Koliko CESTO menjate fon!!!
Ja nazalost telefone menjam vrlo retko-poslednji sam kupio pre godinu i po! Naravno,radio bih to i cesce, samo me malo kolje lova, odnosno nedostatak iste
. Mislim da je OK menjati fonove, tehnologija stalno napreduje, i tako to. Voleo bih da i ja to mogu sebi da priustim, ali kad odbijem lovu za druge stvari, od plate i ne ostane tako puno. A i meni je vaznije da neke druge stvari sredim, a za telefon ako ostane... Mada razumem i da drugi ljudi imaju drugaciji rezon, svakog veseli nesto drugo

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Mirko BGD napisao:Naca_B, u prawu si... ali da bih recimo osvezhio svoj rachunar treba mi oko 1000e, da bih osvezhio auto treba mi 10.000e,a da bih osvezhio mob treba mi 200-300e to barem nije problem ushtedeti od 2-3 plate
e ovo si savrseno rekao jer je i kod mene situacija ista... najjeftinije prodjes sa fontelima a o necemu vecem nesmem ni da razmisljam

fontel menjam nekada i do 5,6 puta godisnje a nekad i jednom...
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
- vlaki
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
- :: SG Note II
- :: Nokia 6630
da, ali ako ostavish sa strane tih 200-300 evra, skupi se dosta pa mozesh da osvezish komp...
a, ako budesh bash dosta strpljiv
, mozesh da osvezish i kola...
tako barem ja mislim...
Pozz!
a, ako budesh bash dosta strpljiv

tako barem ja mislim...
Pozz!

"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Kontakt:
problem je u tome sto ne mogu da stekam tako veliku lovu mirne glave pored toliko inovacija i mocnih modela koji neprestalno izlaze a komp osvezavam samo kada stignem do neke ekstra kinte a za auto jos gore....istekam za koji mp3 ili mocne felne ali nije to tovlaki napisao:da, ali ako ostavish sa strane tih 200-300 evra, skupi se dosta pa mozesh da osvezish komp...
a, ako budesh bash dosta strpljiv, mozesh da osvezish i kola...
tako barem ja mislim...
Pozz!

volim ja mobilne telefone, ali neki bas preteruju ..... ja na godinu dana promenim tel, tj. kada se pojavi nesto sto cini zaista bitnu razliku u odnosu na prethodni, a ne kosta mnogo (preko 250e mi je bacanje para) ..... studiram, tako da osim stipendije nemam stalan izvor prihoda, a ako i odradim nesto za pare moram da mislim i na komp jer mi je bitan za ono cime se bavim... svaka cast vama koji lepo zaradjujete, ali na forumu ima i dosta dece koja nemaju realnu predstavu o novcu niti su se pomucila oko dobijanja istog pa ga zato tako lako i trose... mislim da je ova tema cisto poziranje, ali to je samo moje skromno misljenje...
pozdrav...
pozdrav...
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Kontakt:
lako je klincima kada imaju mame i tate koji nemaju sta da rade sa lovom pa bukvalno ispunjavaju svaku deciju glupost a drugo je zaraditi kintu i stekati za bilo sta dali je to fon,auto,tv,komp bla,bla ali i to ne znaci da se pare nece bacati na glupe inovacije koje peru mozak svake osobe koja je zarazena hi-teck tehmologijom iz meseca u mesec itd. 

- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Ljudi nema to veze, fain2daniel, meni su uvek govorili matorci da cu drugacije trositi kad ja budem zaradjivao....a ono ispalo drugacije.......kad si stalno prijavljeni radnik, iako imas platu od 200e mozes fino da pratis tehniku s kreditnom karticom
kupis komp od 500e na 12 rata i posle rata smesna, a ti zadovoljan.....a za fon, pa kupujes polovne, pa kad dosadi prodas, dodas malo i kupis bolji 

5130+Koss the plug....
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
fain2daniel, lako je tim klincima koji imaju a njih je malo,ja krecem od sebe,klinac sam mislim i nisam('91god)
Meni nece da daju pare jednostavno nece,da molim 2god,nista od toga,kaze to je bacanje para,dovoljan ti je i onaj 3310.E onda ja moram sam da stekam pare,cekam rodjendan skupim tu,jos nesto malo,tamo vamo,i skupim 240-250e,i toliko mogu da odvojim,mislim mogu i vise da skupljam jos 2-3meseca,ali ja jednostavno necu da dam vise.Meni treba neki telefon koji ce podrzavati ono sto ja trazim,solidna kamera,da je dobar telefon,da ima dobar izgled,da podrzava igrice,programe,da imam poruke,internet,email.Ja zato uzimam telefon,a kad ne bih uzimao onda bih morao da skupljam pare za digitalni foto(kamera),za sony PSP(za igrice),za PDA(za internet,email) ili laptop,IPOD ili mp3(za muziku),i za to sve bi mi trebalo oko 700e,sto je nemoguce morao bih da skupljam 3godine,i ja dok skupim vec nesto novo izadje,i kosta dosta vise.Kad bih imao te sve uredjaje takve ili slicne,ne bih ni uzimao telefon dovoljan bi mi bio i 3310(kojeg jos imam)
Ali dobro ovo je tema o tome koliko cesto menjamo
telefone,e sad na koji nacin menjamo i kako smo dosli do para,da li smo dosli time sto smo stekali pare,ili smo nasli na ulici pare,ili smo ukrali,ili zaradili to je nebitno.Ja bih voleo da udjem u radnju i kazem svidja mi se ovaj telefon i kazem ocu taj i gotovo,ali ne moze.I bas bih voleo da vidim kako neko kupuje telefon kad ide,ja prvo gledam i saznam sve o tom telefonu,i kad vidim da mi se svidja i da je cena ta za koju imam pare ja kazem idem da ga uzmem,i udjem u radnju kazem taj i taj telefon izvadi covek ja pogledam tamo vamo,i uzmem.Ali kladim se da pola njih(ne vi na ovom forumu) udje u radnju i kaze mozete da mi peporucite neki telefon ne znam ni ja koji,da bude samo lep i da mogu da se sa njim smekerisem,ovaj kaze imamo cena 350e,ovaj kaze dobro uzecu ovaj mu stavi nesto bilo sta u kutiju a ovo ga boli sta mu je stavio,nije vazno ima dobar telefon.Ali dobro mogao bih ovako da pricam do sutra

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- vlaki
- Mobil fan
milan91, "e sad na koji nacin menjamo i kako smo dosli do para,da li smo dosli time sto smo stekali pare,ili smo nasli na ulici pare,ili smo ukrali,ili zaradili to je nebitno."
e vidish, jako je bitno ako ih zaradish i potroshish na phone od 200 e...
nece ti biti bash svejedno...
pa razmisli malo, kazesh skupim tamo, vamo od rodjendana... pa ko ti pravi rodjendane i poziva rodbinu, od kojih dobijash pare..? naravno, keva i cale...
mozda i nije tako, ne znam, ali kod mene je takva situacija...
keva i cale kao naprave rodjus, sve ok, rodbina, prijatelji na okupu... kasnije sabiram pare, i 100, 150 e, i josh + shto su pukli na organizovanje, josh mi dodaju da kupim shta zelim...
e, vidish, radio sam i zaradio neke parice, i sasvim je drugachije kad ti neko pokloni, od onog kad ih radom zaradish...
meni nije svejedno... i ulozio bih u neshto bolje od phonova... u komp recimo, ili kasnije u kola, stan, itd.
fain2daniel, "problem je u tome sto ne mogu da stekam tako veliku lovu mirne glave pored toliko inovacija i mocnih modela koji neprestalno izlaze" , tvoja stvar u shta cesh uloziti, necu da se mesham, nego hocu da kazem kad bih zaradjivao, da bih barem deo (ako ne mogu bez phona...) odvajao i ulagao u neshto drugo...
Pozz!
e vidish, jako je bitno ako ih zaradish i potroshish na phone od 200 e...
nece ti biti bash svejedno...
pa razmisli malo, kazesh skupim tamo, vamo od rodjendana... pa ko ti pravi rodjendane i poziva rodbinu, od kojih dobijash pare..? naravno, keva i cale...
mozda i nije tako, ne znam, ali kod mene je takva situacija...
keva i cale kao naprave rodjus, sve ok, rodbina, prijatelji na okupu... kasnije sabiram pare, i 100, 150 e, i josh + shto su pukli na organizovanje, josh mi dodaju da kupim shta zelim...
e, vidish, radio sam i zaradio neke parice, i sasvim je drugachije kad ti neko pokloni, od onog kad ih radom zaradish...
meni nije svejedno... i ulozio bih u neshto bolje od phonova... u komp recimo, ili kasnije u kola, stan, itd.
fain2daniel, "problem je u tome sto ne mogu da stekam tako veliku lovu mirne glave pored toliko inovacija i mocnih modela koji neprestalno izlaze" , tvoja stvar u shta cesh uloziti, necu da se mesham, nego hocu da kazem kad bih zaradjivao, da bih barem deo (ako ne mogu bez phona...) odvajao i ulagao u neshto drugo...
Pozz!

"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Kontakt:
vlaki, mocan si lik nema sta
pa ko ce bacati celu platu na fontel ili tehniku...od cega bi ziveo ceo mesec???
zaradjujem solidno i mogu sebi da priustim mesecno bilo koji model do 300€ i jos da mi ostane za ceo mesec da iskuliram a kada bih bacao celu platu na smekerice prosio bih od meseca do meseca
zato smo na ovom forumu jer smo paljevine za fontele i tehniku i uvek cemo trositi,bacati kesh na ove glupave spravice bez kojih ne mozemo
...neko manje,neko vise

zato smo na ovom forumu jer smo paljevine za fontele i tehniku i uvek cemo trositi,bacati kesh na ove glupave spravice bez kojih ne mozemo

al smo mi otishli u off!tema je bila KOLIKO CHESTO menjamo telefone,a ne kako nabavljamo pare da bi ih menjali!!!!Shto se mene tiche,ja sam fonove menjao i kad nisam imao love i kad sam bio nezaposlen,uvek sam nalazio neki nachin,a da ne moram da pozajmljujem,kradem,ili shta vec....
A sad kad dobro zaradjujem i nemoram da brinem o tome shta cu i kako cu sutra,sledece nedelje ili meseca,mogu da uzmem i da potroshim i 1000 eura na telefon ako hocu i da me nije briga shta ko misli o tome...sto ljudi sto cudi....naravno nikad to ne bih uradio jer ono shto je meni potrebno ima vecina fonova u rasponu do 300 eura.Ne kupujem fonove da bih se lozio naokolo ili shta ja znam,vec ih koristim za ono shto mi je potrebno,a to su razgovori,sms i email,ponekad internet.e sad, to shto ja nemogu da podnesem da mi ne zvoni mp3 nego polifonija ili shto moram da imam kameru na njemu ili shta vec,to je vec moj lichni hir i ne vidim shto bi sad neko trebalo da mi tu namece svoju mudrost shta je potrebno i do koje cifre nije previshe????
A sad kad dobro zaradjujem i nemoram da brinem o tome shta cu i kako cu sutra,sledece nedelje ili meseca,mogu da uzmem i da potroshim i 1000 eura na telefon ako hocu i da me nije briga shta ko misli o tome...sto ljudi sto cudi....naravno nikad to ne bih uradio jer ono shto je meni potrebno ima vecina fonova u rasponu do 300 eura.Ne kupujem fonove da bih se lozio naokolo ili shta ja znam,vec ih koristim za ono shto mi je potrebno,a to su razgovori,sms i email,ponekad internet.e sad, to shto ja nemogu da podnesem da mi ne zvoni mp3 nego polifonija ili shto moram da imam kameru na njemu ili shta vec,to je vec moj lichni hir i ne vidim shto bi sad neko trebalo da mi tu namece svoju mudrost shta je potrebno i do koje cifre nije previshe????
Da smo izašli iz teme je tačno, ali kada bi 20 aktivnih članova reklo faktografski toliko i toliko, tu bi rasprava bila gotova, a to koliko ko ima para i na šta je spreman da ih da je neodvojivo od toga kakve telefone nosimo i koliko često ih menjamo. Bez obzira što to ne piše u naslovu, b_udder je takođe pitao. A ima pravo na to, jel tako?
Ja recimo (bilo je i u temi: koje ste sve telefone imali, ili tako nešto) sam direktno sa 3330 prešao na 6680. Znači na 3-4 godine. E sad to zavisi i od toga kako čuvamo telefone i na kakve modele i na kakve konkretne primerke nailazimo. Nekome ne odgovara software i zameni ga za 3 dana, ali ja od prilike znam šta tražim.
Da je u momentu moje kupovine razlika 6680/N70 bila kao danas kupio bih N70, ali sad mi se na put isprečio vražiji auto, i more, i tu sad nema mesta još i za menjanje fona. A za ovakve stvari sam pare skupljao i kad sam ih dobijao, i danas kada radim. Da sam trošio 200€ mesečno na nove modele ne bih za nepunih godinu dana skupio 3000€ za auto. E sad nekom je i ova cifra smešna ali . . . . .

