Samsung VS LG - S4/G2, S5/G3, S6/G4, S7/G5 ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Re: Samsung VS LG - S4/G2, S5/G3, S6/G4, S7/G5 ?

Post od Zile995 »

@znemanja

Prvo, prednost stock Androida je mesecni update/brzi update glavne verzije Androida i sve drugo sto sam naveo za Samsung, a da mu fali. Dakle otvoren je za sve i mozes sta hoces da radis. I neke app sa playstore-a su dosta bolje od fabrickih. Bilo da je Nexus/HTC/Sony/LG/Samsung u pitanju.

Drugo, kroz GPU rendering, running services, setovanih CPU/GPU/Kernel parametara, meris tu optimizovanost. Postavis bilo koji ss, cisto da se ne pravimo ludi.

Trece, multitasking je dosta bolji sa MM, a tek od S7 Exynos modela je sasvim ok i meni odgovara. To malo detaljno proveri sledeci put ako koristis S7. :)

Cetvrto, kao sto rekoh... Vise korisnih stvari = veci system usege => "Nikad necu biti kao stock Android". Sto ne treba da odbija ljude ako vole TW, jer ce uz jak hardver uzivati. Evo na "klotari" sa 2GB rama zna da skoci na 1GB usage, za TW da ne pricam.

Peto, otvaranje aplikacija u potpunosti nije identicno. A ni app nisu sve optimizovane. S7 je uz OnePlus3 jedan od najbrzih telefona u otvaranju, UFS 2.0 memorija zasluzna. Npr. HTC 10 dosta kaska za njima u citanju, ali je write, tj. brzina upisa bolja (emmc 5.1).

Sesto, o software-u ne treba da daju sud korisnici koje ne zanima software, vec strucnije lice koje nema povrsno znanje.

Npr. zasto neko mora da slusa mog ortaka kome je G3 sasvim optimizovan uredjaj, a covek ne zna za bolje. Dakle ne zanima ga Android. Nema tu nista lose, ali znam kako taj uredjaj radi.

Onaj ko ne razume, pa taj ne zna za bolje.

Niti velicam Nexus niti Samsung/HTC i ostale OEM uredjaje.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

I ne odgovori mi na pitanje a vidim da znas sta pises,sta je problem kod samsung multitaskinga,sta je to sto ne radi kako treba ?

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Moraces neke aplikacije iznova da pokreces,samim tim trosices vise baterije. Moze se desiti da surfujes netom,nesto te u medjuvremenu prekine,moraces opet da trazis to sto si gledao. To vazi pod uslovom da ti je vise aplikacija pokrenuto u pozadini.

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Multiatasking u simslu reloadovanja aplikacija jeste slabija tacka na Samsumgu bila do S6.Ne znam kako je na S7.
Npr moj Sony Z5 zna danima da drzi otvorene facebook,browser i druge razne aplikacije.

Послато са SM-J700H
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Od S7 je bolje. Ali uz 4GB ne treba da brinete preterano.

@kvaka33

Evo objasnili su ti. Smorila je malo ta prica, pa ne bih da se detaljno zalazi kao sto rade pojedini "bataci".

Dzabe ta prica i objasnjavanje ako nisi shvatio sustinu mog prethodnog posta, 6. stavka. :)

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Nisam neki strucnjak za softver a nikada nisam ni tvrdio da jesam
Veoma jednostvno radim,procitam sta je problem i kako se manifestuje onda pokusam da ga napravim tj izazovem da se to desi
Moram priznati da u 99% slucajeva to nisam uspeo ,sto znaci da nisu bili neki globalni problemi vec vezani mozda za odredjene serije nekoga modela itd
Evo sada sam otvorio 10tak aplikacija na mom telefonu i videcu kako se ponasaju pri narednom otvaranju

Dodah jos app

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016070 ... 96d901.jpg[/img]

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016070 ... c4093a.jpg[/img]
Ima ih jos al da ne gusim bez veze sa ss ovima

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ne znam gde je i kako je Samsung to uradio, vidim po ss-u da nije standardna statistika.

Imas tu dosta sistemskih app(muzika, internet, poruke itd).

Ili izbrojis koliko moze u recentsu(multitasking sekcija) ili pogledaj free RAM u developer options -> running services, sto je tacnije

Ali mogu da pretpostavim da ti je sistem sigurno 1.5GB-2GB(zavisi koliko je drugo upaljen telefon) Npr. na Nexus 5X, 600MB-1GB. Na Nexus 5 500MB-700MB, M8 600-800MB, G3 oko 1,2GB a used bije 2GB :D Itd. Nevezano, kazem ovako.

Mada ne treba da se opterecujes bez veze ako ti sve ok radi. Nije dzabe ta opcija u Dev Options. ;)

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Zile995 napisao:...ne bih da se detaljno zalazi kao sto rade pojedini "bataci".
Haha, vrh. [emoji1]

Kvako, otvori nekoliko aplikacija, koristi ih uporedo (tipa kuckaš se na WA, prelistaš Blic, surfuješ preko Chrome-a, listaš feed na Fejsu, odigraš neku igricu, blejiš na TT-u, itd.) i ako ti pri šaltanju ponovo bude učitavao neku aplikaciju umesto da te vrati na mesto sa kojeg si otišao - onda ne radi dobro.

