LG Nexus 5X

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: LG Nexus 5X

Post od Baraba »

Pređi na 5x. Ako izvučeš 5 sati displeja sa svim u full ja ti skidam kapu.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Brate... sta da kazem, tebi S6 ima dobru bateriju.

Npr. Nikola je S6(taj sto ti je prodao?!) bukvalno punio dva puta na dan. Necu da lazem, decko je probao sve(rom, greenify itd.), a znam sta mi je pisao na wapp, kakve je ss kacio itd. :)

Nije nesto preterano bolja baterija na 5X, ali svakako nije losa.

Na benchu sam izvukao sve postove sa baterijom... Dobar deo postova je oko 5h +/- 30min.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

Bolji je, za 10,15%, dovoljno da ga ne punim 2x dnevno :)

Mikrikorisnik
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
:: Samsung S6
:: Lg G2

Post od Mikrikorisnik »

Ja sa 4h sot moram da punim 2 puta dnevno.taman nekad oko 6 popodne mi ostane npr 25 posto baterije a nisam siguran koliko cu se zadrzati u gradu i onda moram da ga napunim.to me uzasno nervira.5h bi mi bilo savrseno ali tesko cu to postici.jedino nisam pokusavao da ga rutujem i ubacim neki rom zbog garancije.ja jos imam onu garanciju ako ga slucajno slomim u prvih godinu dana moraju da mi poprave sve za 6600 din.inace sve osim toga sam probao.imam vrlo malo aplikacija i samo jednu igricu.ukinuo sam sinhronizovanje osim za viber i gmail.3g vrlo retko koristim.uglavnom wifi.lokacija iskljucena.wifi skeniranje iskljuceno kada ugasim ekran.ma sve zivo sto sam procitao i ovde i na xda.probao sam i crnu temu iako mislim da je to bzv jer sto onda kupih tel sa ovim s.amoled da gledam u crnu i belu.i package disabler i diseblovo 120 app kao.i opet 4h jedva.zato se i interesujem za ovaj a i cena mu je sad dobra.izvinjavam se sto odoh u off

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

S6 sa tim novim update-om. Bez gps, auto osvetljenje, sync, WiFi 80% vremena mobilni net je do malopre od 20h, dakle zadnjih 4-5h. Ovo je bolje od 5x. Bar d onog 5x koji sam ja imao.
Slika
Slika
Slika

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

I?

Cekaj, znaci G4 ima bolju bateriju od 5X, dok je @Barabi ocajna na G4, a S6 mu ima bolju... 5X onda ima katastrofalnu bateriju :D

Drugacije koristite telefone.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Sve je stvar u tome kako ko koristi telefon,ali S6 ne moze da ima bolje trajanjr baterije,ne samo jer je ona 150 mAh manjeg kapaciteta vec i zbog rezolucije ekrana koja je veca nego na Nexusu pa dzabe i sto je Amoled.
Suma sumarum,sa istim koriscenjem oba modela Nexus ce sigirno drzati malo bolje.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da. S6>G4>5X iz mog iskustva. S6 bar 30% bolji od 5X. Sa istim korišćenjem na sva tri modela.

I da se razumemo, najviše preporučujem G4, pa 5x pa tek onda S6. Pre svega zbog i dalje visoke cene. Ovo kažem čisto da ne bude da pljujem modele koje više nemam. A Baraba može da potvrdi da sam u par navrata bio blizu vraćanja na 5x. Dakle nimalo loš model ali mislim da mu je baterija uz izradu i zvuk najslabija tačka. Ne toliko u odnosu na G4 koliko u odnosu na S6. S tim da opet kažem S6 ne vredi tih 150e razlike po meni iako ga trenutno imam.