Ja recimo (bilo je i u temi: koje ste sve telefone imali, ili tako nešto) sam direktno sa 3330 prešao na 6680. Znači na 3-4 godine. E sad to zavisi i od toga kako čuvamo telefone i na kakve modele i na kakve konkretne primerke nailazimo. Nekome ne odgovara software i zameni ga za 3 dana, ali ja od prilike znam šta tražim.
Da je u momentu moje kupovine razlika 6680/N70 bila kao danas kupio bih N70, ali sad mi se na put isprečio vražiji auto, i more, i tu sad nema mesta još i za menjanje fona. A za ovakve stvari sam pare skupljao i kad sam ih dobijao, i danas kada radim. Da sam trošio 200€ mesečno na nove modele ne bih za nepunih godinu dana skupio 3000€ za auto. E sad nekom je i ova cifra smešna ali . . . . .

- vlaki
- Mobil fan
"Da sam trošio 200€ mesečno na nove modele ne bih za nepunih godinu dana skupio 3000€ za auto. E sad nekom je i ova cifra smešna ali . . . "
o tome ti pricham fain2daniel ...
pa ne kupujesh valjda svaki mesec phone od 300e???
Pozz!
o tome ti pricham fain2daniel ...
pa ne kupujesh valjda svaki mesec phone od 300e???

Pozz!

- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
Video sam kategorije za glasanje i ne mogu da se uklopim ni u jednu od njih. Nisam u fazonu da često menjam telefone, po meni je svaka cifra za telefon koja je veća od 120, eventualno do 150 evra ako je telefon zaista dobar, čisto bacanje para. U temi Šta ste sve imali od telefona sam napisao šta sam sve imao. Tih 8 telefona sam promenio za 5 godina zato što nisam imao mnogo sreće sa telefonima, neki su brzo riknuli, a jedan sam izgubio (Nokia 3510i). Lovu sam zarađujem od moje 25. godine, radio sam svašta i znam kako je teško doći do love. Bolje je pare ulagati u komp, kupiti nešto od garderobe, srediti stan ili otputovati negde povremeno nego menjati često telefone. Meni je bitno sam da telefon ima dosta interne memorije (dovoljno je do 30 MB, podrška za memorijske kartice mi uopšte nije bitna), IC i Bluetooth, da je pouzdan i brz u radu, a fore kao što su kamera ili MP3 plejer mi nisu toliko bitni (MP3 mi je bitan samo kao melodija za zvono, a kamera da bi nekoga slikao i postavio sliku za kontakt ili da pošaljem kao MMS), uspeo sam da kupim i dobar digitalac i dobar MP3 plejer koji prima i memorijske karitce. To što su rekli neki za današnje klince u postovima iznad je apsolutno tačno, ti roditelji ne razmišljaju da bi, između ostalog, neko mogao njihovom detetu i da otme skup telefon (video sam pre neki dan u busu klinca koji ima možda oko 13-14 godina i nosi Nokiu N70, šta će mu to). Hteo sam da kupim neki Symbian model, ali kad sam bolje razmislio, shvatio sam da mi to ne treba zato što imam komp i kod kuće i na poslu, a K700i može da primi neke aplikacija kao što je MiniOpera i to mi je sasvim dovoljno.
Ghost
- Masterokrata
- Mobil manijak
nevidljivi, bez uvrede ali kako ti nemas srece sa telefonima, tako ja uvek kad putujem dalje od BG ili NS, uvek mi se desi nesto lose, ili izgubim prtljag, ili me vrate na granici(prilicno neprijatno, kao da sam kriminalac). Tako da svako moze da promeni telefon kad je u mogucnosti, e sad ja sam cesto menjao telefone, ali stalno ima onaj problem navike ili jos gore kad je telefon pun vaznih podataka, ili brojeva sto je hvala Bogu, konacno lepo reseno na symbian telefonima.
Tako da je glupo pricati o ljudskim navikama, kako se kaze: 100 ljudi 100 cudi(100 zena, 200 ....
)
Tako da je glupo pricati o ljudskim navikama, kako se kaze: 100 ljudi 100 cudi(100 zena, 200 ....

5130+Koss the plug....
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
pa ne verujem da ovde iko ima da torshi po 200-300e mesechno za mobilni, ili se varam?
ja sam recimo nosio 7610 pune dve godine, i posle skochio na n80 [jeste da sam izmedju imao josh neke modele, ali to su swe bili trange frange aparati, polovni iz zamene u zamenu a925, pa sa a925 na TM200, pa sam sharpa na w800, pa sa w800 na v3x tu nisam izgubio ni jedan eur]

ja sam recimo nosio 7610 pune dve godine, i posle skochio na n80 [jeste da sam izmedju imao josh neke modele, ali to su swe bili trange frange aparati, polovni iz zamene u zamenu a925, pa sa a925 na TM200, pa sam sharpa na w800, pa sa w800 na v3x tu nisam izgubio ni jedan eur]
pa ja imam 13 god i vrlo uskoro ( cim se vratim sa mora ) kupujem w810/n70nevidljivi napisao:video sam pre neki dan u busu klinca koji ima možda oko 13-14 godina i nosi Nokiu N70, šta će mu to.
pare sam sve sam skupio ( skupljao oko 1 god + dao roditeljima 100+ jura

