Uzeo sam u razmatranje sledece modele:
1) LG Nexus 5x - dosta jeftin model za ono sto nudi (~270e nov 23gb na kp) i smatram da bi odlicno zadovoljio moje potrebe. Ono sto me brine kod ovog telefona je 2 gb rama, ne znam da li ce biti dovoljno za buducu upotrebu jer ne planiram da menjam telefon u narednih godinu dana sigurno, mozda i vise. Zatim nedostatak OIS kod kamere, ne znam koliko se to odrazava na kvalitet slike i snimaka? I naravno baterija, posto vidim da je bilo dosta polemike oko nje na ovom forumu. Video sam da je izasao i android v7, pa ako neko moze da mi kaze kako se baterija ponasa posle nadogradnje? Mozda je Nougat tu napravio poboljsanje.
2) S6 - dosta skuplji od 5x (~380e nov na kp sa 2 god garancije), sigurno i bolji. Ali pitanje je da li za 110e bolji?

3) G4 - merkao sam ga jos kad sam kupovao Flex 2, ali mi je tada izlazio iz budzeta (sada ~320e sa koznim ledjima). I dalje mi je primamljiv model, posmatrajuci i dizajn i karakteristike. Ali sam citao o nekim masovnim problemima sa plocom pa se kupovina ovog modela svela na lutriju. Takodje sam video da su taj problem ispravili sa novijim serijama, ali ko ce ga znati... Kazu i da se baterija nije bas proslavila.
Ukoliko imate neki drugi/bolji predlog, slobodno iznesite

Izvinjavam se na malo duzem postu i unapred zahvaljujem na pomoci