Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od Evindzer »

Ispravka, pogrešno sam se izrazio: ja sam ADFHD. :D :D :D

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Evindzer, ozbiljan si za ADHD? :lol: :lol:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Naravno da nisam. Što, iz mojih postova se zaključuje suprotno? ;)

Iskreno, nemam pojma, kad sam bio mlađi, ponekad bih se lako iznervirao, bilo je par vrlo neprijatnih situacija, srećom, ništa zaista ozbiljno, ali sam to odbacivao na redovne testosteronske simptome sazrevanja. :)

Ali zato imam diskus hernije, što je smrt za fizičku aktivnost, tako da mislim da sam gore prošao. :o

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Evindzer, mnogo si hiperaktivan. :D No necemo dalje u off. :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

kinkel napisao:@Green .. na nekom custom romu ili stock aosp? Ako je na aosp molim te nauci me gde da nadjem tu opciju (ozbiljno).
Glupo je porediti w10m sa bilo kojim romom koji je prilagodjen. Ok .. open sors, ali ajde da gledamo samo ono sto je potpisao gugl.
Teram stock otkako je fon kupljen, nikad custom rom nisam ubacio u Flexa. A opcija za lockscreen spuštanje roletne ne postoji, jednostavno je inkorporirana u sistem. Ne znam tačno od koje Android verzije to može, ali je moguće, nemam razlog da nekog zezam. Proveriću i na ICS, jer još uvek imam stari Samsung Galaxy S II HD LTE.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

@green hvala,
... drndao sam svasta ( a i menjao sam fonove cesto). Secam se da je nesto moglo .. ostade mi samo n7 3g iz nexus familije (n4 i n5 sam prodao .. uzgred n5 moze da potera w10 ako nije lazan snimak .. ima na yt) .. veceras cu napuniti bat pa flesnuti neki stokic .. bas me interesuje.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

"There have been some rumors that Microsoft did not plan for 820 support as they were looking to switch to an x86 architecture for Mobile..."
Ma ne .. pa oni nisu optimizovali 820, a vec je batale cccc .. i sad se kao bacaju na novu surface liniju... Stavljaju x86 i ugradjuju akumulator .. ne, ovo nije istina 100% :shock:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ni Majkrosoft više ne zna šta je istina. :lol:
Poslednja izmena od Evindzer u Sre, 21. Sep 2016. 01:01, izmenjeno 1 put ukupno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Mada, i da nisu planirali prvobitno da podrze SD820, kasnije su to svakako morali da srede, a i cisto sumnjam da bi inace HP ugradjivao SD820 u Elite X3. A i za bateriju, sta znamo sta su oni i Intel imali u planu i sta su ocekivali.

I bila bi to zaista super stvar. Ne znam ni sta tamo na Benchu jos yooyo komentarise kako bi x86 bilo bezveze - kao da su programeri jedini koji koriste profesionalno kompjutere i laptopove... Danas i auto mehanicar koristi laptop, i sad koliko bi za njega na primer bilo super da moze da tutne na njega program za dijagnostiku vozila, pa ako treba i da izadje na teren - nema problema, sva dijagnostika je u dzepu. ;) Naravno, ama i raznih android aplikacija sa tom namenom, ali mozemo biti skroz sigurni da su programi pisani za kompjuter daleko ozbiljniji od nekakvih aplikacija koje su pisane za android igracke. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ma, pusti Benčmark, to je prošlost, okreni se svetloj budućnosti na ovom forumu. ;)
Ko zna kakav će SP biti kad (i ako) izađe, a svakako bismo voleli da bude odličan - nevezano za OS koji će biti u njemu, već da se, možda, malo prodrma tržište koje je postalo nekako tromo i jednosmerno.
Sad, da li će MS hteti (i moći) da to iznese, videćemo.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I to sto kazes. :)

