Pogledao " Marsovca" i s teškom mukom

Pre par dana bio na premijeri "Ratova zvezda 7" i film je bolji nego što sam očekivao. Predvidljiv je i gluma je potprosečna, nažalost (osim poslednje scene, koja je odlična!), a i priča je priglupa i bledunjava, uz odsustvo detalja koji bi publiku ubedili u tok radnje i motive (loše razvijenih) likova, ali film odiše (poluuspešnim) pokušajem da se prenese atmosfera iz originalnih delova, pri čemu Abrams, na moje zadovoljstvo, nije uništio franšizu nebuloznim slepačkim zaokretima, kao što je to uradio u poslednja dva nastavka "Zvezdanih staza", koje kao filmovi nisu loše, ali su, za one kao ja, koji su odrasli uz Pikarda, Siska i Džejnvejevu, potpuno negledljivi.
Pre nekog vremena pogledao i "Igre gladi 4" i novog Bonda. Prvi nije loš, dopašće se onima kojima su se dopali raniji nastavci, a drugi je očajan toliko da im želim da više nikad ne snime nijedan film o Džemsu Bondu: totalna katastrofa, gubljenje vremena i bacanje para na kartu.
Sledeće za šta se spremam i šta željno očekujem je "Krid". Ako bude samo upola dobar kao "Roki Balboa (2006)", onda će biti odličan.
PS: u poslednje vreme sam relativno često išao u bioskop - i baš nijednom nisam naišao na psyhounda, a dobro znamo da on iz bioskopa bukvalno ne izlazi.