Samsung VS LG - S4/G2, S5/G3, S6/G4, S7/G5 ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
:: Samsung Galaxy S8

Re: Samsung VS LG - S4/G2, S5/G3, S6/G4, S7/G5 ?

Post od MilanNBA23 »

kvaka33, iako si nekada bezobrazan, postaješ gotivan :D
"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Kvaka, generalni uvoznik i distributer afričkih šljiva za prostore bivše Jugoslavije. :D
Izvinjavam za off, jače je od mene :D

dulebg79
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 16. Feb 2016. 22:02
:: nokia e7
:: sony ericson w300

Post od dulebg79 »

Lg-ju jako brzo padaju cene,dokaz je G4 a vecina prica kako je taj G4 bolji od Note 4 npr,sto se ne slazem.Ali svako ima svoje misljenje.Po radnjama je sada G4 60000 sto je o.k cena ali ne bih ga kupovao a bio sam blizu kupovine ali pre cu uzeti nov Note 4 ipak.

McSkiltron
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Jul 2013. 12:44
:: Galaxy S7 g930f
:: Huawei medpad T1 8.0

Post od McSkiltron »

Izvini dule ali to ko kaze da je g4 bolji nema veze sa vezom..samo ima bolju kameru i nista vise.za bateriju dokazano ipak je bio kvaka u pravu. Koristio sam ga ovih par dana i zaista je bolja za par sati.
- "Za svako resenje postoji problem!" True story

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Samsung VS LG - S4/G2, S5/G3, S6/G4, S7/G5 ?

Post od vla-do »

Odavno se nije pisalo u ovoj temi, pa da malo proćaskamo na ovu vrućinu. [emoji846]
Mene zanima koji je po vama bolji uredjaj izmedju HTC 10 i S7 Edge. Onako, kada bi sve uporedili, male i velike razlike (ili sličnosti), koji bi za vas "po meri"? [emoji846]

Bogdan2015
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 11:00
:: Samsung Galaxy S7
:: Xiaomi Redmi N3 Pro

Post od Bogdan2015 »

Po Meni HTC 10,svidja mi se njegov zvuk,kamere kao i dizajn su slicni,to jesu flagshipovi ali treba da se pomene da je Sense fluidniji(bar bio) od TouchWiza.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

HTC 10 :)

Ne, ozbiljno, jedino sto je bolje na S7 Edge su baterija i ekran. Ima dobar emmc pa je nesto i brze pokretanje aplikacija. Ali sam sistem, tj TW je vise modifikovan od Sense. Sense je naravno fluidniji.

Sto se mene tice, pre bih uzeo aluminijum nego staklo.

Dobri su to telefoni. S7e super samo ako ti ne smeta TW.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Zile995 napisao:HTC 10 :)

Ne, ozbiljno, jedino sto je bolje na S7 Edge su baterija i ekran.
"Jedino to".

Po nekim anketama, baterija, kamera i kvalitetan ekran su odlucujuce stavke ljudima pri izboru smart telefona, a mogu da kazem da je tako i u mom slucaju. :)

Sent from my S7 Edge Gold Platinum

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Pa s7e nije konkurencija htc-u10 vec obican s7. HTC 10 je po meni dosta bolji izbor od s7. S7e ima veci zakrivljeni ekran, veliku bateriju i drugaciji koncept od htc 10

Bogdan2015
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 11:00
:: Samsung Galaxy S7
:: Xiaomi Redmi N3 Pro

Post od Bogdan2015 »

U pravu si. 8)

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

drom napisao: "Jedino to".

Po nekim anketama, baterija, kamera i kvalitetan ekran su odlucujuce stavke ljudima pri izboru smart telefona, a mogu da kazem da je tako i u mom slucaju. :)

A kod nekih i velicina ekrana [emoji6]

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

drom napisao: "Jedino to".

Pa ne kazem da nije odlucujuce. Postoje ljudi kojima je bitan i software, zvucnici, baterija itd.

