Samsung Galaxy S7 Edge
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Samsung Galaxy S7 Edge
Da, u pravu si. Moja greska, napisao sam 2h umesto 1:30, tacnije 85 min. Nije lose, ali bi se sa QC v3, ovako dobra baterija, napunila brze 

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Evo posle instalacije uobičajenih aplikacija i 2 dana intenzivnog korišćenja moji prvi utisci o S7 Edge:
Posle S6 , S6 Edge , S6 Edge Plus , Note 5 - u prvih sat vremena kako sam otpakovao i čačkao S7 Edge pomislio sam pa ništa naročito u odnosu na predhodno nabrojane , isti softver 6.0.1 , TW Samsungov standardan , isto to radi ... Međutim tu sam pogrešio u proceni i to baš debelo .
TW je ipak drugačiji na S7 Edge , novi Exynos radi osetno brže i primeti se razlika . Brzina otvaranja aplikacija , multi tasking i posebno surf na Chrom-u je dosad neviđeno brzo i glatko . Definitivno je brži u radu od Note 5 / S6 Edge plus .
Sam izgled S7 Edge neću komentarisati (meni je on subjektivno ubedljivo najlepši smatphon na svetu) , ali ukusi su različiti .
Ekran je malo je reći fantastičan , izrada / ergonomija i dijagonala od 5.5" idealna za korišćenje . Kamera je iako manje rezolucije na papiru , ako ne bolja (a bolja je u uslovima slabijeg osvetljenja) tu negde egal sa Note 5 / S6 Edge Plus , neki kažu da je bolja - neki ne ali meni je odlična ... znači za mobilni telefon vrhunska - ja bolju nisam imao .
AOD (Always on display) je sjajna stvar iako troši u proseku 0.5-1% baterije na sat u režimu mirovanja ,( mnogo korisna stvar - bez uključivanja telefona samo baciš pogled na ekran i vidiš sat , datum , procenat baterije i propuštene događaje) međutim iako to zvuči mnogo i pored toga trajanje baterije je izuzetno .
... i dobro su se setili (opametili) pa vratili slot za micro-sd kartice , tako da uz oko 24Gb dostupno u telefonu + kartica = nema da brineš o snimcima / fotkama / muzici ...
Posle svih instalacija i sređivanja telefona došao je na red i test baterije , znači zvanično prvo punjenje i rad u punom pogonu ( 2G/3G+WIFI , Sinhronizacije , Lokacija ... sve stalno u radu) - 48 instaliranih aplikacija .
Evo rezultat : telefon u radu 54h sa 5h.40min SOT

Posle S6 , S6 Edge , S6 Edge Plus , Note 5 - u prvih sat vremena kako sam otpakovao i čačkao S7 Edge pomislio sam pa ništa naročito u odnosu na predhodno nabrojane , isti softver 6.0.1 , TW Samsungov standardan , isto to radi ... Međutim tu sam pogrešio u proceni i to baš debelo .
TW je ipak drugačiji na S7 Edge , novi Exynos radi osetno brže i primeti se razlika . Brzina otvaranja aplikacija , multi tasking i posebno surf na Chrom-u je dosad neviđeno brzo i glatko . Definitivno je brži u radu od Note 5 / S6 Edge plus .
Sam izgled S7 Edge neću komentarisati (meni je on subjektivno ubedljivo najlepši smatphon na svetu) , ali ukusi su različiti .
Ekran je malo je reći fantastičan , izrada / ergonomija i dijagonala od 5.5" idealna za korišćenje . Kamera je iako manje rezolucije na papiru , ako ne bolja (a bolja je u uslovima slabijeg osvetljenja) tu negde egal sa Note 5 / S6 Edge Plus , neki kažu da je bolja - neki ne ali meni je odlična ... znači za mobilni telefon vrhunska - ja bolju nisam imao .
AOD (Always on display) je sjajna stvar iako troši u proseku 0.5-1% baterije na sat u režimu mirovanja ,( mnogo korisna stvar - bez uključivanja telefona samo baciš pogled na ekran i vidiš sat , datum , procenat baterije i propuštene događaje) međutim iako to zvuči mnogo i pored toga trajanje baterije je izuzetno .
... i dobro su se setili (opametili) pa vratili slot za micro-sd kartice , tako da uz oko 24Gb dostupno u telefonu + kartica = nema da brineš o snimcima / fotkama / muzici ...
Posle svih instalacija i sređivanja telefona došao je na red i test baterije , znači zvanično prvo punjenje i rad u punom pogonu ( 2G/3G+WIFI , Sinhronizacije , Lokacija ... sve stalno u radu) - 48 instaliranih aplikacija .
Evo rezultat : telefon u radu 54h sa 5h.40min SOT

16 godina na forumu MOBILNISVET
Baterija i više neko dobra....
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
- zoreli
- Moderator
bata bogdan, naravno to ću prvo uraditi čim Telenor pusti 4G signal ovde kod mene
...

