Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Re: Vesti od Microsofta

Post od novak »

Na windowscentral je bila serija clanaka o realnom koristenju continuuma. Ja i dalje ne vidim svrhu toga za obicnog korisnika.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Tu cu da se slozim sa vama da za obicnog korisnika Continuum nema neku veliku svrhu, barem ovako kako je napravljen, ali sa novijim uredjajima, koji ce tek da izadju (HP Elite x3), bice tu nekih novotarija, koje mogu da postanu jako zanimljive.
Za ljude koji puno putuju i odsedaju po hotelima, Continuum je vrlo koristan. I meni bi bio da tako zivim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

Ne bih se slozio. Evo jedne primjene continuuma za prosjecnog/home korisnika: Imam ok Dellov i7 laptop, kad se ozenim nemam namjeru kupiti zeni jos jedan laptop, nego uzeti nexdock za potrebe: Fejsbucenja, surfanja i sl. laganih stvari

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

DamirBL, ali to zahteva jos jedan monitor (moze i TV), tastaturu i misa. Za kucnu upotrebu meni ne bas previse prakticno. To je moja vizija, ne mora da znaci da je ispravna.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Miodrage prijatelju, proguglaj malo za termin "nexdock" i / ili "lapdock"
Bice ti mnogo jasnije :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Damire, znam za sve to, jako pratim scenu, kažem da je poprilično dobra stvar, jedino joj ja baš ne vidim upotrebnu vrednost za sebe.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

To je vec individualno. Ali onda reci "ne vidim korist za sebe", a ne - ne vidim korist za individualnog korisnika.
Ja sam naveo primjer kako (ajde da ga nazovemo all-in-one dock) od koristi moze biti kao laptop br.2.
Ali evo i drugi primjer: Danas mnogi studenti (bar ih ja znam mnogo) koji studiraju u drugom gradu jedva finansijski sklapaju kraj s krajem. Dakle, gledano iz tog finansijskog ugla, kad neko ne moze sebi da priusti i laptop i telefon, uz troskove stanovanja, nije zanemariva finansijska razlika izmedju nexdocka (~100eur) i nekog ok polovnog laptopa (~200-250eur). Osim ako nije student iz IT sektora, sadasnji office na telefonu, spojen na nexdock, zadovoljava sve potrebe istrazivanja/guglanja, pisanja seminarskih radova i sl. jednostavnih ili osrednje zahtjevnih zadataka.
Nesto kao VW Golf; nekome je to treci auto u porodici, nekome drugi, a nekome bogami i jedini, i kao takav cesto bitniji od drugih ukucana (npr. zene, i sl. :) )

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Damire, sve se slažem sa tobom, a svuda i pišem da je to moje mišljenje, ne nužno i ispravno.
Ja lično za sebe ne vidim veliku prednost Continuuma jer:
Na telefonu mogu da obavim skoro sav surf koji me zanima
Za iole ozbiljniji rad treba mi više monitora koje ne mogu da imam sa ovim.
Ponavljam, moj stav, moje navike, moje potrebe.
Za ljude u stalnom pokretu, ovo je fenomenalno, jer ne moraju da nose više uređaja sa sobom, i ako ništa drugo, kao što si i sam primjetio, jeftinije je.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Jos kad napokon ponovo izadje OneClip i to kao uwp... Eh taj MS :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

Šta nam to novo sprema Microsoft?

Surface tablet postao je pravi hit, a korisnici ga hvale zbog prenosivosti i sposobnosti da prenese “pravi” računar na touschscreen. Microsoft se sada nada da će isto postići i sa novom generacijom PC uređaja.
Šuška se da kompanija dovršava rad na “sve-u-jednom” desktopu, nakon što je poslala pozivnice za događaj zakazan za 26. oktobar u Njujorku.

Prema Meri Džo Folet iz ZDnet-a, novi uređaj nosi kodni naziv Cardinal i biće dostupan u tri veličine – od 21, 24 i 27 inča.

“Čula sam da će Surface Cardinal biti u ponudi kao uređaj koji vaš sto može da pretvori u studio”, kaže ona.

Uređaj bi trebalo da bude predstavljen na događaju na kom će takođe i tableti Microsofta doživeti preobražaj.

Prema Windows Central-u, glavna promena ogleda se u modernizaciji dizajna.

Microsoft je takođe otkrio da će naredne godine predstaviti verziju Windowsa za virtuelnu realnost, koja će predstavljati 3D hologramsku verziju Windows 10 za korisnike koji već imaju VR uređaj.