Rekao sam realno sta je bolje na spomenutom telefonu. To ne znaci da je ta stavka potpuni promasaj ili shit na drugom telefonu sa kojim se poredi.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Namerno sam uporedio Edge verziju, a ne običnu, jer je od obične meni bolja 10-ka.
Ako već kažete da Edge nije za poredjenje za 10-kom, onda nije ni sa jednim telefonom, jer je drugačije koncepcije od svih. [emoji6]
Razmišljam da možda uzmem neki od ta 2, pa sam zato i pitao. Bliži sam HTC-u i pored ove 2 stavke prednosti i fantastičnog S-healt app, koja po meni radi bolje i od ove na iPhone. Testirao obe i bolja (preciznija) mi Samsungova. [emoji846]

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Mislim da postoji slicna HTC-ova app... Fun Fit.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Mislim da je prica za softver odavno izgubila smisao.
Narode ne koriste se vise telefoni sa 512mb RAM-a pa da je to bitna stvar toliko.
Inace ni jedan android ne moze da pridje u celini samsungu koji je napravio fenomenalan posao, prvo sa Note serijom a sada sa Edge.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Nikada nece izgubiti smisao. Uvek ce postojati nesto sto je bolje i nesto sto je losije optimizovano, bez obzira na jacinu hardvera. U tu softversku pricu spada i brzina update-ovanja.

Dok Sammy ne izbaci sav bloatware kao HTC, regulise brzinu update-ovanja i bude malo vise otvoreniji ka zajednici, tek mogu reci da je napravio fenomenalan posao. Isto tako i za HTC... Dok HTC izbaci brzi emmc(u rangu flagship telefona) sa vecom brzinom citanja, jacu bateriju, citljiviji ekran na suncu itd.

Dakle Samsung uopste ne kaska sa dizajnom i hardverom.

Mada prosecnog korisnika, koga ne zanimaju telefoni i ocekuju da telefon radi kako treba, to sve ne interesuje.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ovo poslednje je presudno. To što je tebi i sličnim minus kod Samsunga i HTC, to nije ni statistička greška u prodajnim jedinicama. Apple je to dokazao, fali mu ovo, nema ono... ali obara rekorde prodaje. Ima Samsung težak TW, ali to je gomila korisnih stvari koje se instant pokrenu, neka zauzima njihov sistem triput više od nexus-a, ali tri puta ima više korisnih opcija koje koriste ljudi, da, zamisli koriste, ja prvi koristim senzore koji mi olakšavaju život (zavibrira ako imam propušten poziv/poruku kada uzmem u ruku fon, okrenem fon da utišam zvona itd. itd.), ogromna prednost kada iz telefona isečem snimljen video i montiram za par sekundi, umesto da palim PC itd. itd. Nexus da napraviš takav ne možeš, ako i uspeš sa gomilom alternativnih app sumnjam da radi kao klotara koja nema ništa, aaa dobar displej da se instalira ne može, najvažnija stavka kod telefona, onda kvalitet i zvuk razgovora... I što se tiče brzine, svi noviji top uređaji rade brzo i odmah, to što neko nema život i dokon je po ceo dan da štopericom meri u stotinkama pokretanje app, njegov život, njegov izbor, promašaj i gubljenje vremena. Moj je da telefon služi meni, ne ja njemu.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Pa da, zato sam i rekao za prosecnog korisnika. Rade novi telefoni apsolutno brzo. Medjutim to moze da se zezne kasnijim update-om, pa zavisi od telefona.

Kad tebi Sammy posle 1000h uptime-a, radi klotara super i kad se napuni. Neke funkcije ima ugradjene, npr. photos moze da cropuje, isece deo filma itd.
Pa imas i bolje video/music playere na ps-u. Sve zavisi sta ko voli. Natrpanr opcija imaju svoje prednosti i mane.

Da ponovim, postoji nesto sto je lose i sto je bolje. Isto tako kao display koji stalno gledas, pa i softver jer stalno vrsis interakciju. Niko ne spori brzinu otvaranja app i stopericu, vec optimizaciju.

Uzimaju ljudi Sammy, a nemaju pojma da najbrze otvara app od Androida. Kapiras, ne interesuje ih. A to sto su nubare, samo je meni drago :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne znam zasto ljudi TW sada uzimaju kao manu kod Samsung telefona. Počevši od s6 dosta su ga optimizovali, vizuelno izgleda odlično, plus ima masu korisnih stvari, a pritom je izuzetno fluidan u radu.
Ne znam koja je prednost stock androida, osim za one koje vole minimalizam, pogotovo sada ka je sve optimizovano i otvatanje app je gotvo identično kod svih trenutnig flagship modela.
Jedina mana kod Samsung je multitasking koji bi morali da srede na svim telefonima, ali osim toga ne vidim ništa loše u tw da ga treba izbegavati.

Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

O kakvom losem multitaskingu se prica,moze li neko objasnjenje?
Pitam jer me zaista zanima ,ne pitam da bih ikoga prozivao posle
Sada ga kidam i sve radi ,ne vidim nikakav problem a vidim spominjete to non stop,pa me zaista zanima sta ne funkcionise kako treba
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Odgovori