Huawei Mate S vs Samsung Galaxy S6 edge

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ultimate_fight
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Mar 2014. 23:58
:: HTC One (M8)

Huawei Mate S vs Samsung Galaxy S6 edge

Post od ultimate_fight »

Izbor se sveo na dva navedena modela. Htc One M8 sam prodao iskučivo zbog kamere a i nedostajao mi je amoled screen :D Ključni kriteriji pri odabiru su:
1. Fluidnost pri radu (očekujem bar identičnu kao na M8), najviše se odnosi na korištenje interneta i multitasking.
2. Kamera (da bude daleko bolja od prethodnika)
3. Baterija (6h sot-a bi bilo idealno)
4. Displej (očekujem da ima življe boje i bolji prikaz slike).

Da napomenem da Huawei modele još nisam koristio ali za sve postoji prvi put 8)
Poslednja izmena od ultimate_fight u Pet, 08. Apr 2016. 17:53, izmenjeno 1 put ukupno.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Huawei Mate S vs Samsung Galaxy S6 edge

Post od bata bogdan »

Da bilo šta napišem neko poređenje, nema šanse, jer isti samsung s6e nisam koristio, žena mi ima mate s, dosta ga njakam, po meni je jako dobar fon, e sad mate s vs s6e, ne znam i ne zanima me koji je bolji.
Konkretno sta god da te interesuje oko mate s, pitaj, tu sam :)

Huawei Mediapad X2 7.0 LTE
Huawei

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

1. Fluidnost - Na strani Mate S. Multitasking takođe.
2. Kamera na strani S6 edge, ali nije loša ni ova na Mate S.
3. Ovoliki sot ne možeš da navučeš ni sa jednim od ova 2 modela. Tu ipak prednost ima Mate S.
4. Displej - Ja bih lično pre izabrao onaj na Mate S zato što nije zakrivljen na ivicama i zato što je 1080p. I jedan i drugi su dobri. S6 ima malo oštriji ekran zbog qHD rezolucije, pa je samim tim i veći potrošač.
Dodaj još i par stvari:
Fingerprint - da li ti više odgovara da je napred ili pozadi.
Staklo ili metal - ja sam lično za metal
Lakša prodaja ili ne...
Čini mi se i da je Mate S jeftiniji...
Moj glas ide za Mate S.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

ultimate_fight
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ultimate_fight »

bata bogdan, koliki je SOT na Mate S uz neku normalnu upotrebu (internet, viber, youtube i Subway Surfers)? Da li postoje neki lagovi i sl. Kakva je kamera u poređenju sa npr. lg g4 ili note 4 (ako si imao priliku porediti, jer kažeš da nisi sa S6 edge poredio).

filip11314, fingerprint mi nije toliko bitan, ne znam da li ću ga ikako korisiti. Što se tiče izrade, najbitnije je da je što kompaktniji, odnosno da ima što veći Screen-to-body ratio. Lakša prodaja je naravno bitna, ali ne i presudna. (tu je Samsung sigurno u prednosti). Sad jedino ako je nemoguća misija prodati Huawei Mate S, onda je to problem :P

Trenutno je Mate S u vodstvu :D

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Pisao sam vec ali ajde opet, nadam se da je od koristi :)
Baterija, kod žene, fb non stop, mesenger, viber, telegram, whatsapp, to se stalno njaka :) i plus uz to dosta slušanje muzike na youtube, otprilike SOT negde oko 5h +/- sve to uz WiFi i lte (50-50)
Poredi nisam ni sa jednim navedenim telefonom, nisam imao prilike nikako. Kacio sam i neke slike mate s vs x2, pogledaj u temi, pa sam prosuditi kvalitet slike, ja nisam stručan da kažem da li su slike dobre ili loše. Skener, veruj mi da ces ga koristiti, jer radi fenomenalno,bukvalno na dodir odmah reaguje.
Ja koliko sam ga njakao i koliko ga moja žena urnise sa svim tim aplikacijama, za sad nisam ni ja a ni ona primetili da nešto lagane ili secka. Izrada je stvarno vrhunska, dizajn odličan, lepo leži u ruci, tanak je ali taman što bi se reklo.
Uz pakovanje ide i Flip Cover futrola i fabrička folija na ekranu, odlicna futrola, Huawei original :)
Za dalje, tu sam :)
Sve te ostale navedene telefone nisam imao, jesam njakao ali da iznosim utiske, ne, ocu, to je sve na kratko bilo u radnji... Mogu samo da ti pišem o Huawei telefonima :)

Huawei

ultimate_fight
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ultimate_fight »

Izgleda da je na tebe Mate S ostavio odličan utisak :D Onda bi se moglo reći da je baterija malo bolja u odnosu na M8. Slike izgledaju sasvim ok, ali bih ipak rekao da su bolje na s6 edge. S6 edge ima odličan displej, često sam u prlici da se poigram s njim, ali ne bih rekao da Mate S mnogo zaostaje. Moram priznati da me Huawei kao brend trenutno više privlači od Samsunga, ne znam zašto :oops:

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Mene je Huawei kupio što se tiče izrade, fluidnosti, izgleda, baterije i sto je za mene fluidan emui. Sve stvar izbora :)
Cisto za info, počeo sam sa Huawei X1 7.0, pa X2 7.0 i plus novi tablet M2 10 LTE :) za mene je Huawei u ovom trenutku pun pogodak. Naravno nije najbolji Huawei daleko od toga. Složi u se da je s6 bolji telefon, ipak zbog samog imena a eto takodje kao laik mislim i da je kamera bolja na s6 u poređenju sa Mate s, ali toliko loša kamera i nije na Mate s, sasvim zadovoljavajuća a složite se i ostali.
Da ti kazem koji da kupis, to nikako.... Moras sam da odlučiš, tako je i najbolje.
Ne znam jesi imao prilike sam da uporedis negde mate s i s6? Tako ćeš najlakše i odlučiti šta ti vise legne i sta ti se vise svidi... Tvoje pare tvoj izbor :)

