Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Ja sam tripovao da je rezolucija od 6,7mpx mala, ali sasvim je okej. Sad na S3 slikam u istoj rezoluciji zato što je odnos 16:9, a ne 4:3 kao na 8mpx rezoluciji. Za video ne znam kakvog je kvaliteta jer ništa nisam ni snimao.
rex, dešavalo se i meni tako kod nekih nebuloznih stvari, jednostavno zabode telefon i to je to. Više restarta, lagova i bagova sam imao na L735 nego na G2. Tužno, ali istinito.
rex, dešavalo se i meni tako kod nekih nebuloznih stvari, jednostavno zabode telefon i to je to. Više restarta, lagova i bagova sam imao na L735 nego na G2. Tužno, ali istinito.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
filipe kod mene je bilo obrnuto ja sam dugo imao g2 i uvek neki bag pa fix pa ovo pa ono al sada kako koristim lumiu prezadovoljan sam cak sam testirao video i extra je kao i ostalo jedina mana je sto ima malo memorije moram pod hitno uzeti memorijsku

- filip11314
- Mobil manijak
Ne znam kad si ti kupio Lumiu, ali ja sam je kupio čim se pojvila u Telenoru, verovatno i među prvih 100 u Srbiji. Koristio sam je nekih 8 meseci i prvih 3-4 sam bio zadovoljan telefonom što se tiče baterije, kamere, ekrana. Ipak je bio to veliki upgrade sa One X. Naravno posle 2 updatea su ispeglali softver, ali imalo je bagova. Tipa izbaci iz galerije, imenika, mejla, zabode explorer, restartuje se prilikom skidanja aplikacije. Nije to bilo toliko često. Verovatno je početkom juna izašao još neki update, ali ja tad nisam koristio Lumiu pa ne mogu da kažem da li je i to ispravljeno. Ali na G2 sam imao 3 baga samo i nisam imao restart uopšte. Što se memorije tiče stvarno je za današnje standarde mala. Naveo bih i zamerku na kvalitet maske.
zasto mi se lumia jednom nedeljno restartuje sama od sebe pogotovo kad razgovaram snekim samo se ugasi i upali sama
imam jedan problem.. konacno sam ubacio win 10 na lumiji 735 i dosta to ga mi se apdejtovalo preko story al neke nece npr:
lumia help+tips
touch
rate your device
lumia motion data
kako to da resim hvala
lumia help+tips
touch
rate your device
lumia motion data
kako to da resim hvala
Ima li naznaka kada ce zvanicni WP10 na L735?
Da kucnem u drvo, za sad nemam nikakvih problema sa telefonom, sem sto mi PONEKAD zatreperi ekran. Nema odredjeno kad se to desava, nekako kontam samo kad palim igru neku ili tako nesto, ali iskreno ne smeta mi previse. (ako neko zna do cega to moze da bude, bio bih mu zahvalan da mi kaze cisto da ja znam
)
Ostalo sve radi perfektno, obe kamere su fenomenalne i za slike i za video
@Rex je l' ima one lampice famozne sto su spominjali da ce se "pojaviti" sa wp10? (treperi na propusten poziv, neprocitanu poruku itd...) Ima li infoekran? (sat se vidi bez da otkljucavas)
Po mom (nestrucnom) misljenju fonu fale samo te 2 opcije (koje nisu nesto mnogo bitne da bude kompletan i nenad**iv)
Da kucnem u drvo, za sad nemam nikakvih problema sa telefonom, sem sto mi PONEKAD zatreperi ekran. Nema odredjeno kad se to desava, nekako kontam samo kad palim igru neku ili tako nesto, ali iskreno ne smeta mi previse. (ako neko zna do cega to moze da bude, bio bih mu zahvalan da mi kaze cisto da ja znam

Ostalo sve radi perfektno, obe kamere su fenomenalne i za slike i za video

@Rex je l' ima one lampice famozne sto su spominjali da ce se "pojaviti" sa wp10? (treperi na propusten poziv, neprocitanu poruku itd...) Ima li infoekran? (sat se vidi bez da otkljucavas)
Po mom (nestrucnom) misljenju fonu fale samo te 2 opcije (koje nisu nesto mnogo bitne da bude kompletan i nenad**iv)

- filip11314
- Mobil manijak
Valjda krajem decembra izlazi, ako ga ponovo ne pomere. Pa neki pričaju da ima ta lampica, sad nisam siguran. Nisam naleteo na neke novije informacije povodom toga....
ja sam ubacio win 10 lepo radi nema te lampice uopste a nema ni sata kada je zakljucan a koliko sam procitao da za ovaj model danas pustaju apdejt a ostali modeli koji pocinju sa 1 pustaju 1februara
Da li mi neko moze reci gde ovo mogu da kupim, sve ili makar screen sharing 
http://prntscr.com/a5cg69

http://prntscr.com/a5cg69
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
- :: Lumia 730
Ja se posle nekoliko meseci Androida, vratih na Lumia730, juče odradio insider update na win 10 (core build 6030.166) i opet se zaljubih u telefon. Phone dialer je napokon kako treba, dosta sitnih detalja koji upotpunjuju ceo OS, brži od 8.1, čak i viber leti!? 

Ti msft brendirani dodaci su prilicno skupi. Taj screen sharing je kostao oko 50€. Mozda da pogledas neko no name ako ima kupiti. Meni je uz tv dosao dodatak i ja radim preko njega.
Cena me ne interesuje, stvar je premocna, skupicu pare i kupicu to... Razlog tome je:
Pokusao sam dodatkom, kablic mali preko koga bi TREBALO da radi projekcija moba na tv (na jednoj strani je klasican mali usb port na drugoj HDMI ulaz) i ne radi.
Umesto sto bih trosio zivce i nervirao se, kupim lepo MS stvarcicu i cao zdravo
Ako neko zna kako moze da mi proradi fon na tv, a da nije MS kupovina, otvoren sam za predloge
Pokusao sam dodatkom, kablic mali preko koga bi TREBALO da radi projekcija moba na tv (na jednoj strani je klasican mali usb port na drugoj HDMI ulaz) i ne radi.
Umesto sto bih trosio zivce i nervirao se, kupim lepo MS stvarcicu i cao zdravo

Ako neko zna kako moze da mi proradi fon na tv, a da nije MS kupovina, otvoren sam za predloge

Ja sam uz SamsungTV dobio dodatak. Njega ukljucis u tv i onda radis screen sharing s mobitela.
Nakon godinu dana, evo mene opet u wp tabor.
Stigla lumia 735, prvi utisak su jako dobri. Od izgleda i izrade do rada. Sad polako da se vratim u tu priču sa wp-om.

Je l ovo microsoft zvanicno pustio win10, sta? Ja ne kontam kako da nadogradim na win10, kazu da treba da se skine i instalira neki update/upgrade advisor preko store-a, a tamo ga nigde nema.... Ima li neko da se vise razume i da moze da mi pojasni? 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
^ Imaš poneko (polu)objašnjenje u temi za W10M, ali za sada svi pomalo "tapkamo u mraku". Strpi se još koji dan, dok se stvari ne razjasne, ja svakako hoću - kad sam čekao do sad, čekaću još par dana.
Je l' instalirao neko win 10 na 735? Ima li utisaka, problema, poboljsanja?
Proslo je dosta vremena od izlaska win 10ke, kontam da je NEKO morao da instalira do sad...

-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 25. Okt 2013. 13:35
- :: lumia 920
- :: nokia e7
Zeni sam instalirao pre 2 meseca na 735 i radi sasvim dobro. Kod mene je na 830 takodje instalirana i razlike u radu nesto nisam primetio mada i hardver im je skoro isti. Problema sam na 830 imao dok je bio na insideru ali kako sam ubacio w10 preko advisior-a radi kao sat
Ubacih i ja wp10, znaci sljaka kao lud... Ok tu i tamo ima nekad nekih bagica (nema velikih bagova UOPSTE) ali je super. E sad, imam jedno pitanje, je l svima stalno drzi sve aplikacije upaljene u pozadini? :S Znaci sta god da otvorim i IZADJEM NA STRELICU iliti back, on mi ostavi upaljeno i kad zadrzim strelicu moram sam da gasim. TO me jedino nervira :/ I sto je ceo taj je*eni spisak sa desne strane a ne sa leve
I malo mi ide na zivce sto za nijansu sporije pali aplikacije od 8.1 ali nadam se to ispravice jos je prakticno u razvoju ali je bas "razvijen" i mocno izgleda.

Nazalost to sa strelicom nekad radi nekad ne. Izgleda da ne mogu da se odluce da li je to samo deaktivacija aplikacije ili shut down.
S druge strane, trend kod izbacivanja insider verzija (ne znam za production) je da ga prvo optimizuju za L950/XL. No uskoro ce zvanicni apdejt za sve, pa cemo vidjeti kako ce to da radi.
S druge strane, trend kod izbacivanja insider verzija (ne znam za production) je da ga prvo optimizuju za L950/XL. No uskoro ce zvanicni apdejt za sve, pa cemo vidjeti kako ce to da radi.