Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od TosaNS »

Instalirao sam apdejt br. 448 za ovo kratko vreme sve radi OK.

Here's what's changed:
• Improved the reliability of multimedia audio, Remote Desktop, and Internet Explorer 11.
• Addressed issue that prevents users from connecting to a virtual private network (VPN).
• Addressed issue with a scheduled task that doesn't run in Task Scheduler after reenabling.
• Addressed issue to update the Access Point Name (APN) database.
• Addressed issue with Japanese characters that are missing when converted by the Input Method Editor.
• Addressed issue with the system tray showing no Wi-Fi connection even when Wi-Fi is present.
• Addressed issue with Windows devices that disconnect from the Internet prematurely before users can complete their paid Wi-Fi purchase.
• Addressed issue to update the new Belarusian ruble symbol to Br and the new ISO 4217 code to BYN.
• Addressed additional issues with multimedia, Windows kernel, packaging release management, authentication, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Remote Desktop, Active Directory, wireless networking, Windows shell, graphics, enterprise security, and Microsoft HoloLens.
• Security updates to Boot Manager, Windows operating system, kernel-mode drivers, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Microsoft Virtual Hard Drive, Common Log File System driver, Microsoft Video Control, Common Log File System driver, Windows authentication methods, Windows File Manager, and the Microsoft Graphics Component.
Poslednja izmena od TosaNS u Čet, 10. Nov 2016. 15:20, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Prilikom postavljanja na region i jezik,Srbija i ponovnog vraćanja na USA,izgubio sam negde usput Kortanu.Ni navigacija ne može da je nadje...pomoć!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Cortana ne može da radi ako ti je jezik na telefonu srpski. Samo vratiš jezik na engleski, i onda bi imao opet Cortanu. Možda bi trebalo da je aktiviraš samo doduše. Jbg, moramo da biramo - ili Cortana, ili da je telefon na srpskom i da se nadamo da nam i navigacija progovori srpski. :/ Tako nam je za sad.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

E poenta je u tome,kako da je aktiviram...sve sam živo otvarao...zip,nula.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lupu stisneš i trebalo bi da je ponudi, ali kako Gari reče, mora telefon da bude na engleskom.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Bravo veliki majstore wm10 kuhinje.Čovek svaki dan nešto novo nauči...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

ALCATEL HOME V102 Miracast Dongle
2.990,00 RSD. :D

Super rešenje ako nekome televizor ne podržava Miracast, a rekao bih i da nije preskupo. E sad, što se nas tiče, opisu tamo piše da je kompatibilan sa svim Android uređajima, ali valjda je kompatibilan i sa Windowsom i iOSom. Nije da trčim da ga kupim, ali da imam telefon koji podržava Continuum bilo bi mi zanimljivo. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Još jedan zanimljiv telefon u najavi. Naravno da ga mi nećemo ni videti, a i da ugleda naše tržište ne bi se baš masovno kupovao, ali sviđa mi se taj koncept, i štaviše bolje mi je ovako što ima klasičnu tastaturu, a ne qwerty. No, iako ja ne bih izabrao ovakav telefon, za nekoga on može biti pun pogodak. Recimo, s ovim može čovek kucati na slepo, a ja s ovim ne mogu da odvojim pogled od ekrana.
WINDOWS 10 MOBILE PHONE WITH PHYSICAL KEYBOARD IN THE WORKS
Slika

I izvinjavam se zbog 12 sata razmaka između postova, samo sam mislio ovaj put da je bolje ovako.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

^^^ znaci ocaj zivi :blinky: :blinky: :blinky:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Zbog čega to misliš? Baterija 3.000mAh, ekran od 3,5 inča, cena 155 dolara, čipset neki Snapdragon serije 600... Neka ima 1GB RAMa, sasvim dovoljno, pa još da se vidi kakva je kamera, ali za onaj novac i ne mora biti neka ultra dobra.

Doduše, ako bi bio Snapdragon 617, pa i da ima više malo RAMa, onda bi podržavao i Continuum, ali ne bih se kladio da im je to u planu.

No bilo kako bilo, ne zna se ništa konkretno što se specifikacija tiče.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Dzabe mu i Snapdragon 821 pored ovakvog hardvera! 8)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Jbg, ja opet ne kontam na šta misliš. :D Ili hoćeš da kažeš da ti se ne sviđa takav koncept - da ima touch i tastaturu?

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Nista mu ne fali, meni se svidja. Windows ce svakako da radi isto i da ima 3x jaci hw :wink:

dachakragujevac80
Expert
Expert

гари napisao:Jbg, ja opet ne kontam na šta misliš. :D Ili hoćeš da kažeš da ti se ne sviđa takav koncept - da ima touch i tastaturu?
Stvar ukusa, ali i pored toga sto je fizicka tastatura davna proslost (cak i blackberry je skoro pa odustao od nje), i sam izgled telefona mi se uopste ne svidja. Da bi danasnji OS dosli do svog izrazaja ekran mora biti bar 4,7 inca (po meni neki minimum), a mogu da zamislim na sta bi ovo licilo uzivo sa tom tastaturom dole. Fizicke tastature su za telefone kojima je osnovna funkcija poziv i po neki sms

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Dizajn je zastareo i nefunkcionalan za danasnje uslove. Cak i ako je telefon namenjen za pozive I poruke covek pozeli da koristi i multimediju, slika i samim tim touch screen je daleko funkcionalniji.

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

E, da, to za 3 puta jači hardver je tačno. :)

I to jeste, ljudi su se već navikli na kucanje na touch tastaturi, ovako neka ideja sa Android ili Windows telefonom bi mogla da bude odlična pre recimo dve-tri godine, a još i da uzmemo u obzir da sve bolje funkcioniše diktiranje poruka, ovakva tastatura gubi smisao.

I ja da kažem za sebe - ja sebi ovakav telefon ne bih kupovao, navikao sam se na brže kucanje na touch tastaturi, verovatno bi mi bila muka kada bih hteo što brže na onakvom telefonu da napišem poruku. :D

Mada mi se čini da ima ljudi kojima bi ovo više odgovaralo, i ne bih rekao da ovo nije dovoljno funkcionalno. Ima i ovde mesta za mnogo zgodnih rešenja, kao na primer da kad se pokrene kamera da može pritiskanjem na nulu da se slika. Pod ljude kojima bi ovo više odgovaralo pre svega mislim na starije ljude, oni bi lakše kucali na fizičkoj tastaturi nego na na ovoj - na tom većem ekranu imali bi krupna slova, a tastare bi osetili pod prstima.

Naravno, postoji i drugačije rešenje za ovo što sam ja gore naveo - da u Microsoft tastaturi svaki jezik dobije i tastaturu sa 12 polja, pa da se na takvoj tastaturi kuca kao na klasičnim telefonima, mada ne bi bilo to to.

Zato sam ovo pokazao, jer i dalje se prodaju telefoni sa tastaturom koji su dumb, i telefoni bez koji su smart, ali zašto ne bi neko mogao da ima i telefon koji bi imao Skype, Viber, mail, mape, i sve ostalo - i to sve na jakom hardveru, i sa fizičkom tastaturom. I na kažem da tu ima mnogo prostora da se neko obogati, mali je broj korisnika kojima bi ovo odgovaralo, a još i onaj drugi deo - gomila tih kojima bi ovo odgovaralo bi kupilo telefon koji im uvali operater, a ne bi znali da ovakav telefon i postoji.

EDIT: Pod jakim hardverom ovde sam mislio i na Snapdragon 200, i 1GB RAMa. Pogledajte Nokiju 230 kojoj su stavili s30 sistem, 16MB RAMa, neki socijalni chipset, a ekran 2,8 inča i 2 kamere u klasi Lumije 435... Haha, sad vidim, to govance ima i bolju prednju kameru od Lumije 435. :D I ta Nokia 230 košta oko 7.000 kod nas... :-/ Eto, samo da takvom telefonu dodaju nešto više RAMa, neki SD da mu ubace, stave mu Windows, i onda čovek može da ima neke koristi od njega. Ovako mu stavili prednju kameru, telefon nema ni video pozive, niti ima išta od onih servisa koje je Nokia davala svojim korisnicima...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Glasovne poruke na Viberu, bilo da mi neko posalje ili da ja nekom posaljem, se jeeeedva cuju kada se odvrne zvuk do kraja. S druge strane na Telegramu se skroz normalno cuje. Da li jos neko ima ovaj problem sa Viberom i glasovnim porukama?
Festina lente.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Vezano za ovaj telefon gore^^
Ima tastaturu ali ekran je touch ,too.

Meni licno ovakav telefon treba kao sluzbeni, pod uslovom da mu baterija drzi dva tri dana ima dobre zvucnike i mikrofon. Klasican Dumb telefon jok, al ovako nesto da. Za druzinu koja radi u raznim "konsaltinzima" ovo je zastarelo, al za radnicku klasu terenskih radnika profi vozaca, stolara, molera, pekara, etc, etc itekako bi znacilo. Plus starija garnitura korsinika.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Filip i ja se razumemo. :D

Sa tako malim ekranom i sa onolikom baterijom verujem da bi trebao da izdrži dva dana bez problema, mada nisam siguran da li bi izdržao i ceo treći dan - makar kad je u pitanju moje korišćenje. Sa druge strane, kad sam više uposlen tako da nemam pauze, onda mi i na ovom telefonu baterija traje znatno duže, tako da bi uposlenom čoveku i ovaj mogao da traje tri dana. To kažem pre svega zbog procesa u pozadini - mejl, viber, whatapp, skype i slično.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

naj idealnija tastatura je qwerty fizicka. sa nje preci na touch bilo kakvu je navikavanje, a obrnuto nema navikavanja, ocecate dugme pod prstima i nema greske. na touch se preslo jer je ekran jeftiniji od dugmeta i svako moze da ga sklapa u shupi iza kuce. toucscreen je uveden iz finansijskih a ne prakticnih razloga i proklinjem dan i coveka koji ga izmisli!!!! inace ovaj fon sa alfanumerickom tastaturom je promasaj. androidu fale navigacioni tasteri i ok u sredini, onaj KRST. pa ko hoce neka masti ekran, ko nece ima kursor, gore dole levo desno i ok, a ima i touch, e to je all-round

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Odgovori