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pa na 4G bi trebao da bude jos bolji rezultat, barem je takvo stanje kod mene. Osetno manje vuce bateriju kad je na 4G nego na 3G.
To je moguće zbog manjih oscilacija signala. Jer 3G i u većim gradovima nije kako treba, stalno varira i to vuče bateriju(jedna crtica - pun signal, pa nestane potpuno) .
@zoreli integrisana opcija "AOD" jel postoji mogućnost da se potpuno ugasi i da li prikazuje propuštene aktivnosti iz drugih aplikacija (viber, whatsapp, messenger..)
@zoreli integrisana opcija "AOD" jel postoji mogućnost da se potpuno ugasi i da li prikazuje propuštene aktivnosti iz drugih aplikacija (viber, whatsapp, messenger..)
- ludidzora
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sre, 03. Dec 2008. 05:32
- :: Galaxy S7
- Kontakt:
Moze se potpuno ugasiti a nema prikaz obavestenja drugih aplikacija, npr Viber, pa cak ni za fabricku email aplikaciju...
Aj kad sam vec tu da pitam, realno, koja je prednost Edge-a? Bezim od njega evo godinu dana i sad kad sam uzimao S7 uzmem obican. Pa mi se i na 5.1 inc desava da kad jednom rukom nesto radim, dlanom stisnem ivocu ekrana pa otvorim nesto levo ili nece da otvori ono sto hocu. Kontam da bi kod Edge-a non-stop dodirivao tu ivicu i pravila mi probleme, ili ne?
Aj kad sam vec tu da pitam, realno, koja je prednost Edge-a? Bezim od njega evo godinu dana i sad kad sam uzimao S7 uzmem obican. Pa mi se i na 5.1 inc desava da kad jednom rukom nesto radim, dlanom stisnem ivocu ekrana pa otvorim nesto levo ili nece da otvori ono sto hocu. Kontam da bi kod Edge-a non-stop dodirivao tu ivicu i pravila mi probleme, ili ne?
Poslednja izmena od Azimuth u Uto, 05. Apr 2016. 09:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne pisi post za postom! Koristi opciju "izmeni".
Rezlog: Ne pisi post za postom! Koristi opciju "izmeni".
- zoreli
- Moderator
Prednost Edge modela je veći ekran i baterija, subjektivno mnogo atraktivnije izgleda od običnog S7. AOD displej prikazuje propuštene "fabričke" pozive i poruke a za ostale aplikacije (Viber ...itd) led lampica blinka kod propuštenih poruka/poziva .
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
- :: Samsung S6
- :: Lg G2
zoreli, svaka cast za kupovinu i ovaj mali review.jel ti ovo trajanje baterije uz ukljucen always on displej ili bez.mozes li nam reci nesto o zvucniku posto sam video da se pojedinci na yt zale da je prigusen u odnosu na s6 s6edge i note 5
evo da se složim sa zorelijem oko svega sem za veličinu ekrana
. imam i edge + i s7 edge i nekako mi edge+ više leži. sve ostalo mi je super na oba i nemam zamerke nikakve .. za sada 

Samsung S10+ red
- ludidzora
- Povremeni posetilac
- Kontakt:
Ok, subjektivno lepsi, za batetiju znam, ali me konkretno zanima prednost zakrivljenog ekrana. Kako izgleda kad citas tekst neki na netu pa ti tamo na ivici smotan?
Trazim neku korisnu prednost toga pa se mozda i bacim na Edge. Pre godinu dana nisam hteo ni da cujem za Edge, sad bar razmisljam...

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ja sam koristio S6 Edge nekoliko dana i neku konkretnu prednost odnosno korisnost istog tada nisam vidio. Možda se sad nešto promijenilo po tom pitanju ali iskreno nisam siguran... 

- zoreli
- Moderator
Ta zakrivljenost ekrana je čista egzotika i ono baš lepo izgleda a neke konkretne prednosti i nema , edge ekran ima prečica za kontakte /aplikacije ... vidim da polovina korisnika Edge modela ih uopšte i ne koristi , ranije sam imao "trip" oko zakrivljenosti slova na netu (na kraju ivica) ali to nije problem uopšte . Zvučnik je glasan i tu nema problema - čak sam ga smanjio na 70% .
Definitivno radi brže i bolja je baterija u odnosu na Note 5 i Edge Plus ... e sad večita dilema da li se isplati prelazak na S7 Edge ... to je već individualna stvar
Edit: treba pogledati temu "koliko vam traje baterija" i sliku koju je okačio drom
Definitivno radi brže i bolja je baterija u odnosu na Note 5 i Edge Plus ... e sad večita dilema da li se isplati prelazak na S7 Edge ... to je već individualna stvar

Edit: treba pogledati temu "koliko vam traje baterija" i sliku koju je okačio drom