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Zile995, znači suština je da ako radi kako treba, onda TW ne predstavlja problem. Naravno da su redovni update rezervisani za Nexus liniju i to je sasvim ok za one koji hoću da imaju najnoviju verziju androida. Problem sa multitaskingom je dosta ispravljen sa MM, ali i dalje zna ponekad da reload-uje app, bar je tako na s6 edge.
Oko brzine otvaranja app i oko toga koliko RAM-a zauzimaju pojedini servisi na to nikada nisam obraćao pažnju, jer ako sve radi kako treba, te tehnikalije me ne interesuju.

Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Pogledaj na primer S7 Exynos vs OnePlus 3(bez fix-a). Multitasking je korektan, doduse sa manjim usage-om, al' to nije toliko bitno.

Sustina je ta, da nije sve podjednako dobro optimizovano i da potpuno isto radi kako se ovde predstavlja. Objasnio sam za npr. system usage. Dakle, mora cisto malo detaljnije da se udje u tu pricu, ne povrsno.

Radi sve kako treba jer je Samsung zamislio da tako radi njihov Android, ne Google.

Ne predstavlja problem za vecinu ovde, a i ne treba dok je multitasking funkcionalan.

I jos nesto, ok je to sto te ne interesuje. Mene ne toliko, ne gledam stalno kao "bataci" i ne nerviram se. Batakovanje je teska boles' danasnjice :D ... Ali znam kako sve funkcionise, pa mi je i zato malo bez veze kad cujem, ili procitam, kako je sve potpuno isto optimizovano i da danas sve radi kako treba.

Sa druge strane, za obicne korisnike sam objasnio pa i da ne ponavljam.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Zile995, Da, gledao sam neke snimke i sređen je dosta multitaskink na S7/S7 edge, to je bio problem na 5.1.1 na S6 i sl.

btw, pod rizikom da ispadnem glup, šta su "bataci" :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Bataci su "ljudi" koji obozavaju kesiranje i running services dev sekciju na svakom Androidu, znas... To im je druga kuca. :)

"Svaki Android mora da kesira(ili batakuje) toliko da uopste nema free memorije (-0.18383929B :D), u suprotnom telefon ne valja ili je teski shit."

"Samo se Nexus i iPhone uredjaji priznaju dok ne dropuju po neki frejm, jbg"

Cim ustanu, pogledaju koliko kesira, pa se umiju. Dok ruca on multitaskuje/batakuje i uziva. Ode do wc-a, standardno kesira i tako zaglavi po ceo dan.

Sva sreca pa postoji vakcina na drugom forumu i trenutno se primenjuje.

Reci cu samo, Batak... Batak.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Svašta, njima je potreban psihijatar.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Bez problema otvara strane na kojima sam bio kod sledecih app,mondo,viber,tt,brauzer fabricki samsungov
Problem sa blicom,b92,benchmark u cemu je problem sa njima ne znam

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Aha kutija, sada shvatam, ne smeta tebi što sam ja konstatovao da takvim ljudima treba psihijatriska pomoć, koje ponavljam nije vređanje, već konstatacija, to je isto kao kada bih rekao da ljudima sa gripom treba lekarska pomoć, već tebi smeta moje pisanje o kameri na Samsungu u drugoj temi, pa si našao moju rečenicu o "batacima" ( valjda sam dobro napisao ovaj naziv) kao povod za moje prozivanje. Interesantno je koliko te boli ako neko slučajno pohvali Samsung uređaje.
Ponavljam ne moraš ti da me učiš o moderatorskom poslu, niti si pozvan da to radiš, moje pisanje nije prekršilo nijedno pravilo foruma, stoga džaba trošiš reči u ovoj temi, piši tamo gde zaista želiš da me demantuješ.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kvaka33 napisao:Bez problema otvara strane na kojima sam bio kod sledecih app,mondo,viber,tt,brauzer fabricki samsungov
Problem sa blicom,b92,benchmark u cemu je problem sa njima ne znam

Ti kapiraš da su to YT korisnici, davno sam snimio klip i demantovao ih da su to ispravili na 6.0.1, ali ono, vojnik o skraćenju...
https://youtu.be/A5CQmILTX00

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Baraba, Da, sređeno je to sa MM dosta, ali bilo je problema sa reload-ovanjem app na 5.1.1

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Baraba napisao: Ti kapiraš da su to YT korisnici, davno sam snimio klip i demantovao ih da su to ispravili na 6.0.1, ali ono, vojnik o skraćenju...
https://youtu.be/A5CQmILTX00
Nisam ovo video,sada sve jasnije [emoji106]

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ej ej, pa ja sam hteo malo saljivo da opisem ko je zapravo taj lik. Naravno nije 100% takav, ali ima istine u mom postu. Uostalom su ovde objasnili. Dizete paniku bez potrebe. A i Nemanja je preozbiljno shvatio post. Al kesiranje + nexus/iPhone je njegova standardna prica koja smara.

Zavrsili smo sa tim.

Evo Baraba je okacio koliko je bolje od LP-a. Kacio i pre.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Zile995, Činimi se da je bila neka priča da editovanjem build.prop fajla moguće rešiti problem sa lošim keširanjem app na 5.1.1, činimi se da si ti pričao o tome?

Odgovori