Samsung Galaxy S7 Edge

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Samsung Galaxy S7 Edge

Post od zoreli »

Android Nougat For Galaxy S7|S7 Edge|Installation|First Impression

https://www.youtube.com/watch?v=nJnEe-fuZhM

----------------------------------------------------------------------------------

Edit: Flešnuo sam 7.0 :) ... za sada utisci odlični , nisam primetio ni jedan bug sve radi normalno. Utisak je da 7.0 radi prilično glatko i brže od 6.0.1
16 godina na forumu MOBILNISVET

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

I kad dođe zvanična verzija, onda samo ota ili opet mora iz Odina pa factory reset? Jel probao neko da zadrži csc tj da ne menja na BTU?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Azimuth, Ja sam samo preflešovao postojeći 6.0.1 i zadržao sve na telefonu (wipe cache pre i posle fleša), biće apdejt i OTA a i preko Odina pa kako ko želi - kad dođe zvanični svakako bih uradio hard-reset ,... i da zadržao sam svoj csc :) . Za Beta verziju sam zaista iznenađen koliko je "ispeglana" (bar mi se tako čini za ovih sat-dva čačkanja)

Evo ovako sam flešnuo:

Slika

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Azimuth, kad dođe ota samo odradiš update i nastaviš koristiti normalno sve. U rijetkim slučajevima se desi da krene brljaviti toliko da je neupotrebljiv telefon pa mora hard reset iz recovery-a nakon većeg ažuriranja. Mada je opet preporuka, kao što i sam znaš, da nakon tako većeg ažuriranja, a pogotovo promjene verzije androida da se odradi i hard reset kako bi to sve leglo na svoje mjesto. :) Lično nisam probavao taj beta rom a kolega jeste i imao je čak custom Note 7 port i bez problema instalirao i reset odradio automatski kroz Odin i sve funkcioniše.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa da, factory reset ću svakako raditi posle zvaničnog, ali reko da ne moram i sada ako se ipak odlučim da provozam betu.
Znači treba mi SEE da bih izvukao csc home, a ovo ostalo svakako već dobijam + poslednji Odin?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Azimuth, upravo tako . Imaš i linkove koje sam okačio za ROM i Odin , probaj pa vidi ... znam da svrbe prsti :) :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

zoreli, video sam link sa XDA sto si okacio :) Pratim tu temu :)
Evo skidam SEE preko SamFirm-a, pa cu kasnije to sa XDA i onda kasnije popodne ako stignem da roknem Nugat :D

Nadam se samo da ce raditi normalno i bez nekih vecih problema. Treba mi funkcionalan telefon pa me to najvise i odbija od ovog igranja sa betom...

Kakvo je stanje kod vas dvojice posle dana koriscenja? Jel ima nekih problema i kakvih? Sta se desava sa baterijom?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Ja do sada ne vidim ni jedan problem , sve radi . Oduševljava me koliko tačno i brzo sad radi otključavanje sa otiskom prsta - kao munja :) .

Evo kako sad izgleda početni ekran:

Slika

Baterija

Slika Slika

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Prvo što sam primetio jeste da je tastatura mnogo preciznija. Sad je gotovo identična onoj na iPhone, ako ne i bolja.
Sve lepo radi u ovih par minuta, javljam ako naiđem na neki problem.

Nego, gde se sad uključuje predikcija kad mi je tastatura na srpskom?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Azimuth, danas mi se FB par puta zaglupeo , sličice u galeriji od Flickr / Instagram prvo su sive pa kad tapneš i otvoriš e tek onda se prikažu - to su primećeni bagovi (za sad) , a što se ostalog tiče: brzina/fluidnost/baterija i to na Beta verziji :roll:
... mogu tek zamisliti na finalnom 7.0

Evo za tastaturu:

Slika

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Upalio sam predikciju, ali nešto neće da mi izbacuje reči kao ranije :) ko zna, srediće verovatno usput i to.
Ovo za fb je do aplikacije, verovatno da još uvek nije apdejtovana i prilagođena pa da zato brljavi, mada nisam imao problema za ovih par sati...

Edit:
Za predikciju je trebalo samo skinuti odgovarajući paket za jezik i to je to. Sad fercera kako treba :)

PeraKG
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 01:22
:: Galaxy S20 Ultra

Post od PeraKG »

Meni fb pobrljavio sa ovom verzijom... Posle 3-4 pokušaja hoće.
Samsung Galaxy S20 Ultra

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

FB radi na 7 bez problema, bar na 6p. Probajte sa nekim drugim verzijom.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Na XDA kažu da ova verzija FB radi bez problema: http://www119.zippyshare.com/v/MIXTIzdv/file.html

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Meni radi ova poslednja zvanična verzija. Nisam imao problema od kad sam digao na 7.
Sa fb pages sam imao problem kod prvog pokretanja, izbacio mi prvo praznu stranicu tj nije učitao sadržaj i odmah izbacio force close, ali već od drugog pokretanja sve radi normalno.
Messenger radi bez problema.

Jel postoji negde opcija (i gde se nalazi ako postoji) da se u settings postave onih 6 bitnih ili često korišćenih opcija?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Da , ta opcija na MM mi je bila "must have" a ovde toga nema ... ili je uopšte ne mogu naći .

FB / Pages Manager - e tu već imam problem (mesindžer radi dobro) , FB radi jedno vreme pa onda se samo zamrzne i treba mu par minuta da dođe sebi :wacko: pffff :dry:

Verovarno je do aplikacije , jer sve druge rade bez problema.

Au koja dobra fora da se prebaci u režim FHD ekrana :D ... ima SOT da bude 10h .

Juče sam S7 Edge izmaltretirao do kasno u noć (što mi se retko dešava) , znači trajanje baterije je ludilo 6-8h SOT bez problema i to pola na LTE a pola na WIFI sve živo popaljeno i sve app isprobane (i to sa prvim punjenjem baterije) .

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Pa da, sad Samsung mora da dostavi sve funkcije sa Note 7 na S7, ali postoji velika verovatnoća da S6 80% tih funkcija neće videti, kakva šteta...

Послато са GT-I9301I

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ako je za utehu, sad na edge imaš onu sekciju gde se nalazi baterija, ram itd.
Slika

Edit:
Primetio sam da je zvuk u slušalici tokom razgovora jači/glasniji za barem 30-40%. Jbt držim na trećini skale i oni koji sede blizu mene mogu da čuju šta mi sagovornik govori. Zvuk je i dalje čist, nema distorzije. Čini mi se i da je zvučnik glasniji tj da se zvono telefona jače čuje.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Je l' primecujete razliku u prikazu/ostrini kada promenite rezoluciju? :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Iskreno, nesto i ne primecujem razliku. Mozda moze da se primeti kada se prebaci sa WQHD na HD, ali ako ides stepen po stepen iz dana u dan, onda nema sanse da primetis, osim pod lupom.

Sto se baterije na v7 tice, stavio sam i stoji mi displej na FHD, juce sam sa prvim punjenjem imao oko 5h sot i ostalo mi je jos 30tak % baterije. Svo vreme na 4G tj na koliko je vec bio u zavisnosti od lakacije. Klasika, sve sinhronizacije itd. Baterija je ista ili mozda cak i bolja nego na 6.0.1.

Ovo ostalo radi i dalje glatko, nikakvih stucanja, FC ili bilo cega slicnog. Impresivno, zaista.
AOD je sada konacno kompletan. Sve aplikacije izbacuje, poziv, poruke, viber, whatsapp, FB sa svim propratnim aplikacijama, flashscore, instagram, tviter itd., bukvalno sve aplikacije koje imate ce izbaciti i pokazai da imate notifikaciju.

Za svuk u slusalici sam sada definitivno ubedjen da su jos vise pojacali. Kvalitet zvuka pri razgovoru je i dalje kristalno jasan i na zavidnom nivou. Signal takodje dobar, nema oscilacija, wifi isto.

Odgovori