iPhone 6
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: iPhone 6
Proveri i taj drugi da nije icloud zakljucan. Takvi telefoni vrede oko 150€ ovima koji ih rasklapaju za delove.
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
Pre par dana u desnom delu ekrana pojavile su se neke crtice i linijice koje non stop trepere,kao mnostvo mrtvih piksela (ako me razumete)! Najvise se vide kada sam u kameri i nekim slikama,recimo face,instagram i sl. Na glavnom ekranu se nisu videle,sve do danas,kada se se i tu pojavile,i to u jednom trenutku su se prosirile na ceo ekran,pa prestale! Najgore od svega sto se one neki put ne pojavljuju po sat,dva,a neki put su ucestalije! Kazem to,jer planiram da ga saljem na servis (kupljen u Telenoru pre godinu i nesto dana),ali bas zbog toga sto se ne vide stalno,pitam se kako ce oni tamo u servisu da provale sta je uopste sa telefonom? Ovi iz Telenora su mi,doduse,rekli da ce oni da ga salju sigurno,a da odlucije servis (neki u Pozeskoj u Bgd) kako i sta dalje! Jel zna neko mozda sto li to moze da bude i sta servis radi u takvom slucaju? Pitam i zbog one iphonove "posebne" garancije? [emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Azimuth
- Moderator
Nema tu nikakve posebne garancije. Urade dijagnostiku i eventualno ga testiraju dodatno. Ako postoji problem, uvazice ti garanciju.
Procedura je da predas telefon u telenoru, oni ga salju u servis, kad servis odradi sta ima, telenor te obavestava o ishodu. Sve to mora da se zavrsi unutar 30 dana.
Procedura je da predas telefon u telenoru, oni ga salju u servis, kad servis odradi sta ima, telenor te obavestava o ishodu. Sve to mora da se zavrsi unutar 30 dana.
- dachakragujevac80
- Expert
Mislio sam na onu foru da ti zamene tel i daju novi (ne secam se za koje sve kvarove i defekte to vazi)! [emoji6] A jel zna neko sta bi to moglo da bude sa telefonom,tj.ekranom?
Koja vam je alternativa za Icloud najbolja za fotke? Ja probao Gdrive i Onedrive,cini mi se da su na Onedrive fotke ispeglanije ,lepse nego na Gdrive...
Icloud ti je vise ako imas par uredjaja dok su, po meni, gdrive i one drive bolji za samo cuvanje i pregled... Ja koristim google drive jer mi je najbrzi...
Izgleda da na Onedrive malo poboljsavaju fotke koje se ubacuju,nekako su svetlije ili se meni cini? 

- dachakragujevac80
- Expert
Danas sam predao telefon u Telenor da ga salju na servis! Njima servise za sve telefone radi Promobi! Malopre sam bio na njihovom sajtu, i video da oni nisu ovlasceni serviser za Iphone, i sad me zanima kako ce i sta oni da rade ako treba neki veci "zahvat", pa i manji, doduse!?
Послато са GT-I9060 уз помоћ Тапатока
To je prosto nedopustivo da bilo ko cacka po apple uredjaju a da nije ovlascen. Da apple to zna telenor bi odmah stavio katanac...
kao sto kaze Daca, nisu uopste ovlasceni za Apple.
Gledao sam listu, tu se nalazi Acer, Tesla, Samsung....ali nigde Apple-a..
Gledao sam listu, tu se nalazi Acer, Tesla, Samsung....ali nigde Apple-a..
- dachakragujevac80
- Expert
Znaci nisam pametan sta ce od svega da se desi! Jedino da proslede nazad ovima u Telenoru kao nemoguce popraviti, pa da od gospode dobijem novi! 

Mislim da ti nesto nisi dobro razumeo, ili te je neko pogresno informisao.
Gotovo sam siguran da servis radi iStyle.
Dalje, ne razumem zasto toliko paranoises, sve i da servis zaista radi Promobi - to je institucija i ljudi ugradjuju original delove.
Otprilike, tvoje pisanje lici na situaciju kao da ti telefon popravlja Pera Peric iz Male Mostanice ili Djura Djuric iz Malog Mokrog Luga.
Sent from my S7 Edge Gold Platinum
Gotovo sam siguran da servis radi iStyle.
Dalje, ne razumem zasto toliko paranoises, sve i da servis zaista radi Promobi - to je institucija i ljudi ugradjuju original delove.
Otprilike, tvoje pisanje lici na situaciju kao da ti telefon popravlja Pera Peric iz Male Mostanice ili Djura Djuric iz Malog Mokrog Luga.

