Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od cvoruga »

Evindzer, :) .
MS dizgori nego šta, kad su debili, samo lažu i mažu, kao naša megadens vlada,
ali dobro, sve manje ljudi je ostalo i tamo, 2 čoveka još hvale MS i svoje uređaje,
ostali su postali realni posle razočarenja u 10ku.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Možda ovaj drži i ona dva naloga na benču? Iako čisto sumnjam pošto oni imaju bar osnovno znanje rada hardvera, a ovaj pokazuje da to ne poseduje. :D

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

sugarcoated_ass napisao:Možda ovaj drži i ona dva naloga na benču? Iako čisto sumnjam pošto oni imaju bar osnovno znanje rada hardvera, a ovaj pokazuje da to ne poseduje. :D

Ne, mi wp korisnici ne znamo nista o hardweru. A pogotovo ne ja, roll_eyes

Sent from mTalk for Windows 10 Mobile

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Pa sa onim tvojim postom za čipset si to pokazao. Nisi mi odgovorio na ono što sam te pitao za konfiguracije. ;)
Ne imitiraj Miodraga sa selektivnim odgovorima na postove.

A šta sam ja bio onda ako ne WP korisnik? Ili cvoruga?
Skoro 3 godine sam bio na WP kao primarnom uređaju. Sve ok i oduševljenje do 10ke, a tu kreće agonija.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Sale: Moram da te demantujem za ove brojeve što stalno navodiš. Naime u mojoj bolnici imamo jedno 200 brojeva i idu redom. Imam umemorisano jedno 20 komada, koji mi trebaju. Od toga, sad sam proverio, 5 idu zaredom, 000-004, da sad ne pišem brojeve, pri čemu je razlika u posljednjoj cifri. Ni na jednom telefonu nisam imao problem sa prepoznavanjem.
Što se svega ostalog iznesenog tiče, oni koji nisu koristili Win uređaj duže od 15 min, neka drže jezik za zubima, a ovi što jesu, mogu samo da kažem da mi je žao što imaju problema.
Od svojih, možda ponekad zafali neka app, i od AU swype ne daje sve reci kao pre.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Isto tako druže drži jezik za zube kad je u pitanju Android, molim lepo... :)

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk
Huawei

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Bato, ja sam kod Androida u principu kritikovao samo njegovu nefluidnost, i lagove. Sa najnovijim uređajima i to u principu pada u vodu. Ako pregledaš moje postove unazad nekoliko meseci, videćeš da nisam ni komentarisao Android. Ostajem naravno pri stavu da meni sistem ne odgovara, i da je WP meni odličan.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Samo je razlika druže što ja ne pljujem po wp, a ti ga pljujes kad god stigneš, ali nije ni bitno dokle svi uživamo u svojim uređajima :)
Ja wp koristio nisam, ali opet kazem, šteta jeste za wp što se nije probio kao os... :)

Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk
Huawei

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

miodrage, nema šta da me demantuješ kad problem postoji. E sad, možda je do toga što, kao što možeš videti, razlika je u prvoj cifri odmah posle pozivnog... Nije mi jasno, ali meni je isto bilo na prvom insajderu na 630 i vuče se sve do sada. :(
Sećam se da je ranije na starim telefonima bio problem kada imaš isti broj samo drugi pozivni i dešavala se potpuno ista stvar. Da ne povezuje možda tu prvu cifru sa pozivnim pa tu da nastaje problem? Je l' ima negde gde su pozivni 4, a ne 3 cifre?

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

sugarcoated_ass napisao:Pa sa onim tvojim postom za čipset si to pokazao. Nisi mi odgovorio na ono što sam te pitao za konfiguracije. ;)
Ne imitiraj Miodraga sa selektivnim odgovorima na postove.

A šta sam ja bio onda ako ne WP korisnik? Ili cvoruga?
Skoro 3 godine sam bio na WP kao primarnom uređaju. Sve ok i oduševljenje do 10ke, a tu kreće agonija.

To sto je tebi imitiranje, meni je nedostatak volje da ti odgovaram na sve sto pises, a ne selektivno odgovaranje. A potpuno sam siguran da nisam obavezan da svakome odgovaram na sve, koliko god pravila foruma bila stroga ili ne.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

^ LMAO! No comment. [emoji38]

Anyway, da, u pitanju je problem samo kada su poslednjih 6 cifara broja iste. Guglao sam početkom godine i nisam naišao na rezultate, ali vidim da ih sad ima i uvek je razlika samo taj prvi broj, odmah posle pozivnog.

