Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
MS se koliko vidim bavi update-om iskljucivo saopstenja, a ni tu nisu cak azurni a kamo li sa aplikacijama.
Festina lente.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
m@c|-|oR, Ukoliko se koristi NFC, VPN ili Lokacija, te opcije ukljucivati po potrebi ili stalno u suprotnom evo sta sam ja sve pogasio i produzio bateriju i ha ha

U battery saver settings dodao sam sve aplikacije za koje zelim da rade u pozadini i primam obavestenja. A battery saver mi je uvek ukljucen.
Ali ja sam isao i korak dalje pa sam ulazio pojedinacno u aplikacije, njihova podesavanja pa recimo u OneNote u settings>Privacy iskljucio Customer Experience itd. Uglavnom branim aplikacijam da prikupljaju i salju anonimne podatke i gasim bilo kakav automastki sync sa bilo cim...

U battery saver settings dodao sam sve aplikacije za koje zelim da rade u pozadini i primam obavestenja. A battery saver mi je uvek ukljucen.
Ali ja sam isao i korak dalje pa sam ulazio pojedinacno u aplikacije, njihova podesavanja pa recimo u OneNote u settings>Privacy iskljucio Customer Experience itd. Uglavnom branim aplikacijam da prikupljaju i salju anonimne podatke i gasim bilo kakav automastki sync sa bilo cim...
Pozdrav drugari ...
Ne znam kako se nova nadogradnja ponasa na lumiama (.63), ali na Xiaomi mi4 (lte) radi ko sat. Skoro bez bagova (ako izuzmemo neke sitnice iz inicijalne nadogradnje 10586.00, koje su jos prisutne, ali ne uticu bitno na rad sistema (ipak je ovo kineska beta WM10)). Telefon sve pokrece brzo, ne propusta (kasne) nikakva obavestenja, radi stabilno ... stvarno nemam zamerki. Baterija je odlicna, izguram 2 dana (nocu ga gasim .. mada kada ga ostavim ukljucenog potrosi 1-2% za 7h) , lagano (sa mojim navima i nacinom upotrebe). Skoro uvek na 4g ili wifi, lokacija ukljucena, prilagodjene aplikacije u pozadini i sl. Primera radi dok sam imao android - miui7 moj sot je bio oko 7h i 5% bat. za 2 dana (bez igrica), kada sam to merio na windows-u (uz pomoc sata , naravno) dosao sam na 5+h i 10% baterije za 2 dana .. Razlika je i u nacinu upotrebe, na androidu retko koristim lokaciju i imam mogucnost da automatizujem ukljucenje i iskljucenje u vremenskom intervalu 3g-4g konekciju (npr da na svakih 2h ukljuci 4g i da izvrsi sinhronizaciju u roku od 3 min, a potom da je iskljuci) i da onemogucim sinhronizaciju u pozadini ... te mogu da kazem da je koriscenje baterije skoro indenticno. Zbog svega navedenog ,mozda?, je ovaj aparat trenutno najbolji izbor za Windows 10 uzimajuci u obzir i ostale specifikacije. (ako vam ne smeta sto nemate lumijin extrats menu .. ko zna mozda xiaomi napravi svoj).
Danas su najavili novu nadogradnju (.71) nadam se jos boljim performansama.
Ne znam kako se nova nadogradnja ponasa na lumiama (.63), ali na Xiaomi mi4 (lte) radi ko sat. Skoro bez bagova (ako izuzmemo neke sitnice iz inicijalne nadogradnje 10586.00, koje su jos prisutne, ali ne uticu bitno na rad sistema (ipak je ovo kineska beta WM10)). Telefon sve pokrece brzo, ne propusta (kasne) nikakva obavestenja, radi stabilno ... stvarno nemam zamerki. Baterija je odlicna, izguram 2 dana (nocu ga gasim .. mada kada ga ostavim ukljucenog potrosi 1-2% za 7h) , lagano (sa mojim navima i nacinom upotrebe). Skoro uvek na 4g ili wifi, lokacija ukljucena, prilagodjene aplikacije u pozadini i sl. Primera radi dok sam imao android - miui7 moj sot je bio oko 7h i 5% bat. za 2 dana (bez igrica), kada sam to merio na windows-u (uz pomoc sata , naravno) dosao sam na 5+h i 10% baterije za 2 dana .. Razlika je i u nacinu upotrebe, na androidu retko koristim lokaciju i imam mogucnost da automatizujem ukljucenje i iskljucenje u vremenskom intervalu 3g-4g konekciju (npr da na svakih 2h ukljuci 4g i da izvrsi sinhronizaciju u roku od 3 min, a potom da je iskljuci) i da onemogucim sinhronizaciju u pozadini ... te mogu da kazem da je koriscenje baterije skoro indenticno. Zbog svega navedenog ,mozda?, je ovaj aparat trenutno najbolji izbor za Windows 10 uzimajuci u obzir i ostale specifikacije. (ako vam ne smeta sto nemate lumijin extrats menu .. ko zna mozda xiaomi napravi svoj).
Danas su najavili novu nadogradnju (.71) nadam se jos boljim performansama.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
filip89x, veliko hvala za ovo uputstvo. Za ovakve postove treba uvesti Thanks dugme!