-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
- :: Samsung S6
- :: Lg G2
Nema sta.vrhunski telefon.sto se mene tice a verujem i ostalih trenutno najbolji na trzistu uz obican s7.jos ima htc 10 i apple u septembru da izbaci ip7 ali nesto cisto sumnjam u apple posto i nisu neki inovatori u poslednjih 3 godine.zadnja inovacija vredna pohvale im je bila ip4.posle toga samo neka nadogradnja.naravno do ip6 koji je sto se mene tice totalno razocarao.ko zna.mozda i naprave ipak nesto cool.voleo bih da kupim i apple.zadnji koji sam koristio dugo je bio 3gs.posle toga svaki po malo ali nisam bio zadovoljan.u svakom slucaju s7 edge trenutno kralj smartfonova
- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Definitivno extra telefon! Baterija, ergonomija, estetika (ovo je subjektivno ali vecina se slaže da je prelijep), brzina/softver (najveća boljka samsunga) ovog puta extra, kamera ludilo, sve je kako treba.
Prednosti edge ekrana? Nema je naravno, uzeo sam edge samo zbog veceg ekrana i baterije, a mjesec dana mi je trebalo da se priviknem na edge ekran. Cak sam se kajao u prve dve nedelju, ali sad je ok.
Desavalo mi se da dodirujem neki dio ekrana dlanom/nekim prstom i da mi onda tastatura ne reaguje, mislio sam cak da je tel defektan, ali kad sam ga svikao sve super.
S7 Edge, za sad nema manu...
EDIT:
Što se tiče zvučnika, vidio sam da mnogi zamjeraju što nije stereo, ali meni je skroz ok. Glasan je dovoljno, a čak mi i odgovara što mogu da ga utišam samo sto prislonim prst na njega i skroz tišina...
(tj bas me briga za stereo zvuk) 
Prednosti edge ekrana? Nema je naravno, uzeo sam edge samo zbog veceg ekrana i baterije, a mjesec dana mi je trebalo da se priviknem na edge ekran. Cak sam se kajao u prve dve nedelju, ali sad je ok.
Desavalo mi se da dodirujem neki dio ekrana dlanom/nekim prstom i da mi onda tastatura ne reaguje, mislio sam cak da je tel defektan, ali kad sam ga svikao sve super.
S7 Edge, za sad nema manu...

EDIT:
Što se tiče zvučnika, vidio sam da mnogi zamjeraju što nije stereo, ali meni je skroz ok. Glasan je dovoljno, a čak mi i odgovara što mogu da ga utišam samo sto prislonim prst na njega i skroz tišina...

- ludidzora
- Povremeni posetilac
- Kontakt:
Slazem se da je zvucnik dobar, meni isto odlican, ne znam ko i sto se zali. Prodao sam danas moj S7 i sad se dvoumim da uzmem EDGE ili opet obican sam odruge boje...
%.1 mi je sasvim dovboljno, mada mi ni 5.5 ni 5.7 ne smeta, koristio sam G3 i Note seriju dosta, ali se bojim da ce mi EDGE smetati. Mislim da cu ostati jos ovaj put pri ravnom pa do godine se mozda predomislim, a bome je i razlika u ceni lepa...

- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
Sinoc sam kratko cackao cimerkin S7E, mogu reci da mi se stvarno svidja. Onako na prvu loptu isti kao S6E, ali sto je dobro ne treba menjati, a meni je taj dizajn dobar. Stvarno leti sve, mada neke razlike u odnosu na S6 nema, ali to je opet samo na prvu loptu, MT je tu, baterija, ali to nisam mogao da vidim za tako kratko vreme.. Ekran na pola bio a bljesti ko novogodisnja jelka..
Ali cimerka je najveci hit, kad neko kupi tako dobar telefon a ne razume se nesto mnogo. Presla je sa XPERIA Z i njena izjava je: Pa nije neka razlika, sve je vise manje isto, jedino kamera bolja.. Ja sam morao da joj kazem, onda ti nisi trebala da uzimas S7 nego Z2 i bog te vidi sa tim parama u dzepu, jer je zakleti sony-jev fan..
Njoj je najbitnije da ima onu bljeskalicu na prednjoj kameri naravno
Sve u svemu, svidja mi se bas telefon. U ponedeljak cu detaljnije videti kameru pa cu okaciti neke slike..
Ali cimerka je najveci hit, kad neko kupi tako dobar telefon a ne razume se nesto mnogo. Presla je sa XPERIA Z i njena izjava je: Pa nije neka razlika, sve je vise manje isto, jedino kamera bolja.. Ja sam morao da joj kazem, onda ti nisi trebala da uzimas S7 nego Z2 i bog te vidi sa tim parama u dzepu, jer je zakleti sony-jev fan..

Njoj je najbitnije da ima onu bljeskalicu na prednjoj kameri naravno

Sve u svemu, svidja mi se bas telefon. U ponedeljak cu detaljnije videti kameru pa cu okaciti neke slike..
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Vlade, bolje da si cackao cimerku a ne njen telefon
a što se tiče s7e, telefon je stvarno zver... Imam neki primerak kod sebe par dana i ne mogu da mu nadjem manu zbog koje bi rekao nemoj da kupujes s7... Dobar posao je samsung odradio
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
Jesi cuo za musko-zenska prijateljstva? [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
Ja sam mu nasao manu u startu, cena [WHITE SMILING FACE] Inace da imam para raro bih ga posedovao..
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Ja sam mu nasao manu u startu, cena [WHITE SMILING FACE] Inace da imam para raro bih ga posedovao..
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока