N70
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Hvala na podrsci
Uspeo sam bez problema da fleshujem telefon, medjutim i dalje mi pokazuje da imam 20 MB interne memorije kako preko PC Suit-a, tako i preko FExplorera. Tacnije pokazuje mi da imam 21 MB, izgleda da mi posle fleshovanja pokazuje za 1MB vise kapaciteta nego pre fleshovanja. Neznam sta je u pitanja. Nije mi problem za tih 10 MB zbog same memorije, jer imam memorijsku kartici, ali se bojim da nesto nije u redu sa telefonom
Do sada se ponasa normalno, instalirao sam dosta programa i sve je OK. Neznam sta da radim 

Jos jedno pitanje. Posto sam instalirao neke aplikacije i rasporedio ih po folderima onako kako meni odgovara, nesto sam vadio memorijski karticu, ali kada sam je vratio video sam da sam uzalud rasporedjivao aplikacije jer mi ih je mobilni sve vratio u folder "My own". Je li ovo uvek ovako ili mogu nekako da obezbedim da mi mobilni sacuva predjasnje stanje rasporeda aplikacija po folderima. Neznam da li to ima neke veze, ali sam sve aplikacije instalirao koristeci PC Suit.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
- Kontakt:
Kod mene je slucaj da ako izvadim karticu samo da bih nesto prebacio na nju uz pomoc card readera recimo i posle je odmah vratim a u medjuvremenu ne cackam telefon, ne ulazim u meni i slicno, ikonice posle vracanja kartice ostaju u normalnom stanju. Ali ako ulazim u meni, petljam po folderima dok je kartica izvadjena onda se posle vracanja kartice sve pomesa. Inace, telefon je 6630.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Ertan, postoji program Menupro...i s njim sacuvas odredjeni raspored ikonica i raspored programa u telefonu...Znaci...pokrenes program...ides na Save as...u on ti pod imenom koje izaberes sacuva raspored ikonica...kad vratis karticu, ponovo pokrenes program i izaberes Load ...i sve se vrati kako je bilo... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
ewo da jawim,sad sam tek ishla na internet preko telefona i promenio mi se font,sad je swe chitjljiwo,super jeTanja napisao: 1.Font u telefonu je ochajan,kad se pishu poruke ok je,ali kada se ide na internet nishta ne mogu da prochitam pa bih htela da ga promenim,chini mi se da je bila vec neka tema o tome ali ja ne mogu da je nadjem,pa jel mozete da mi objasnite kako to da uradim?

Pojavio mi se jedan cudan problem: ne mogu istovremeno da instaliram i TomTom navigator i MSDict. Npr, ako imam instaliran TomTom kada hocu da instaliram MSDict on me pita: "Replace 1.00 with 1.00" i kada kliknem na "Yes" on instalira MSDict, ali preko TomTom-a i taj program vise nemam. Isto tako kada hocu da instaliram TomTom, a imam MSDict, onda se TomTom instalira preko MSDict-a. NIje mi jeasno zasto se ovo desava kada ova dva programa nemaju veze jedan sa drugim. Je li si se jos nekom nesto slicno desavalo?
- Ninolina
- Moderator
Ertan, pa to znaci da im je onaj ko je pravio program stavio isti UID3 broj...a to je identifikacioni broj svake aplikacije i programa...po tome ih telefon prepoznaje...
...Ono sto bi eventualno sam mogao da uradis da uz program Unmakesis rastavis program koji ti pravi problem, a u ovom slucaju je gotovo svejedno koji od ova dva...i da im uz pomoc ovog programa izmenis UID3 broj u neki drugi, da se ne bi poklapale...
...S tim da ces kad god budes ubaivao neku novu verziju istog programa ili recimo ubacujes novi recnik u MS Dict, moraces da i njima promenis UID3 broj...Mozda zvuci komplikovano ali nije toliko , a ti vidi jesu li ti oba programa podjednako vazna...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
Ertan, jesi li koristio iste verzije programa?...Ako nisu iste kao one sa 6600, moguce da im je nesto izmenjenio ...a ti svakako mozes da preko programa Unmakesis proveris sta je to sto im je isto i sto ih preklapa pri instalaciji... 

To sa dve razlicite aplikacije sa istim imenom i moze da se razume. Ali TomTom i MSDict!? Prosto neverovatno. Ali video sam na Iphone forumu da je jos neko imao isti problem kao ja (sa ove dve aplikacije) sto znaci da ipak nije do mog telefona, vec do aplikacija.b_udder napisao:... meni se to desavalo sa dva programa razlicitih proizvodjaca ali istog imena .... Photo Editor koji se dobija uz fon je bio izbrisan kada sam instalirao Bitween Photo Editor ..... ali to je verovatno zato sto koriste isti folder pri instalaciji...
da ne otvaram novu temu pitao bih nesto ovde...da li je moguce da to sto me ne cuju bas najbolje (kazu,tup i kao metalan zvuk) ima veze sa softverom i da ce se to resiti flashovanjem? takodje me zanima da li postoji program (za N70 naravno) koji broji poruke kao na, npr kod SE telefona, znaci, pokazuje koliko sam poruka poslao...? hvala unapred... 

- Ninolina
- Moderator
luca, ima program SMS counter...i imas mogucnost da taj broj diskretno stoji u levom gornjem uglu ekrana i to cak i boju brojeva mozes da biras...ali i ne mora biti vidljivo...Ako ne znas gde da nadjes taj program, javi mi pa cu ti ga poslati...