Koji telefon uzeti??

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Koji telefon uzeti??

Post od miodrage »

Ja neću da kažem zašto, jer ja mislim da drugi izbor i ne postoji, osim možda iPhonea, ali je to ipak skuplja investicija. S obzirom na budžet koji si naveo svi ovde navedeni uređaji su odlični. Dalja odluka je na tebi
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Osnovni razlog zbog kojeg ljudi bjeze od wp je manjak opcija i manjak aplikacija. Prva stavka je rijesena sa W10 koji jos uvijek zvanicno nije dosao za 640 koji ti se preporucuje. Kad ce, niko ziv ne zna. Do ljeta bi trebalo sigurno:) sistem je ljepsi i vizuelno, a i ubacene su opcije koje su falile.
Manjak aplikacija nije rijesen. Pored manjka aplikacija koji je individualan jer ne trebaju svima iste aplikacije, veci je problem sto najcesce koristebe aplikacije (fb, messenger, viber, wa, instagram...) rade slabije nego na ostalim platformam, siromasnije su opcijama, izgledaju ruznije (ovo je subjektivno).

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Bajce032, Windows se uglavnom izbegava zbog nedostatka aplikacija, naravno svi smo mi razliciti pa ce nekima biti razlog UI, nekima opcije, ali u vecini slucajeva problem su aplikacije. Osnovne aplikacije postoje i rade. Ja licno ne uzimam u obzir komentare cepidlaka kojima svaka ziva sitnica smeta. Koristio sam Lumiju 520 i 830. Prezadovoljan sam bio sa oba telefona, a posebno sa L830 koju bih verovatno ponovo pazario samo cekam da vidim sta ce biti sa "desetkom". Android ima pregrst aplikacija ali tu opet imas "problem" gomila aplikacija istog tipa, pa onda moras da se raspitujes koja je najbolja, ova radi ovo, ali ne radi ono itd. Medjutim da bi odabrao telefon moras prvo napraviti svoju listu prioriteta, da znas sta tacno zelis od telefona da te neko ne bi npr. odvracao od neke kupovine koja je npr. za tebe odlicna. Svaki OS ima prednosti i mane, pitanje je samo sa kojim mana ces moci da se nosis, a sa kojima ne.
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Nije bas da je WP cist od neupotrebljivih aplikacija. Ima njih solidan broj.
Ako ti neko u okruzenju koristi wp, uzmi pa procackaj. To ti je najbolji nacin da ispitas. Da ne bude da mislis da ima recimo livescore aplikacija i na wp, al je neupotrebljiva. Ili da imas neku drugu koja je ustvari nista drugo nego mobile verzija stranice:)
Nekome to smeta, nekome ne, al ce ti garant smetati ako predjes sa aplikacije napredne opcijama na neku slabiju.
Ja opet moram pomenuti viber:) neki dan greskom mi slika ode u krivu grupu. Naravno, opcije za brisanje nema, na androidu ima. Sa tobom sam recimo nekad davno razmjenjivao slike; na wp moram skrolovati i traziti (ili ima opcija a ja je ne znam), na androidu imas opciju da ti izbaci samo media sadrzaj koji ste rqzmjenjivali.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Bajce032, kad sledeći put budem dolazio u Čačak (ili Gornji Milanovac, Lučane, Ivanjicu - zavisi odakle si :D), daću ti moju Lumiju 930 da se malo igraš, pa da vidiš valja li ti WP OS. :wink: :wink:
Zašto sam ti predložio J5, a ne neku Lumiju (iako jednu koristim) - prosto, jer Majkrosoftovim Lumijama (koje su izašle nakon kupovine Nokije) nisam bog-zna-kako zadovoljan, a ovaj sestrin J5 me je baš oduševio, posebno za jedan relativno jeftin i kompaktan telefon. Uglavnom, gore imaš obrazloženja "ZA" i "PROTIV" WP kao operativnog sistema, a ja ću ti sad reći šta mi se više sviđa na J5 u odnosu na 640: bolji ekran, apsolutno i nesumnjivo - sjajan HD AMOLED, odličan olefobski premaz, pa prst klizi po ekranu, vrlo lepi uglovi gledanja; bolja kamera, svakako - sestra sa njim pravi lepše slike nego ja sa svojom Lumijom 930 (mada ja i nisam nešto vešt u fotografisanju); odlična baterija - mada mislim da ni kod L640 nije loša, ali sestri na J5 traje redovno dan i po, a kad ga malo pusti na miru, potrraje i dva dana skoro bez problema. Dakle, zbog toga moj glas ide Samsungu, u ovom slučaju (iako malo više volim WP sistem).
Potraži oba telefona u nekoj radnji, malo ih pročačkaj, vidi kakav ćeš setći utisak, pa ćeš onda lako odlučiti.
Pozdrav.

Bogdan2015
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 11:00
:: Samsung Galaxy S7
:: Xiaomi Redmi N3 Pro

Post od Bogdan2015 »

Ili Lumiu 640 ili Lenovo Vibe p1m J5 teško za te pare.A mozda Lumia 550 ili xiaomi redmi note 2(ako može da se nađe polovan.

Bogdan2015
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 11:00
:: Samsung Galaxy S7
:: Xiaomi Redmi N3 Pro

Post od Bogdan2015 »

A to da je na Lumiji 930 losija kamera nego na J5 to je prosto nemoguće lično sam upoređivao Lumiu 930 i Iphone 6s plus i na Lumiji ispada bolha fotogragija(obe kamere su bile na automatskom režimu).

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Bogdan2015, nisi dobro razumeo šta sam napisao. Nije bolja, samo je u rukama nekog ko se ne razume u fotografiju (i neće da nauči :wink:) isti kadar slikan Lumijom nedovoljno dobar u odnosu na J5 u rukama nekog ko (malo bolje) zna da koristi kameru na telefonu. Nadam se da je sad jasnije. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ima onih kod kojih je svaka kamera odlična... :D ... bar tako kažu. Ja ne bih znao to da procenim. 8)
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Uto, 23. Feb 2016. 22:35, izmenjeno 1 put ukupno.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Ko nije koristio bolju, njegova je najbolja:)
Veliku ulogu ima i to sto se slike gledaju na ekranima, a kad se izrade druga je prica

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

sugarcoated_ass, ma nemoj, koju god da uzmeš u ruke, cepaš k'o profesionalac. :)
Mogu da zamislim šta bi izvlačio iz ove moje Lumije, da ti je pri ruci. :)

Odgovori