Stari korisnici Windowsa primetić sličnost između virtuelnog psa i Rovera, virtuelnog asistenta koji je bio manje popularan od Bob softvera i koji se pojavljivao i u Windows XP.

Još nije poznato kojim uređajima će VR softver biti namenjen, ali spekuliše se da će to biti Hololens ili Facebookov Oculus Rift.
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... id=1185497

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Tekst preuzeo od Enemoona sa drugog foruma i prenosim u celosti :) svakako radi se o odličnim vestima za nas korisnike windows OS-a

Microsoft’s CEO Satya Nadella wants to build the ‘the ultimate mobile device’

Many Microsoft execs have been spoken of building new category of devices lately. This, of course, includes Satya Nadella. In a recent interview, Nadella acknowledged the fact that Microsoft missed the “mobile boom”. In another recent interview with Australia’s Financial Review, Microsoft’s CEO Satya Nadella stated the company will “continue to be in the phone market” with unique features and the “most ultimate mobile device”. Nadella’s likely suggesting that the firm wants to build products like the Surface Pro and Surface Studio which bring new elements to the market rather than just being yet another “me-too” product. Here’s the statement:

“We don’t want to be driven by just envy of what others have, the question is, what can we bring? That’s where I look at any device form factor or any technology, even AI. We will continue to be in the phone market not as defined by today’s market leaders, but by what it is that we can uniquely do in what is the most ultimate mobile device,”

He also added that Microsoft stopped investing in projects that were “me-too” and started focusing on projects that were focused on a niche market with products (e.g. the Surface Studio) that can be differentiated:

“Therefore [with Nokia assets], we stopped doing things that were me-too and started doing things, even if they are today very sub-scale, to be very focused on a specific set of customers who need a specific set of capabilities that are differentiated and that we can do a good job of.”

This isn’t anything surprising to see, Microsoft already rebooted its mobile platform a couple of times but it never really succeeded in breaking in into the mobile market. The company likely wants to do what it did a few years ago with the Surface Pro devices — bringing something unique to the market that can be differentiated, and something the company can “do a good job of” — even if it’s a niche market.

What Microsoft plans to do isn’t yet known, of course. We recently reported that the company is looking into bringing x86 emulation for ARM64 based devices to Windows 10 with Redstone 3, which will bring a lot of power to Windows 10 Mobile’s Continuum feature. We’re also told by our sources that the company is internally investing on another project which might be related to Microsoft’s plans for the “ultimate” mobile device to the smartphone market, but details are pretty scarce at the moment.

https://mspoweruser.com/microsofts-c...mobile-device/
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Odlična sci-fi priča. Mogla bi da se ubaci u neku od epizoda sledeće sezone Black Mirror serije.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Slažem se da će biti extra no videćemo kako će biti svakako odlična priča... Mislim da nema razloga sprdati se ...

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Interesantno to sve zvuci, samo iz perspektive obicnih korisnika, sta to njima znaci?

Sent from my iPhone using Tapatalk

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

novak napisao:Interesantno to sve zvuci, samo iz perspektive obicnih korisnika, sta to njima znaci?

Sent from my iPhone using Tapatalk
znaci da cu morati ovu moju lumiu da koristim dok ne crkne, da dam 500+ evra za iphone ili da predjem na android. pa kome koja varijanta odgovara. meni prva[emoji106]

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Eh, kad se samo setim svih njihovih prethodnih obećanja i velikih najava, još od Windows Mobile pa na ovamo. Uvek su to bile priče u stilu čudo neviđeno, trt-mrt, kreće revolucija, izlazi WP7, WP8, W10M,... i na kraju sve šuplja priča. Zar posle svega toga još uvek ima naivčina koje se pale na Microsoftova obećanja i saopštenja. Dobro,... vidim da ih još ima,... ali htedoh da pitam koliko to puta može neko da ih izradi na istu foru, dok se ne dozovu pameti??? :blinky: :blinky:

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

ne bih se složio sa tom konstatacijom da je šuplja priča pre bih rekao da je tvoja konstatacija šuplja niti ja vidim bilo kakakv smisao tvog komentara osim da imaš želju da provociraš ali i to je nešto valjda ...

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

Kolega priča je dobra, ne daj da te zavedu. Mi uživamo u našem OS-u, dešavanjima, vestima, imamo strpljenja, vreme će pokazati ko će da plati piće ;)

Odgovori