Huawei

ultimate_fight
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ultimate_fight »

Po prirodi sam inače neodlučan :lol: Poredio sam Mate 7 i S6 ali ne Mate S i S6 edge. Kod Mate 7 mi se ne sviđa displej. Nadam se da je na Mate S bolji. Morat ću se uskoro odlučiti jer sam trenutno osuđen na S2 :D

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Sta znam, cisto onako sad da te pitam, ukoliko bi se npr i odlučio za Huawei, da li si razmišljao o Huawei Mate 8? Ne mesam se u tvoje finansije.
Da ništa ne pisah o displej, u odnosu npr na x2, na Mate s je odličan displej.

Huawei

ultimate_fight
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ultimate_fight »

Ne znam koliko je skuplji u odnosu Mate S i da li se isplati doplatiti ta razlika? Nisam razmatrao taj model.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Koliko znam, mate s je oko 400e +/-, a mate 8 480e,tako nesto... Mozda nesto i više... Prodaje ga član drom sa ovog foruma, nov.
Dobro pitanje, da li se isplati... Hmm, ne bih znao...

Huawei

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Prodao sam Mate 8, ali hvala komso u svakom slucaju. :)

Ako mozes da sazvaces veliki ekran, sacekaj jos malo, jer Mate 8 ima tendenciju naglog pada cene.

Naravno, treba pomenuti i da sam ja imao problem sa Mate7 na Lollipopu, P8Max na lollipopu i Mate8 na MM - sto se vibera tice, nije se dobro uskladjivao sa kontaktima telefona pa su prosto kontakti u viberu nestajali, ali nemoj da te to mnogo plasi - vecina ljudi na istim telefonima nema taj problem. Takodje ni ja nisam imao dok sam bio na Mate 7 na kitkatu.

A u duelu Mate S vs S6 - ovako opečen, ja bih se odlucio za S6, mislim da je kvalitetniji i da vredi dati koji dinar vise za njega.

Sent from my S7 Edge

Roda92
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 03. Maj 2011. 18:35
:: s10 plus

Post od Roda92 »

Ovo sto drom kaze mate8 samo cena pada, neverovatno koliko je pala cak i za verziju od 64gb, ja bih sacekao njega i uzeo. Drom stvarno nemas srece sa huawei modelima, meni se problem resio posle update, nadam se da ce se huawei malo osvestiti po pitanju softvera i da ce biti sve bolji i bolji.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

I mate s i s6 su odlični telefoni, nećeš pogrešiti koji god da kupiš :)

Huawei Mediapad M2 10.1 A01L
Huawei

Bogdan2015
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 11:00
:: Samsung Galaxy S7
:: Xiaomi Redmi N3 Pro

Post od Bogdan2015 »

Mate 8 je po meni vrh vrhova 4gb ram,4000mah prelep dizajn odlican skener otiska,i takodje dobio sam informaciju(procitao) da je Antutu skor cak 90000 sto je u tom vremenu bilo urnebesno(ja mislim da je bio kraj 15.pocetak 16)posto je to tad neki maksimalni skor bio 60000,a ni toliko(na s6,z5 itd.),znaci perfomanse ubija.A i ako nemas toliki budzet i Mate S je dobar.Sada sam pogledao Mate 8 je na cetvrtom mestu,dok je prvi Xiaomi 5(!!!)sa neverovatnih 136000(izvinjavam se zbog off-topic,ali morao sam da napomenem :lol: ).

ultimate_fight
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ultimate_fight »

I na kraju sam kupio S6 Blue Topaz preko oglasa. Sve je super osim "home button" tipke. Klima se, nije dobro pričvršćena. Tako da sam razočaran ovim "kvalitetom". Iako imam garanciju još godinu dana, mrsko mi se zezati oko reklamacije uređaja, ako uopće i priznaju ovaj problem. Čitao sam na forumima da je ovo čest problem. Sve su prilike da ću ga staviti na prodaju.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Čestitam, dobar je bre s6,mislim kao mašina je super, ali lično meni se npr ne svidja izgled, mnogo lepše i bolje mi izgleda s7. Pa i ovde su se neki članovi žalili na home tipku... Eh sad malo da se zezam, da si uzeo mate s, nema sta da se klima, utegnuto sve kao pracka :)
Za koliko si pazario s6?

Huawei

ultimate_fight
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ultimate_fight »

Strašno me iritira ova home tipka. Platio sam ga 340€, u odličnom je stanju, kratko korišćen. Trebao sam možda Mate S dati priliku, ne mogu biti pametan.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Vidi, s6 je naravno popularniji telefon, bolja kamera, sad sve ostalo, sta znam... Mate s, odlican skener, odlicna izrada, jako lepo radi, baterija i više nego solidna, kamera, verovatno da je lošija od mate s... E sad, jbg, sve stvar ukusa ko sta odabere za svoj novac...
Sad kad već imaš s6, idi negde u neku radnju i uporedi s6 vs Mate s, i sve ces znati dalje... Nema druge nego tako :)

Huawei

ultimate_fight
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ultimate_fight »

Tako ću i uraditi. Hvala na pomoći. Opet je lakše prodati S6 i preći na Huawei, nego da je obrnuta situacija. Našao sam na youtubu isti problem kao kod mene.
https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... u9sPZlMs7g
Poslednja izmena od ultimate_fight u Sre, 13. Apr 2016. 17:36, izmenjeno 2 puta ukupno.

Odgovori