Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Ma sve je ovo koncept, a navodno autor nije povezan sa msft, tako da je pitanje koliko ce se od ovoga ako je i bilo planirano implementirari. Citajuci komentare po netu na ove rendere korisnici malo zamjeruju sto vuce na iOS.
Ustvari mix je ovo svega, al meni se u sustini dopada.
Ustvari mix je ovo svega, al meni se u sustini dopada.
Nek pojačaju aplikacije i eto mene na WPu ponovo.
Kad pročitam da S6 koji košta 400€ mora da se budži da bi radio 15 sati bez punjenja, ne hvala.
Kad pročitam da S6 koji košta 400€ mora da se budži da bi radio 15 sati bez punjenja, ne hvala.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Kako se prelazi na insaider desetku. jel treba prvo hard reset. Meni kad se odradi hard reset vrati na obicnu osmicu. Sta dalje treba?
filip89x, ne treba ti hard reset nego ovo https://www.microsoft.com/en-us/store/a ... zdncrfjbhk .
-
- Mobil manijak
cvoruga, ok
Da li radi viber na insajder verziji
Da li radi viber na insajder verziji

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
filip89x, radi. 

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
-
- Mobil manijak
cvoruga, m@c|-|oR, Hvala colege na odgovorima. Citam na windows central za moju lumiu 928 da poslednja verzija insajdera lepo radi.
Ja cu da sacuvam za svaki slucaj sve sto imam na telefonu na PC. Pa cu da probam. Neki savetuju da kad predjem na deset ako mnogo baguje uradim master reset. Jel to brise sms poruke, kontakte i slike iz galerije? I jel moze telefon da bude na punjacu tokom update-a?
Ja cu da sacuvam za svaki slucaj sve sto imam na telefonu na PC. Pa cu da probam. Neki savetuju da kad predjem na deset ako mnogo baguje uradim master reset. Jel to brise sms poruke, kontakte i slike iz galerije? I jel moze telefon da bude na punjacu tokom update-a?
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Kod mene lepo radi .36, taj .63 mi još nije stigao.
Vlada Zem, update Over The Air kod koga ništa ne moraš da diraš posle toga. Nikakav HR, FR, SR i slično.
Vlada Zem, update Over The Air kod koga ništa ne moraš da diraš posle toga. Nikakav HR, FR, SR i slično.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
filip89x, ako ti se ne svidi 10ka, možeš da se vratiš na 8.1 kad god.
Mada, kad si čekao januar, nije daleko ni februar kad je najavljen zvanični update,
ko veruje MSu
.
Mada, kad si čekao januar, nije daleko ni februar kad je najavljen zvanični update,
ko veruje MSu

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Zvanični apdejt se najavljuje još od januara 2015.....cvoruga napisao:...kad si čekao januar, nije daleko ni februar kad je najavljen zvanični update,... .
....kad se već čekalo toliko, može da se sačeka i 2017. godina.

-
- Mobil manijak
Presao na desetku .63. Odlicno radi na 928. Nego odmah po instalaciji kad sam usao u store ima 35 update-a. Tovare automatski dosta aplikacija po defoltu koje necu koristiti!
Sve je ostalo sacuvano u telefonu od starih podataka i radi mi hotspot. Koji je na 8.1 bio zakljucan od strane Verizona
He he he
I dalje pise nokia kad se pali, he he he
Widim da nemam Here MAPS, al videcu sta je ovo novo sto ima Windows Maps, valjda ima SRB
EDIT:
Pardon, ima HERE mape kad se udje u sve aplikacije. Tamo gde su mi bile na pocetnom ekranu sad stoji Windows MAPS, al imam HERE i rade i dalje, zato je bila zabuna
Sve je ostalo sacuvano u telefonu od starih podataka i radi mi hotspot. Koji je na 8.1 bio zakljucan od strane Verizona

I dalje pise nokia kad se pali, he he he

Widim da nemam Here MAPS, al videcu sta je ovo novo sto ima Windows Maps, valjda ima SRB
EDIT:
Pardon, ima HERE mape kad se udje u sve aplikacije. Tamo gde su mi bile na pocetnom ekranu sad stoji Windows MAPS, al imam HERE i rade i dalje, zato je bila zabuna

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Braćo, HERE mi prijavljuje neki abdejt - da prihvatim ili ne?
Čiao sam da su, od kad su ih prodali, nešto zbrljali sa novijim abdejtima.
Čiao sam da su, od kad su ih prodali, nešto zbrljali sa novijim abdejtima.

Postoji li neka aplikacija pomoću koje mogu da slikam dodirom na ekran kao što je moglo u wo 8.1?
I zna li neko kako da promenim sa binga na google pretraživač?
Hvala
I zna li neko kako da promenim sa binga na google pretraživač?
Hvala

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Pa sta cu da koristim od navigacije ako se u buducnosti vratim u WP familiju? :/
Evindzer, Sta se bunis, imas Android pa pici na njemu Here Maps, ne budi alav hahaha
Evindzer, Sta se bunis, imas Android pa pici na njemu Here Maps, ne budi alav hahaha
Festina lente.
Apolo, windows maps .
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Zar je moguće da na W10M nema mogućnosti slikanja tapom na ekran? To mi deluje totalno nebulozno rešenje, ja nikad ne koristim dugme sa strane, ionako nemam mirnu ruku, a time bih još pogoršao stvari.nina735 napisao:Postoji li neka aplikacija pomoću koje mogu da slikam dodirom na ekran kao što je moglo u wo 8.1?
Nemam pojma, meni i Bing radi posao, a uz to imam i Android, pa miksujem po potrebi.nina735 napisao:I zna li neko kako da promenim sa binga na google pretraživač?