Poslednja izmena od drom u Čet, 05. Maj 2016. 22:51, izmenjeno 1 put ukupno.
- Azimuth
- Moderator
Ne znam sta da kazem, ali znam da Apple daje godinu dana garancije i da se telefon u tom periodu MORA servisirati iskljucivo u ovlascenom ili autorizovanom servisu. Za drugu godinu garancije Apple nista ne govori i tu drugu godinu daje prodavac tj u tvom slucaju Telenor. Kome ce ga u drugoj godini poslati na servis zavisi od ugovora i njihovog interesa. Dakle, postoji procedura za dijagnostiku i proverimu ispravnosti uredjaja, ali u prvoj godini to mora da radi neki od dva gore navedena servisa, a za drugu godinu moze koji god servis. U prvoj godini troskovi servisiranja i zamene idu na trosak Apple-a, a u drugoj godini na trosak prodavca.
- dachakragujevac80
- Expert
Pa njihova radnica mi je rekla da salju u ProMobi. Jesu oni mozda institucija, ali to bi isto bilo kao kad odes da popravis BMW u Mercedesov servis, i ovi su vrhunski serviseri ali nemaju delove za BMW!
U svakom slučaju poslao sam poruku preko Fejsa ovima u Telenoru, pa da vidim sta ce i da li ce mi nesto odgovoriti

U svakom slučaju poslao sam poruku preko Fejsa ovima u Telenoru, pa da vidim sta ce i da li ce mi nesto odgovoriti
Nije te ona dobro razumela, polirala je nokte u tom momentu. 
Mislim da treba da se opustis, budi siguran da ljudi znaju sta rade.
Kad si vec kod mehanike, znas li onu salu da majstori imaju jednu cenu - višu za situaciju kada im musterija visi nad glavom, a drugu - nižu kada im niko ne dosadjuje. Nemoj da prodjes kao taj prvi tip musterija.
Neka svako radi svoj posao, a ti ako radom ne budes zadovoljan, zalices se, naravno.

Mislim da treba da se opustis, budi siguran da ljudi znaju sta rade.
Kad si vec kod mehanike, znas li onu salu da majstori imaju jednu cenu - višu za situaciju kada im musterija visi nad glavom, a drugu - nižu kada im niko ne dosadjuje. Nemoj da prodjes kao taj prvi tip musterija.

Neka svako radi svoj posao, a ti ako radom ne budes zadovoljan, zalices se, naravno.
- dachakragujevac80
- Expert
Pa najgore od svega sto sam pitao na dva razlicita mesta, i obe su mi isto rekle, tj. proverile su preko kompa. Al ajde da sacekamo kakoni sta ce biti, pa cemo videti 
Edit:
Neko očigledno ovde na forumu radi u Telenoru, pa se dobro naplasio nakon sinocnih postova.
Hahahaaha, uglavnom jutros menje sacekala, ne lepa, nego fantasticna vest: Zbog nemogucstva stizanja delova u zakonskom roku i samim tim popravke telefona, za neki dan STIZE NOVA SESTICAAAAAAAA!
Jos sam u soku i ne verujem dok ne stigne, ali ako je tako svaka im čast!
Od danas cu se tek kleti u Apple!

Edit:
Neko očigledno ovde na forumu radi u Telenoru, pa se dobro naplasio nakon sinocnih postova.
Hahahaaha, uglavnom jutros menje sacekala, ne lepa, nego fantasticna vest: Zbog nemogucstva stizanja delova u zakonskom roku i samim tim popravke telefona, za neki dan STIZE NOVA SESTICAAAAAAAA!
Jos sam u soku i ne verujem dok ne stigne, ali ako je tako svaka im čast!
Od danas cu se tek kleti u Apple!

Poslednja izmena od znemanja u Sub, 07. Maj 2016. 22:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni".
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni".
Pa dobro, nije to nova 6ica ali kao da jeste... Ocigledno da si dobio neki fals primerak kakve si sve probleme imao...
Ja sam nosio taj zamenski, ip5 - i nikakvih problema nisam imao...
- dachakragujevac80
- Expert
Pa ne znam da li je nova, ali meni se produžava garancija od datuma preuzimanja na naredne dve godine, tako da...

To su "sitnice" zbog kojih je Apple tu gdje jeste.
- dachakragujevac80
- Expert
A kazi mi, jel bi taj zamenski trebao da bude bez ijedne "tackice" i odakle su zapravo ti telefoni? Pitam, jer je moj bio 10/10, plus sam i foliju imao!iLuka napisao:Pa dobro, nije to nova 6ica ali kao da jeste... Ocigledno da si dobio neki fals primerak kakve si sve probleme imao...