Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od гари »

cvoruga, Aha, da, to ok. Nisam bio pažljiv na času. :) Za današnje vreme nije desetka, to dobro. Ali, za doba kad ga je on kupio telefon je ispao čista desetka - kupio ga je bar pre godinu dana, pretpostavljam, i biće miran s njim još duže vreme.

I alarm je dobar, samo da dodaju opciju da budi glasnije. Recimo da možemo da postavimo kao onu trubu što te budi(la) u vojsci. :P

Sent from mTalk on Windows 10 PC
Poslednja izmena od znemanja u Sre, 21. Sep 2016. 15:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne citiraj ceo post neposredno iznad tvog, podrazumeva se da na njega odgovaraš.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

гари napisao: I alarm je dobar, samo da dodaju opciju da budi glasnije. Recimo da možemo da postavimo kao onu trubu što te budi(la) u vojsci. :P
E tako te volim [emoji106] .
Nisi trebao da popiješ ban realno, ali nisi trebao da ulaziš u frku kad si slabiji.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Pa i tad je bio daleko od 10ke. Za te pare možda 7ica. Okej telefon, ali ništa specijalno. O nedostatku aplikacijama i da ne pričam. To ti je ono kada MS pokušava da napravi OS koji bi mogao da parira iOS-u po zatvorenosti i stabilnosti. A opet ni u tom lakšem pokušaju nije uspeo uopšte. Tačnije sam sebe je šutnuo u pedu. Šta očekivati od kompanije koja je kupila Nokia brend i koja je non stop bila u gubitku na mobilnom tržištu? :D
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

cvoruga napisao:E tako te volim [emoji106] .
Nisi trebao da popiješ ban realno, ali nisi trebao da ulaziš u frku kad si slabiji.
Ma rešio sam se bede. :) Ako oni tamo banuju ljude po principu da je važnije kome si nešto rekao nego šta si rekao, onda na tom banana forumu neću ni da učestvujem. Ne treba niko da mi uteruje mišljenje. Ali nisam trebao da ulazim u frku prosto zbog samog sebe, jer je glupo u to ulagati sekundu svog vremena. :)

A ovo šta i kako Microsoft radi, samo polako, pa ćemo videti šta će biti i kako će biti. Može to što su oni osmislili biti i dobro na kraju, opet - i ne mora. Vreme će pokazati. :) Microsoft ima razloga zašto bi trebao da ubrza jer ljudi svakodnevno kupuju nove telefone, a to "polako" ja govorim samo za nas ovde. Kad dođemo do kupovine sledećeg telefona videćemo šta nam je Microsoft spremio, i da li je to dovoljno dobro.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Gari, preterao si sve moguće granice u smišljanju opravdanja za neuspeh MSa.
Više puta sam ti rekao da te lik pobedio, da staneš i da izađeš iz za tebe izgubljene bitke.
Drago mi je što vidim da si spustio loptu i što pišeš realnije a ne braniš MS kao pre.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

cvoruga, A, ne, ja bi s onim likom i danas pričao na isti način ukoliko bi mi se obratio - ukoliko ga ne bih ignorisao, naravno. :D I ja ti kažem, možda je ono što je on navodio kao neke argumente zaista mislio da su ti argumenti validni, i možda to i ti misliš, ali njegovi argumenti nisu bili validni. :) I povrh svega, on Windows Mobile nije video, a nešto filozofira. Ja koristim w10m, i koristi ga još ne znam koliko ljudi oko mene, ok nam radi uz povremeno po neki problemčić (koji ruku na srce tu ne bi trebao da bude), i onda dođe neki da ti pametuje kako to ne valja. Taj forum je pun nekih poganih i ciničnih likova, i više neću tamo da idem ni za šta, jer im je nezanemarljiv deo moderatora i administratora neobjektivan. Ja njima neću da povećavam posećenost. Pisao sam kutijici šta mislim, nije mi odgovorio, a ako i jeste - više me to ne zanima. Obrisao sam bookmarkove sa kompjutera, obrisao sam ih iz mtalka, neću da se vraćam tamo ni sa drugim nalogom. Ono je previše. Jeste mi krivo zbog ekipe tamo, ali ne bi mi više bilo prijatno, i već pred sam ban mi više nije bilo prijatno.

Ali da ne idem u off. :)

Poslednja izmena od znemanja u Sre, 21. Sep 2016. 15:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne citiraj ceo post neposredno iznad tvog, podrazumeva se da na njega odgovaraš.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Moja ocena je 10, a za tebe može da bude koja god. Moja ocena se tiče ono šta sam ja ocenio, a ne da sam cenio i upoređivao sa ostalim modelima, tačno da je prošlo vreme i da je već sada prevaziđen model, ali iako je tako ja sam veoma zadovoljan i ne razumem kakve to veze ima sa tobom Čvoruga? Da li ja tebe bilo čime provociram? Ako je tako kaži gde je problem, kažeš da ne čitam ali ja takođe imam mišljenje o tebi da površno tumačiš to što sam napisao i ne vidim razlog zašto se kačiš, ako je to tebi zanimljivo ok ja svakako neću da se nastavljam jer nema razloga za to...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