Očekuj i neki odgovor od ljudi koji znaju više od mene, ovaj moj komentar je bio čisto da potaknem(o) još nekog da se javi (miodrage, recimo).

Na Asusu imam Gugl mape, ali me one često izdaju - kao na primer danas, kad sam bio u polupoznatom delu grada. Pritom (e baš iz inata) neću da koristim HERE na Androidu.Apolo napisao:Evindzer, Sta se bunis, imas Android pa pici na njemu Here Maps, ne budi alav hahaha

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Telefoni koji nemaju dedicated camera button slokaju dodorom po ejranu, koji imaju, mogu obe opcije da koriste, ali treba koliko znam 2x pipnuti ekran.
Sto se promene pretrazivaca tice, moguca je. U WP 8.1 ppstupak je sledeci: Udjes u Internet explorer, pa tri tackice, pa settings, zatim advanced settings i dole ima default search Bing ili Google. Za Win10 ne znam, ali video sam da ima na netu objasnjeno kako, verovatno vrlo slicno
Sto se promene pretrazivaca tice, moguca je. U WP 8.1 ppstupak je sledeci: Udjes u Internet explorer, pa tri tackice, pa settings, zatim advanced settings i dole ima default search Bing ili Google. Za Win10 ne znam, ali video sam da ima na netu objasnjeno kako, verovatno vrlo slicno
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Cekaj, cekaj... ako mislis na ono da tapnes bilo gde na ekran da fotka to nema u onoj default aplikaciji za kameru. To je touch to focus. Jedino kad se tapne ka kamericu onda fotka.
OneShot fotka dodirom bilo gde na ekran.
Promena sa binga na google je jednostavna, ali prvo moraš posetiti google stranicu i onda će se pojaviti u izboru.
Znači, odeš na google.com pa "..." -> settings -> View advanced settings -> nađeš "search in address bar with" i tu ideš na change -> i onda izabereš google.
OneShot fotka dodirom bilo gde na ekran.

Promena sa binga na google je jednostavna, ali prvo moraš posetiti google stranicu i onda će se pojaviti u izboru.
Znači, odeš na google.com pa "..." -> settings -> View advanced settings -> nađeš "search in address bar with" i tu ideš na change -> i onda izabereš google.

Na W10 Edge browser registruje "search engines" (google, flickr, vimeo...) pa biraš u podešanju, i to je u difolt srč baru. Google default - može.
Windows maps koristi identične mape kao Here a zamišljena je kao "all in one" rešenje, navigacija i oflajn mape. "Here" po meni praktičniji. Ja ne znam za dostupnost "Here" apps, nestanu, pojave se kroz "updates"... Ja ih trenutno imam na .63 ali na "Store"
ih nema...
Windows maps koristi identične mape kao Here a zamišljena je kao "all in one" rešenje, navigacija i oflajn mape. "Here" po meni praktičniji. Ja ne znam za dostupnost "Here" apps, nestanu, pojave se kroz "updates"... Ja ih trenutno imam na .63 ali na "Store"
ih nema...
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Ljudi, imam veliki problem. Jutros preko Windows Insider-a ( fast mode ), uradim prvi put update na Win 10... I sve bi bilo dobro da mi se fon ne restartuje svako malo... Zaista vise ne znam sta da radim. Prodje 15-ak minuta i on se resetuje.
Naime, postoji i drugi problem, a to je kad udjem u poruke, pa zelim da otkucam poruku, pojavi mi se kursor ali tastature nigdje nema. Isto tako i na Viber-u i na WhatsApp-u. Samo da kazem da imam Lumia 1520. Da li ovo moze da se rijesi ili da nalazim nekakav Win Recovery Tool i da vratim na Win 8.1. E sad, da li treba da instaliram Viber za Win 10 ili tako nesto... PROPAST!
Eh, sad sam tek vidio da moram da odradim HARD RESET telefona, ali nisam i dalje siguran da li ce to da pomogne? Naravno, sad mi je i problem koju app da koristim da backup-ujem sve podatke sa fona na komp?
Naime, postoji i drugi problem, a to je kad udjem u poruke, pa zelim da otkucam poruku, pojavi mi se kursor ali tastature nigdje nema. Isto tako i na Viber-u i na WhatsApp-u. Samo da kazem da imam Lumia 1520. Da li ovo moze da se rijesi ili da nalazim nekakav Win Recovery Tool i da vratim na Win 8.1. E sad, da li treba da instaliram Viber za Win 10 ili tako nesto... PROPAST!
Eh, sad sam tek vidio da moram da odradim HARD RESET telefona, ali nisam i dalje siguran da li ce to da pomogne? Naravno, sad mi je i problem koju app da koristim da backup-ujem sve podatke sa fona na komp?

Poslednja izmena od zavodnick u Uto, 12. Jan 2016. 09:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!