Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od DamirBL »

Lumia 830 ima snapdragon 400. Sto je ipak prednost. Moj tata je ima i radi kao sat (8.1)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

I u 640 je SD400. :)
SD212 iz 650 se pokazao nešto jači. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Ne znam...
L830ka kod mog starog radi bas dobro... A opet dosta ljudi se zalilo na tu 640ku.
Pogledao sam ponovk specifikacije, i zaista kao da je prepisano, osim price group, koja je znacajno na strani L830.

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 27. Jul 2016. 22:46
:: //
:: //

Post od Joker123 »

ma dizajn svih lumia je meni licno vrhunski,a lumia 650 i 830 se ipak izdvajaju :) i vizuelno mi se svidja sistem,ali cekacu dok se "slegne" update koji izlazi za 3 dana (valjda) pa cu vjerovatno da uzmem neki noviji model,mozda cak i 950 :)

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Racunaj da ce 950ka biti flagship jos bar 9 mjeseci. Prica se da ce Surface telefon izaci u aprilu 2017. Do tad ce se sve optimizovati najvise prema 950kama. Tako da nije ti kasno da i krajem godine, kad je inace pad cijena svemu, uzmes 950ku. Ja sam svoju skoro pa slucajno uzeo, nasao za relatvno povoljne pare (novu za 300eur), a svoju 730ku relativno dobro prodao.

Nebedab
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 07. Jul 2015. 17:45
:: Nokia Lumia 735

Post od Nebedab »

Gledam ovde tu neke komentare i kao ne valja win 10 JOS UVEK, baguje vo mi no mi.. Ceka se apdejt da se sve slegne i to... Oce meni neko da objasni sledece:

Sam sam odradio update, hard reset (da se razumemo, nisam od onih sto se razumeju u telefone, prvi put sam sam odradio nesto ovog tipa, znaci LAIK SAM sto se tice tog dela) i nit mi baguje fon, nit aplikacije, nit se gasi, zabada, koci... Doso zvanicni update, jos bolje i fluidnije mi radi fon... Jedino MENI LICNO smeta sto su stalno aplikacije upaljene u pozadini kad se izadje na strelicu. Necu se NIKAD ali NIKAD na to navici. Smatram da je to PREVELIKA glupost i .

Sta to tacno baguje? Meni savrseno radi na 735 i tolko je bolji od 8.1 da ja nemam reci.

P.S. Voleo bih i glance screen da imam. :( :( :( :(

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Izasao je novi update prije par dana i to je to. Sistem je ispeglan i radi dobro na telefonima za koje je predvidjen (a i na jos nekima)... Moj ti je savjet da instaliras windows insider, pretplatis se na SLOW ring i tako lagano dobijas nadogradnju bez nekih pretjeranih rizika za bagovima...

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

da se prijavim u temu obzirom da imam jednu L735 :) sa kojom sam zadovoljan
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Super. :)

Daj neke konkretne utiske ako te ne mrzi (brzina/sporost u radu, kvalitet ekran i kamere u odnosu na modele iz tvog okruženja, problemi sa lomljenjem zadnje maske kod tastera sa strane ili odsustvo istih, rad na deseci u odnosu na Denim, i tako to).

Inače, to mi je jedna od najlepših Lumija. :)

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Pa šta tu više ima da se priča? Ova tema je prežvakana 100x. :D Prosečan wp telefon koji nije uspeo da napravi bum po broju prodatih primeraka. Dobra baterija, dobre kamere i solidan ekran. Sada ga već šiju androidi od 120-130e. :)
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

filip11314, pa normalno kad im nisu prioritet telefoni u 2016. godini. Mozda ce im nekad biti. :lol:

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Njima izgleda ništa nije prioritet. Ili im je ipak prioritet da sve upropaste? :D Sve u svemu ne dočekasmo sređen wp 10 o kome smo "maštali". :D
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Vas dvojica, smirite se, da ne postanem ADHD. :D

Samo sam predložio novom članu da iznese svoje utiske.

Naravno da je telefon star i naravno da se o njemu sve zna, što ne znači da ne može i da se piše.

I u pravu ste: ne dočekasmo još MS-ov OS koji će biti brz i gladak, a da li ćemo dočekati - to ni u MS-u ne znaju. ;)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ne vidim zašto bi tema bila prežvakana ako bi neko korisnik hteo da iznese svoje utiske sa w10m recimo na tom telefonu. Sa wp8.1 da, ali ne bi sa ovim.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Moji utisci vezani za ovaj model su takvi da u narednih par godina ne razmišljam o novom telefonu, ono kada si zadovoljan kako radi, jednom rečju ispunjava sve moje zahteve, a oni nisu posebno veliki. Pored osnovnih stvari telefoniranja i slanja sms poruka, telefon uglavnom koristim za slušanje muzike (dizer ili groove), surfovanje po netu, pregledanje email-a, čitanje tekstova na forumima, gledanje videa itd... Za ovih godinu i više dana koliko ga imam ja nemam zamerke ni na šta, nakon prelaska sa 8.1 na 10ku primetio sam da je nešto brže trošio bateriju ali se to sa apdejtima popravilo na bolje. Što se tiče fotki sasvim korektno odrađuje i taj posao, naravno i snimanje videa odlično, nemam šta više da dodam osim za tu kintu koju sam dao dobio sam i više nego što sam očekivao, a nisam puno jer sam pre toga imao android telefone i nisam baš bio zadovoljan sa njima, tako da sve u svemu od mene ocena 10 :D

Bolje radi nego komp koji mi je na 10ki
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Tako nekako i ja mislim o mojoj Lumiji 532, s tim što samo ima slabiju kameru. Kad bi mogao da joj namestim neke naočare, pa da mogu s njom da slikam i stranice nekih knjiga sa sitnijim slovima, to bi bilo vrh. :D Telefon mi je odličan, ali jedino što je kao neki čiča koji ima posebne naočare za čitanje novina. :)

To sam inače isto hteo jedno vreme da namestim da mu bude avatar - Lumia 532 sa naočarima za čitanje novina. :P A onda bi joj dodao i šešir, ništa bez šešira. :P

Sent from mTalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

:D :D :D Sledeći tvoj telefon Gari ima da bude top ako ne SP onda neki vr wp ;)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

TosaNS napisao:od mene ocena 10
Aha važi što je 10.
Plastičan, nema glance, nema fizičko dugme za kameru.
To što si ti nezahtevan i nerealan to je druga priča, 735 mob koga je vreme pregazilo odavno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

cvoruga, Ima dugme za kameru odmah sa lock screena. Nije kao dugme za kameru, ali može da posluži. Eto, mogli su da naprave i da se kamera može pokrenuti i preko neke kombinacije tastera sa strane, ili preko dugmeta za gašenje telefona. Video sam to i na nekim Androidima. I svakako ta tri nisu razlog da čovek kupuje novi telefon - jer nema dugme za kameru, glance, i što je plastičan. Ja baš volim mog plastikanera na primer. :) Isto mi je i l735 lema. Jedino što joj ne trebaju ćoroskopi. :D

Sent from mTalk on Windows 10 PC
Poslednja izmena od znemanja u Sre, 21. Sep 2016. 15:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne citiraj ceo post neposredno iznad tvog, podrazumeva se da na njega odgovaraš.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

A gde sam ja napisao da kupi novi mob?
Ae citiraj to.

Napisao sam da 735 ne može da dobije ocenu 10 jer je nisko budžetni mob, zakinut na tim stvarima konkretno.

To što ti voliš alarm za koji ceo svet kaže da nije dobar to je već tvoj problem.

Odgovori