P.S nisam nesto xtra bogat a i neznam sto bi ste mislili to

EDIT:pa ako vec ima para sto nebi ( ili ne bi ) kupio taj fon meni se n70 mnogo svidja ali ali ...
- Masterokrata
- Mobil manijak
Udja, Ljudi su hteli da kazu da detetu od 13-14 godina malo previse da nosa telefon od 300e.
Sta bi ti uradio da dodju 2 lika i smotaju te u prolaz.......ode fon bato
!
Eto samo iz tog razloga
Ja sam pre 2 meseca imao rat u kuci kad je sestra koja ima 10 godina htela za rodjendan samsunga d500
Zamisli dete od 10godina kako nosa fon od 180e, koliko je kostao kod nas tad
Uspeo sam da je urazumim i kupili smo joj e330, lep, mali a ne bode bas toliko oci kao d500.
Radi ko sta oce pa tako i prodje.......a uvek sam za to da se fon kupuje prema potrebama, samo tako ces iskoristiti njegov maximum. Znam mnogo ljudi koji su uzeli 6600 kad je bio vrh, a nisu znali da na njega moze da se instalira program za mp3, mislim koristiti fon takvih mogucnosti za pozive i sms.......to je zlocin ljudi
Sta bi ti uradio da dodju 2 lika i smotaju te u prolaz.......ode fon bato

Eto samo iz tog razloga

Ja sam pre 2 meseca imao rat u kuci kad je sestra koja ima 10 godina htela za rodjendan samsunga d500

Zamisli dete od 10godina kako nosa fon od 180e, koliko je kostao kod nas tad

Uspeo sam da je urazumim i kupili smo joj e330, lep, mali a ne bode bas toliko oci kao d500.
Radi ko sta oce pa tako i prodje.......a uvek sam za to da se fon kupuje prema potrebama, samo tako ces iskoristiti njegov maximum. Znam mnogo ljudi koji su uzeli 6600 kad je bio vrh, a nisu znali da na njega moze da se instalira program za mp3, mislim koristiti fon takvih mogucnosti za pozive i sms.......to je zlocin ljudi

5130+Koss the plug....
- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
U pravu ste svi, samo sam izneo svoje mišljenje po tom pitanju, svako od nas polaže na nešto drugo. Za ovo sa klincima sam mislio na nešto drugo: roditelji nemaju dovoljno vremena za svoje dete, a imaju dosta para i onda "kupuju" ljubav svog deteta na taj način, a postoji i jedan drugi fenomen: pošto radim u školi, viđao sam neke učenike koji su obučeni maltene kao klošari i vode se kao socijalni slučajevi, a nose mobilne koji koštaju preko 200 evra. Ne bih želeo da budem pogrešno shvaćen. Ako neko ko ima 13-14 godina sam skupi lovu za mobilni zato što želi da ga ima, to je apsolutno za svaku pohvalu zato što se i na taj način razvija odgovornost prema novcu i materijalnim dobrima i onaj ko dugo skuplja novac za mobilni telefon će ga mnogo bolje čuvati nego da ga je dobio od nekoga. Masterokrata to za podatke si u pravu, sa novim telefonima je to lepo rešeno, mada i neki non-smartphone telefoni imaju odlično rešenu sinhronizaciju podataka sa kompom, naročito SE modeli. Ja sam kompletan imenik sa K700 preneo u komp veoma lako i jednostavno i uvek mogu da ga vratim ako mi to zatreba, mada je tu Symbian u prednosti, to priznajem. Slažem se sa tobom i po pitanju odmeravanja potreba: ljudi često kupe nešto što im apsolutno ne treba da bi bili IN i tu puknu veliku lovu, pa posle budu u stisci i po par meseci i više - jedan moj poznanik je kupio poluprofesionalni digitalni fotoaparat (Fuji S7000), platio ga skoro 400 evra, a ne zna ništa na njemu da podesi, nego koristi automatiku - isto bi koristio i npr. Canon A430 koji košta oko 130 evra, a daje odlične fotke.
Poslednja izmena od nevidljivi u Sre, 19. Jul 2006. 21:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Ghost