TosaNS, iznosiš netačne informacije, telefon nije bio za 10ku ni kad je izašao a ne sad u 2016oj.
To je problem, postoje argumenti i činjenice a ti njima ne barataš nikako, pišeš subjektivno skroz.
Već sam ti to rekao, a ti i dalje nastavi da ne odgovaraš na moje postove i svi mirni.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

cvoruga, Nakon što me prozoveš da ti odćutim pa ne znam zašto bih? Telefon je ZA MOJ POJAM I MOJE POTREBE ZA 10 kako ti nije jasno da li je moguće da nisam jasan kad to kažem? Možda i ne baratam činjenicama ka što kažeš ali ja pišem iz svog dosadašnjeg iskustva ....
Poslednja izmena od znemanja u Sre, 21. Sep 2016. 16:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

TosaNS, malo objektivnosti? Super je sto se tebi svidja, al nema savrsenog OS i telefona. :)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Ne kažem niti sam to i rekao da ima savršenog OS ali meni je wp sasvim po meri ;) što bi rekli ljudi ko da je skrojen za moje potrebe ... Nemam zamerki, a sigurno da ima bolji to ne kažem ... Konkretno gde nisam objektivan i gde sam preterao ...

Nebedab
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 07. Jul 2015. 17:45
:: Nokia Lumia 735

Post od Nebedab »

Obrisao sam kontakt iz telefona ( Lumia 735 ) ali je on NEKAKO a ja NE ZNAM kako vezan na skyp. Ja obrisem iz skyp pregleda ali avaj...to ne resava moj problem, a on je sledeci:

Keva imala br u mts, sad je presla u Telenor i ja obrisem mts jer ne koristi. I sad...ja posaljem poruku ali poruka se prosledjuje na 064 br (koji ne postoji vise) a ne na 069 :S I TAKO JE*ENO KONSTANTNO. Sve sam pokusao da namestim to, ali ne uspevam. A kad je pozovem sve ok, zove 069 O_o !?!?!?!

Pomagajte.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Imaš wp8.1 ili w10m?

Inače, možda joj je taj broj vezan za nešto, kao za Skype, ili nešto slično, pa da ti zbog toga ostao nekako još taj broj? Jel su probao da podesiš da se u imeniku ne vide kontakti sa Skype-a, tj. da se vidi samo ono što je u People?

Sent from mTalk on Windows 10 phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

U imeniku imaš opciju da kontakte vežeš za neki nalog pokušaj tu da proveriš da li ti je imenik vezan sa Skype. A drugo probaj da se izloguješ sa Skype pa probaj da li se taj problem sa sms javlja. Ukoliko se to dešava proveri da i u porukama imaš opciju da prosleđuješ sms na drugi broj. Za poziv znam da možeš da preusmeriš ali nisam znao da možeš i sms.

Soilent Green is People

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Imao ja ovaj problem, resio na sledeći način: Na Skype obrisao taj kontakt, izeditovao, vratio kontakt i sve radi. U pitanju sam bio ja na ćaletovom Skype.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Francuski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Jun 2015. 11:10
:: Nokia Lumia 730 DS

Post od Francuski »

Imam Nokia Lumia DS nekoliko meseci. Ne razumem se mnogo u mobilne ali moji utisci su sledeći: Na 8,1 radila je odlično. Kada sam je apdejtovao na 10-ku sve je poremećeno bilo. Uradio sam hard reset i problem je bio rešen. Radila je odmah dobro pogotovo kada sam ubrzo uradio i apdejt. Jedina mana je to, a to svi ostali ovde i navode, to što se ne zatvaraju stranice pa se to mora uraditi ručno. Najviše mi se sviđa sinhronizacija preko IN CLOUD. Svi podaci su se odmah vratili sa kompa na mobilni. Ako je ovo mobilni u srednjoj klasi, kako se tvrdi, mogu reći jako dobar za te pare.

Ovo je moje prvo javljanje ovde pa ovim putem pozdravljam i sve forumaše !!!
Jehovah Jireh

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Pozdrav i dobro došao u naše društvo zadovoljnih korisnika L735, takođe potvrđujem da se radi o veoma kvalitetnom modelu iz srednje klase koji posle par godina i dalje zavređuje moju pažnju taman toliko da ne razmišljam o drugom modelu ....

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

@Francuski
U principu ne moraš zatvarati stranice uopšte, ostaće u pozadini i zatvoriće se same ako sistemu treba ram memorije.
I ja sam u početku zatvarao ručno a sad se skoro nikad i ne setim, nema potrebe.

Sent from 640

Francuski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Jun 2015. 11:10
:: Nokia Lumia 730 DS

Post od Francuski »

Molim za malu pomoć.
Ako stavim šifru, za ulazak na mobilni Nokia lumia 730 DS, da li postoji ona opcija da ako pogrešim nekoliko puta u ukucavanju te šifre da mi mobilni bude zablokiran odnosno da da moram da vršim hard reset? Ovo pitam pošto slabije vidim pa da ne napravim grešku?
Jehovah Jireh

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja na Lumiji 532 mogu da pokušavam koliko hoćeš puta, često promašujem, nikad nisam imao problem.

Evo, sad sam namerno nekoliko puta uzastopno pogrešio, i u nekom momentu mi se otvorio neki ekran "pogrešno ste nekoliko puta ukucali PIN, ukucajte 'A1B2C3'", to sam uneo, i onda mi je opet tražio da unesem PIN. Verovatno je to zaštita da ne bi mogao neko lako da napravi program ili aplikaciju koja bi oprobala na brzinu svih 10.000 mogućih PINova.

Mislim da se ovaj ekran pojavi nakon 3, 4 ili 5 neuspelih pokušaja.

Odgovori