DA LI uraditi Upgrade Firmware-a???

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Tonijeto
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2006. 14:36

DA LI uraditi Upgrade Firmware-a???

Post od Tonijeto »

Zna li ko da li se upgrade-ovanjem verzije firmware-a brishu instalirane aplikacije (programi, teme, igre). nabavio sam software za upgrade pa me to josh zanima.... Neki savet (u pitanju je N6630)
Hvala :?
Ok, let's fuck

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Tonijeto, brise se sve sto si imao na telefonskoj memoriji...dok MMC ionako vadis iz moba dok traje upgrade softvera....na njoj podaci ostaju netaknuti...Ja sam bas danas uspesbno odradila flash-ovanje mog N70, na najnoviju verziju firmware-a...Sve je super proslo...i8 samo treba pratiti uputstva koja su napisali ljudi koji su to odradili... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Evo ti savet iz prve ruke... skini sve najnovije verzije (ako skidas sa burek foruma onda je OK) i prati PAZLJIVO uputstva jer mozes da zeznes nesto i posle da bude igracka-placka!!Ako ti izbaci neku gresku ili tako nesto,pogledaj tred tamo (jes da je skoro 140 strana ali su dovoljne strane 1,49 i 107 cini mi se) pa vidi sta bi moglo da je prouzrokuje!A ako ti se desi da"krene"flesovanje pa stane na 5% i ONDA izbaci gresku da nije nasao... Samo izadji iz Phoenix-a,iskljuci telefon sa kabla,izvadi mu bateriju jedno pola minuta,pa vrati nazad i upali ga,bice sve opet normalno pa probaj ponovo!
Pozdrav 8)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Naravno da treba da uradis, pogotovo ako imas n80 sa starim fw koji je katastrofa... kao sto rece Lomnica, samo prati uputstvo i ne bi trebalo da bude problema... meni je proslo ok ;)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Tonijeto
Novajlija
Novajlija

Post od Tonijeto »

A gde da nadjem originalan software koji sam dobio na telefonu, i josh neshto...poshto upgrade radim jedino zbog srpskog T9... jel ga novi firmware ima i kako radi????
Ok, let's fuck

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Tonijeto, softver je najbolje da skines sa i-phone foruma...bar sam ga ja odatle skinula...na odeljku za servisiranje (ovde na forumu) proveri koja je najnovija verzija softvera za tvoj telefon, i taj i skini...treba da firmware bude sa oznakom EURO da bi imao i nas jezik...ali neces s njim dobiti srpski T9...to ne podrzava telefon...Poslacu ti na PP link za firmwere na i-phone-u... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Tonijeto
Novajlija
Novajlija

Post od Tonijeto »

Samo da preciziram.... da li se brishe software koji sam dobio uz telefon (koji ne mogu da izbrishem)... znachi kalendar, camera, gallery, settings,media, messages itd..? Znam da se ono shto sam ja instalirao brishe a nisam siguran bash za njegov software...

Kako mislish telefon ne podrzava srpski T9, jel to zbog nashih slova cj ch dz i sh??Ako nema T9 zashto bih ga uopshte i upgrade-ovao (zbog njega to prvenstveno radim) i brisao postojecje dobre programe, pa se onda muchio i trazio iste po netu?? Daj mi neke dobre razloge za upgrade....
Ok, let's fuck

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Tonijeto, pa ako ti je telefon ok i nemas bugova, nemoj da rizikujes i sam ga flashujes...A telefoni ne podrzavaju T9 za srpski jezik...dobices sa srpskim jezikom samo mogucnost da ti u meniju pisu svi izrazi na srpskom jeziku i moci ces da koristis nasa slova...ali nista vise od toga...bilo je vec reci ovde na forumu upravo o srpskom T9...Nemoze ... :uhuh:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ako ti je to jedini razlog zbog kog bi menjao softver,onda je nasa ljupka koleginica u pravu,to ti se i ne isplati!U globalu se softver menja kada imas nekih problema sa telefonom,zelis da ubacis neki drugi jezik ili jednostavno zelis da imas najnoviji softver zbog poboljsanja kamere,kompatibilnosti sa razlicitim verzijama programa....
Ako se ipak odlucis na taj korak,dodji na burek forum,tamo imas sve od programa sto ti treba + DETALJAN tutorial kako da odradis, + linkove ka softveru koje ja upravo dopunjavam samo onim fajlovima koji su potrebni da ne bi skidali,stvarno ogromne,EURO pakete iz kojih vam treba samo 2 fajla velicine 1/4 ili 1/5 celokupnog EURO paketa!
Pozdrav 8)

Tonijeto
Novajlija
Novajlija

Post od Tonijeto »

:D Hvala puno ljudi :D

Odustajem od update-a, barem za sada, potreban software sam skinuo, ali cje da pricheka

pozz
Ok, let's fuck

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Slazem se sto kaze lomnica_city. Nekoliko dana posle stavljanja flesha (u prvi mah nisam primetio nikakve razlike) zakljucio sam da mob(6630) mnogo bolje radi. Kamera pravi mnogo bolje slike u uslovima kad je osvetljenje slabije(svetlije su i sa manje suma a samim tim i manje jedu memoriju moba). Sa starom verzijom je znao i da zakuca sistem ali sad nema ni traga od toga.

Postavio sam dve slike koja je jedna uslikana kad sam imao staru verziju firmware, a druga sa novom verzijom.Bili su isti uslovi osvetljenja,bez koriscenja nocnog rezima i -image quality- na HIGH.
Pa sad "verovali ili ne"

V4.03.38(Stara verzija) http://i57.photobucket.com/albums/g202/ ... 006010.jpg

V6.03.08 http://i57.photobucket.com/albums/g202/ ... 006001.jpg

Pozdrav :wink:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

milann, pa stvarno je dosta bolje :) ...... zanima me da li je takva razlika i izmedju 5.03.08 i 6.03.08 ...... zna li neko?

poz...

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Ja sam presao sa 5.03.08 na 6.03.08 i vec sam jednom napisao, dzaba sam flesovao!!! :dry:
Jedino sam izgubio TIM gluposti iz telefona i dobio srpski, nikakve razlike nema ili ja nisam primetio, slike su iste ili je mozda vrlo mala skoro neprimetna razlika, tako da se sa 5.03.08 ne isplati prelazak na 6.03.08 ukoliko ti fon radi dobro :)
HOX Titanium gray

Odgovori