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Kinkel, sjajan review.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
U Britaniji L650 u prednarudzbi 260€. Previse.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Molim??? Da li su oni normalni?
http://www.windowscentral.com/microsoft ... nouncement
E sad... Ko je odredio ovu cenu? Microsoft još uvek nije ništa potvrdio oko cene.
http://www.windowscentral.com/microsoft ... nouncement
E sad... Ko je odredio ovu cenu? Microsoft još uvek nije ništa potvrdio oko cene.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
kinkel, Nemam ni ja lumia extra menu, a imam lumiu
Jel imah LED obavestenje na tom telefonu i jel rade i jel imah GLANCE screen opciju? Kolko sam citao po netu kvalitet camere na windows 10 problem je i na mi4. Kazu da prvai bolje fotke sa androidom isto kao i moja lumia sa 8.1
Al generalno meni .63 radi kao podmazana od kad sam uradio RESET telefona.
Za sad sta imam od bagova da sam primetio:
1) I dalje ne radi camera za skype
2) Lock screen precicia za Groove music, baguje ( kad prebacim pesmu nestane sa lock screena do sledeceg puta)
3) Kamera i sve oko kamere sto se tice aplikacije i optimizacije je lose.
4) Hotspot radi dok se display ne ugasi.
Posle RESETA popravilo se:
1) Jacina zvucnika za razgovor se vratila na normalu, kao sto je bilo na 8.1
2) Prednja kamera pravi bolje fotke nego na 8.1
Ostalo sve radi bez greske, telefon se nije restartovao ni ubagovao od RESETA do sad niti jednom.
Ja moj tel ne gasim.

Al generalno meni .63 radi kao podmazana od kad sam uradio RESET telefona.
Za sad sta imam od bagova da sam primetio:
1) I dalje ne radi camera za skype
2) Lock screen precicia za Groove music, baguje ( kad prebacim pesmu nestane sa lock screena do sledeceg puta)
3) Kamera i sve oko kamere sto se tice aplikacije i optimizacije je lose.
4) Hotspot radi dok se display ne ugasi.
Posle RESETA popravilo se:
1) Jacina zvucnika za razgovor se vratila na normalu, kao sto je bilo na 8.1
2) Prednja kamera pravi bolje fotke nego na 8.1
Ostalo sve radi bez greske, telefon se nije restartovao ni ubagovao od RESETA do sad niti jednom.
Ja moj tel ne gasim.
Pozdrav Filipe, ne radi led obavestenja. Led radi samo kada se puni fon (crvena, zuta, zelena).
Nema glance, nazalost. Kamera je bila ocajna u pocetne dve nadogradnje. Sada pravi sasvim ok slike.
Generalno za nijansu losije nego na androidu (mada i miui kamera nije bas sjajna .. Ili ja ne znam da fotkam
)
Iskreno, od 3 nov. Koristm tel. kao wm10 i ne pada mi na pamet da se vracam na android (imam ih dva) i ako je dostupan
M za ovaj moj.
Nema glance, nazalost. Kamera je bila ocajna u pocetne dve nadogradnje. Sada pravi sasvim ok slike.
Generalno za nijansu losije nego na androidu (mada i miui kamera nije bas sjajna .. Ili ja ne znam da fotkam

Iskreno, od 3 nov. Koristm tel. kao wm10 i ne pada mi na pamet da se vracam na android (imam ih dva) i ako je dostupan
M za ovaj moj.
flesno ga ... prvi utisci su da je os fluidniji .. javicu kakvi su utisci posle testiranja ... nadogradnja je .63 i dobio sam extras meni

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Interesantno, i to šef Windows Phone odeljenja
http://www.benchmark.rs/vesti/sef_windo ... hone-62718

http://www.benchmark.rs/vesti/sef_windo ... hone-62718
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Koliko ja znam, nije mu to prvi put.

