Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Nebedab
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 07. Jul 2015. 17:45
:: Nokia Lumia 735

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od Nebedab »

Sta bre ne mogu da se odluce, pa sta je tu toliko tesko? Na win dugme deaktiviras (ostaje da radi u pozadini) na strelicu gasis i to je to! " VELIKI"problem, vau. Izmisljaju se. (Barem ja smatram da je to ideaaaaaalno)

Desava mi se da zabode i senzor blizine (za pozive), ali to mi se desilo par puta, nista strasno, restart par puta i plus upalis kameru, prebacis na prednju (takozvanu selfi) skljocas 3, 4 slike sa razlicitih daljina (Najblize sto moze, pa dalje, jos dalje, itd...) i senzor se sredi :)

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

Problem je u tome sto mnogi strelicu koriste za "back" pa ako previse puta odrade strelicom nazad, onda mnogima takvo nenamjerno gasenje aplikacije zna biti frustrirajuce. Vjerovatno zbog toga "back" trenutno nije = gasenje aplikacije...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

I meni smeta to što strelica više ne "ubija" aplikacije, a Miodrag kaže da je W10M tako namerno "smućkan" - mada, po pritisku na strelicu, ne ostaju mi sve aplikacije otvorene, neke "umru", a neke ostanu u pozadini. Sistemska za pozive i Votsap uvek ostanu, dok neke druge ne. Nemam pojma šta je u pitanju, ali takva nedoslednost me živcira.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evi, mnogo vise stvari ostaje nego sto "umre". I mene to ume da iznervira ali sam već toliko oguglao, da posle nekog vremena stignem dugo back, i ucmekam sve procese iako na ovom čudu za to nema potrebe.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Ja sam se vec odavno navikao da nakon dugog-backa gasim aplikacije da vise ni ne razmisljam da li je kratki-back ugasio ili ne.

Nebedab
Novajlija
Novajlija

Post od Nebedab »

Strelica i win ("Start") dugme.

Ovo podhitno treba rešiti. Strelica je "back" dugme i dugme koje ubija proces (ako želiš naglo da izađeš iz app, zadržiš duže i ubiješ proces. Ili postepeno, "back", "back", "back", i ubiješ proces.) ako želiš da ti ostane app u pozadini onda koristiš win dugme.

Napraviti podešavanja za ovo:

Da strelica "ubija" procese aplikacija a win dugme ostavlja da rade u pozadini.

I da strelica NE "ubija" procese i da ostaju da rade aplikacije u pozadini. (stalno)

Pa ko kako voli. Mene lično nervira što stalno SAM moram da ubijam procese. A i čemu onda "win" dugme ako obe funkcije obavlja strelica?

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Ako je strelica back, a ako u jednom momentu vise ne mozes ici back. Da li je logicnije da taj pokusaj "backa" bude "gasenje aplikacije" ili "izlazak iz postojeceg prozora"?
Mene licno nervira da to bude gasenje aplikacije, jer mi se desilo u par navrata da nesto pisem, slucajno pritisnem strelicu, a ono ugasi aplikaciju. (to je iz vremena kad je svojevremeno back = gasenje).

Po meni savrseno bi bilo kad bi na pokusaj backa (isto kao u desktop verziji) bilo onemoguceno da se ide nazad, ukoliko vise nema koraka za ici unazad.

Nebedab
Novajlija
Novajlija

Post od Nebedab »

Zato sam naveo da ima opcija pa da izabere ko kako voli. Isto tako sam pisao i Microsoftu. :)

Pa ko sta voli nek izabere, ja sam za gasenje app. Ili eventualno moze da se ubaci: "Da bi izasao iz app pretisni 2 put kratko back." A kad dodjes na poslednji back da ne reaguje. Postojale su mnogo bolje opcije od ove trenutne. Nije bas da smeta app kada je u pozadini, prakticno tolko dobro radi sistem i fon da se ne oseca, ali me iritira da stoji upaljeno ili da moram stalno ja da ih gasim -.-

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Ne bi bilo lose da ima neka app kao task manager u desktop verziji, da se vidi sta sve crpi resurse. Na taj nacin, mozda i bez velike pomoci microsofta, bi se korisnici mogli navici sta i kako da koriste...
Ja sam licno ugasio dosta nepotrebnih stvari, jer sam htio da mi "hey cortana" reaguje bolje, tj. da reaguje priblizno dobro kao sto mi je to na win10 na laptopu...

