Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Naravno da nisi rekao, to sam se ja šalio baš na račun toga što si pomenuo. :) Pobogu, pa ovo je forum, nije Narodna Skupština. :D

Sent from mTalk on Windows 10 phone

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

E ondak primi moje izvinjenje jer nisam skapirao foru [emoji15] .

Meni je žao što je WP propao, sad su svi podivljali sa cenama.
Dok je bilo Nokie i WPa za male pare imaš mob.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nisam ni zamerio, bilo je jasno da nisi odmah razumeo, možda sami ja mogao biti jasniji. :)

I da odmah zamolim ostale da se ne obaziru na drugu rečenicu, Čvoruga je napisao svoje gledište - nećemo u off.

A to sa cenama jeste tako... Valjda ne gledaju da privuku dodatne kupce, nego hoće da se hvataju onih (sigurnih?) koji baš hoće Windows, i ko veli kad je malo modela ti ciljani kupci ni nemaju izbora... Kao i za HP što mu je sve toliko skupo - sve bi to ljudima bilo zanimljivije i više kul da je preskupo. Ovako "wtf, nisam ovca"...

No dobro, mi ovde koje nas zanima platforma smo se opremili Lumijama, "spremni smo za zimu", pa dok ne stigne bolje vreme. 8)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Nabacih i ja ovaj 321, i za sad ne vidim nikakvu promenu u radu. Kalendar i dalje zaostaje u vremenu :D jer mi danas prikazuje ponedeljak, 10.10. Sistem nije brži, sve aplikacije otvara kao i ranije, ali već sam se pomirio da moj (sad već stari) model neće s novim bildovima postati ništa brži - a to je ono što bih najviše voleo. Dakle, sve radi kao i ranije, sve može da se koristi (ono sa kalendarom me ne nervira mnogo), i bitno je da nisam uočio neke nove bagove.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

To sa kalendarom tj. Plocicom je bas cudno .. Na mi4 i meni datum zuri (mozes da probas da pimeris datum npr na neki naredni dan, u setingsu .. Kada prihvati, posle iskljucivanja i ponovnog ukljucivanja .. Podesi danasnji datum .. Plocica se namesti. Ali se pinovo vrati na dan unapred posle gasenja aparata) .. Na l950 .. Nemam problema ..

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A najefikasnije rešenje za kalendar je third party kalendar aplikacija. :) Trebalo bi da i da neke prate kalendar sa sistemom, a ne preko neta (ako me i sve, nemam pojma), pa pretpostavljam da možeš da dodaješ obaveze u Outlook kalendaru, i da se potom ova third party pločica osvežava. Nemojte me ipak držati za reč nisam oprobavao, ali negde sam to pročitao.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Da ne ureknem, nemam ovih problema, kalendar pločica mi je vrlo potrebna, i na ovo bih odmah reagovao.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Mene je neprebacivanje datuma izluđivalo.
Inače jedna od boljih nativnih aplikacija je kalendar i tile.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Bio mi prijatelj kome sam prodao L928 prosli vikend. Covek je i dalje zadovoljan Lumijom i windows 10M. Nije imao da mi kaze nijednu zamerku u 4-5 meseci koriscenja. Koristi meilove od firme Outlook-u, Viber, Facebook i Edge svaki dan ceo dan plus telefoniranje. Dosta koristi i Office, Office Lanse i Translator kao i internet radio. Dosta koristi i kameru ( manje od mene :D ) al dosta. Ne bi ga menjao do daljnjeg.

Slika Slika

Slika Slika
Uvatila me malo nostalgija.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

Dele te dva koraka :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

cvoruga napisao:Mene je neprebacivanje datuma izluđivalo.
Inače jedna od boljih nativnih aplikacija je kalendar i tile.
A i na Threshold 2 je bio isto drugačiji bag sa pločicom, taj onda mi je više smetao. Mada taj su brže rešili.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

kinkel i гари, hvala za predloge, ali ne marim mnogo za pogrešan datum na pločici jer me alarm uvek ispravno obavesti o dnevnim događajima - dakle, na pločici stoji 10.10. ali danas sve lepo zvonilo za današnje događaje.
Guru, to je dobro čuti, jer ćemo najverovatnije ponovo biti kolege po modelu, kad jednom zamenim 930. :)
filip89x, dobro je da je zadovoljan, da ne ispadne kako mu je prijatelj uvalio s**nje. :wink:
cvoruga, rekao sam ti ranije sve što sam imao. :wink:

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Ko je pratio temu ranije zna da L928 zaista nema bagova kao vecina. Meni bese najveca mana sto nije bio zvanican redstone insider nego sam morao da budzim da bi dobio 3G only opciju, a tako je onda Cortana brljavila al na TH2 sjajno radi. Inace redovno prima update preko store-a sad, kaze prijatelj i previse. 8)
Iskreno nostalgija me vata prema fizickom dizajnu, dtw, glancu, a manje prema OS...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

filip89x, A dtw I glance su vezani za OS ;) Skoro sam pricao sa kolegom sa posla koji ima L930 I digao na W10M. Kaze da je imao bugova u pocetku kada su isle nadogranje, ali da je posle AU sve leglo, I zadovoljan je kako radi. A mene odmah opicila nostalgija za Nokia Lumijama, nekako su mi I dalje L830 I L930 najlepsi, kao i neizostavna L925 mada je nisam koristio vec se druzio kratko u Tehnomaniji :D
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A, i meni i tebi je druženje sa L925 ograničeno na druženje u Tehnomaniji. :D Još samo da je to bilo u Tehnomaniji u Novom Sadu u Zmaj Jovinoj, pa sve da se poklopi. :D

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

@filip89x i ti imaš udela što ja uživam za sad u W10M na L925.U dosta postova si pisao da se na starijim lumiama dobro pokazala 10-ka :)
Bio sam zadovoljan kako je radila na WP10_1511, nadam se da će tako nastaviti i na W10M_1607_321... :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Gari, 925 mi je nesudjeni telefon posto sam onomad uzeo 830 umesto njega. A da, u Tehnomaniji sam se druzio sa 925.

Sent from my Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Haha, i meni je 925 nesuđeni telefon, taman da "obradim" Sizifa ranije ovde u nekoj temi da mi ga pošalje za Novi Sad, i neki pametnjaković uleteo sa komentarom kako je šteta ne šačuvati takav telefon, pa makar stajao u fiocu... :lol: Živote, lutalico... :lol:

Ali šalu na stranu, zadovoljan sam i ovako što vidim da je Sizifu lepo legla desetka na telefon. 8)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

гари napisao:(...) taman da "obradim" Sizifa ranije ovde u nekoj temi da mi ga pošalje za Novi Sad, i neki pametnjaković uleteo sa komentarom kako je šteta ne šačuvati takav telefon, pa makar stajao u fiocu... :lol:
Jel' da se osećam prozvanim? :D
Strpi se neko vreme dok Sizifu ne dosadi, pa će ti se javiti da se dogovorite o kupoprodaji, plus na njemu je već instalirana desetka. ;)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Apolo, pa i nije bas, mislim i jeste i nije. Evo windows 10 na Mi4 nema ni glance ni dtw. Samo ga ima na Nokia i MS modelima 8)

Odgovori