Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od cvoruga »

Uradi hard reset, ljudima lepo radi 10ka na 1520.

Ako i to ne pomogne, a hoće, vrati se na 8.1 preko programa kog si napisao.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

cvoruga, hvala lijepo... Sad cu da pokusam, samo prvo da prebacim nekakve bitne slike, ali ni to mi ne moze, jer se stalno fon resetuje... :x
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Ahhh trebao si pre update-a da sacuvash stvari. :(
Ja sam recimo pobrisao sve aplikacije pre nego sto sam uradio update, sad vidim u My library da vecina nije podrzana na desetki, sigurno bi pravile problem da su ostale dok sam ga azurirao i usporile sve.

Al i za HERE pise da nisu podrzane na desetki, a rade :wacko:

Nego, jel gasi windows procese zato sto kad dugo drzim strelicu za nazad bude bukvalno sve sto sam otvorio u pozadini od aplikacija. Jel treba to da gasim? Malo je bzv ako ne gasi procese... A malo je bzv i ako treba stalno da gasim tako sto cu da drzim strelicu unazad pa da klikcem po iksicima. Na 8.1 se znalo, ako idem nazad strelicom ugasi aplikaciju, ako ocu da ostane u pozadini stisnem znak windowsa, sad kao da ne gasi nista?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

filip89x, mah, nemam na telefonu toliko nekakve vazne stvari, niti imam dosta kontakata na njemu, nego imam nekakve slicice koje zelim da sacuvam... I sad kad kopiram slike sa telefona na komp, desi mi se da mi se fon resetuje, pa opet ispocetka... naravno uz RESUME! No, iskren da budem, imam desetku na kompu a sad je imam i na fonu, ali realno, nije ostavila nekakav poseban dojam na mene... :angry:

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

^^ Apsolutno ni na mene. Nistaaa posebno stvarno. Iz dosade sam preso, a i dalje mi dosadan :D :lol:

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Dosadna vam je 10ka na mobu ?
Dajte malo detalja.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

8) 8) .Ne znam kakve detalje da dam. Meni je ovo isto sto i predhodno. Sta, imam neku tacku na tastaturi i vise padajucih opcija. Nema nista sto razbija monotoniju. Da su ubacili neku novu igru da je ekskluziva za win ili da pozadine na lock screenu mogu da budu animirane. Nego su cak izbacili opciju iz camere za animirane fotke... Prosto mi je dosadan. Ne lezi mi ovaj sistem. Nego, dobar microfon, zvucnik, kameru, tastaturu, bateriju tesko mogu zameniti zato se klackam sa 928 jos. Camera sa xenonom i glance screen mislim da je to ono sto me jos uvek drzi

nina735
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 11. Jan 2016. 21:04
:: lumia 735
:: galaxy note 3

Post od nina735 »

Hvala ljudi:)
Mada razmišljala sam sve jovo na novo da uradim i da samo ne ažuriram lumia cameru, kao što nisam here maps. Jer mi je ta aplikacija bila najbolja za brze slike. Tako da eto savet drugima. Nisam znala da ću izgubiti tu app ažuriranjem :/
Inače, meni 10ka na 735 super gura, lepša je, modernija, za nijansu sporija i brže ide baterija, ali mislim da će se sve to srediti sa konačnom verzijom. Nadam se da će samo dodati mogućnost slikanja dodirom za telefone koji nemaju mehaničko dugme. Whatsapp malo baguje, kao što mi je bagovao i na 8.1, da ne zaboravim :)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Jel ima Camera smart Sequence mode za windows 10? :) :) :) :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

cvoruga, uh brate... odakle da krenem.
1. Recimo aplikacije "padaju". Pokrenema MSN vrijeme i odmah se srusi. Isto tako i sa Accuweather-om.
2. Meniji, samo sortirani, nista vise... i mozda pokoja opcija vise.
3. Desktop: Totalno isti, a ni govora o onome da ce se moci definisati velicina ikonice, a ne da mi daje 3 standardne opcije.
4. I ovo sto je kolega filip89x, primjetio. Tek prije nekoliko minuta sam instalirao Win 10 i eto, pokrenuo milion aplikacija, podesavanja itd. I na kraju, onako, zadrzim lijevu strelicu i imam sta da vidim. Svih milion app, podesavanja sto sam pokrenuo, tu se nalazi...
Iskreno, ovo je tek nakon nekoliko minuta koristenja... Sta ce tek biti nakon 2 dana!? STRASNO! :cry:

nina735
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 11. Jan 2016. 21:04
:: lumia 735
:: galaxy note 3

Post od nina735 »

filip89x, Nema. Kameru su po meni unakazili. Ni burst nema kao što je bio, imaš mogućnost držanja kamerice duže, al to nije to. Dobili smo hdr koji je po meni bez veze. Ne vrši funkciju hdra već samo jednostavno posvetli sliku. Kao da si sam povećao brightness.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Kad pročitam vaše utiske ne vraća mi se na Lumiju, realno .