Opravdanje mu je bilo da kao istrazuje iOS:)
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
I to što je sad na nekom odsustvu iz firme, valjda, na godinu dana.
On mi se nikad nije sviđao, kao ni većina drugih MS-ovih "glavonja".
On mi se nikad nije sviđao, kao ni većina drugih MS-ovih "glavonja".
Nema sta da ti se svidjaju ti korporativni paceri. Sve je to bitanga do bitange.
Džoe, ljuti jabucaru
Kratak rezime Xiaomi-jeve nadogradnje.
Telefon nije video u Windows Inside-ru da je dostupna Xiaomi nadogradnja, pa sam inastalaciju morao da uradim preko MiTool-sa, jer sam vec bio na .63 koju sam vec dobio preko Windows Insider-a. Kada se sve namesti kako treba instalacija roma je brza. I dalje je to osnovna kineska verzija WM10 (izbor jezika je kineski ili engleski).
Ono sto su naveli NPU .. to su i uradili.
Izdvoji bih ,naj vaznije, dobili smo extra meni u settings-u. Za sad je tu samo opcija za kontrolu vibracije u tasterima. Mozda se nekom cini da je to skromno, ali meni je to dobar znak, jer mi se cini da ekipa iz Xiaom-ja zeli da udje u ozbiljniju saradnju sa MS (Xiaomi Mi Pad 2 je dobar primer), odnosno da vodi racuna o svojim uredjajima sa WM platformom. Sam OS na aparatu, pri koriscenju je vidno ubrzan, gladak ... nema ni najmanjeg stucanja, seckanja. Vecinu decijih bolesti iz prve nadogradnje su ispravili. Kazem vecinu, jer je aparat i dalje dosta "tisi" od android verzije, odnosno zvuk u zvucniku je osetno tisi. Mislim da je to posledica toga sto ce to ispraviti u sledecoj nadogradnji, kada u extra meniju ubace ekvilajzere i ostala podesenja za zvuk. Ono sto me je zaista sokiralo je optimizacija baterije. Mogu slobodno da kazem je dosta bolja. Primer: 45 min surfa na 4g sa muzikom u pozadini kostalo me je 8% baterije (isti scenario sa predhodnom verzijom iznosijo je 12%). Juce *** ujutru 100% (1:20min aktivnog surfa + 1h muzike + sms + pozivi + 4g/WI-FI uvek ukljucen + lokacija + sinhronizacija) uvece 68% *** NEVEROVATNO!
Toliko za sada
Pozdrav

Kratak rezime Xiaomi-jeve nadogradnje.
Telefon nije video u Windows Inside-ru da je dostupna Xiaomi nadogradnja, pa sam inastalaciju morao da uradim preko MiTool-sa, jer sam vec bio na .63 koju sam vec dobio preko Windows Insider-a. Kada se sve namesti kako treba instalacija roma je brza. I dalje je to osnovna kineska verzija WM10 (izbor jezika je kineski ili engleski).
Ono sto su naveli NPU .. to su i uradili.
Izdvoji bih ,naj vaznije, dobili smo extra meni u settings-u. Za sad je tu samo opcija za kontrolu vibracije u tasterima. Mozda se nekom cini da je to skromno, ali meni je to dobar znak, jer mi se cini da ekipa iz Xiaom-ja zeli da udje u ozbiljniju saradnju sa MS (Xiaomi Mi Pad 2 je dobar primer), odnosno da vodi racuna o svojim uredjajima sa WM platformom. Sam OS na aparatu, pri koriscenju je vidno ubrzan, gladak ... nema ni najmanjeg stucanja, seckanja. Vecinu decijih bolesti iz prve nadogradnje su ispravili. Kazem vecinu, jer je aparat i dalje dosta "tisi" od android verzije, odnosno zvuk u zvucniku je osetno tisi. Mislim da je to posledica toga sto ce to ispraviti u sledecoj nadogradnji, kada u extra meniju ubace ekvilajzere i ostala podesenja za zvuk. Ono sto me je zaista sokiralo je optimizacija baterije. Mogu slobodno da kazem je dosta bolja. Primer: 45 min surfa na 4g sa muzikom u pozadini kostalo me je 8% baterije (isti scenario sa predhodnom verzijom iznosijo je 12%). Juce *** ujutru 100% (1:20min aktivnog surfa + 1h muzike + sms + pozivi + 4g/WI-FI uvek ukljucen + lokacija + sinhronizacija) uvece 68% *** NEVEROVATNO!
Toliko za sada
Pozdrav
-
- Sertifikovani Trol
Stigao upravo update na 10586.71
Po "changelog" neka sitna poboljšanja i ispravke.
Kod mene na 925 sve prošlo brzo, bezbolno... Radi super, Photos i dalje predugo refrešuje...
pozz
Kod mene na 925 sve prošlo brzo, bezbolno... Radi super, Photos i dalje predugo refrešuje...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
-
- Sertifikovani Trol
Kontao sam da je tako nešto pošto je mala rezlika u broju verzije. Razvlače i samo razvlače.