Sta posle Flex 2

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Sta posle Flex 2

Post od Baraba »

Nije ni jabuka to što je bila, moj utisak da je iOS ostao zaglavljen, stagnacija dugo vremena, ništa novo nisu ponudili (mislim, crtanje u porukama i smajlići u iOS 10, dajte molim vas), sa druge strane android je mnogo napredovao, android 7.0 nougat na 6P radi top, utegnut odlično, samo im fali da ga našminkaju da se svidi narodnim masama, većina ne voli klot android, očima to ne može da svari i nema šanse da koristi, kapiraju i oni to. Tu stupaju sa htc pikselima. Očekujem zaista top kvalitet u svakom pogledu od htc piksela, ti prvi modeli sa kojim google udara na apple (do sada nisu, bavili se servisima, ali ovo, ovo je udar direktno, sve top, i telefon i podrška, sve što im je falilo) moraju biti top, mislim da će ti telefoni vrediti kupovine i trajati dugo, ipak sa tim google mora da se pokaže. To vam je kao kada neko kreće da se bavi gradnjom, prva zgrada je obično najkvalitetnija i tu se ne štedi (ali dugo traje gradnja jer nema iskustva), to je prva za reklamu, ta zgrada bude kao uzorak gde ljudi dođu da vide na čemu su (a on stavio najskuplju keramiku, vrata...), evo sledeću zgradu pravi na drugoj lokaciji, ova je rasprodata... posle investitora to i prati da zida kvalitetnu zgradu. Tako je i google lutao po brendovima sa nexus, našao je šta smatra da je najbolje, a htc sličajno ili namerno u krizi i treba im injegcija da prodišu.

ps.
Što se tiče pokretača teme.
S6 je odličan fon, apolutno sam bio zadovoljan, to je top model, mana mu jeste slabija baterija. Ako gledaš polovan, svako bih ga gledao pre 5x, za mene 5x tu nema šta da traži pored S6, S6 je top model, 5x srednji segment i to je to za te pare.

5x, meni je falilo RAM, uopšte nisam bio nešto oduševljen ali za te pare to je to, zamenio za 6P. App su dosta otežale, ako koristiš socijale od fejsa, insta, viber, chrome, duo... pa dalje, bolje sa više RAM. Ako ti budžet dozvoljava 6P je odličan i svaka preporuka. 5x za tu lovu jeste dobar, ali ako ga porediš sa S6, 6P i G5 onda nema šta da traži pored njih.
G5 nisam koristio, ali bih probao taj model da nisam kupio 6P. Ima slabiju bateriju i nema setero zvučnike u odnosu na 6P. Nisam ga kupio najviše iz razloga jer sam se plašio da ne raskantam donji deo koji se vadi. On stoji dobro, kvalitetno je odrađen, ne znam posle par meseci svakodnevnog čupanja kabla od punjača da li će se rasklimati? To mi je najveća pitalica zbog koje sam odustao od kupovine G5. Izgleda mi dobro u titan boji, baš onako muški. Buni me što ovde član koji ga poseduje kaže da se ekran slabo vidi na suncu, on na suncu treba automatiku da odvrne da sija više od bilo kog drugog fona, ako je na automatici on bi trebao da bude najsvetliji od svih.

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 20. Jun 2012. 00:33
:: S7
:: Nexus 5x

Post od GroGy »

Apsolutno se slazem, navedeni modeli su klasa iznad 5x i honor 7, sto se vidi i po ceni, ako nista drugo.

Medjutim, da li se meni kao prosecnom korisniku koji telefon koristi za socijale, kao sto i nabrojao, i neko neobavezno fotkanje, isplati da uzimam telefon koji je za ~150e skuplji od 5x ili nohor 7?

Drugo pitanje, koliko je to baterija losija na S6 u odnosu na 5x, posto si koristio oba? Koliko SOT izvuce?

Trece, citam o velikim problemima sa v7.0 na 5x, sto me dodatno odvraca od ovog modela (crashovanje kamere, bootloop...) http://www.techtimes.com/articles/17885 ... fix-it.htm
I ja sam dosta skeptican sto se tice tog odvojivog dela kod G5, a da li su sumnje osnovane, to moze da nam kaze samo neko ko ga je koristio par meseci. Od 6P sam najdalje jedino zbog izgleda, robusniji mi je i od flex 2.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Pa ko te tera da apdejtujes 5x na nugat dok ga ne srede a sredice ga brzo za nexus
Napraviste filozofiju od ove teme ,neka uzme sta hoce ,za ono sto njemu treba i p8 lite bi bio avion
Uzmi sta ti se najvise dopada vizuelno za novac koji mozes da odvojis,svi novi telefoni su dobri svaki na svoj nacin galaxy serija i nexus 6p su premium modeli ostali srednji segment i to je to
Ako ti se ne daje velika lova onda srednji segment, ako kes nije problem onda neki iz premium segmenta,ti biras sta te briga kome se sta svidja izaberi onaj koji se tebi dopada

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena od kvaka33 u Uto, 27. Sep 2016. 20:40, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

GroGy, ako tako posmatraš, onda ti i J5 2016 završava posao i to sasvim lepo :)
Drugo pitanje, baterije su im identične, malo bolja na 5x jer je bio nov fon, nekad i lošija jer mu svetlo odvrnem do kraja da bih jedva video nešto na suncu (opet to nije to to kao kad S6 na automatici dodatno pojača osvetljenje), na S6 mi se nikad nije desilo da ne vidim informacije preko displea na suncu. Baterije su tu negde, mala prednost za 5x.
Treće, to što si naveo od problema nisam imao na 5x, a ni sada na 6P, oba na v7.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ja samo da javim da se na G5 ništa ne klima posle 4 meseca. Donji deo nije mrdnuo.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Skener otiska?

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ne čuje se ovako ali kad ga tresem kao manijak malo mrda. Čak se i ne čuje samo se oseća vibracija. Kako god ovo zvučalo haha.
U prevodu, ovo ne bih ni provalio da ne znam da inače može postojati problem sa tim.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 20. Jun 2012. 00:33
:: S7
:: Nexus 5x

Post od GroGy »

Samo da se zahvalim svima koji su mi pomogli svojim postovima u ovoj temi, stigao mi je danas Nexus 5x :D
Veliki pozdrav! :)

Odgovori