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

cvoruga, realno, ne bih da ulazim u pricu koji su bolji telefoni, ali Win je definitivno ovdje los (vrlo je moguce da moram malo da "istrazujem" da bih sve "pohvatao", ali ovo je sve samo ne priblizavanje korisniku), nego je do samog sistema koji je malo reci (uprkos najavama da ce da bude jedinstven i poseban) "preslikan" Win 8.1. Sad mi je zao sto sam presao sa 8.1 na 10... :(

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

zavodnick napisao:cvoruga, uh brate... odakle da krenem.
1. Recimo aplikacije "padaju". Pokrenema MSN vrijeme i odmah se srusi. Isto tako i sa Accuweather-om.
2. Meniji, samo sortirani, nista vise... i mozda pokoja opcija vise.
3. Desktop: Totalno isti, a ni govora o onome da ce se moci definisati velicina ikonice, a ne da mi daje 3 standardne opcije.
4. I ovo sto je kolega filip89x, primjetio. Tek prije nekoliko minuta sam instalirao Win 10 i eto, pokrenuo milion aplikacija, podesavanj
4. a itd. I na kraju, onako, zadrzim lijevu strelicu i imam sta da vidim. Svih milion app, podesavanja sto sam pokrenuo, tu se nalazi...
Iskreno, ovo je tek nakon nekoliko minuta koristenja... Sta ce tek biti nakon 2 dana!? STRASNO! :cry:

1. Meni je samo jednom app pala za svo ovo vreme korišćenja
2. 3. Daj primer šta je to po tebi "nešto više" ? Očigledno nisi dublje zagrebao u opcije pa našao šta je sve ubačeno, kao npr skaliranje ekrana itd
4. Da si malo pratio temu znao bi zašto je to sa strelicom tako urađeno, koliko dugo app stoji u pozadini, da li troše ram....
5. Krajnje neozbiljni komentari posle par minuta korišćenja, kao da si jedva čekao da pljuneš po nečemu i to onako potcenjivački.
6. Na kom to OS ti možeš da menjaš nesito preterano veličine ikona, ili da barataš na neki drugi način sa app u pozadini, pošto ja na LGu sa lolipopom mogu background apps da ugasim jednu po jednu ili sve odjednom,s tim kad ih otvorim više od 7-8 aparat počne da štucka. Kod WP na takav problem još nisam naleteo i verovatno i neću . App u pozadini ne troše resurse i ne " gomilaju" se beskonačno.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

knezevic76, ti da si pratio malo vise moje postove, znao bi da sam ja fan NOKIA/Microsofta, ali... I mislim da Lumia 1520 sam kupio cim je izasla, pa sam se novim sistemom ( jer sam prije bio na Symbianu ) odusevio. Temu nisam pratio, tako da... A zasto je tako uradjeno ili da li je to dobro ili lose, ja kao krajnji korisnik sam iznio svoje misljenje i meni to smeta... Da li sam pljunuo ?! Nesto podcijenio ?! Tvoja procjena...
Naime, juce kad sam instalirao sistem i kad sam uradio HARD RESET i sve, na poslu mi je zatrebao digitron... I pise ovako... Aplikacija je instalirana. OTVORI... i pokusava da je otvori i otvori i bum... srusi se. Poslije nekog vremena, samo pise otvori i koliko god da klikam na OTVORI, nista se ne desava.
knezevic76, na tacku 5. da ti odgovorim... Jarane, to se zove prvi utisak!

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Izgleda da kreće. Kako i zašto baš odavde ostaće misterija
http://winphonehub.org/news-leaks/windo ... in-poland/

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

snenad, Od koga je, puno je. Bitno je da je krenulo :)
Festina lente.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

He he he, ma ni iz Microsofta ne znaju da im je krenulo :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego, kako da ukljucim tu HDR cameru? Gde ima ta opcija? :oops:

Upravo update-ovao cameru i nemam vise Bracketing, uzass :(

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

filip89x, hahahaha! Ne bi me čudilo! :lol:

Za HDR možda misli na Rich Capture koji sam ja imao kod 640ke još i na 8.1 zbog Lumia Camera 5ice, ali ne zna kako HDR radi jer sam primetio da dosta ljudi kad se spomene HDR, prva pomisao im je na one prepucane slike sa jakim prelivanjem boja. :)

Ono što mene nervira trenutno je što mi u tt užasno laguje tastatura i kad brže kucam "proguta" mi slova.

EDIT: Sam sam nešto primetio... Pisali smo nekoliko puta kako se na srpskoj tastaturi @ ponaša kao "paste", e pa isto tako je i na kompu na Windows 7! Retko sam na kompi koristio srpsku tastaturu i sad sam krenuo malo aktivnije. Imao sam neki link kopiran u klipbord i hteo da otkucam @ i ovaj mi prilepi link... :lol: It's not a bug, It's a feature!

Odgovori