Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Ali ja moram opet da napomenem da je možda kod ovo mene bio problem što je verzija sa Release preview. Nisam na insajderu, ali bio sam, a posle s njega nisam izlazio sa WDRT nego sam uskočio na zvanični kanal kad me je sustigla verzija.

Verovatno nije čudno to što recimo Toša ima manje problema jer on valjda ni jednom nije bio na insajderu. Ali ne kažem da, ako nisi bi na insajderu, to znači da nećeš imati problema uopšte...

Sent from mTalk on Windows 10 phone

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

e pa vala ne mogu da se vracam opet na win8.1, pa na win 10, pa azuriraj, pali gasi, šteluj...na to ode nekoliko sati i smara!!! što bi rekli nek tera kiliko tera[emoji1]

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

E ajd kad ste se već dohvatili Insidera.
Zadnja 4 dana radio 2 puta radio reinstal/instal pomoću WPInternals. Prvi put, jer posle HR sam ostao na W10M ali bez mogućnosti update, a drugi put jer mi je posle višesatne muke instalirao Insider Preview 1511 a zatim posle prijave na Insider Fast sam dobio 1607 ...14393.67. Sutra dan posle check update, stiže mi 14951.1000 ali downloaduje do 93% i nema dalje.pokušao par restarta ali ništa,skida do 93%. Nisam tražio rešenje po netu, nego sinoć ponovio instalaciju iz početka.
Danas ista priča, jedino što danas sam se prijavio na Release Preview.
Našao na benchu @enemon link,moguće rešenje za download isti bulid samo što je to upustvo za problem kad stoji na 0% i neće da skida. probao ali mi ne pomaže.

Nije mi jasnio, po tutorijalu kojim radim s WPInternal lik ga radio u septembru dobija se bulid ...14393.189 ja kad sam to radio prvi put pre 10-akdana posle prijave na Insider elease Preview dobio sam bulid 14393.221 i sutra mi sam stigao 321 i sve prošlo bez problema.
Sad ništa ne dobijam , moram sam da forsiram ali džaba.
Zasada ga teram ovako dok ne nadjem neko rešenje, a ako ga nema, joooj Jovo nanovo ali tek kad napunim baterije za još jednu golgotu. Nemam prigodan smaili .

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Neznam šta bi tj. šta sam zabrljao pa ode poruka ponovo. Molim obrišite.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mislim da to ima neka greška sa najnovijom nadogradnjom. Znam da je bio neki problem tako, pa je bilo kao neko rešenje, i odmah sam video nekog u komentarima da kaže da mu ne pomaže. Samo se izgleda kod tebe malo drugačije manifestuje, nije 0 bilo 90...

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Kolega, mladji si, brž,i bolje znaš engleski, ako se pojavi nešto novo u vezi rešenja problema nadogradnje, jaVLJaj :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Sir yes sir! 8)

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

:)
Ne ne sinak,neću sira, but the solution :)

EDIT
Ne znam, jel bi pomoglo i da li je uopšte pametno da sledeći put editujem registar u neki podržan MS fon: 550,650, 950. Video sam nešto na netu edit na 950 ali ne i krajnji rezultat?

Sent from my L925 using mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Iskreno, ne znam, mada mi je ovo sa 930 ili 830 delovalo logičnije što si radio barem kad je u pitanju nadogradnja sa osmice na desetku. Ja bih valjda na tvom mestu probao da stavim opet 830 ili 930, ali bih probao da pređem na desetku sa Update Advisorom - na taj način bi dobio aplikacije sa zvaničnog kanala. Možda bi i sa 950 ili 650 isto uspeo, ali nisam ubeđen jer se ova dva modela ne nadograđuju na desetku sa osmice.

EDIT: Stigao kući oko 9, probao sam i na wifiju da skinem neki fajl sa sa OneDriva, i opet neće. Nisam probao da napravim link, verovatno bi radilo, ali kao što rekoh - nisam to ni želeo. Hteo sam da uhvatim fajl sa OneDriva i da ga pošaljem. Možda bi restart rešio problem, ali pošto mi to sad nije najbitnije, hoću da vidim koliko će mi telefon raditi bez problema. Jeste da je i ovo problem koji bi možda trebalo lečiti restartom, ali sigurno da ovo nije do sistema, pa idemo dalje... :) A i ako restart ne reši, bilo bi mi krivo što sam ga restartovao.

Drugi EDIT: (JEDNO PITANJE)
Vezano za ovu temu...
Slovenia’s Simobil also suspends carrier billing for Windows Phones
Taj carrier billing kod nas ne postoji ni za jedan operativni sistem ni kod jednog operatera, jel tako?

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

@gari za OneDrive probaj settings pa about e tu ima reset... Mozda pomogne .. Meni jeste za upload slika.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala na savetu, kinkel! Malo sam dodatno uzeo da čačkam telefon nakon toga što si rekao, pa sam pomislio i "ko ga šiša, i lupio mu i restart" na kraju, jer mi ona opcija nije pomogla. Ali video sam onda par stvari još, primetio sam i da mi Prodavnica nije radila (možda bi proradila za minut, ko zna), pa sam restartova telefon. Pored toga pokušavao sam da se ulogujem izlogujem u OneDrive, a primetio sam da mi onakvo deljenje fajlova ipak radi, ali ne radi mi za deljenje ovog fajla konkretno. Ne znam zašto, iako sam mogao da skinem taj fajl sad što ranije nisam uspeo. Dosta čudno se ponaša, nisam plaćen da mislim u čemu je tačno problem, ali problem imaju. Možda mu pravi problem i to što sam sinoć u taj pdf još dodavao neke komentare i označavao delove teksta. I opet i nakon restarta neke fajlove hoće da skida, neke neće... Boga pitaj šta mu je...

Ali, kinkel, iako nije pomogla ta opcija koju si naveo, tvoj savet je pomogao. :)

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

Dobro je da si resio problem .. :) ja stalno gasim uvece tel. tako da resetujem jednom dnevno .. Onedrive stvarno ima problem .. recimo imam desetak slika i posaljem ih na OD .. 2-3 uradi ok .. i onda se uspori bas, bas. Onaj reset aplikacije mi je pomogao sve je odradio kako treba (da zlo bude vece claud im donosi najvise para:)) .. imam i 1TB na mail.ru .. kada tu puknem upload slika .. odradi super, bez stucanja i bilo cega (na njega kacim sve i svasta ima mesta, a na OD samo probrane i fajlove za posao, mada i tu imam 150gb prostora).

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I ja sve do sad baš sa uživanjem koristio OneDrive, i baš mi se sviđa to kako mi 2GB (toliko imam iskorišćenog prostora na OneDrivu) raznih fajlova ne čuči bezveze na telefonu nego je tu u oblaku, i ako mi nešto zatreba samo ga zgrabim i pogledam, ili da dok pišem mejl samo pokupim fajl koji mi treba sa OneDriva i attachujem ga. Uz to sve mi nonstop sinhronizovano, a OneDrive na kompu lagan, ni ne oseti se da se pokreće pri poduzanju sistema.

I lepše mi je da mi to tako radi, nego da šaljem link, jer ako šaljem ljudima linkove, u jednom momentu će ih se nakupiti, pa ću ja da ih sve u nekom momentu počistim, a toj osobi što sam poslao link u mejl link neće koristiti. Jeste da toj osobi to možda neće ni trebati u nekoj daljoj budućnosti, ali meni lično je hiljadu puta bivalo da uspem za nešto da se snađem tako što iskopam nečiji mejl sa nečim attachovanim još pre dve godine. Zato mi se ne sviđa ideja da koristim link umesto ovoga što sam opisivao, iako bi meni link umeo da uštedi tom prilikom možda i pola megabajta.

Šta znam, oni kažu valjda da najviše zarađuju od oblaka, ali barem kad su u pitanju ti besplatni servisi pokazuju se bezveze. Smanjili ljudima sa 15 na 5GB prostor na OneDrivu, dok GoogleDrive daje 15. Mislim da nisu trebali da smanjuju na tih 5, jer ljudi kad se opredeljuju šta će koristiti, onda gledaju i koliko imaju besplatnog prostora. Nisu trebali da se busaju da terabajtima, nego su samo trebali da se drže tih 15, ovako su ispali nesposobni. Ja lično sam baš zato tražio alternative Dropboxu, a GoogleDrive je nekako postavio onih 15GB kao standard. Mada bih rekao da oni "najviše zarađuju od oblaka" samo zbog Offica 365, a ne zbog njihovog fenomenalnog cloud servisa koji nude široj masi. Jedino što kad im aplikacija ima ovakav problem, taj problem ne gleda da li je neko kupio Office 365 ili nije. :P

Namerno nisam pominjao sad ovde gore te druge varijante za čuvanje podataka u oblaku, nego sam naveo one koji su main stream po mom mišljenju.

Sad ću videti šta ću, ako mi se ovo ovako bude ponavljalo, probaću i Dropbox, pa da mi slike ostanu na OneDrive, a dokumente da prebacim na Dropbox, ali o tom po tom. Videću kako će se ponašati, i možda me neki put stvarno neće mrzeti da stavim na telefon čistu neinstajder desetku.

Jedno pitanje još. U Outlook mailu jel i vama iako kucate srpskom tastaturom proveravanje spelovanja radi kao da kucate engleski, i da "i" ispravlja u "I". Uz odgovor recite molim vas i da li ste bili na insajderu, a da nakon toga nista koristili WDRT?

Aj sad, može i još jedno pitanje. :D Jel ste koristili u OneDrive opciju Keep offline. Imate tu opciju kad selektujete fajl u OneDrive aplikaciji. Posle tim fajlovima možete lako da pristupate kad idete u meni, pa Offline. Opcija ima sličicu kao padobran. Hteo sam da pitam da li aplikacija ove fajlove povremeno i sama ažurira (po mogućstvu samo kad je uključen wifi), ili moramo to mi ručno stalno da bismo imali što svežije fajlove u ovoj sekciji. Ako niste vi oprobali to, testiraću ja. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

гари, carrier billing kod nas ne postoji.
Sto se spelovanja u swype tice nemam I umesto i, kao ni kod prediktivnog unosa, telefon je namesten na region UK (Moram zbog raiffeisen app) i jezik telefona english, ali je tastatura srpska.
Nisam koristio Keep Offline, meni je to bezveze, sve sto mi treba je u uredjaju, ono sto mi treba na vise uredjaja je u cloudu, ono sto mi povremeno treba je na nekom od clouda
Konkretno za cloud - imam jedno 10-ak razlicitih naloga sa nekih cca 1.8 TB prostora.
OneDrive bas puno koristim, i vecih problema nije bilo. GDrive, DropBox Box, Mega, 4Shared... sve koristim vrlo vrlo retko.
Mail.ru koristim takodje, ali ne previse redovno.
I da, slazem se da MSFT najvise zaradjuje od Office 365, pricali su o tome, a u to im je ukljucen Skype, kao i 1TB prostora. Razmisljam se vec 2 godine da li da uzmem - sa jedne strane Office koristim menstrualno neredovno (citaj: 6x godisnje word, i 20ak puta godisnje Excell i mozda uleti neki PPT), 1 TB bi naravno znacio, a Skype bih mozda a mozda ne bih uspeo da iskoristim. E sad, ostaje pitanje da li to vredi 500 din mesecno. Da koristim vise, verujem da bih ovo davno imao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Eto, a vidiš, nekako mi se čini da bi omogućavanje tog carrier billing kod nas znatno povećao prodaju aplikacija. Mislim da kod nas malo ljudi ima kartice za plaćanje preko interneta.

Mislim da me za prediktivni unos nisi razumeo. Mene prediktivni unos sam po sebi ne zeza, nego Outlook mail. On mi sam nakon što ukucam šta imam podvlači pogrešno otkucane reči, ali konstantno proverava na engleskom, a ne na srpskom, iako u tom trenutku koristim srpsku tastaturu. Ali da naglasim - čak i tu tastatura odlično radi svoj deo posla, jedino što Outlook ono što ukucam na srskom konstantno podvlači kao pogrešno, i ispravlja u I. Outlook mi je taj koji me smara. Jel ima još neko takav problem?

Da, za Keep offline, tako sam i ja radio do sad, ali ako bi on sinhronizovao te fajlove koji mi offline stoje u telefonu, to bi bilo bolje rešenje za mene od ovog trenutnog, a koje je kao što si i ti opisao da je kod tebe.

A za Office 365 - mislim da to nama ne vredi 500 dinara mesečno. Nekome preko ko koristeći Office zaradi daleko više novca taj Office 365 vredi toliko, ali to vreme koje bi ti Office 365 uštedeo kod nas ne vredi 500 dinara. Jbg, pa meni je manje od 1000 dinara pretplata za telefon. To je naša tužna istina po meni - dok oni ljudi preko mogu sebi da priušte da tako nešto plaćaju, a i ne samo da mogu, nego im je s obzirom na to koliko zarade tamo njima to i vredi toliko, ali eto, nama to toliko ne vredi.

A to koliko ga često koristiš nije obavezno merilo da li ti nešto vredi da kupuješ za sebe. Već sam ranije navodio negde drugde taj primer - tom logikom bi mogao ti da izbaciš nekom majstoru preko pola alata iz kofera pod parolom "pa ti si ovo samo tokom jednih 10 minuta koristio tokom ovog meseca", ali je njemu to neophodno da mu stoji u koferu - on bez toga nekad ne može da završi posao. Tako može statistika da se koristi na skroz pogrešan način - kao samo toliko procenata svog vremena si to koristio. A to važi kod nas baš za Office, i ja ga ređe koristim, ali mi je neophodan. Jedino što mi nije neophodan Office 365, ovaj standardni Office u kombinaciji sa bilo kojim cloud servisom mi radi posao (u mom slučaju OneDrivom).

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I sad mi samo možemo da dodamo "ajde!". :D Videćemo šta će dalje raditi i kako će Windows Mobile napredovati, ali za sada - izgubili su jednu godinu, ili godinu i po dana. Od polovine 2015. ljudi čekaju desetku, a onda kad je izašla, ljudi su čekali da ta desetka počne bolje da radi... Godinu i po dana stoje u mestu. OK, oni su radili sistem, ali ono što je tržište videlo je više manje stajanje u mestu, samo su se tri modela pojavila u tom periodu. Po meni, sad u ovom trenutku fale "samo" uređaji, tj. da drugi proizvođači počnu da objavljuju i prodaju Windows telefone.

Jedino što će ipak neće biti svejedno baš koji telefon imaš kad su u pitanju nadogradnje, koliko sam skontao, neki od onih no name Windows telefona što su ranije objavljeni još nisu dobili nadogradnju na Redstone 1, a neki nisu ni na insajderu. A možda su ove dve stvari povezane. I kad bude bilo takvih telefona (računam da će biti), moraćemo da obratimo pažnju i na te detalje - kakva će za njih biti nadogradnja.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

гари napisao:I sad mi samo možemo da dodamo "ajde!". :D
Misliš:
Slika
[emoji38]

To je ono o čemu sam pričao. Izbace zvanično OS koji na pola (ili više?) uređaja ne radi skoro nikako i onda izgube mesece i mesece na ispravke pri čemu izgube gomilu korisnika, a ništa konkretno se pri tome ne vidi da su uradili.
Bolje bi prošli da su ćutali i pustili 10ku par meseci kasnije, a ne ovako na pola odrađeno.
Ništa, želim im puno sreće u tom novom segmentu na koji se skoncentrišu i valjda su naučili nešto na svojim greškama.... oh, wait... zaboravite ovo zadnje. Ipak pričamo o Microsoftu. :D

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ma nedostatak aplikacija i los rad postojecih je po meni glavni problem. Konstantno se radi update kalendara, maila, alarma...a to nece privuci korisnike.

Sent from my iPhone using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Baš taj mem mi je isto pao na pamet. :D
novak napisao:Ma nedostatak aplikacija i los rad postojecih je po meni glavni problem. Konstantno se radi update kalendara, maila, alarma...a to nece privuci korisnike.
Pri čemu ni jedna od tih ažuriranja ne ispravlja najuočljiviji problem sa pločicom kalendara.

Videćemo, sad je već sistem u znatno boljem stanju, još malo da ga dorade, i da se poprave te neke nove aplikacije koje prave probleme, i onda fali samo novi telefoni da se pojave. A štete bi svakako bilo - možda su jedino mogli da umanje štetu da su paralelno sa desetkom još malo dorađivali osmicu, pa da izlaze telefoni sa wp8.1.x sa nekim novim mogućnostima, a imajući na umu te telefone da ih nadograde na desetku sve kad desetka bude stabilna. Mislim, to tek da ne bi gubili korisnike jer ovi nemaju koji nov telefon da kupe. Nema glupljeg razloga od takvog da zbog njega gubiš udeo. :/

Sent from mtalk on Windows 10 PC

Odgovori