A za ovo, slazem se, mada bi ipak bilo najbolje da bas Microsoft uspe u pravljenju sistema koji bi pokretao x86 aplikacije, jer je su svi ti alati pravljeni upravo za njihov operativni sistem. A i dodatno, najbolje bi bilo da u tome uspe sistem koji i ovako najradije koristim. :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

kinkel, pošto takođe imam Nexus 7, mogu odmah da ti kažem da je i na njemu moguće spuštanje roletne iz lockscreen-a, ako si to hteo. Sve je stock na njemu.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Evindzer napisao:Guru, bre, kakva te tamna strana spopala, pa zar do sad nisi fino pisao da je Android na strani tamne strane? [emoji14] :D :D
I zaboravio si našeg novog čalana, tvog zemljaka Tošu, kome ovom prilikom želim dobrodošlicu i boljenašlicu. ;)
A što se mene tiče - nisam ja ambivalentan, nego samo imam ADHD. :D :D :D

Hvala bolje vas sve našao :)
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

NE CITIRAJ POST NEPOSREDNO IZNAD TVOG. PODRAZUMEVA SE DA NA NJEGA ODGOVARAŠ.

Hvala bolje vas sve našao :)[/quote]
I ja da se oglasim iako sam i ja ovde dođoš. :D Dobrodošao u land of the free! Gde ti niko (pa ni sam forum) ne uteruje mišljenje, i gde ljudi normalno diskutuju. :D

EDIT: Samo da pomenem, stigla mi jutros bela maska silikonska maska, tako da sam odmah stavio beli poklopac umesto crnog i tu novu belu masku. :D Takođe, i dalje se osećam muževno. :D

Sent from mTalk on Windows 10 phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

ahahahahah Gari pobednik si nema šta eno tamo opet krenula trol ekipa. Ne citiram post :D

bela je unisex tako da na nekim modelima stoji, dok je na nekima baš ženski :D
Poslednja izmena od TosaNS u Sre, 21. Sep 2016. 10:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

гари napisao: Dobrodošao u land of the free! Gde ti niko (pa ni sam forum) ne uteruje mišljenje, i gde ljudi normalno diskutuju. :D
Čekaj samo, tu je negde i telep samo se retko pojavljuje. [emoji38]
Ma da, mnogo je opuštenija atmosfera. Malo se ovako bockamo međusobno, ali sve je više onako drugarski i znaš koga treba shvatiti kako kad nešto odvali u postu. :D

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

:D :D :D pshund ti si dovoljan sertifikovan si :D :D :D :D :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma i Telep je super, to smo svi mi ljudi koje zanima ovaj sistem, a ne ko onamo što povremeno kampanjski kreću da napadaju i kritikuju ono što nikad nisu videli, i onda banuju "keramičara". :D

A još bih rekao da je i on Novosađanin, i možda smo čak išli i u istu osnovnu školu. :)

EDIT: A za masku, da, baš ovom mom je baš to slučaj. Bela može svakome da legne.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Ne bih da komentarišem nebitne ljude posle ovoga "Ma da to je sve onako, ajde ne prdi" i dalje piše ??? A tebe banovali zbog?

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

@green .. pogresno sam te razumeo .. jeb, malo mi 5 cola da citam forum + jos tero klince po treninzima .. elem, znam za spustanje "roletne" .. to je uvek bilo osim kod prilagodjenih romova kada si tu opciju mogao da ukines .. sto sam ja radio... ali kada sam mislio sms iz lockscreen-a .. to na w10 izgleda ovako. dobijes sms .. probudi se fon u zagljucanom ekranu, sa notifikacijom gore i delom poruke. Prevuces poruku na dole .. izadje ceo tekst (lockscreen je u pozadini) sa poljem za odgovor .. tap na to polje izlazi tastatura .. otkucas odgovor .. tap na strelicu send .. i vraca se na zakljucan ekran. Znaci nemoras roletnu sa notifikacijama spustati. Uf.. valjda objasnih dobro :)

Odgovori