nakacis na wifi. Preporucio bih ti da odradis factory reset :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Mislim da je 5,5" nekako taman. 6" je vec malo previse za nosenje u dzepu. Imam ja L1520 i nekako se borim da stane u dzep ali ponekad je bas preglomazan za nosenje. Inace sam ljubitelj vecih telefona i ovaj se moze korustiti sa jednom rukom dok L1520 skoro nemoguce vec mora sa dve

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

GroGy Hard reset na većini novijih Lg modela se radi na isti način. Ugasiš telefon. Upališ telefon držeći istovremeno power i volume down taster. Kada se pojavi Lg logo, na sekund pustiš i onda opet držiš power dugme (volume down ne puštaš). Tada će te pitati dva puta da li si siguran da želiš da odradiš reset. Ideš yes, yes i čekaš da se telefon resetuje. Sve traje možda 2min.

OTA update možeš proveriti u svakom trenutku tako što odeš u podešavanja, o telefonu, update centar.

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od GroGy »

Hvala ljudi, od sutra cemo se verovatno cesce druziti u ovoj temi :D

Kompresor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2014. 18:36
:: Sony M2

Post od Kompresor »

Rock gde ga nadje za 210€, daj nadji i meni :) :oops: :wink: :D

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Bio na akciji prepar meseci ovde u CH za 230fr ili 210€. Naravno sa full garancijom od 2 god. Sad ga ima za oko 230€ sto je i dalje odlicna cena za ovaj telefon. Ako imas nekog ko dolazi dole odavde da ti ponese bilo bi super

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

LG je sa prvim Flexom napravio eksperiment, ponudivsi zakrivljen ekran velicine 6 inca. Mnogi su na to gledali s velikom dozom neverice, s obzirom da je u pitanju nesto totalno drugacije. Zbog toga je Flex 2 "morao" biti i manji i sa vecom rezolucijom ekrana.
6 inca jeste previse za vecinu, ali takodje treba imati u vidu i cinjenicu da je Flex prve generacije manjih dimenzija od iPhone 6 Plus, na primer. A svi znamo koliko dobro se iPhone prodaje.

Kompresor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2014. 18:36
:: Sony M2

Post od Kompresor »

Rock imam burazere u okolini Berna i Fribourga, jer si uzeo u MediaMarkt, SwisMobile ili ?. To uopste nije skupo za Flex2.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

https://www.alternate.ch/LG/H955-G-Flex ... 9804149760
Evo mu link pa neka vidi gde da li ima prodavnica u njegovoj blizini. Ali uvek moze online da naruci ako mu radnja nije blizu.
Evo sad dobih mail da je 5X 32gb na akciji za 360€. Sto je isto dobra cena

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od GroGy »

Posle par dana koriscenja, mogu da kazem da su prvi utisci fenomenalni! Telefon sam uzeo nov, odmah apdejtovao na 5.1.1 i uradio hard reset. Uredjaj se malo zagrejao dok sam odradio ceo taj proces, ali nista strasno. Od tada sve radi bez greske, ni da stucne, kamo li da zablokira. O pregrevanju nema govora. Definitivno najfluidniji telefon koji sam cackao. Mada je jos uvek "prazan", ima samo osnovne aplikacije (fb, messenger, viber, whatsapp, clean master...)

Dizajn je vrlo zanimljiv, ali za moj ukus nekako debeo, glomazan. Potrebno mi je malo privikavanje iako ne mogu da se zalim jer ipak poseduje ekran od 5,5 inca. Sam ekran ima dobru gustinu piksela i odlicnu citljivost u low light (ne koristim automatsko osvetljenje). I preko dana je super narocito po ovom oblacnom vremenu, na direktnom suncu ga jos nisam testirao.

O bateriji jos ne mogu da pricam detaljnije, imam ga vrlo kratko i dosta ga maltretiram kao i svaku novu igracku, ali sam primetio da se na drugim punjacima doooosta sporo puni.

Kamera nije losa, mada je G3 tu mnogo bolji. U nocnim uslovima bih rekao i prosek. Nekako su mi boje cudne, mozda i zbog samog displeja, a i blic je dosta jak (sto nije uvek bas pozitivna stavka, narocito ako se slikaju objekti iz blizine). Da napomenem da koristim fabricku aplikaciju i automatska podesavanja, pa ako neko ima da mi predlozi neku bolju aplikaciju, rado bih je probao :)

Sve u svemu, vrlo zanimljiv telefon, za prosecne korisnike kao sto sam ja i vise nego dobar. Za kompletan utisak moram jos malo da testiram kameru i bateriju. Kao glavne prednosti bih istakao brzinu, fluidnost i stabilnost u radu, kao i cenu, jer za 250-260e definitivno najbolja kupovina.
Inace, telefon sam kupio za sestru, ali ga ja koristim otkad je stigao i ozbiljno razmisljam da i sebi pazarim isti. Dugo sam nisanio S5 i S5 Neo (mada o ovom drugom nikako da cujem neki konkretan review i utiske, kao da ga niko nema na celom forumu), ali me je ovaj model bas zaintrigirao i prijatno iznenadio.
P.S. Da li neko zna jel dobija 6.0 i kada?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pre svega čestitke na novom telefonu. Odličan izbor!

Što se tiče punjenja, koristi samo njegov original punjač jer je reč o fast charging punjaču. Puni se brže od regularnih.

Po pitanju kamere se delimično slažem, za noćno tj low-light slikanje. Tu je jasna razlika u odnosu na G3 jer kvalitet slika na Flexu opada u uslovima slabije osvetljenosti. Preko dana je dosta dobra kamera, ne baš kao G3 ali tu je.

I za kraj. Dobija 6.0 zajedno sa G3. Za ta dva modela je sigurno. Kada, to se već ne zna ništa konkretno. Ja očekujem u januaru.

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od GroGy »

Kad pravim mail nalog, pita me da izaberem account type IMAP4 ili pop3. Sta da kliknem i koja je razlika?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Koliko ja znam, kod POP protokola mejlovi se prilikom povezivanja čuvaju na konkretnom uređaju (pc, laptop, tablet i sl) i može se koristiti samo sa jednog uređaja. IMAP sa druge strane može biti povezan na više uređaja jer se mejlovi skladište na serveru.

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od GroGy »

Razumeo sam :) Hvala Laki

karakteriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od GroGy »

Mala stvar koja me mnogo nervira: kad kucam poruke (nebitno da li na viberu, fbu ili obican sms) i kad hocu da stavim najobicniji smajli, ove dve tacke mi automatski zalepi za prethodnu rec iako sam pre toga udario space pa moram ponovo da vracam kursor i pravim razmak. I tako svaki put. Jel zna neko kako da iskljucim to?

Odgovori