Sale_M ne slažem se. Hardverske komponente su samo jedan od faktora. Koliko midrange modela u zadnje 2 godine imamo sa 1080p ili čak 720p, osrednjim čipsetom i baterijom solidno većom od flagship modela a da im ne traje ništa duže. Zato su softver i optimizacija ta dva izuzetno bitni. Ne može se sa papira pročitati i predvideti kvalitet fotografije, trajanje baterije, performanse, kvalitet zvuka\displeja. Može se pretpostaviti i formirati neko očekivanje i to je sve.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Tačno, meni je slabija baterija na G4 od S6, što je bio jedan od glavnih razloga prodaje G4. Moje identično korišćenje oba telefona. G4 nisam mogao nikako da sredim da izdrži ceo dan, na automatici čim izađeš napolje baterija neverovatno curi kao i na surfu 3G/4G, sa S6 je dosta bolja situacija, još S6 pojača dodatno osvetljenje na suncu. Stoji da sam sredio i utegao S6 + sam kalibrisao bateriju, ali isto tako sam pokušao i G4 ali nisam uspeo da popravim mnogo situaciju. Dobar je fon G4, meni nije legao, u ruci mi nikako nije prijao (nekako mi je bio oštar u donjim uglovima prilikom pisanja, to malo zakrivljeo mi je smetalo, pogotovo na stolu kada stoji i treba da pritisnem nešto a krene klackalica da radi), S6 ili note 4 mi dosta bolje leže i lakši su za korišćenje.
5x nisam koristio i ne mogu da komentarišem bateriju, osim kao Žile na osnovu što sam video slike na drugom forumu, obzirom da sam mnogo bio razočaran baterijum na nexus 5, onda je ovaj prijatno iznenađenje. Po ovoj ceni sada kojoj se prodaje definitivno odličan, ali naš narod očekuje da za male pare bude sve tip top preminum, e nema! I sam sam hteo da ga pazarim, verovatno i bih da nisam testirao zvuk (nije njemu zvuk očaj, zvuk je sasvim korektan, ali nije u klasi sa S6 ako ga poredimo), meni je mnogo bitan kvalitet zvuka u toku razgovora, nekom drugom opet da ga drži u frižideru i vrti benč ili bleji u keširanje. Neko može da svari/sviđa klot nexus, neko to ne može očima da gleda. Suma sumarum, za 260e koliko se prodaje 16GB sjajan fon. Na njemu se kamera izdvaja to sam davno rekao, za mene odlična kamera za tu lovu a i više, Fize94 je postavljao slike pa vidite.

Najbolje porede Fize94, i El Laki, imali su oba modela (5x i S6). Video sam da je Fize94 baš lepo legao 5x posle S6. Opet El Laki je bolje legao S6 posle 5x, ali i on razmatra da se vrati na 5x i razliku u lovi stavi u džep.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Koliko je loš zvučnik?
Čuje li se zvonjava, sagovornik, muzika?

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

I mene to zanima. Mislim ako je kao na G3 meni je to super.
Festina lente.

kiddou
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 22:50

Post od kiddou »

Da li je neko skinuo martovski update? Navodno je poboljšao performanse i probleme sa camera lagim.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Camera lagim? Šta je to sa kamerom bilo?
Festina lente.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Verujem da je hteo da napiše "lagom". :)

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Kontam i ja da jeste, samo me interesuje kakav je to lag sa kamerom?
Festina lente.

kiddou
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 22:50

Post od kiddou »

Moja greška. U pitanju je camera LAG ☺ Na nekim sajtovima su se zalili korisnici da startovanje kamere traje predugo i da je cesto sklona crash-svima. Da li neko od vas ima ove probleme?

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

Bez tih problema, usput izašao je novi image, verovatno aprilski security :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ni ja nisam imao tih problema kad sam bio na 5X. Kamera je bila izuzetno brza - i prilikom otvaranja i fokusiranje, okidanje. Nebo i zemlja u odnosu na Nexus 5 ili npr S5/Note 4.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Od pre neki dan sam vlasnik ovog telefona pa cu izneti svoje utiske.
Dizajn iako plastican mi se svidja, telefon lepo lezi u ruci, nema skripanja, crckanja i slicno. Kamera odlicna, posto sam presao sa LG G3 na samoj automatici slike su bolje na 5x nego na G3. Pohvale na racun kamere takodje i kada su u pitanju low light uslovi. Ekran odlican, citljiv na suncevoj svetlosti. Zvucnik dovoljno glasan ali ne preterano kvalitetan kada se maksimalno pojaca, tu mi je bolji bio G3. Fingerprint sensor je fantastican, reaguje momentalno i zaista je praktican i koristan u mom slucaju. Sto se samog sistema tice ovo mi je prvi put da imam Nexus i u nekim slucajevima sam imao malih problema da pronadjem neka podesavanja, no dobro stvar navike. Malo mi smeta odsustvo icon badges, mora se preko nekih launchera nadomestiti. Kada prevucem prstom od gore ka dole izadju mi samo notifikacije, bez opcija tipa wifi, data, location i ostalih koji se pojavljuju prilikom drugog prevlacenja prstom (mozda ja nesto ne radim kako treba ili je ovo situacija kod svih 5x). Baterija izgura jedan dan sa prosecnim koriscenjem, u tom pogledu nista drugacije nego na G3. Sve u svemu dobar odlican telefon za ulozene novce.
Festina lente.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sto se tice tog dela gde kad povuces prstom na dole, povuci jos jednom pa ce ti ponuditi i te opcije koje trazis. Druga varijanta je da samo jednom povuces ali sa dva prsta.
Zasto? Zato sto je to vanila android i tako radi, a vecina drugih prendova kad prevuce svoj launcher i ui onda to i promeni.
Cestitam na kupovini :wink:

Odgovori