Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Nokia Lumia 930

Post od miodrage »

Pa ja nisam toliko zaludan da u sebe arhiviram ceo forum, ne pamtim ni šta sam jutros doručkovao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Hehe, dobar odgovor. :wink:
Ali, moraš pamtiti šta si doručkovao, doručak je najvažniji obrok u toku celog dana. :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Tema, tema, tema...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Krenulo toplo vreme, i krenula grejalica. :D
U ovih poslednjih par meseci sam bio zaboravio kako se u prevozu, posle 20-tak minuta interneta, ruka znoji od ovog telefona.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

a bilo vam lepo kada je zimi grejao ruke??
gledao sam svoj bivši model sa ovim novim updateom sa insajdera i bre nešto ne greje kao kod mene što je grejao.ipak mislim da je to sve zbog ljubavi koja ili manje ili više greje.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Trebalo mu sat vremena i 50% baterije da skine .164 - a pritom nije hteo preko mobilnog interneta, već sam morao da bežim s posla (što mi je teško palo :D) u obližnji kafić sa vaj-fajem.
Prvih par dana na 10-ci baterija je malo manje trajala, ali se i manje grejao, a sada se vratio u normalu. Imam utisak da automatsko osvetljenje ekrana pri direktnom suncu sporije i slabije reaguje nego ranije.
Detaljniji utisci o radu na novom sistemu za par dana. :wink:

MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
:: Samsung Galaxy S8

Post od MilanNBA23 »

Da li ovaj telefon ima OTG podršku? Windows je rekao da u Win 10 ima OTG podrške. Ne znam da li je tako. Da li neko može da napiše nešto o tome? Hvala :)
"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

^ Koliko ja znam, još uvek ne, usled softverske nekompatibilnosti. Mada, priča se da će to omogućiti u bližoj budućnosti, a kad tačno - to niko ne zna..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, zna se, sa RedStone dolazi OTG, ali ne zna se da li bas za sve uredjaje. Verovatno ce i tu doci do manjeg ili veceg sakacenja, radi pospesivanja ionako mizerne prodaje novijih uredjaja.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Da li je to možda što miodrage priča i to što se meni desilo, uzeo lumia 830 jer ima podršku za snimanje razgovora,a wp10 to podržava, medjutim izgleda samo na onim uredjajima koji su originalno došli sa wp10 ne i za one koji su nadogradjeni.

Imam lumia 830 sa wp10 i lumia925 sa wp8.1 i ne mogu da podesim snimanje razgovora.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kefalo, http://forums.windowscentral.com/nokia- ... 830-a.html

nazalost izgleda da ces da popricekas.

Ako imas mogucnost, savetujem prodaju te 830 i kupovinu 950 (ono sto sam ti napisao u PP)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Treba biti lud pa kupiti Lumiu. Moj kum okoreli windows fanboy prelazi na android. Pukli su.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Nije mu ni 950 garant da sutra kad se prebace na 64bitnu verziju nece cekati na opcije koje bude podrzavao taj neki surface model, kako se vec bude zvao.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage napisao:Evindzer, zna se, sa RedStone dolazi OTG (...)
Hvala za informaciju, to nisam znao.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

fannY, ja opet kazem da samo mazohista moze da kupi Android. I niko i nista na celom svetu me ne moze ubediti u suprotno. Za mene postoje 2 sistema kao izbor, iOS, i Windows. Mene je licno iOS smorio, a WP mi lezi. Nekome lezi samo Android.

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 18:06
:: Huawei p30

Post od ssrki »

Huawei p30 aurora

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pošto izgleda da će MS izbacivati u bliskoj budućnosti još novih bildova, nema smisla govoriti o nekom zaokruženom iskustvu sa W10M na L930 - osim u opštem smislu. Dakle, ono što mi se dopada i ono što mi se ne dopada kod desetke na Lumiji 930 (uz napomenu da stvari mogu da se promene sa nekim sledećim bildom):

Prvo, jako mi se dopala u desetku dodata mogućnost da se dugim pritiskom na srednji taster sadržaj ekrana spusti na pola - sjajno resenje za manipulaciju jednom rukom. Dalje, napokon su omogućili prečice za mnoge stvari prilikom spuštanja zavesice odozgo - a još bolje će biti kad omoguće da je moguće po želji reorganizovati raspored tih prečica (što su najavili), a tek će biti odlično ako jednom u budućnosti omoguće da tim prečicama dodelimo zadatak po želji (što iskreno želim da učine, ali se istovremeno ne nadam previše). Takođe je dobro što rade na sistemskim aplikacijama i njihovom poboljšanju sa svakim novim bildom, što pokazuje: 1. da je sistem i dalje (ili još uvek, kako hoćete) u fazi razvoja, što i nije tako dobro za krajnjeg korisnika, i 2. da se na sistemu radi stalno, bez obzira što o tome nema mnogo (ili nimalo) priče u javnosti, što je odlično, ali i očekivano, jer sistem očigledno nije dovršen i zaokružen ni sad, a kamoli u ranijim varijantama. Dakle, možemo se nadati nekim poboljšanjima u budućnosti.