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 27. Jul 2016. 22:46
:: //

Post od Joker123 »

pozdrav svima,pratim forum odavno ali tek sam se registrovao :) zanima me konkretno lumia 735 jer imam priliku da je kupim staru 7 meseci po pristupacnoj ceni kao nova,bas ocuvana,trenutno koristim android.medjutim,malo mi je dosadio a interfejs wp telefona mi se uvek vise svidjao.sa wp8.1 sam bio upoznat jer je moj prijatelj imao lumiu 720 i bio sam odusevljen kako je sve brzo i fluidno radilo,eh sa win10 nisam imao mnogo iskustva.neki ga hvale neki ga kude,a video sam da ovaj model dobija oficijalan update :) kako se sada ponasa sa win10,ima li mnogo bugova,kako rade whatsapp,messenger,viber i navigacija jer za to pretezno i koristim telefon? izvinjavam se ako vec imaju svi ovi podaci u temi :oops:

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

dobro istrazi kako 730ka radi na win10. ja sam imao 730ku prije, i win10 je bio problematican bas. kasnije sam se vratio na 8.1.
da li je u posljednje vrijeme wp10 ispeglan dovoljno i za 730ku, kao sto rekoh - dobro se raspitaj

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Lično ti ne bih preporučio sada kupovinu bilo kog uređaja osim onog koji već dolazi sa W10m i to samo ako je jači uređaj. Ja sam sa 640kom koja je u osnovi identična 730/735 imao jako puno problema. Bolje sačekaj koji mesec da se slegne ovaj apdejt koji dolazi u avgustu i vidiš na čemu si.
Ja sam skoro 3 godine bio na Windowsu (od WP8) i sa 10kom su me naterali da pređem na Android.
Tako da to što si video sa 8.1 zaboravi jer na slabijem hardveru ovo do sada što je izašlo od W10m ne radi ni upola tako brzo i stabilno.
Tako da moja preporuka je da se strpiš koji mesec da vidiš dalju situaciju sa sistemom ili odvojiš kintu za Lumiu 950.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Joker123 »

mogu da se strpim jos par meseci ali android koristim od 2011 i zaista bih promenio malo platformu :) za lumiu 950 trenutno nemam para,a lumiu 650 bih vec mogao da pazarim..ne znam,ako je tako cekacu jos neko vreme,steta ako ne srede w10m bar upola kao 8.1,hvala vam na odg. :D

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Ja sam na windowsu preko 3 godine. Na 8.1 sam otkad se pojavio, a u zadnjih 2 mjeseca otkad imam L950 sam na w10. Sad u ovom momentu, na ovom telefonu, nema sanse da bih pristao da se vratim na 8.1. Ako w10p radi priblizno dobro na L650 kao na L950, nema razloga da ne predjes na L650. I sam sam ga umalo kupio, ali na kraju sam se odlucio na 950ku.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

650 ima jedva nešto jači hardver od 640 i 730/735. Seti se da šta si sam pisao oko hardvera i Windowsa. Teško da to može da radi i približno kao 950.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Znam sve. Imao sam w10 na 730ki negdje u aprilu ove godine prije nego sam presao na 950ku. Radio je relativno dobro uz par problemcica, ali ko zna koji je tad bio build. Sve zavisi sta kome treba na tel. srednje klase. S obzirom da je L650 jedini tel. od microsofta koji se moze podvesti pod srednju klasu nadam se da su do sad OS optimizovali bolje nego sto je to radilo prije 3mjeseca na 730ki.
Osnovna razlika (srecom) je sto 950ka radi/reaguje vidno brze, ali kako i ne bi kad ima dodatni dual core 1.82ghz, 802 chipset i 3x vise rama.
No nije mi 730ka bas bila puž...

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Joker123 »

DamirBL, pa da citao sam ovih dana kazu da je zadnji update popravio dosta brzinu svih telefona ali videcu kad budem u mogucnosti da procackam.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Sigurno, na L950 su zadnja dva builda vidno brza, a neki od buildova su namjenski bili vise koncentrisani na starije telefone. Svejedno. Baci pogled po oglasima, u BIH se Nova L950 mogu naci vec za 300eur, pretpostavljam da u Srbiji moze i za nesto jeftinije.

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Joker123 »

Pa dobro onda cu se jos malo strpiti pa cu ici na l650 (ako bude radila dobro) ili jos kesa da skupim pa na 950 :) inace gledao sam dosta sve lumie meni je licno lumia 830 najljepsi od svih njih (pogotovo sa orange maskom) ali kazu da mu je baterija dosta losa.. p.s. i ja sam iz bih :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

830 ti je samo 640ka sa boljim ekranom, izradom i kamerom. Isto ne bih preporučio. Najbolje je to da sačekaš. :)
650 deluje ok, ali ipak treba videti šta će biti sa samim sistemom i kako će šljakati u budućnosti. :)

Odgovori