Npr.: https://m.reddit.com/r/windowsphone/com ... d_up_when/

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Što se gmail sinhronizacije kontakata tiče, istina je da Android brljavi, ali to su individualni primeri. Najbezbolnije rešenje je prebacivanje vcf fajla. Bukvalno pola minuta posla, provereno. Tako da Damire ne znam stvarno kako se ta riba nije snašla. Na netu ima mnogo saveta kako to uraditi, moguće da su u pitanju lenjost i razmaženost da se malo potrudi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

sugarcoated_ass, mozda zavisi i od regiona na koji je uredjaj podesen kao i kako su brojevi uneseni. Meni je do sada uvek bio region USA, ali sam morao pre koji mesec zbog Raiffeisen applikacije da prebacim na UK (Samo pod tim podesavanjem radi sto je zaista nebulozno, i smatram za veliku gresku programera). E sad, meni su vec 16 godina u telefonu svi brojevi upisani pod +381 i tako sam navikao da upisujem apsolutno sve brojeve. U zivotu nisam upisao kao 06... Moguce da ima i do toga nesto, nije da mnogo opravdavam MSFT, ali podesavanja regional settings za USA i UK su dosta razlicita upravo u tom pogledu.
Jedan od banalnih primera je kad zoves recimo Vip call centar (0601234, ili samo 1234), na USA mozes bez frke, a na UK SAMO ako je Interneational assist. OFF, jer on automatski ubacuje +44
Nadalje, primetio sam da je kod USA formata svaki broj bio u fazonu +3816xxxxxxxx. Kod UK je to +381 6x xxxxxxx. Shodno tome, moze da bude jos nekih zajebavanja.... Uglavnom, trebalo bi ispitati ovo i na drugim regional settings (najmanje 2-3), i sa brojevima razlicito upisanima.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Green napisao:Što se gmail sinhronizacije kontakata tiče, istina je da Android brljavi, ali to su individualni primeri. Najbezbolnije rešenje je prebacivanje vcf fajla. Bukvalno pola minuta posla, provereno. Tako da Damire ne znam stvarno kako se ta riba nije snašla. Na netu ima mnogo saveta kako to uraditi, moguće da su u pitanju lenjost i razmaženost da se malo potrudi.
To nije pola minuta posla. Ja sam isto mislio da jeste, ali ne na npr. svim verzijama win7. Prosle godine sam sa jednog androida kopirao vcf na svoj kompjuter (win10), jer onaj ko je to probao kod sebe na win7 nije mogao da procita kontakte iz vcf-a osim prvog na listi, pa se prepao da ce tako da bude i kad vcf prebaci na tel. Dakle, na win10, kad otvorim vcf sve kontakte sam mogao da prelistam, ali sa win7 ne.
Bilo kako bilo, nazalost, upucenost ljudi u te stvari nije na nekom nivou. Vjerujem da, od 10 ljudi koji bi me pitalo sta da rade sa problemom sinhronizacije na androidu, da bi se samo 1 od 10 snasao kad bih mu rekao da kopira vcf na komp pa taj fajl importuje u novi tel.
Medjutim, ima jedna druga stvar: Cesto ce i poweruseri kritikovati tako nesto, jer je trend da danas na mob telefonu sve dobijemo sa jednim "tapom" (ili dva), a ne da moramo da izvrsimo proces koji u ovom slucaju ukljucuje i kompjuter, trazenje objasnjenja na internetu i sl.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

miodrage, a kako tog problema nema na druge 2 platforme?
Znači, MS je problem, hteo ti to da priznaš ili ne.

damir, odmori malo, ne piši samo da bi pisao.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Ne pisem samo da bih pisao. Iskustvo sa vcf fajlom i win7-com je bitna informacija korisniku koji bi bio u nedoumuci da li ce na taj nacin uspjesno prebaciti kontakte. Ako vec postoji tema koja objasnjava bas to, onda se izvinjavam.
Ugl ne sporim da je to siguran nacin prebacivanja kontakata, ali na gore opisan nacin moze zbuniti prosjecnog korisnika.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Cvoruga, mislim da nije problem sistema, već podešavanja odnosno čak i nebrige korisnika.
Inače sad sam pregledao imenik i našao drugara koji ima 2 broja, razlikuju se baš u prvoj cifri, i sve radi bez greške.
Mnogo je tu varijabli uključeno.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Neka je i tako a nije jer svi znamo da neosnovano braniš MS, ali kako onda objašnjavaš da na Androidu nema tih problema iako su korisnici sto nebrižni?

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

I kako porrd svih i puno varijabli to radi na Androidu a na WPu ne?
Objasni.

Molim spojite mi post.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

DamirBL, ženin stari Samsung Galaxy Note II, kreiran vcf fajl, Bluetooth-om prebačen na novu Motorolu Moto X Style, kompletan imenik spreman za korišćenje. Upotrebljeno vreme: 30-ak sekundi. Hoćeš da ti uradim jedan video tutorijal, pošto osećam da očigledno malkice zajebavaš raju. Nema potrebe za nikakvim računarom.

Odgovori