Ono što mi se ne dopada na prvom mestu je hamburger meni. Pisao sam o tome ranije, pa neću sad. Takođe, Prodavnica deluje prilično (vizuelno) nesređeno i odbojno (i o tome sam ranije pisao), a na mom primerku, prilikom klika na neku aplikaciju, propratni tekst često nije na engleskom, kako je bilo na Denimu, već na arapskom, španskom, kineskom ili nekom drugom - tako da mi opis aplikacije nije od koristi. Dalje, loša je (bar meni) pozicija pojedinih ikonica u sistemskim aplikacijama koje su smeštene dole (što je dobro), ali nisu centrirane, već su pomerene udesno (što je idiotski, jer je korišćenje levom rukom u tom slučaju otežano). Podešavanja, koja su ranije toliko pljuvana, meni su sada neverovatno konfuzna i besmisleno podeljena u zasebne foldere - ali pretpostavljam da je to moj subjektivni utisak, jer sam na starom sistemu skoro napamet znao gde se šta nalazi, pa mi sad treba vremena da se naviknem na novi princip.

A sad, nekoliko detalja o radu samog telefona na bildu .218:
Prvo, od trenutka instaliranja desetke, imam utisak da je jačina osvetljenosti ekrana dosta slabija nego na Denimu. Ranije sam ekran držao na srednjem nivou osvetljenosti, a sada na najvišem, i opet mi se čini da je tamniji nego ranije dok je bio na srednjem. Zatim, telefon i dalje radi za nijansu sporije nego ranije, mada to sa ovim trenutnim bildom nije toliko izraženo, pa se nadam da će sa nekim sledećim ta razlika postati neprimetna, ili da će nestati.
S***e zvano Mtalk sam instalirao, mučio se s njim desetak dana, i obrisao ga jer se sam zatvara na svakih 5-6 minuta, instagram nisam probao, nisam ga ni instalirao posle hard reseta, a Votsap i Vajber, a rekao bih i Telegram, rade isto kao i na Denimu - dovoljno pristojno da mogu da se koriste, ali ipak nešto sporije nego na Androidu (šteta).
Bing radi isto kao i ranije, dok Edž nije ni brz ni izuzetan kao što su ga predstavljali, pa (iako nemam s njim velikih problema kao neki korisnici na nekim drugim forumima), nije za pohvalu. Sporo učitava, a ako sam u nekoj aplikaciji, pa kliknem na neki link koji se nalazi u njoj, obično neće da otvori. Sa ovim trenutnim bildom to radi nešto ređe, dok je sa ranijim to bilo redovna pojava.
Kamera (to sve najviše interesuje, siguran sam :D) generalno je slabija nego na Denimu, na starom bildu je bila očajna u zatvorenom i sa prigušenim osvetljenjem, na .218 se situacija mnogo popravila, ali je i dalje gora nego što je bila na Denimu. Videću da okačim par slika ovih dana (slikanih na auto-modu), pa procenite sami.
Od igrica sam vratio samo dve (https://www.microsoft.com/en-us/store/a ... zdncrfjlvd i https://www.microsoft.com/en-us/store/a ... zdncrfhtzh) koje nisu "teške" i zahtevne i na Denimu nisu pravile probleme - dok sad ova prva zna da koči i ponekad je vrlo neprijatno igrati je.
Jedna stvar koja je, čini mi se, bolja sad nego na Denimu jeste jačina zvuka. Nisam siguran da li sam u pravu, ali imam utisak da je zvuk, kako na slušalicama, tako i na zvučniku, mnogo jači sad nego što je bio ranije, na Denimu.
Takođe, ne sviđa mi se uređenost aplikacije za mejl - naravno, jer je zasnovana na hamburger meniju, ali ne samo zato, već i jer prilikom obeležavanja svih poruka (na primer, za brisanje) moram dva puta da kliknem na polje izaberi sve, jer prvi put ne reaguje na komandu.
Dakle, sve u svemu, desetka može da se koristi, sa .218 iskustvo je mnogo bolje nego ranije, ali ima dosta mesta za napredak. :)

MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
:: Samsung Galaxy S8

Post od MilanNBA23 »

Dobar tekst :) Iskreno se nadam da će omogućiti OTG podršku u nekim novijim bildovima. Dosta je bagovita verzija, ali kao što si rekao, ima mesta za napredak.
"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ne znam sta bih ti rekao za te stalne nadogradnje sistemskih aplikacija. Nekad se zapitam ko radi na tome pa skoro svaki dan update i uvijek bez opisa. Neozbiljno malo.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

^ Zapravo, to je drukčiji pristup nego što ima Gugl sa radom na novijim verzijama Androida, a i Epl sa svojim iOS-om, koliko znam. Za razliku od Majkrosofta, oni interno završe i zaokruže sistem, pa ga onda izbace i dalje popravljaju nešto malo, na osnovu informacija koje dobiju od svojih saradnika i krajnjih korisnika, dok je Majkrosoft ovoga puta korisnicima ponudio jedva malo više od kostura OS-a, pa ga stalno dorađuje i popravlja, najviše na osnovu informacija dobijenih od samih korisnika. Meni su oba pristupa na svoj način regularna i opravdana, jedino što Majkrosoftu za uglađenu verziju W10M treba mnogo više vremena nego što bismo mi to voleli.
Poslednja izmena od Evindzer u Čet, 05. Maj 2016. 02:42, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori